Hiss&Diss..

Tips på en gång.. Tänker hissa och dissa från denna hemsida -- http://horze.se
 
 
 
 
Ni som följt oss på BIS vet verkligen hur länge jag velat ha den här tröjan.. 
 
Älskar verkligen tröjan!..
 
SÅÅ snygga!!
 
Fina, synd bara att dom är så stora runt vaderna.. 
 
Var bara tvungen att hissa den.. Så himla tuff, Madde likar!
 
 
Vet inte riktigt vad som flugit dom människorna som designat dom här.. Nej, jag håller mig till det stilrena! ;)
 
Lite tråkiga, sen så ser man inte det, men fickorna på baksida är i en annan färg, vilket inte faller mig i smaken alls..
 
Lite hiss&Diss sådärså. Jag hör av mig mot morgondagen! Hej så länge! 
 
 

Bildbomb - Sommarhästar 2012

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om du vill låna någon bild måste ni fråga först, TACK!
 
 

Hejja hejja!

Sara Algotsson Ostholt och hennes urfina häst Wega tog OS-silver nyss i fälttävlan!! Sveriges första medalj, hejja!!
 
 

En vanlig & lite tråkig fråga.

Vad vill ni läsa?
 
Åsiktsinlägg, isåfall, om vad?
 
Hiss&Diss?
 
Videoblogg? (Har några ovisade)
 
Mål?
 
Failbilder?
 
Vad som helst, ni säger, jag skriver.
 
 
 

Tack mami & papi! ♥

Ja ni.. Mina föreldrar dem är bra dem! 
 

Dåligt uppdaterat!

Nu åker jag och brudarna till V-ås och shoppar inför skolstarten. Kommer bli dålig uppdatering från min sida under dagen. Jag ska försöka slänga in nått H&D eller nått innan jag drar mig till sängen! :) // Madde

Zlampan!

Nu ska jag iväg och rida Zlampan, och jag tror att Isabel är med och fotograferar? Ska rida i padocken, och min kompis Pelin ska vara med och rida en häst hon med, så det blir kul. :)
 
Dock vet jag inte vad jag ska göra? Vi får se vilket humör han är på helt enkelt, och utgå därifrån.
 
Är verkligen såååååå sugen på att rida en arbetsvillig och inte fjantig Zlatan idag, då blir jag glad!
 

Mer om Buzzin.

Jag såg att inlägget om Buzzin var lite...vimsigt, haha? Men Buzzin är iallafall en 12:årig travare. Hon har fått 3st föl, jättefina om ni frågar mig! Hon kördes ju som sagt förut, men jag vet inte om hon är för gammal nu eller något..?
 
Buzzin verkar vara jättesnäll, och ska tydligen vara det också! Hon var stencool när vi gick med henne igår, kollade inte på något. Liiiite stissig i hanteringen, men det blir nog bättre och bättre ju tryggare hon känner sig. :)
 
Hon älskar Gus, dom är bästisar haha! Så himla gulliga dom är med varandra, ni ska bara se..!
 
Buzzin har ridits nån enstaka gång förut, så efter ett tag ska förmodligen jag & några till, äldre kolla om hon fortfarande är ridbar osv. Annars vad jag förstått det ska Madde hjälpa till lite med henne, osv, kul! Vi kommer för det mesta gosa, borsta & gå ut med henne, men tiden får som sagt utvisa vad hon andvänds till. Vi kanske lär henne lite tricks, vem vet..?
 
 

Bilder

Jag tag lite bilder, eller inte så lite bilder men några från när vi red till SORF och stäppte ihop hästarna.
(Blev inte så bra bilder, eftersom jag inte har nått långt objektiv så det blir suddigare när man beskär bilderna efteråt)
 
Sista gången jag sätt på pummsan!♥
 
I språnget!
 
hhaha det var lite roligt för att alla "sommarhästarna" ställde sig i ett hörn tillsammans :')
 
Jag har runt 100 bilder på hästarna i hagen när dom galopperar runt och och sånt så ni får kommentera om jag ska lägga upp dom!
 

Hästfri dag!

Haha, bloggen måste typ suga nu eftersom ingen har nått att skriva om! ^^
-
Nejdå, men sommarhästarna har åkt, så har inte sådär jättemycket att skriva om. Det får bli en hästfri dag idag. Skönt! Hahaa, när Buzzin kom fick vi reda på att hon inte var inriden, hihohahö. Så projektet över sommaren får väl hennes inridning stå för. Alltså inte jag som rider in henne då, men grannarna till Mräta var lite sugna. Kul! Hoppas det går "fort", haha. 
-
Men som sagt har inte så mycket mer att säga, jättefint väder så ska ta mig ut och sola lite. :)
 
~ Bildlöst!~
 

Outfit snack..

När jag sett många andra bloggar som är inne på ämnet outfits just nu så kan jag väl passa på jag också. 
   Jag ser absolut inte något fel med att lägga ner tid på hur man ser ut. Det är upp till en själv om man har lust och råd att köpa en massa olika outfits.
-
Jag tycker om att matcha och att se bra ut. Men det är absolut inte så att om jag inte hittar mitt röda schabrak som matchar  min t.ex blåa tröja så kan jag inte lägga upp bilder ifrån dagens ridpass. Men självklart kan det vara kul att ha iallafall en tröja och ett schabrak i ungefär samma färg när man tävlar, rider med andra, när någon fotar eller liknande.
-
Och bara för att jag gillar att matcha så betyder det absolut inte att jag inte lägger ner tid och energi på hästen. Hästen har och kommer alltid att komma i första hand. 
-
Men till er som är "emot" att man matchar. Om ni hade t.ex ett lila schabrak och ni hade en grön och en lila tröja, skulle inte ni då välja den lila tröjan som matchar schabraket då? Bara en fråga. 
 Och nu vill jag inte ha en massa onödiga kommentarer för dem kommer antagligen att raderas. 
Här skulle jag hoppträna och jag hade 2 fotografer (Sandra & Matilda) på plats och då tog jag ett schabrak i ungefär samma färg som min tröja, ojojoj så farligt..? 
Här skulle jag rida ut, och brydde mig inte ett dugg om att jag hade ett rött schabrak, lila tröja och rosa strumpor som stack upp ur stövlarna. 
 
 

Somsagt..

... som jag tidigare sagt så jag inte göra nånting som har med hästar att göra nu i 5 dagar då ungefär nu. 
 Kanske att jag åker och fotar Zlatan och Märta, och kollar hästbloggar men no more. 
-
Så nu dem här 5 dagarna så kanske det inte blir så bra update ifrån min sida, eftersom dethär är en hästblogg och vi inte ska skriva massa privat på den. Så detta inlägg fick bli kort & bildlöst. Puss! ♥

Ååh!

Jag är så himla glad, och lycklig att vi behöll Gus (och Buzzin)!! Jag har verkligen såååååå mycket "planer" om vad vi ska göra, han och jag, vilka tricks jag ska lära han, vi ska få ett starkare band en vad vi redan har..!
 
Det går inte att förklara, vad vi ska göra som blir så kul. Men just det att bara släppa in honom i en varm och gossig box när vädret inte vill och mysa med honom en massor ska bli kul!
 
Gus är världens finaste vän!
 

 

Lite allmänt!

• Jag har fobi för att sitta nära och SPECIELLT att ligga brevid folk. 
• Att jag inte kan ta på saker med blöta fingrar? 
• Att jag har bott i både stockholm och norrland? 
• Min pappas företag ska flytta Veronica Maggio..? (börjar få slut på ideér)
• Jag är en liten nattuggla, sitter uppe hela nätterna om jag får bestämma.

Har förvövrigt en helt hästfri vecka. Skönt! På onsdag besiktas lilla Snobben, och på lördag åker jag till grällsta och går på läger där en vecka och när jag kommer hem så kör Matilda, Malva och deras mamma hem Snobben hem till oss. (om han går igenom såklart). Fullrulle kanelbulle om jag får säga så..
-
Kommer ha rätt fullt upp sen när skolan börjar, med häst och allt. Men jag gillar't. Jag är en sån person att jag inte kan sitta hemma och göra ingenting. Jag behöver nånting att sysselsätta mig med hela tiden, varje dag. 
Saknar Ayla och hoppas hon har det bra, det är hon värd. Prinsessan ♥

Charmknutte ♥

 
Snobben.. åh underbara ponny! Ser ni hur han njuter medans Matilda kliar honom..? haha, åh sötnos.
 Videon är tagen ifrån matildas blogg: www.matildabjorkstrom.webblogg.se
 

Sommarhästar 2012 - Höjdpunkter

 
Första, bästa minnet som jag alltid kommer minnas med ett leénde på läpparna är självklart när Madde & jag hittade våran lilla "äng" och racade runt där som tokar, på kvällen, ponnysarna var ö v e r l y c k l i g a för att få bestämma fart och allt själva.
 
Över får ni två bilder sen efter passet..
 
 
Fridas och min kvällstur barbacka på ponnysarna var ju också en riktigt mysig upplevelse. Madde gick även med och agerade fotograf. Musse var jättelugn, och vi kunde bara flamsa runt på hästarna utan en reaktion.
 
  
 
 
 
Sedan är ju ett minne också när jag, Madde & Frida för första gången red och mötte Isabel.. Det var lite kaos osv, men en mysig stämning ändå, och när vi åt tårta och allt!
 
   
Random bilder från den dagen..
 
 
Åååh, sen kommer jag ALLTID minnas dagen vi skrittade hem dom..!!! Känslan att gå igenom stallet med Musse, veta att hela sommaren låg framför sig, magiskt..! Bästa känslan jag någonsin känt tror jag.
 
   
Random bilder från den dagen..
 
 
Första hopp-passet. Musse och jag var riktigt på hugget, vädret var perfekt och känslan att susa över hindrerna på en sån duktig ponny som Musse var otrolig!
 
 
   
 
 
Andra hopp-passet. Dock hade jag någon klump i magen, ständigt.. Men det var superkul att se Gus hoppa över hindrerna, det gjorde passet till en höjdpunkt! Sen var det även jättekul när vi löshoppade dom, det uppskattades!
 
  
 
 
När Madde och jag hade picknick också.. Ååh, var såå mysigt, dock förstörde myggorna och flugorna MASSOR, men det var jättemysigt! Vädret var verkligen annars super, hade inte kunnat bli bättre!
 
  
 
 
Fotograferingen i hagen också, med Madde. Det var jättemysigt, inte mycket mygg eller så, vi snackade om massor med grejer och mös jättemycket med hästarna!
 
  
 
Sen när Frida & jag red typ vid halv 8/9 på kvällen runt gärnderna, skitmysigt! Det var en av dom första dagarna, och jag & Musse njöt sönder av livet..
 
   
 
Och sedan ett sista "minne", det var första gången vi red ut. Eller egentligen dom första 4/5gångerna som vi red ut, jag, Björn, Vilde, Frida/Yrsa. Vi red runt gärderna då, hela tiden, och första gången när vi galopperade och hästarna sprängde, var helt okontrollerbara, bockade osv för dom var så sjukt glada!
 
  
 
 

Fast egentligen var hela sommaren en höjdpunkt. Verkligen, det ploppar upp nya "höjdpunkter" i huvudet hela tiden..! Ååh, sommaren 2012 är ett minne jag sent kommer glömma! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm better, so much better now.

'
Nu är du hemma, äntligen!
 
Efter fem och en halv vecka har man samlat på sig lagomt mycket längtan efter dig, din gobit. Äntligen, äntligen, äntligen ska jag få träffa min fula lilla groda igen, världens bästa knuttis.. Min STORA kärlek! ♥ 
 

Ur mockning

Är med Kajsa, vi håller på att mocka ur Aylas box. Det sved att sudda ut mitt namn och telefon nummer från tavlan, och det sved att vika ihop Ikea påsen där det stod: Ayla <3 på.. Tack för allt fina ayli...


Buzzin Queen är hennes namn om jag får be.

Som ni sett så har det landat en ny häst hemma hos oss, Buzzin Queen är hennes namn, såklart!
 
Buzzin kom till oss igår kväll, mitt i det ruskiga vädret.. Vi bestämde oss för att ha kvar Gus, och eftersom hon inte kunde komma idag var igår det ända altenativet. Och hon är ruskit fin, lugn också! Gus blev jätteglad när han såg hon komma ut ur transporten haha, naaw..!
 
I morse när Madde & jag kom ut så låg Gus ner tätt intill henne, dom är verkligen riktiga polare dom!
 
Idag så gick M & jag ut med dom också, hon var verkligen över förväntan, stencool. Hon gick bara med spetsade öron, och i hennes takt måste jag och Gus småspringa efter haha! Hon är ju såklart lite trippigare och så än Gus, och verkade inte älska att ta på och av flughuvan direkt, så därför är det inte superfina bilder för huvudet är gömt, men här har ni:
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa sommaren

Jag har alltid tänkt att när ska det vara sista gången jag rider Gwen verkligen. Jag har bara drömt om att få ha henne som sommarhäst och det skulle bli sista gången. Sen nu när allt var bestämt att vi iallfall skulle försöka få sommarhästar var det redan uteslutet att jag skulle få Gwen. Jag tänkte inte ens så...
 
Alla satt i cafeterian och väntade att få se listan om vilka som skulle få sommarhästar, sen kommer märta springandes och ropar att den kommit ut, alla springer ner och kollar, jag kollar efter "Frida" och när jag hittade det sågjag att det verkligen stog:
Gwen - Frida Håkansson
 
Det var inte sant att jag skulle få tillbringa nästan hela sommaren med henne. Jag började tillochmed gråta och stämmningen där var så grym alla som hade fått jublade och allt var bara bäst. 
 
Denhär sommaren blev bara bäst, allas "favorithästar" och alla "bästavännerna" sommaren skulle inte kunna blivit bättre. 
 
Tack för att ni gjorde så att sommaren 2012 blev den bästa..
 
 
 
Men framförallt tack till dig..
Min finaste ängel, Gwen♥
 
 
 
 
 

I'm in jao..!!

Är med och tävlar om valfri vara hos horsemeup.se för 1000:- HÄR! :)
 

Nämen..?

Ge mig 5komentarer och jag berättar allt och bombar er med bilder! :D
 

Sista uteritten

Jepp, idag var det sistaste uteritten. Imorgon lämnar vi tillbaka dom och dom kommer tillbaka till SORF (hell) hahah närå..^^ Men det var mysigt fasst väldigtväldigt varmt för både oss och hästarna. Väldigt allmänt mysig uteritt, blev värsta racet på slutet.. kuligt! Ni får nån bild från efter ridpasset! 
 
(hästarna är inte svettiga dom är jätte avsvampade!!)
 
 
 

Tillbaka lämnad..

Red ett ASMYSIGT ridpass på Ayla idag hem till Märta och tänkte liksom.. Eftersom det gått så sjukt bra så lämnar jag tillbaks henne idag istället så hon slipper gå en vända hem igen och gå tillbaka imorgon. Så tänkte mest för hennes egen skull + det jag skrev innan så mamma ringde till M och allt gick så otroligt fort. 
-
Iallafall vi avslutade passet med ett galopprace på banvallen, herregud vad det gick undan! Första gången jag och Ayla verkligen har rejsat. Iallafall väl tillbaka i Märtas stall så tog jag av henne allting & svampade av henne sedan fick hon torka i solen medans hon betade sen. 
-
Så när mamma kom så satte jag på henne munkorgen och pappa fick ta sadeln och tränset i bilen medans jag red barbacka med bara munkorgen då och mamma gick brevid eftersom hon aldrig varit där förut.
-
Hon kände igen sig när vi kom till SORF och det var faktiskt inte så jobbigt att lämna ifrån henne som jag trodde. Hon fick stå i en suuperstooor hage med bara Spot och Taizon, lyx ;) 
Sista gången för i sommar jag satt på din rygg.. I ♥ you

Tack för att du gjorde sommaren 2012 till den bästa någonsin.

Jag älskar dej kompis!
 

Braiga läsare!

Våran statestik börjar se riktigt lovande ut nu! 79 unika och runt 300 sidvisningar. Good jobb, lovers! 
 
 

Musse!

Idag vid 12 tiden drog jag mig ut mot stallet för attfå dagens första ridpass överstökat..! Så jag plockade in Mussemus, borstade och fixade. Jag kan säga att han verkligen uppskattade att stå i stallet där inga flugor och andra irriterande kryp kunde störa honom. Plutten!
 
Jag red iallafall samma runda som igår, och hade samma gångarter vid typ samma ställen också, hehe om ni bryr er..!  Eftersom det var blåsväder så fanns det lite saker att kolla och blåsa upp sig för, b.l.a sånna saker han går förbi ungefär varje ridpass, haha men sån är han..! ;)
 
Jag är fortfarande superstolt att han gick själv, idag backade han inte heller. Stannade ett par gånger uppe i skogen, men gick fram när jag bad honom, bästa ponni!!
 
Borstade iallafall sedan av honom och kratsade hovarna medans han fick beta lite.
 
 
KOMENTERA och ni får videoblogg, och så skriver jag om Gus imårgon, godnatt!
 
 
 

Före-----Efter

Det marinblåa schabraket var riktigt skitigt, men gjorde rent det ännu mer efter bilden togs. Så det inte var ett ända hårstrå var kvar. Gjorde även rent bettet och gjorde rent verkilgen allt, till och med "dynorna" som man har fötterna på i stigbygeln. Så imorgon kommer vi att glänsa.

Pyssel eftermiddag!

Började med att mocka ur boxen ordentligt sedan halmade jag på nytt och la in foder osvosvosv.. Sen såg jag att klockan var endast 20 över 4 så jag tog ut sadeln, tränset och två schabrak som jag kommer ha imorgon (nått utav dem) och smörje och fixade.
-
Kommer före & efter bilder i ett annat inlägg sen. 
 Iallafall så var jag klar ca 1 timme efter och då tog jag in Ayla. Borstade rent henne, redde ut man + svans kratsade hovar och smorde in sår och hennes exem riktigt noga. Sedan ställde jag in henne i boxen packade frukostpåsen med hö, sopade undan släckte och stängde stallet och cyklade hem. 

Duschade av mig lite snabbt och nu sitter jag här och käkar godis och dricker cola, hihi.. Aja! Har hela kvällen på mig åt att blogga.. Imorgon blir det till att rida med dem bästa på bästa sommarpållarna. Det kan och vill inte gå fel! Dethär ska vi ta vara på ♥
Lagomt ful sisådäääär... 

Puh, stolt tjej!

 Inlägg om ridpassen kommer senare ikväll, och om ni har tur två videobloggar när jag rider båda, det vill ni kanske?
 
 
Två ynka dagar kvar av friheten, ta vara på det, min älskade..
 
 

Vila

Idag får Ayla sig en välförtjänt vilodag efter gårdagens långa ridpass, blandat med mycket trav och galopp. Med framskrittning, en skrittpaus och avskrittning såklart.
-
Iallafall börjar med att mocka, halma på nytt och fixar foder sedan tar jag in henne och borstar och gör henne fin. Sedan så ställer jag in henne i boxen. För imorgon kommer jag att rida rätt långt. Fast Märtis, Frida och Madde har ridit hem till mig flera gånger till och med längre så Ayla orkar, med lätthet.
-
Hör av mig ikväll sötisar! :) 

Sista ridturen ska vi allt ta vara på!..

Imorgon rider vi alla fyra tillsammans runt gärderna!
-

Sista ridturen tillbringar vi tillsammans förstås! Dagen kommer se ut så att vi möts i Isabels stall, mockar och fixar färdigt allt. Sedan gör vi iordning Ayla och Isabel hoppar upp. Jag, Frida och Märta går berdvid Isabel ner till "vårt" stall. Där sadlar + tränsar hon av Ayla medan hon få beta. Vi fixar under tiden klart våra hästar. Sedan hoppar allihoppa upp och rider iväg. 
-
Ååh, sista ridturen, tillsammans, alla fyra. Kan det sluta bättre? Den här sommaren har inte kunnat blivit bättre. Okej, vi skulle kunnat undvika allt tjafs och bårk men det hör till liksom. Märta kommer troligtvis behålla Gus och då blire ännu bättre.. Ofattbart!.. ♥
 
 
 

Tillbaka IGEN!

Jadå, försöker en gång till nu då! :)
 
 

Älskade..


OS 2012, Ridsporten.

Är det någon mer en jag som kommer följa ridsporten i OS? Jag har aldrig gjort det förut, men nu tänkte jag faktist göra det. Ska bli riktigt intressant och se hur det slutar, hejja Roffe & hejja Sverige!!!
 
Om ni kollar HÄR så har en tjej skrivit tiderna, om ni vill se endast eran favoritgren eller så.
 
.
 
 
 

Visste du att..?

... Frida skulle åka ut och provrida Snobben och kanske bli medryttare på Snobben igentligen? 

Men Fridas föreldrar hade inte möjlighet att sjussa, synd för henne, tur för mig! 
-
Men allting händer av en mening.
Snyggingar, hoho..

Gwen

hej och förlåt för jag inte bloggat men jag har inte hunnit. Idag red jag ut på Gwen själv en liten kort runda.
 
Först kom jag till stallet då tog jag in henne och borstade och bla. bla. bla. Sen red jag ut lite. Inte så långt men en bit. Sen när jag kom hem igen svampade jag av henne fasst hon inte var svättig eller nått men det var så varmt så hon stog och njöt. Sen rengjorde jag svansen så den blev skapligt fin iallfall.
 
Sen tog jag ut henne i hagen, och medans hon stog i hagen och blev torr smörjade jag sadel + träs och gjorde rent alla schabrak och det. Sen när jag var klar gick jag ut i hagen och borstade hon en till gång för hon hade rullat sig och så borstade jag ut hennes svans + man.
 
 
 

Hööks nya collektion..

Är HELT kär! Visst var det något/några saker som var lite mindre snygga. Men de snygga tog faktiskt över denhär gången! Ska köpa JH västen SÅ FORT jag kan innan den tar slut, sen ska jag även köpa lite annat smått & gott..
-
Eller okej.. Säger inte att jag SKA köpa allt jag lägger ut nu. Men nu tänker jag lägga ut saker på vad JAG VILL HA. Både gammalt och nytt. Skriver under så ni förstår! 
 
Inte för att jackan var speciellt snygg liksom, men den såg skön/mysig och varm ut. Och den var inte så dyr heller. Har ju ingen vinterrid jacka, och eftersom jag kommer att rida utomhus i vinter (oftast) så måste en vinterrid jacka införskaffas.
Denhär tjocktröjan ser jätte mysig ut! :3 
Så därför får denna en stor hiss ifrån min sida! Inget jag kommer införskaffa TROR jag, absolut inget måste.
Förra året höll jag på att frysa fötterna av mig och jag vet inte hur många gånger jag kom hem ifrån stallet med helt blåa/rödflammiga fötter och tappade känseln i tårna. Nej usch & fy! Dessa kommer jag införskaffa.
Ser grotesk ut på bilden, haha.. Men på ser den så mycket snyggare ut. Finns i min storlek och allt! 
BARA för att dem är snygga.. Fastnat för röda ridbyxor nu, suck & stön. Men NÅNGÅNG ska jag äga ett par röda ridbyxor. Känner mig så elak om jag frågar pappa nu.. För han har köpt så mycket till mig nu, älskade pappi!

Dagen

Började dagen med en härlig och lång uteritt på finaste Ayla. Vi red runt hela fågelsbo mot Ösby en liten bit innan vi vände hem. Började med att skritta fram i kanske 10 minuter. Hon var riktigt glupsk till en början, bara stannade och käkade hela tiden. Om jag hade haft henne som min egen hade jag inte tvekat köpa grästyglar, haha!
-
Iallafall tog sedan tyglarna och började trava en kort bit. Hon var riiiktigt pigg, gick nästan så snabbt att det nästan gick över i galopp. Så red lätt långsammare och kramade tyglarna och då lugnade hon sig. Forstatte att trava upp för en liten backe innan jag saktade av. Skrittade en stund sedan fortsatte jag med travarbetet innan jag la in galopp. 
-
När jag galopperat fram så samlade jag henne i traven och saktade av till skritt och tog en paus på ca 10 minuter. Hon var riktigt tittig efter vi gått över vägen och var på väg mot Ösby. Skyggade en gång & jag kan loga er att om inte jag vart beredd så hade jag fått smaka grus (gräs). 
-
Skrittade hela gräsvägen fram och när jag sedan vände så tog jag tyglarna och då fattade hon att vi var påväg hem = pigg Ayla. Satte fötterna i sidorna och hon började galoppera fortsom attan och gjorde glädje bockningar/glädje rus. Hon är så härlig!
-
Nä jag samlat henne i traven så saktade jag av till skritt och skrittade över vägen. Travade där efter en ganska lång sträcka och tog en kort galopp på långtygel så hon fick sträcka på sig innan jag skrittade och travade av. Väl hemma istallet fick hon sig en stor hink med vatten. Hon drack upp hälften och resten stod hon och plaskade upp på golvet, haha. Knasponny!
-
Ställde in henne i boxen när jag var färdig och sa hejdå :) 

Senare på kvällen åkte jag in till stan och träffade massa skönt folk! Mestandels killar, och Frida, hihi.. Synd att inte Märtis kunde följa med! Men det tar vi igen ellerhur brudar? ;) 
 

Ganska bra redigerat..?

Det här är första gången jag redigerade en bild på detta sätt, visst är det lovande iallafall? :)
 
Före.. ↑
 
Efter.. ↓
 
 
Fina ponni!
 

Wohooo!!

Ååh, är så stolt över min ponnyplutt idag! Vi  red för första gånger ut själva!! Sist kunda jag knappt ta in honomsjälv i stallet utan att han skulle börja skrika efter dom andra och skaka i hela kroppen av rädsla. Nu gick han utan problem typ, ibörjan så backade han, fast bara en gång, men så fort jag la till pisken löst gick han, öste beröm då så han förstod att han gjorde rätt osv..
 
Vi red en ganska kort sträcka, men blandade mycket skritt, trav & galopp. Efter turen fick han ett litet äpple och lite annat gott, och såklart mycket klapp och gos, min fina lilla mupp. Skjölde även av honom med lite shampo också, han gick omkring lite men var relativt lugn. Dock var allt slit knappt värt det, för så fort jag släppt honom i hagen rullade han sig... -.-' Dumma ponny!
 
 
 
 
 

Vad som händer för mig denna vecka ut.

Torsdag (Idag): Försöka rida ut själv på Musse, Gus blir det promenad med tror jag! Senare på kvällen drar jag & Isabel in till stan in till Grillnatta.
 
Fredag: Rider antagligen med Frida, och Madde om hon vill? Nån mysig väg..!
 
Lördag: Sista dagen, ridturen, det måste nog bli runt gärnerna, som vi första dagen med sommarhästarna red, supermysig väg, gossa extra mycket med hästarna. Om det är fint väder ska jag även försöka gnugga bort äckliga gräs/lerfläckar på Mussemus.
 
Söndag: På Söndag så ska vi skrittad tillbaks hästarna, buhu.. Om sedan allt går vägen så stannar ju Gus kvar, och Buzzin kommer. Om det blir så, ska jag nog borsta hästarna lite i hagen, sen får Buzzin iallfall kolla runt lite osv. På kvällen kanske första Voltigeträningen drar igång, med Seniorlaget, träna och fixa lite inför Tyskland! :D
Om inte ska jag, Isabel och flera på möte i Zlatans stall, alla som var där på Måndagen när alla saker togs ska på möte..
 
Måndag: Om inte Gus & Buzzin är här ska det bli väärldens slappdag, bara ligga och såsa framför TV:n eller nått, bada om det är fint väder oxå! Om hästarna är här så åker jag väl ut och fixar lite med dom osv. :)
 
Tisdag: Oplanerad dag, beror på om hästisarna är här eller inte.
 
Onsdag:  Oplanerad dag, beror på om hästisarna är här eller inte.
 
Torsdag:  Oplanerad dag, beror på om hästisarna är här eller inte.
 
Min fina...♥
 

Veckans planer:

Torsdag (idag) Rida ut på låång runda med Ayli, sedan grillnatta med Märta på kvällen.
Fredag: Gå promenad med Ayla, mycket borst och gos...
Lördag: Rida det sista passet hemma för i sommar, det FÅR INTE gå fel. Duscha av henne om det är fin väder.
Söndag: Åka till stallet runt 1, mocka ur hennes box och ta in henne ca 1 timme innan jag ska börja rida och bara sitta och mysa med henne. Hon ska få sin lunch i stallet också riktigt mysigt! Sen så rider jag hem henne till SORF. Tar väl kanske sällskap av Märta & Frida sen när vi möts efter kanske halva vägen. 

Dag 13. Något jag vill göra igen

Något jag vill göra igen är att höra publiken applådera samtidigt som speakern ropar upp att TeamBella vunnit Svenska mästerskapen 2012, jag vill springa fram där och hoppa allra högst upp på pallen, ta emot medaljer och veta att vi faktist är det bästa Juniorlaget i hela Sverige.
 
Bild från hemsidan.
 
 
 

Rida Zlatan + Märtis

Ojojoj.. Satt i östersala själv först i en och en halvtimme. Jag kommer om 20-30 minuter sa Märta, haha.. Men det blev liiite längre om man säger så, sötis Pernii! 
-
Iallafall så fick jag värma upp Zlatan i alla gångarterna. Han var trevlig! Var lite nervös för hur han skulle vara men det ända han gjort var att titta på saker inget annat. Han var arbetsvillig och lätt att forma, ställa och böja. Men när det kom till galoppen blev han lite som ett "paket" och ville inte alls. 
-
Fick en högergalopp och fick nöja mig där. Märta hoppade upp därefter och då gick han igång, haha.. Aja! Första gången jag red honom så jag ska väl vara nöjd. Iallafall, riktigt trevlig kväll med Märtis ♥ 
Dem i stallet tog in Ayla ikväll också, tack för det! :) 
 

Svar på kommentar!

 
Hej på dig/er! 

-
Om du tittar till vänster så ser du våra presentationer. Men kan bara för din/eran skull skriva lite kort.
 
Märta: Är medryttare på Zlatan, och har under sommaren haft en ridskoleponny som heter Musse. Hon har även en liten shettis som heter Gus.
-
Frida: Hon går på ridskola och har över sommaren haft sin skötponny Gwen.
-
Madde: Har hjälp Märta lite med Gus under sommaren.
-
Isabel (jag) Äger förhoppningsvis snart C-ponnyn Snobben - OM han går igenom besiktningen så flyttar han hem till mig den 12/8. Han var min medryttarponny förut. Och nu över sommaren har jag haft ridskolehästen Ayla. 
 
Kram på dig med! :) 

Aktiveringen av Ayla idag.

Åkte upp till stallet runt 12. Red ut barbacka en sväng, hon var på tårna heeela tiden. Och stannade och försökte vända flera gånger, blev riktigt sur på henne. Travade och skrittade påvägen "bort från stallet" så när det äntligen gick bra, så vände jag och då...
-
...då drar hon iväg i världens galopp, hörde ingenting för att det brusade i öronen eftersom det gick så j*kla snabbt. När jag fått upp balansen och suttit mig till rätta så drev jag på henne ännu mer. Hon lyssnade direkt så jag kramade tyglarna och berömde efteråt. Inte för att hon drog utan för att hon lyssnade både när jag ökade och när jag ville sakta av. 
-
Skrittade av och väl hemma i stallet så fick hon dricka lite vatten innan jag drog med en blöt svamp på hela henne. Hon stod och njöt hela tiden, pluttis! Efter jag gjort det så kratsade jag hovar samt sprayade på flugspray.Och innan jag läppte ut henne så gjorde jag lite mjukgörande övningar för nacken. Hon har blivit SÅ mycket rörligare i nacken sen hon kom till mig. MEN  vad tror ni inte hon gör så fort hon kommer ut? Jo - rullar sig, hoho.
 

Planer

Idag så ska jag bara gå en promenad med Gwen, eftersom vi red så långt igår. Såg att Isabel hade skrivit lite kort att jag galopperade utan någonting.. hah ja det var så kul!
 
Men jag åker nog snart till stallet och går en sväng, tar med kameran så ni får lite bilder!
 
fina Taizon!
 
 
 
 

Ut och gå!

Jag ska gå med båda ponnysarna idag, så dom inte får vila helt utan ut och röra lite på sig ändå sen gårdagens "hårda" pass.
 
Gus ska jag gå ut med, och göra lite grejer med. Jag vill ju så småning om att han ska kunna en massa tricks, så det är lika bra att börja nu! :)
 
Musse ska jag bara gå med, ensam, så han förstår att någon hästkompis inte alltid behöver följa med, men det ska nog funka.
 
Ska gossa med ponnysarna också såklart, en massor, och även ta lite fotografier i hagen, om ni vill?
 

Sen nu fick jag även frågan att rida Zlatan, med Isabel, och visst kan jag göra det, haha! Hoppas det går bättre idag bara! Tyvärr får ni ingen fotograf, men en videoblogg.
 
 

Ponnysarna löshoppas 2012/07-25

Tänkte göra en utvärdering utav alla ponnysar som hoppades. Även om Gus & Musse inte är mina ponnys så tänkte jag skriva ändå hur JAG tyckte. Känner dem ju inte alls, vilket Märta gör. Hon känner båda utan och innantill.

Ayla ↓ (tog av henne nosgrimman för att hon var snyggare så, red med den innan iallafall.) 
 
Ayla var lite busig i början, haha.. Så fort vi släppte henne så tvärvände hon och drog iväg och busade haha!
Men sen när hon lugnat sig lite och inte alla höll på att smacka och greja så blev hon mer koncentrerad och hoppade med glädje :) Hon tyckte det var roligt och hade öronen rakt fram hela tiden förutom när hon bråkade med tjurkärringen Gwen... 
-
Gus ↓
Gus trivdes verkligen tillsamans med sina polare helt lös få springa och göra vad han vill iprencip, han rullade och åt gräs mest när han inte hoppade haha :) Iallafall så var ju han den klart sötaste & så fort han hoppat så travade han förbi alla så man skulle klappa honom, och han kom flera gånger fram till en (som på bilden över) med spetsade öron och ville ha beröm. Jag tror han tyckte det var super kul! 
-
Musse ↓

Han blev lite svårfångad efter att vi släppt dem lös medans vi byggt fram hinder. Men när vi fick tag på honom så hoppade han bra och ståtligt som vanligt! Han sög tag i hindrerna och hoppade med glädje, TILLS vi höjde upp till 85 cm. Då började han tveka lite, men hoppade ändå utan problem. Han hade LÄTT klarat 1 meter MEN Märtis och vi andra bestämde oss för att vi var klara där.

Frida då... vad gjorde hon medans vi hoppade? Eftersom Gwen inte fick hoppa...? Jo antingen stod hon som infångare och så hoppade hon upp och galopperade HELT löst på Gwen en gång, och Gwen var heeelt crazy igår. Sprang omkring som en galen höna och tvärvände och tyckte livet var toppen! Fattar inte hur Frida vågade, haha... 
Vi var ute till halv 9 ungefär.. Toppen mysigt med mina bästisar! ♥ 
 

Hopp-pass på Musse..

Det HADE gått bra idag, men jag blir så jävla lack på mig själv, jag hoppade 55cm, sen fegade jag ur?!?!
 
Sist hoppade jag 85cm utan problem, Musse med för den delen... Men han tvekade idag, antagligen för att han kände att jag blev nervös. Men travade & skrittade först lite, han var jättefin (!!),mjuk och riktigt arbetsvillig, superkul då han brukar vara så spänd och gå med huvudet jättehögt uppe.! Hoppade fram på ett 40cm hinder, och det stod typ ett par meter innanför kortsidan, så det blev snäva svängar och Musse höll på och försökte vägra hela tiden, men han hoppade, fast kråkhopp dock..
 
Efter 55cm så tog vi av alla grejer och löshoppade dom lite. Musse kom upp till 85cm, men hade en lång bit kvar från frambenen till bommen, fast jag ville inte höja, då han tvekade mot hindret då också. Gus hoppade 55cm, jätteduktig och han var så stolt över sig själv när han var mitt över hindret, min fina..
 
 
 
Usch, skämde ut mig över hur kasst det såg ut...
 
Det är ju annars inget fel på tekniken, 70cm och han är flera decimeter över det, min diamant!
 
 
Haha åh, stolt Gus efter att ha klarat hindret, smälter lite! :') ↑
 

LÅNG stallkväll

Kom till stallet runt 4a.. Mockade och halmade på nytt, fixade foder osv. Sedan bytte jag schabrak och borstade av sadeljord, allt dedär typ väl ca.. 30 minuter. 
-
Efter det så satt jag och Milla i en halvtimme & ringde oavbrutet till Frida som aldrig svarade.. Men så svarade Märta äntligen! Tack Märtis du räddade mig lite halvt där. Tog in Ayla efter det och borstade rent henne, kratsade hovar, redde ut man + svans och sådär. Sen så sadlade och tränsade jag.
-
Idag var hon jätte jobbig vare gällde att komma ifrån stallplanen, hon stannade - på med spöt - gick 2 meter - åt gräs - ta upp huvudet - driva - gå 2 meter stanna osvosvosv. Men tillslut så var vi nere vid banvallen och tjejorna kom travandes sida vid sida, blir glad utav dem ♥
-
När dem kommit fram till mig iallafall så travade vi en bit innan vi fortsatte skritta sen efter det på typ en gräsväg så galopperade jag och Märta en bit. Hon busade jättemycket idag, vet inte varför? Haha, knasponny.
 Skrittade resten utav biten till ösby och började arbeta dem när vi kom till paddocken sen.
-
Började galoppera över ett par bommar, Ayla sög tag i bommarna/hindrerna och hoppade på tok för fort vissa gånger vilket resulterade clownhopp, men när jag satt mig ner och kramade tyglarna samtidigt som jag drev så gick det toppen! Hoppade bara 55 idag för jag ville känna mig säker & ha kul!

Efter det började det roliga. Vi tog av hästarna sadlarna, tyglarna och jag satte på Ayla benskydd och så löshoppade vi dem lite högre! Ayla och Musse hoppade upp till 85 cm! Efter ett tag så ville inte Ayla alls längre så då sänkte vi till 55 och så slutade vi sen. Sen så tog vi en mysig tur hem i trav och mestandels skritt i solnedgången, haha.. Låter lite som en saga! Men det var as mysigt.
-
Väl hemma i stallet igen så kratsade jag hovar och borstade rent henne lite snabbt sen så ställde jag in henne i boxen. Om 5 (snart 4) ynka dar så åker hon tillbaka till ridskolan.. Hon trivs som handen i handsken hemma i fågelsbo, hon är bästis med Hekla och vill aldrig lämna stallplanen. Fina Ayli <3

Min sitts var HEMSK idag, därför får ni inga fler bilder, tyvärr.
 
 

Dag 11. En låt som påminner om en häst jag älskar

 
Jag älskar och saknar tiden med min älskade Prince!
 
 
 

För mig är du den bästa♥

 
Den dagen jag inte kommer kunna vara nära dig, är den dagen mitt liv blir mörkare..♥
 

Hoppträna idag!

Idag vid halv 4 ska jag & Isabel rida till Ösby och hoppträna. Det ska bli jättekul, fast idag ska jag mest gå efter magkänslan och inte höjden. Sist blev det lite, knäppt, för det kändes inte speciellt bra när bommen låg på 85cm, men idag ska det funka bättre! Det var mest hopprädslan som satte mig lite på spel sist, men det går..
 
Eftersom Frida hoppade igår följer hon inte med, så istället tar jag med Gus. Alltså bara som sällskap, så kan han också säkert få hoppa något språng också, det ska han orka! Jennifer & Milla är så snälla så dom följer med och fotar, igen så bilder får ni, och någon av dom kommer också filma lite med Isabel's Iphone. :)
En bild från förra träningen.
 

Vad vill ni läsa?

Jag tycker det är lite tråkit att skriva massa Hiss/Diss, och ni verkar inte uppskattad et själva heller, så vad vill ni att vi ska blogga om? Förlåt om frågan är lite trist, men vi har jätttemycket läsare nu, det ligger på topp och förövrigt är det jättekul att ni komenterar också så mycket!
 
Isabel och jag sitter vid datorn ett bra tag till och kan skriva vad som helst, nästan hur mycket som helst! :)
 
 
En bild från igår..
 

Snart!

Snart kommer en ny header & design upp på bloggen, den kommer bli suuper!
 
 

Kort litet pass på Zlatan idag.

Skrittade fram, han hoppade till för bara några saker, wihoo hehe... Nej men sen började jag arbeta med honom lite, testade mest lite hur han reagerade och så eftersom jag inte ridit sådär med hack på han. Han verkade trivas rätt bra på det, men p.ga att jag int ered riktigt som jag brukar, blev det en ganska kass form, som han höll sig i då och då, men det var som sagt för att jag red annorlunda, för att testa lite osv.
 
Travade sedan, nedsittning, i höger var han suuperfin, hade en stadig form hela tiden, dock såg jag nu att det såg helt sjukt fult ut haha. Han kollade inte på lika mycket som i vänster.. I vänster stannade han till och med någon gång och la in backen osv, för att det var ett par träd som blåste.. Han var allmänt ofokuserad, men jag väljer att skylla på vädret, blåsten gjorde mig nervös för jag vet att han brukar fjanta sig, och han kollade på massa annat.
 
Jag tog som sagt ingen galopp, för jag ville inte få ett dåligt avslut, vilket jag förmodligen skulle fått. Dessutom kom det jättemånga till som började rida, så det blev trångt, men galoppen tar vi på Lördag. :) Skrittade av, och borstade, gossegris som han är!
 
Kort sagt: Blantat, han var jättefin i höger, och gjorde egentligen inte speciellt mycket i vänster, bara att han kollade och typ väntade på att explodera. Lite seg och framtung, men ändå så är jag ganska nöjd.
 
Bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass Lili & stallet med Ayli

Lili: Cyklade upp till östersala för att rida Lili. Började med att hämta henne i hagen & hon var.. inte alls sugen på att gå in! Så fort man kom fram till henne så började hon studsa upp och ner som en liten känguru? haha, fick iallafall tag på henne tillsist och gick in. 
-
Borstade rent henne och redde ut man + svans innan vi började sadla och tränsa. Hon var snäll som vanligt och blablabla.. Satt upp och började skritta fram jag och Märta typ chillade sida vid sida haha! Efter att ha skrittat 2-3 varv i varje varv så började arbeta dem. Hon är bland dem stelaste hästarna jag ridit vill jag också påpeka. Efter att ha fått vara på henne jääättelänge så började hon lossa lite i munnen iallafall och gå med på att ställa sig lite innåt och gick med på tempoväxlingar osvosv..
-
Började trava fram henne lång och låg. Hon var väldigt seg till en början men jag la till spöt en gång på rumpan och då så vaknade hon till liv lite. Saktade av och fortsatte jobba innan jag kom fram i trav igen gjorde mycket volter, travade över lite bommar etc, innan jag började rulla igång i galopp. Red lätt i galoppen på kortsidorna, och satt mig ner och drev på långsidorna. Efter att ha galopperat fram lossade hon ännu lite till i munnen, men man kan absolut inte ha kallat henne speciellt arbetsvillig. 
-
Galopperade över en bom nån gång men inge mer. Hon var så oarbetsvillig och bakdelen var inte med för fem öre. Kändes inge kul helt enkelt, tråkigt.. Men jag ska ta henne på lördag också hoppas hon har liiite mer power då! 
 
 

Ayla: Åkte upp rätt sent och var där kanske 7. Så jag bara mockade och halmade på nytt + fixade foder medans Märta borstade och pysslade om henne. Hon var lite jobbig eftersom hon ville in och äta men det fick gå. ändå. Hon är rätt så söt och snäll ändå, min lilla Ayli! Ska iallafall slå till med det andra och sista hopp-passet på henne i sommar. Vi ska ha kul & njuta utav tiden d e t  k a n  i n t e  g å  f e l !
 

Failbilder från dagen

Innan avramlingen, jag tog ingen fler för jag trodde Madde dog, hon blev som en mask liksom först landade hon på huvet sen liksom blev det som en våg i hela kroppen. Trodde hon skulle dö ;)

Min avramling.. hehe ramlade på hindret och det gör ont på rumpan och knät :p

Sur ponnie♥


ch tillslut BJUDER jag om Madde på dom här otroligt fula bilderna.. 

 
minen </3

Minen ;)

Vem hade fulast min? haha
 
 
 

Hopp - pass

Hej, Idag så red jag och Madde ut tillsammns med bara Gwen. Och eftersom det gick skit på förra hopp-passet på ösby hade jag mitt andra hopp-pass på natur hinder idag och det gick så mycket bättre. 
 
Madde hade ju ingen häst så hon fick hoppa med Gwensan också såklart. Vi hoppade typ först 20cm kanske sen höjde vi eftersom med högst blev det runt 60/70cm. 
 
Och på ösby kunde jag hoppa 40cm så fatta skillnaden! Men en sak till, båda jag och Madde ramlade av haha. 
 
 

Våran klippa!

Jag måste få säga att denna häst var en stor del till våran vinst med hennes överlägsna hästpoäng, våran finaste Bellabus!
 
Så sjuuuukt kul att ta en häst från att gå och se ut som inget, öronen bak, giraffhals, seg, sparkas osv, till en häst som ääälskar att visa upp sig, piper av lycka, knappt kan stå still för hon är så taggad. Våran Bella ger verkligen gärnet, och gör alltid sitt bästa, och försöker hjälpa oss på ryggen om något blir knas!♥
 
 
 
 
 
 
Haha kolla INTE på oss, vi springer fel och allting, men vid 0.49 typ så piper våran lilla Bellabus, hoppas ni hör, SÅ mycket älskar hon voltige, hihi!
Hon piper ett par gånger innan vi kör i gång, så gullig! :')
 

Trassel..

Vetinte vad som händer just nu. Vill bara säga att JAG inte är inblandad i något så därför kommer jag att fortsätta blogga som vanligt.
-
Ville bara säga till er 3 tjejer att jag älskar er oavsett vad som sägs nu. Och jag hoppas att Madde hittar tillbaka till bloggen, för alla läsisar + vi och "våra" ponnysar = AZZUM
Ni är dem bästaste, finaste, snällaste brudarna på hela denna jord och det vet ni. Stå på er tjejor, älskar er! ♥
Frida Håkansson----------------Märta Domberg----------------Isabel Håkansson-------------Madde Håfberg
 

ORKAR INTE!

Drar mig ur bloggen/tar en lång bloggpaus. Förlåt för att jag typ gör såhär hela tiden men orkar typ inte med folk. Och nej, mitt liv suger inte, det är toppen! Men mina såkallade vänner sviker hela tiden så kommer antagligen tillbaka när allt lagt sig, puss!
 
Förlåt, förtjänar verkligen inte dig.. Om jag kunde ta tillbaks allt jag sagt skulle jag inte tveka en sekund.. 
 

är med..

http://dukaat.blogg.se/2012/july/veckans-ekipage.html#comment
 
 
 

Ayla idag!

Gick så sjuuuuuukt jävla bra idag! Red med långspö idag för att kolla om hon gick bättre med det. Och så jävla rätt jag hade. Gud vilken skillnad på häst. Stannade inte en gång, försökte inte äta gräs en gång & försökte inte ens vända en gång. Tror hon börjat lita på mig mer, och hon känner har jag litar på henne mer. 
-
Körde mycket galopp & trav. Eller kanske 3 galoppsträckor och 5 travsträckor. Hon blev bara lite varm där sadeljorden suttit så det var ju bra :) 
-
Iallafall så började jag skritta fram i 7 minuter, tog sedan tyglarna och ökade och saktade gjorde lite sidoflyttningar och sådär. Hon var rätt fjollig och tittade på buskar och blommor som stack upp på vägen osv. Så travade förbi tittstället och då blev det ju ännu värre, haha. Men jag tänkte inte på det utan fokuserade framåt och tänkte inte på det runt om & då blev det genast mycket bättre. 
-
Saktade av och fortsatte med skrittarbetet sedan travade jag en ganska lång sträcka till och lät henne hitta takten själv innan jag började rulla igång i galopp. Till en början drog hon på som bara den i galoppen, så kramade tyglarna samtidigt som jag red lätt i galoppen och då lugnade hon sig lite granna och jag kunde sätta mig ner istället. För om man sitter ner när hon drar på sådär så börjar hon busa, haha knasponny!
-
Iallafall samlade henne i traven efteråt innan jag saktade av till skritt. Skrittade upp för en backe in på en annan väg. Skrittade ett tag där innan jag började trava, där fick vi en hel del oönskad galopp pga hennes överskotts energi men jag bara log. S h e i s a m a z i n g ! 
-
När hon "lugnat ner sig" så satte jag mig ner och gjorde en galoppfattning och hon rullade igång i en fin galopp. Denna sträckan satt jag ner hela tiden. Saktade av till trav och travade en ganska lång bit upp på en liten väg. Hon blev helt hyper där, haha.. För att hon visste att vi var påväg hem så jag tänkte att jag skulle galoppera av henne lite. Men han bara galoppera i ca 5 sek innan det kom en bil så saktade av och när dem kört förbi så trippade hon på tårna och var jättetaggad. Så bara "släppte" tyglarna och hon for iväg som ett skott. Travade och skrittade av i ca 10-12 minuter. Hon är så härlig! 

 
 

Massa bilder från dagen!

 
 
 
 
 
 
Idag som ni såg på bilderna över hoppade Madde och jag Gus lite, fast innan sprang jag omkring lite, vi körde typ följa john.. :)
 
Gus tyckte det var lite tråkit att hoppa så lågt, men när vi höjde tyckte han det var superkul, dock är han ju inget naturunder, så han rev näst intill varje gång, men det är bara att berömma ändå och bygga upp haha!
 
 

Hiss & Diss

Hiss ↓
Haha, var bara tvungen att göra detdär hjärtat, så fina så (♥)
-

Iallafall, demhär schabraken faller mig såå bra i smaken. Stilrena & supersnygga, enligt mig då såklart. 
Loggan på schabraket till vänster är 2die4, helt ärligt. Skulle inte tacka nej till någon utav dessa. Snobben klär väldigt bra i färgerna också :) 
 
Diss ↓ 
Dessa är ju lite mindre fina då.. Enligt mig.
-


Mönsterna är något (mycket) överdrivna. Och jag tycker inte det är snyggt att dela upp schabraket som i fyra rutor (?) som på schabraket till höger. Och schabraket till vänster är bara ett stort frågetecken.. MIN åsikt.
-
Vad tycker ni om alla 4 schabraken? Hiss/diss och på vilka? :) 
 

Tuft deepshit inlägg. >Voltige<

 
Kanske borde lägga av med sporten som jag brinner för, är ju inte så duktig som jag tydligen tror. Ska ta upp detta med tränarna, den ska inte få säga saker som sårar utan att få ta konsikvenserna, that's it!
 
Jag har lite för bra självförtroende, och är nog liiite egoistisk, för egentligen stod ett "Tufft deepshit inlägg" om voltige här, men det raderades..
 
 
 
Snart kommer det upp en massa bilder, från idag och igår, men vänta lite bara!!! :D
Förlåt för dessa inlägg.
 
 
 

The real "Salaryttarna"

 
 
 
 
 
Äkta Salaryttare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ö.V.E.R.L.Y.C.K.L.I.G

Den 12/8 äger jag förhoppningsvis världen finaste ponny, Snobben eller Snoopy som han heter. 
 
-
Jag kan inte säga mer än att jag är överlycklig och det kommer bli toppen! 
Världen finaste & bästaste ♥
 

Svar på frågestunden! #2

Högsta du hoppat? 80cm
 

Vad kommer du göra när du är alldeles för lång för Gwen? Jag har bestämt mig att sluta rida Gwen efter sommaren, men jag fortsätter vara skötare på henne tills hon flyttar!♥
 

Det bästa minnet med Gwen? Första gången hon gnäggade åt mig, Maskerad hoppningen hah usch men det var ändå rätt kul, och när jag trodde jag hoppade 30cm men jag hoppade 60cm.., SEN finns det en till, men det är en hemlis!
 
 
Bästa ämnet i skolan? haha inget, men engelska fasst jag suger på engelska
 

Din allra bästa kompis? Alla kompisar är bäst men issa är min Bästis!
 

Ridning/voltige? Rindning
 

Hur lång är du? 1.70
 

det pinsammaste du har gjort? ahhahah jaa det håller jag privat ;)
 

Din fobi? Helt seriöst vet jag inte vad fobi är.. , men det är djurplågeri om det är så.
 

Är du bloggsugen just nu? Ja, faktiskt
 
haha så fula♥
 
 
ute/inne ridning? Ute
 

tävling/clearround? Tävling
 

träning/tävling? tävling
 

blogg/facebook? FB ofc!
 

ponny/häst? Ponnieee!
 

egen häst/foderhäst/skötarhäst? Foder
 

matte/engelska? Engelska
 
 
När jag kom 1a i 60cm♥
 
 
Glass/godis? Glass
 

Häst/ponny? 
Ponnieee
 

Hoppning/dressyr? 
Hopphopp
 

För pigg/För långsam? :> 
För pigg!
 
 
Vad är det ni söker när ni väljer ut eran "favoritponny"? Det ska vara som kärlek i första ögonkastet!
 

Hur tycker ni att den optimala ponnyn ska vara? Duktig och snäll men ändå lite bråkig och busig så man måste kämpa lite!
 
 
Vad är det ni prioriterar högst, att ha en bra kontakt på marken eller en bra kontakt när man sitter på och ska rida? Bra kontakt på marken

 
 
Vilken häst på sorf är din favorit? Gwen såklart♥
 

När går du och lägger dig? 
När det är skola halv10 annars, när jag vill!
 

Vad tyckte du om att Loreen vann? 
Inte bra.. hah Jedward skulle ha vunnit!
 

vad tycker du att du behöver träna på i voltige? 
Skit mycket saker!!
 

Vad tycker du att du ska träna på i ridning? 
Mycketmycket orkar inte skriva allt!
 

Hur ofta brukar du vara på sorf? 
3-4 dagar i veckan
 

Vilken läsk tycker du bäst om? 
Lingon dricka, men det är väl ingen läsk.. JO smultrondricka :D
 

Vad är det bästa att göra med dina kompisar? 
Skratta haha!! 
 

Vilka blogger läser du? 
Inte så många :( typ jockiboi hahaha
 

Hur högt har du hoppat med Bull? 
hmm.. 70 tror jag!
 
Skratta, skratta!
 
Prince/Musse? Musse
Prince/Gwen? Gwen
Prince/Zello? Prince
Musse/Gwen? Gwen
Musse/Zello?
Musse
Gwen/Zello?
Gwen

Erat mål inom ridningen?
Bli bättre

Hur kom det sig att ni skapa den här bloggen?
Vet inte :p
 
Era favorit hästar 1-10? (Inte bara SORF)
1. Gwen
2. Bull
3. Akter
4. Pakulik
5. Taizon
6. Spot
vet inte mer..


Jag och Pakulik
 
 
Varför Gwen? haha för det är bara så!
 

Det sämsta med Gwen? 
Hoppproblem, lite :(
 

Det bästa med Gwen? 
När man lär känna henne är hon mysig och go 
 
Bästabästabästa"
 
 
Högsta höjd som ni har hoppat? 80cm
 

Favorit A/B/C/D ponny? 
A: Akter
B: Gwen
C: Bull
D: Mirte
 
 
 
 

Svar till frågestunden! #1

Hehe lite efterblivet men, men.. och föresten svarade jag på frågorna i fel ordning :p
 

 
Voltige/Ridning? Ridning
 

Har du du ofta en Outfit när du rider? Nejnejnej bara om det finns fotograf ;)
 

Om Gwen flyttade, vilken skulle du bli skötare på då? Och varför? Jag skulle vänta tills jag träffade den perfecta hästen/ponnyn. Men ingen skulle någonsin kunna överglänsa Gwen♥
 

Skulle du vilja ha en egen häst?  Nej aldrig hahah ;P
 

Favoritmat? Fisk pinnar och kall dill sås!
 
Jag kommer aldrig älsa nån häst så mycket som bensi! ♥
 
 
Är ni kära? I vilka isåfall? Jag är inte kär nu faktiskt.. :p
 
 
Ska det bli kul att börja på Ekeby? Jaa


Gillar ni storhästar mer än shettisar? Nejnejnej
 

Era bästa kompisar? :p Isabel men alla kompisar är lika bra, men isabel är min bästis!
 

Gillar ni sorf/Grällsta bäst? SORF är ju en ridskola, det är inte grällsta. Men jag vet faktiskt inte :/
 

Skulle ni kunna börja på Voltige? (ni som inte redan går) Går redan!
 

Om hästar inte fanns, vilket djur skulle vara eran favorit då? :) Hund!!! :D
Min lilla hund foppa!
 
 
Största hästen ni ridit? Alltså inte bara typ skrittat runt på utan verkligen ridit? Hmm.. Millie tror jag.
 

Högsta ni hoppat? 80cm
 

Vem är sötast av min nuvarande häst & min gamla, Klasika eller Brolle haha?! Båda!
 
Jag och Millie
 
 
Popcorn/chips? POPCORN!!
 

Godis/vara med kompisar? 
Vara med vänner!!
 

Lakrids/choklad? 
Ojj.. det är olika 
 

cola/sprait?  
INTE SPRITE , cola!
 

sallad/tomat? 
Tomat
 

Dante/Bull? 
Bullen
 

Mirte/Taizon? 
Taizon!
 

Bella/Musse? 
Bellis!
 

Sova/vara vaken? 
VARA VAKEN!!!!
 
Kompis♥
 
 
hur högt skulle ni vilja komma om ni vill tävla? Har inte tänkt så långt än :)
 

vad tycker ni om: martingal? snodd? 
Om man behöver det så är det bra att ha det.
 

favoritras? 
Welsh, Fjording, Shettis 
 

favoritfärg på häst? 
Helt vit & helt svart
 

hur länge har ni ridit? 
4 år typ
 

är ni någon gång osäkra/rädda i ridningen, isåfall när/varför? 
Nej tror inte det, jo är rädd ibland att hästen ska göra illa sig men är inte rädd och "mig"
 

den roligaste hästen ni ridit i kat A/B/C/D och stor? 
A: hah har inte ridit ;)
B: Gwensii
C: tror Pakulik på grällsta är C så Pakulik
D: Mirte kanske
Stor: Millie, saknar henne :'(
 
Fjordingar på GRC!
 
 
hoppning/dressyr? Hoppning, jag gillar fart och fläckt!
 

pigg häst som busar/lat häst som aldrig gör dumheter? Pigg häst ;)
 

rida på sorf/träna privat? Träna privat
 

hoppa 5 dagar i veckan/aldrig hoppa? Oj.. gud vad svår 5 dagar då.. eller jag vet inte :/
 

ha en snygg häst som man inte passar med/ha en "ful" häst som man passar och trivs med? Ful häst :P
 
Skänklarna </3
 
 


Resten kommer ut om några timmar! 
 
 
 
 
 

Tjollahopp!

Det är sol idag igen!! Vad är det med Sverige? ;)
-
Idag ska jag och Märta skutta Gus lite i hagen bara för att. Vi ska även löshoppa honom.. Vet inte hur det kommer gå eftersom att hoppa i en hage inte är hans förstahandsval. Men det ska nog gå! 
Förresten är det nästan bara en vecka kvar nu tills hästarna åker.. Om Buzzin kommer då, vilket jag och Märta hoppas på, kommer det kännas  tomt i stallet/hagen. Haha, från fem hästar - POFF, två?
-
Men jag hör av mig lite senare, efter passet, om hur det gick.. Kanske! :)
 
Också bild från förra sommaren! :)
 

Igår & Idag!

Igår kväll red Madde & jag ut på ponnysarna, till "vårat" ställe med lite picknick! Det var jättemysigt, men jag lovar att jag ALDRIG tänker rida mer i bara linne & shorts, ALDRIG. Det kunde sitta över 5st myggor på benet samtidigt..! Men om vi bortser från det negativa hehe.. Vi racade lite, tjoade lite, skrattade lite, åt fika och hade det allmänt mysigt!
 
Idag ska jag & Madde ut till ponnysarna och så ska Madde få hoppa Gus lite i hagen. Han ska även hoppas utan ryttare lite, bara på kul, kameran åker med så bilder får ni! Sen tror jag om jag hinner att jag går med Musse en sväng, annars får han bara beta och så borstar jag lite på honom. :)
 
Ni får en sneak peak från igår...
 
 
 

Svar på frågestunden #2

Högsta du hoppat med shettis: Oj, det vet jag inte.. 70cm kanske, 65?
 
första hästen på sorf som du red? Listen!

värsta avramlingen?
När jag ramlade av Gus och gjorde illa svanskotan..

det bästa minnet med Prince?
DressytKM när vi kom trea och när vi slog hans hopprekord med ryttere (tror jag) på 90cm lekande lätt...! :)
 

Kommer du sköta Prince något ändå?
Det kommer komma tillfällen då jag saknar Prince mer en andra, och självklart kommer jag gosa lite med honom då, om jag får tillfällen över så kommer jag försöka mysa lite med han, annars så nej.. 

Hur lång är du?
1.48cm, allderles lagom längt om du frågar mig! :D

Bästa skolämnet?
Svenska!

bästa godiset?
Röda ferrarribilar och choklad!

ridning/voltige?
Går inte att välja..! ;)
 
ute/inne ridning? - Ute på sommaren och så, men inne på vintern.

tävling/clearround?
- Tävling!

träning/tävling?
Träning..

blogg/facebook? 
- Facebook.

ponny/häst?  - Ponny, LÄTT.

egen häst/foderhäst/skötarhäst?
foderhäst tror jag då!

matte/engelska?
Engelska, för att jag SUGER på matte! :P
 
(Josäfin som frågar frågorna under, bara så du är du GRYM haha!) ( Det smala väljer jag inte)
 
Glass/godis? 

Häst/ponny?

Hoppning/
dressyrFast det beror mycket på vilken ponny jag sitter på också, men jag älskar fart och fläkt, så hoppning!

För pigg/
För långsam? :>
 
Vad är det ni söker när ni väljer ut eran "favoritponny"? Att den ska vara pigg och inte gå på räls. Glad till det mesta och gör allt för ryttaren, om den har bra hoppteknik är ju det också grymt! Söt får den gärna också va hihi..! ;)

Hur tycker ni att den optimala ponnyn ska vara?
Jag måste vara lite pinsam och säga att jag inte vet vad "optimala" betyder, så pass! :P Hehehe

Vad är det ni prioriterar högst, att ha en bra kontakt på marken eller en bra kontakt när man sitter på och ska rida?
På marken, LÄTT, för om man får bra kontakt från marken följer det med upp på ryggen också. :)
 
favorithäst på sorf? Musse!
 
 
favorit glass? smak? Daim & Piggelin.
 
Bästa filmen du sett? Trassel!!!!

Högsta höjd du hoppat med Musse?
85. :)

Vilka blogger brukar du läsa och kommentera?
Jag läser en massa bloggar, och brukar inte komentera så mycket haha, orkar inte ta upp alla här & nu. En annan gång kanske..!

Vad tycker du om krig? 
Inte bra, inte bra!

Vad gillar du för djur förutom häst?
Hundar!!!!
 
Min hund Bosse..

Vad har du för mobil?
En tegelsten.
 
Vilken läsk gillar du mest? Coca cola, men eftersom man får typ cancer av det så vet jag inte! :( Haha

hur många gånger i veckan är du på sorf?
Det beror på..!

Hur ofta brukar du blogga?
Jag försöker blogga ett par gånger varje dag, jag bloggar väl inte för lite!?!?
 
Varför föll du just för Musse? Inget jag kunde bestämma, det var bara "klick" sen så var det han och jag!
 
Kommer du tävla Gus nånting? Nej, inte så som det ser ut nu.
 
Kommer du bara ha Gus över sommaren? Det är inte bestämt än.
 
Det bästa med Musse? Det bästa med Musse är nog att han är så posetiv till näst intill ALLT!
 
Det sämsta med Musse? Det sämsta är att han alltid är så, pigg. Alltså han KAN inte stå still, osv, väldigt tittig också..
 
Prince/Musse? 

Prince/
Gwen?

Prince/
Zello?

Musse/
Gwen?

Musse/
Zello?

Gwen/
Zello?

Erat mål inom ridningen?
Mitt mål är att tävla SM för Islandshästar, annars är det nog bara att fortsätta som jag gör nu! :)
 

Hur kom det sig att ni skapa den här bloggen? 
Det var Isabels idé, hon tvingade Madde heheoch sen frågade dom mig & Frida! :)

Era favorit hästar 1-10? (Inte bara SORF) 
Oj... 1. Gus  2. Musse  3. Skotti  4. Zlatan  5. Mirte  6. Bessi  7. Krisa  8. Prince  9. Gwen  10. Dante???
 
Högsta höjd som ni har hoppat? 1.05!

Favorit A/B/C/D ponny?
A - Gus  B - Musse  C - Zlatan  D - Skotti (vet inte om han är D, men vi säger att han är det!)
 
 
 

Imorgon...

ojojoj... nyfikna? SYND, kanske att ni får veta imorgon det beror på vad som bestäms. 
 

Promenix!

Tog en promenad med Ayla igår. Dels eftersom Madde arbetat Ayli rätt hårt igår (vilket behövdes) så hon till och med blev svettig (också superbra, för då har man jobbat henne rätt) så fick hon sin skritt-dag idag. Dem ska ju ha två dagar i veckan med bara skritt så... Gick i bara grimma & grimskaft så hon fick beta lite också. Men bara lite somsagt eftersom jag inte vill riskera att hon får fång nu sista veckan och allt.
-
Hon har VERKLIGEN fått upp respekten för mig nu. Förut så bara "gick" hon över mig liksom och brydde sig inte ett skit om var jag var någonstans. Men sen lärde jag mig att ta till så små hjälper som möjligt och inte bara ge upp när hon gjorde så. Och så massa beröm efteråt såklart.
-
Men iallafall gosade till max i stallet och upptäckte också att hon har fått ett litet skav som på andra bakbenet som förövrigt läkt nu men iallafall.. Dock var detta skav mycket mindre men hon hade blödit lite men hon gick inte konstigt eller någonting under promenaden och ömmade inte när man kände på det, så jag bara gjorde rent och smorde in det. 
3 bilder ifrån kvällen, hon är nästan alltid glad men idag var hon ovanligt glad. Varför vet jag inte, men det är bara possetivt! :) 

Dag 10. 10 saker du inte visste om mig

(Bara för att jag missat en massa dagar, så får ni två, kanske tre!)



1. Jag är typ cykel rädd, seriöst haha! Jag är jätterädd att åka på halt grus och ramla omkull, och att cykla upp för kanter, usch.. Dessutom är det läskit att bli skjutsad, haha, för då kan inte jag bestämma farten typ.!
 
2. Jag AVSKYR stavfel. Alltså verkligen HATARHATRAHATAR, jag står inte ut med en massa stavfel, då kan jag knappt läsa det, usch haha!
 
3. Musik kan vara det bästa som finns!!!
 
4. En av mina största idoler är Nellie Berntsson. Tycker hon är sjukt cool, och har en asagrym attityd.
 
5. Jag lyssnar på denna låt typ hela tiden, dag ut och dag in! ↓
 
 
6. Jag har ett grymt självförtroende i voltige & ridning, om jag inte hör från någon annan att den sagt lalala om min ridning.
 
7. Jag vill gå på ett gymnasie typ vid åre som heter Wången, och gå Islandshäst inrikting typ. :) Man kan välja travinriktning eller Isisinriktning! Dock vet jag inte om det går...
 
8. När jag gått ut skolan och tagit stundenten ska jag åka 1år till Island och vara hästskötare och bo på någon gård, innan jag börjar resten av pluggandet osv! :)
 
9. Jag ÄLSKAR att vara såhär kort, för då kan jag åka alla karuseller på Grönan, och även rida shettis hihi..!
 
10. Madde och jag håller på med ett litet "projekt" kan man säga, hihi om det skulle funka skulle jag inte kunna bli gladare!!
 
 

Nu bär det av till stallet!

Nu blire picknick på "vårat" ställe, vi hörs senare! /Märta & Madde!

Aaaah!

Herregud, såg frågorna under, om vem som var snällast, tråkigast osv! Haha jag kommer bli den tråkigaste typ, av alla!!! Ni skulle sätt när vi skulle svara på frågestunden för läänge sen, då var jag & Isabel huuur tråkiga som helst, jättepinsamt och vi är inte sånna, jag antar att vi vaknat på fel sida! ;)
 

Nej, men vi får se om jag rider ensam idag eller inte. När jag vet det säkert får vi se om jag sköter om Gus också! Isåfall tror jag att jag kör, och myser en massa! Har verkligen saknat våran tid, och jag hoppas vi blir vi efter sommaren..
 
Senare ska jag försöka skriva lite om Gus utrustning, och även svara på dom sista frågorna från frågestunden. :)
 
 
SM för Islandshästar 2012!
 
Förlåt för detta ointressanta inlägget, men det blir somsagt bättre senare ikväll!
 

Dagens fråga!

 
Nu har ni fått en fråga som vem som rider bäst, så varför inte en fråga vem som verkar vara snällast/schysstas? :)

Vilken i salaryttarna verkar vara den mest :
 * Snälla ?
 * Roliga ?
 * Galna ?
 * Tråkiga/perfekta ? 
 * Finaste ?
:)
 
//salaryttarna

Godmorgon!

 
Åh, vädret har verkligen gjort min dag! Äntligen soool!
 
-
Idag, vid tre nånting, cyklar jag, Märta &Frida ner till stallet. Gissa - Vi ska rida! Höhöö, ser fram emot att få rida i soool. Ska nog antagligen bara rida i shorts och linne eftersom det är så vaarmt! Lovely!! 
Och för att mina ridbyxor är jätteskitiga.. ^^
-
För övrigt sitter jag i målarkläder just nu, för vi håller på och målar om huset. Kul, NOT. Men har faktiskt inte mycket mer att säga er. Det kommer en "dagens fråga, tidsinställt, under dagen! Caio!
 
 

Dag 9. Min värsta avramling

Min värsta avramling var när jag hoppade på Gus.. Då efter hindret så skulle jag fatta galopp, för han hade brytit av innan, och helt random så kastade han sig så jag flög åt sidan och landade på svanskotan. Fick typ panik först för det gjorde så ont att jag inte kunde röra mig haha, men nu är det bättre! ;)
 
 
Bild i repris. Dock brukar jag vara KING på att inte göra illa mig, efter avramlingen på Musse, som ni ser på bilder över fick jag också lite ont i svanskotan, men annars brukat jag knappt få någon skråma!
 

Stockholm

Hej! Sitter på en bänk i stinsen och slappar.. Snart ska vi dra & köpa en ny ridhjälm till syrran och sen drar vi hem. Ikväll blir det promenad för Aylas del... Kram / Isabel


Ovanor...

Ovanor inom ridsporten har jag så det räcker & blir över. 
-

Dem värsta ovanorna jag har är att jag:
1. Tittar neråt (dock blivit bättre)
2. Vrider ut mina skänklar när jag galopperar dock bara ibland när jag vill liksom få fart (vet inte varför), svårt att förklara men ni kommer första bättre när jag lägger ut bilder sen. 

Så mina frågor till er är.. har ni nått utav dem här/har haft demhär ovanorna också?
Och HUR blev ni av med dem? 
 
Här ser ni ju när jag tittar ner på Snobbens typ hals? Varför jag gör det har jag ingenaning om, Matilda brukar få stå och skrika att jag ska komma ihåg blicken och det har faktiskt hjälpt!
Åh, haha.. Ser verkligen gräsligt ut! Detta var när jag ville få honom länga på stegen = galoppera på fortare och då vred jag ut skänklarna. Ser så himla fult ut för stiglädret typ vrider sig, haha.. Jag dör! MÅSTE träna på det för det ser verkligen vidrigt ut. 

Dagens fråga!

Hur tycker NI det är att ha häst? Jag har ju bara haft sommarhäst nu då, & jag tycker det är TOPPEN! Kan vara lite surt att cykla när det spöregnar med det får man tåla, bara på med regnjackan och börja cykla. Jag har ju rätt långt till stallet och uppförsbackar nästan hela vägen.. 
-
Till stallet nu är det ca 3-4 kilometer inte så långt då men somsagt uppförsbackar nästan hela vägen.. Men tillbaks till sak: Hur tycker NI det är att ha häst? (frågan är till alla som har hästar på foder/egen/sommarhäst)

Dagens ridpass! - Klumpedunsen!

 Red Ayla idag.. . . ... . .. .. 
-
USCH! säger jag bara. Hahahaa, hennes steg är såhäääär långa, verkligen! Kanske för att man kommer från en liten shettis trav till hennes men ändå. Galoppen var värst! Stor som bara den!
-
I varje fall. Märta&Frida mötte upp mig utanför stallet. Sedan red vi mot banvallen och det var ingen lek kan jag säga! Hahaa, ponnyn vände hela tiden och ville hem. Haha, hade värsta dragkampen med henne ett tag, men efter typ fyra volter kom vi åt rätt håll! När vi kommit en bit började vi trava, kom sedna fram i galopp. Blablabla, sen så började vädret bråka så då fick jag lov att vända och  kan jag lova er att det gick undan! Hahaa, hon drog iväg i världens fart. Han inte med! Haha" 
-
Skrittade på långa tyglar efter vägen, fixade av henne, slängde in henne i boxen och for hemmåt.
 
Förlåt för rörigt inlägg, är riktigt trött!
 
~Har inga bilder :( ~
 

Jag och Madde lever livet på hästryggen

Hejhej, idag så var det typ ROLIGASTE ridturen ever. Mysigaste iallfall. Madde red ju Gus och jag Gwen och vi red en runda ganska lång och sen borstade vi, myste med dom och skrattade så mycket så det gick så lång tid men det känndes som typ 1timme för vi hade så kul.
-
Vi hade sadel fasst med bara grimma och det uppskattades mycket av ponnysinarna! Vi hade det bara allmänt kul och roligt. Jag och Madde har verkligen så kul tillsammans, skrattar althetime och säger så himla random saker. Vi är vårt rätta cp/damp/gay jag när vi är med varann. 
-
Men jag ska iväg och sova hos mormor och morfar som jag ska göra hela veckan nu men ni får lite bilder, oredigerade och allt!
 
naaw spot gömmer sig under Taizon så han inte blir blöt :')
 
 
Kan inte lägga upp fler för jag måste skynda mig hejs!

/frida

Sista 10dagarna..

Dom sista 10dagarna ska jag ta vara på med Musse. Det känns så hemskt att lämna tillbaka honom, veta att han nu 1år framöver kommer få gå runt, runt i ett ridhus.. Förstå så bra ponnyn har haft det, från att gå lektion efter lektion, på hoppveckan hoppa tre pass, 6dagar, från att bli ryckt och sliten i munnen, aldrig fått sovro för att det kommer in barn hela tiden och ska klappa, borsta, rida, och bara störa. Till att få ha EN ryttare, galoppera över ängar, rida ut varje dag och få känna RIKTIG frihet sova när han vill, gå i hagarna och ha det allmänt bra hela dagarna.
 
Ponnyn måste tro han drömmer, lyckligast i världen! Och sen måste JAG lämna tillbaks honom..
 
När jag säger detta menar jag det inte mot SORF, men så går det ju till på ridskolor liksom, för jag antar att jag nu med denna text riskerar att få massa skit över mig. Men en SMponny SKA inte stå på ridskola. Så är det, PUNKT. Musse KAN, han har kapacitet och har tävlat högt, och nu ska han få avsluta sina år på en ridskola, whuuuut? Hör ni hur det låter?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förklaringen! ↓

Märta hade ridit och ville kolla igenom bilderna jag tagit under passte, så jag skrittade av honom. Satt typ och chillade stenhårt. Inga stigbyglar eller nått.. HAHAHA, så typ kommer vi till "ett ställe" som han typ slänger sig. Jag som typ satt coh sov lyckades ändå på nått sätt hålla mig kvar.. När han fortsätter framåt tröck jag på honom lite. Han vart ASsur då, hehe. Gjorde en volt och kom i andra varvet. (fråga mig INTE varför?) Kommer till samma ställe och han hoppar RAKT upp, Rakt ner coh i samma sekund som han typ nuddar marken skyggar han och börjar trava. Lilla jag hamnade på marken. :)
-
Där har ni den patetiska förklaringen. Enjoy! ;)
 
 
 

Idag - GUS!

Som rubriken lyder!
-
Är hos pappai just nu, så åker in med buss. När jag kommer fram möter jag upp Frida och så åker vi tillsammans och fixar i ordning hästarna. Vi rider den gamla vanliga rundan, upp på banvallen och sedan tillbaka. Ska bli jättekul faktiskt. Har inte ridit på hela vekcan och har saknat det såhääääääär mycket! Imorgon rider jag som sagt Ayla. Skriver mer om det imorgon! Just nu ska jag ta och packa lite, sätta mig vid gittaren och typ chilla liite!
_
Kom på att jag redan fått 5 kommentarer på Zlatan grejen för 100 år sedan, så ska väl ta mig and et också.. Det kommer upp inom 5 minuter! HÅLL UT!
 
 

Tillbaka till bloggandet..

 Nu så får det bli till att skärpa sig och vörja blogga lite igen!
-
Tänkte först bara berätta lite om vad som händer framöver.. 

Idag, Torsdag : Åker och rider med Frida idag, Gus.
 
Imorgon, Fredag : Isbel har åkt till Stockholm med familjen så jag tar Ayla och rider henne tillsammans med M&F.
 
Lördag : Tror&hoppas på att få rida Guttis. 
 
Söndag  : Antingen vilodag, eller kanske fota nån. Tror ej det blir nån ridning. Kör antagligen då! :)
 
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag : Rider 3-4 gånger, Gus. Får se vad som dyker upp för kul! 
 

Ungefär så kommer veckan framöver att se ut. Hör av mig dag för dag vad som "verkligen" händer. Vi hörs, puss!
 

Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla är not att hoppa naturhinder som inte kan rasa, tycker det är asläskit, utifall hästen typ skulle "riva" och så rasar det inte, usch..
 
Lånad bild från google..
 

Dum ponny idag!

Jag red ut idag med Isabel & Lili idag ju, på Zlampan, och jaa, DUM PONNY. Nej men han var duktig första traven och när vi skrittade, och första galoppen, han gjorde typ luftsprång och hoppade upp istället för fram haha, men han tyckte det var kul så!
 
Efter det, setiöst, han blev rädd för näst intill varenda litet grässtrå på backen, VAD som helst kunde vara farligt typ.. Vi kom ut på ett ställe, vet inte om vi fick vara där men vi va där ändå och galopperade mwaha! Lili galopperade före, och Zlatan backade in i saker, sparkade mot dom, hoppade fram och reste sig, OM och OM igen, han sprang på tvären och när jag fattade galopp lekte han rodeo. Han hoppade i luften, gjorde luftsprång, bockade och verkligen stack, hade noll kontroll.. Ramlade av då, eller jag typ "gick" av, landade på fötteroch allt, men fick världens utbrott då!
 
Blev ASarg på han, röt åt honom och visade hur arg jag va och hur fjantigt han betedde sig osv, och sista galoppen och resten av biten gjorde han inget, säkert för att han märkte hur arg jag blev. -.-'
 
Juste! Red på hackamore idag, han lyssnade inte ett piss på det, men jag tror det mest var för att vi red ut liksom, hoppas att han lyssnar på det på banan sen.
 
 

Lili & Ayla

Imorgon ska jag upp kvart över 7 (!!!) och cykla upp till Ayla. Hon har inte ens gått ut i hagen då, så tar ut henne, borstar myser och fixar sen så rider jag lite snabbt. Beror lite på vädret också.. Om det regnar så får hon stå en dag, det lider hon absolut inte av. Men om jag har tur så kan jag rida! :) Mockar, fixar foder osv så tar dem i stallet in henne på kvällen eftersom jag åker till stockholm. Madde tar Ayli imorgon och så kommer jag hem på lördag & rider henne på kvällen, pysslar och sköter som vanligt. 
-
Efter att jag vart hos Ayla imorgon så sjussar min mamma mig till östersala. Ska rida ut med Märta & Zlatte om Lili är ledig. Red henne förut när jag var bästis med en som Anna Bäckman var faster åt. Så då red jag Lili lite. Saknat henne! 
-
Iallafall, vi ska rida ut en vända! Det blir azzum, måste berätta lite saker för Märta och så också, skönt att ha nån som lyssnar!! Sen kommer mamma och hämtar mig och vi åker vidare till STOCKHOLM. Sover hos mina kusiner imorgon och på fredag/lördag åker vi till grönan.

Jag är förövrigt den lyckligaste tjejen på hela jorden just nu. Vill inte säga nånting, men alltså gash! Jag kommer att somna med ett leénde på läpparna ikväll iallafall och jag kan dö lycklig, allvarligt. 
-
Bjuder på två bilder. En på Ayli och en på Lili :) 

Imårgon!

Imårgon ska Isabel och jag rida ut på Lili & Zlatan! Lili är en ponny som Isabel red förut, och våran kompis ansvarar för henne vad jag förstått? Och enligt väderprgnosen så ska det vara sooool! Älska! Dock hittar jag inte där ute i skogen, men jag vet iallafall vart jag inte ska rida så det får gå..! :)
-
Förövrigt sitter jag och pratar med en GLAD Isabel, ååh Issis, om du ser detta, ÄR SÅÅÅ GLAD FÖR DIG!!! Jaja, jag håller också på att fundera om jag ska ha kvar Gus, och oops, kom nu på att jag nog inte sagt något om det..? ;) Fast det får vi ta någon annan gång...
 
En gammal bild på pluttis!
 

Bästa meningen jag hört..

"TeamBella leder sen gårdagen med 6.138."
 
 
 

Dag 7. En sak som aldrig får hända!

En sak som aldrig får hända är att någon i min familj dör!! Men hästrelaterat är det väl typ...att jag ramlar av och får skador resten av litvet eller något, att jag blir förlamad eller nått..
 
 

Mitt liv i presentation.

Efter alla nya läsare vi fått in tycker jag det är läge att presentera sig lite på nytt, Isabel har även lovat mig att byta denna presentation mot min gamla! :)



Jag heter då Märta Domberg, fyller 13år i november och bor i lilla Sala. Jag är en pigg och glad person som gillar att ha många bollar i luften, vara med vänner och fota. Jag är en stolt ägare till en Canon EOS 1100D.
 
Kortsagt: Glad och sprallig person som älskar att fota och göra flera saker samtidigt, rolig tycker jag också att jag är, men det är jag nog tyvärr ensam om att tycka! ;)
 
       
 
Jag älskar sporterna voltige och ridning, så här kommer lite info om ponnysarna jag rider, och om voltigen..
 
Just nu över sommaren så hyr jag en häst från ridskolan, min favorithäst till och med, Musse.
 
Master of Fashion som han egentligen heter är en korsningsponny (?) född 1997. Trots åldern är han ett riktigt krutpaket, tävlat SM för B-ponnysar. Han hoppar ju då som en gud, och hade säkert kunnat tagit sig längre, men tyvärr tyckte han inte det var kul, började vägra och blev stressad.. Musse är annars genomgo, gossig i hanteringen och duktig i dressyren. Han behöver en bestämd hand, annars stressar han lätt upp sig, men är posetiv till allt liksom. Jag har fått jättemycket posevita komentarer över hur bra vi passar ihop och hur bra jag rider honom vilket är jättekul, jag önskar av hela mitt hjärta att jag fick äga honom..!♥
 
 
            
 
 

Jag har även en liten shettis, eller den är min kusins, men jag får ha honom hos oss om jag vill. Gus är som sagt en shettis, mest körd framför vagn som han förövrigt tycker är superkul! Jag vet inte om jag vill ha kvar honom efter sommaren, och om jag ska det så ska jag mest trickträna, köra och busrida med halsring eller repgrimma. Gus är väldigt speciell häst, men har fått många hjärtan att smälta. Ett av dom är mitt hjärta.. Gus är den finaste varelsen jag någonsin mött och jag älskar honom över allt annat!♥
 
            
 
 
Jag har också en medryttarhäst som heter Zlatan. Han är endast 7år och kräver därför en bestämd och envis men ändå snäll ryttare, då han lätt tar över och då blir han riktigt jävlig.. Han har ett temerament utan dess like haha, men han är en riktig gossegris också. Zlatan tycker mycket om att hoppa, men har också mycket kapacitet i dressyren, så det ska bli jättekul att få se vad det blir av han, och att jag förhoppningsvis också får vara en del av honom! :)
 
 
        
 
 
Och sedan det sista.. Voltige, sporten jag måste säga jag brinner för! Jag går ju ett av ridskolan SORF's juniorlag, TeamBella. Våran klippa till häst heter ju som ni kanske förstod Bella. Nu för ett par veckor sen så tog vi SMguld för juniorlag som är jättkul och i September så ska jag åka med mina tränare ner till Tyskland och tävla, är grymt taggad! :)
 
 
       
 
 
 

Regn - OVANLIGT?

Svar: Nej, nej ooo nej! Blir så grymt trött & irriterad på det svenska j*vla vädret. Tanken var att jag skulle fota Märta på utebanan, så började det regna då skulle vi till SORF's ridhus istället. Men tror ni inte det börjar åska och blixtra då? Jo, självklart
-
Aja, fick min efterlängtade iPhone när jag kom hem. Laddade ner blogg.se appen så nu har jag den också.
Ska till stallet strax & provar appen därifrån.  :) 
 

True

Han hade kunnat bli något stort... Jag menar, kapaciteten, tekniken, temperamentet fanns där, men inte viljan..
 
Min fina Master of Fashion! ♥
 
 
En SMponny borde inte få sluta som en ridskoleponny.
 

Min vecka!

Måndag (igår): Hoppade med Isabel & Frida, ganska krävande men Musse blev knappt svettig.
 
Tisdag (idag): Var hos Zlatan, men eftersom det SPÖregnade, åskade och blixtrade så borstade och värmde jag mest honom, smörjde även tränset, Musse och dom får vila.
 
Onsdag: Vet inte om jag ska rida till Isabel så rider vi tillsammans, vi pratade lite om det, skulle vara superkul! :) Gör väl något med Gusen också!
 
Torsdag: Madde kanske kan rida Gus? Iallafall, rider både Musse & Zlatan..
 
Fredag: Rider Mussemus, och Gus (?) iallafall inge Zlatan.
 
Lördag: Rider Musse som vanligt, venne vad jag hittar på, Madde rider kanske Gusen? :)
 
Söndag: Åker troligtvis med laget och firar guldet med lite gott samt kollar protokoll & videosarna sen tävlingarna. Madde kan förhoppningsvis rida Gus, Mussemus rider jaag.
 
 

Är typ deprimerad eller nått..?

Orkar ej. 
Bloggpause vare häääär!
 

Failbilder - Märta & Musse

       
 
Två värgrarbilder ur olika synvinklar, Busponni!
 
 
Ni får en lite bildserie under, kolla och njut.. ↓
Nr. 1
 
Nr. 2
 
Nr. 3
 
Nr. 4
 
Nr. 5
 
Nr. 6
 
-------
 


HAHAHAHAHA garvade högt när jag såg bilden, så sjukt ful pånin är!!
 
Ska man ramla av, ska det vara med stil!
En annan vinkel av avramlingen! ;)
 
 
 

Videoblogg!

 
         
 
Videoblogg sen jag och Madde gick med Zlatan, haha nope, vi hade inget att prata om!
 
 

Snart..

Snart sticker jag & hämtar min iphone. Sen så åker jag till stallet, Ayla får sig en supernoggrann rykt samt en dusch i det finfina vädret! 
-

Sen efter det så sticker vi ut och promenerar en rätt långt sväng så hon får torka samt beta lite. Det förtjänar hon efter gårdagens lektion. Vi red i ca 1 och en halv timme. Men red endast effektivt i kanske 50 minuter. Resten skritt . 
-
Ska nog fota Märta och Zlattis idag också. Haha, han är så söt! :) Så det blir säkert en bildbomb ifrån Märtas sida när hon kommer hem får vi hoppas. Men ska dra nu, pusspuss! ♥
 

Snäll syster!

Hon kom hem med ett par benlindor som matchar det grön/bruna schabraket.
-
Denna får invigas nångång när vi har nästa hoppträning eller något! :) 
 

Video från idag!

 
Enjoy!

Dagen!

Dagen var helt grym, men såklart var det lite trist att Madde inte kunde följa med, Gus orkar ju inte att gå ända dit, köra ett hopp pass, och gå tillbaks..


När Frida och jag skrittade dig första biten så körde vi i alla gångarter så vi kunde börja hoppa fram så fort vi kom dit, Musse uppskattade som vanligt att galoppera! Mötte upp Isabel och skrittade på Ösby, mysigt osv.
 
Väl där framme skrittade jag först något varv så han fick kolla lite på omgivningen, men eftersom min ponny är så duktig fanns det inte speciellt mycket att kolla på. Travade honom lite på en volt först, mjuk och duktig ponny. Galopperade lite och började hoppa fram ett par gånger på ett 25hinder, och aaah, GUD vad jag har saknat att hoppa!!!!!! Njöt ihjäl mig av att bara "hoppa" över att 25cm "hinder"! Höjde vart efter, han sög tag i hindren och tyckte det var superkul!
 
Hoppade upp till 85cm, och det var på slutet, båda var trötta och varma av värmen vilket ledde till att han kom lite fel på hindret och vägrade så jag ramlade av. Jag fick lite ont i svanskotan, men hoppade upp igen och hoppade det igen för att han inte skulle lära sig att värga och för att jag inte skulle bli rädd, dock blev det ett kråkhopp haha, men vi hoppade det iallafall! 
 
Skrittade hem. Det började regna när vi var på banvallen så jag och Frida ställde upp ponnysarna bredvid varandra och tävlade, shiit va Musse fällde in rumpan och drog iväg, haha så söt!

-
 
Jag blev lite frustrerad för han blev bara lite svettig vid sadelgjorden, haha han är tydligen i toppform, trots alla vilodagar, ÄT PONNY, ÄT TILLS DU DÖR!!
 
Älska bilden över, kolla tekniken! :')
 
 
Jag fick jättemånga failbilder, så komentera så lägger jag upp dom, en del på Musse, och massa när jag ramlade av! ;)
 
Har också Überfina bilder sen idag..!
 
 
 
 
 

Fråga!

Vilken i bloggen tycker ni rider bäst? Nu rider dock inte Madde, och vi har ridit olika länge, men jaa, vilken i bloggen tycker ni rider bäst? Liknande fråga som dom fyra frågorna vi frågade tidigare i bloggen om t.ex sötaste ekipaget osv! :)
 
Berätta gärna varför ni tycker som ni tycker också!
 
 
 
 
 

Roligaste på länge!

Åh red ut med dem bästa! & om Madde följt med hade det varit den bästa dagen ever. 

-
Började med att möta upp dem. Vi alla hade skrittat fram så vi tog tyglarna och travade en bit, sen så började vi känna på dem i galoppen. Ayla var pigg och framåt. Det var asmysigt och alla pratade & hade kul! 
-
Tog en galoppsträcka till på en väg, det gick bra. Stod upp i fältsitts och njöt av utsikten, hoho. Iallafall när vi kom till Ösby så började vi arbeta hästarna. Ayla ville inte gå alls till en början, stannade bara ville inte gå om hon inte hade nån framför sig. Men det släppte efter ett tag. 
-
 Hoppade fram på ett 25 cm hinder som sedan höjdes till 40 cm, och sen 55 och sen 60, 75 och Märta slutade på 85 också. Sen hoppade vi av dem på småhinder. :) 
 Imellan så skrittade vi och sådär självklart, det gick super! När vi väl kom över, styrde undan henne flera gånger. Var verkligen jätterädd för dem högre höjderna vi kom inte ens över 55 cm först? Vågade verkligen inte, haha.. 
-
 Men iallafall hoppade av lät dem beta medans vi plockade undan. För våra små funkisar var lite lata, haha! Skoja bara, ni var bäst! Iallafall så hoppade vi upp sen och jag skrittade hem utan sadeljord (!!!!!) Det var sjuuuukt läskigt haha, men det gick det med. 
-
När jag & Ayla kom hem så svampade jag av henne och hon njöt minst sagt haha. Stod och hängde med underläppen med halvöppna ögon och chillade. Borstade ut man och svans, kratsade hovar och myste sen släppte jag ut henne. Åkte hem och åkte upp nån timme senare och tog in henne och gosade lite i boxen. Dagen var sjukt bra, tack alla för den underbara dagen! 
Åh, den här bilden kan jag inte sluta le åt.. Det var så sjukt mysigt ♥
På bilden ovan hoppar vi 75, hon KAN! Och jag måste våga lita på henne.. 

Gosar från ryggen med ponnyn!

 
 
 
Han är bra snälla han, min Mussemus!
 

Hopp-pass!

Imorgon ska jag, Frida & Märta ha ett hopp-pass i ösbys paddock. Är faktiskt väldigt taggad, hoho! Har inte hoppat på 3 veckor snart och hoppsuget kommer mer & mer för varje dag.
Kör nog på våran marinblåa outfit imorgon (standard) annars så vet jag inte. Kanske blir den olivgröna, den svarta, den gråa eller nånting.. Tänkte bara säga också att Märta tar bloggpaus OM ni inte sätter igång att kommentera! 
 Vart tog dem läsare vägen som vi fick 43 kommentarer av på EN dag? 
 

Dag 6. Alla hästar i stallet

SORF:
Ponny,
Musse, Akter, Bull, Zello, Ayla, Gwen, Dante, Mac Spot, Prince, Mirte och det var väl alla?
-
Hästar,
Xagovia, Demiro, Bella, Taizon, Harisza, Istra, Lorden, Wancy, Phoenix, Zampette, Gulliver, om det är alla?
-
"Mitt stall", just nu:
Gwen, Gus, Taizon, Mac Spot & Musse!
-
Zlatans stall: Hahah jag har INGEN aning om alla dom hästarna, vet bara Zlatan, Gaston, Lili, Nighti, Katitzi, Titan, jaa.. Typ dom, om dom ens stavas så osv!
 
 
 

IslandshästSM 2012

Det var ju inte bara en gång jag höll på att börja dreggla över dösnygga hästar som sprang förbi, ja tack, jag kan gärna plocka med mig hem en del hästar! ;) Nej men ååh, det är så hilma kul att vara där, Islandshästar är verkligen det för mig.. Jag har iallafall inte sett två "vanliga" hingstar stå slickade mot varandra utan att ens ta bak ett öra, det gör dom, sköööönt!
 
Jag ska tävla SM för isisar någongång i mitt liv, SKASKASKA!
 
Hej, jag vill ha dig, typ.
 
 
 
Jo men jag kan ta med dig hem med, det får jag plats med!
 
Vem var snyggast av dessa, har ju såklart fler bilder och några filmer, men vääälj? Den första sitter STENsäkert för mig, så äckligt snygg.. Jag dör
 

Riktiga män.

Idag på IslandshästSM stod det hingstar-ston, hingstar-hingstar slickade mot varande på prisutdelningen, inte en reaktion, så levererar riktiga hästar. (A)
 
 

Hemma från Estland

Så nu börjar blogg lite igen. Jag har inte ridit idag ju för jag kom ju hem idag men jag och Isabel ska rida tillsammans senare idag, kulis! ♥
 
 

Me, myself and I

Jag är mig själv, och om inte jag duger åt dig så dra! 

Jag har ingen jag kan lita på fullt ut. Ni vet själva ni som svikit mig, så kom inte efter och le med era falska äckliga leénden mot mig, för ni kommer aldrig vinna tillbaks min tillit igen. 
- Jag är inte perfekt, det har jag aldrig sagt. 


Att se Märta & Madde svider, för dem har det så jävla bra. Gråter för att jag också vill ha det så, avensjuka är en dålig egenskap jag bärt med mig, sorgligt nog. Och det är pga den jag tappat mycket vänner.. 
 
 På ekeby så ska jag sattsa 100% på både Dante & Snobben. Och jag ska inte må lika dåligt som jag gjort nu för att jag inte har nån. 
-
Jag har mig själv & det duger braibland
Jag är inte snygg, inte söt & absolut inte smal. Men jag är mig själv.. 

Men vad ska jag göra när jag inte har nån att prata med? Allt som händer ligger och fräter inom mig. På ekeby nu så ska jag göra allt jag kan för att inte hamna i detdär hålet jag låg i förut, där jag rent ut sagt var elak. 
Jag är inte emo och dethär inlägget var inte till för att ni skulle läsa det. 

Trött!

Orkar inte skriva i detalj om ridpasset. Hon var överpigg & något jobbig. Men ja.. 
-

Red i bara grimma & grimskaft idag igen barbacka, haha.. Orkade inte något annat! Men ja, imorgon blir det nog lite trimm på banvallen. Med både sadel & träns. Nog för att Ayla älskar banvallen och blir helt hyper och glad när hon inser att att vi är påväg dit/där, sötan.
-
Kom förresten en bil med en transport j*vel och vad tror ni inte Ayla passar på att göra då? Går ner i diket och börjar trava hemåt.. Tokponny. 
-
Aja, när vi kom tillbaks så tog vi av henne munkorgen och lät henne beta lite. Hon är en snelpåle :) 
På måndag blir det ett hopppass på ösby, blir FETT najs! Men bästisarna och allt! Ska nog bara "gymnastik" hoppa, studs och små kryss och galoppbommar. Inte sattsa på höjder utan bara ha kul.
Jag & snyggingen sist vi skulle ut och trimträna :) 

Amazing!

"Nu chansar jag vilt, men jag tror inte att så många har racat runt, runt på en äng och skrikit "tjohooo" med sin bästevän bakom? Den känslan fick jag uppleva tidigare ikväll.. ♥"

Ridturen ikväll var helt underbar!! Vi red någonstans till någon äng där vi satte fart på hästarna, och fyfasen vad det gick undan. Visst gillade Musse att raca på banvallen, men jag tror även han njöt av den känslan som varade ikväll..!
 
Jag skulle lätt kunna sitta och försöka berätta hur underbart det var hela kvällen, men tyvärr har jag viktigare saker för mig. Men tänk er kväll, solnedgång, bästa vänner, bästa hästar raca runt på en äng tillsammans, skratta och tjoa, försök snälla tänka er in i den känslan!
 
Detta kan jag leva länge på..
 
 
 
 

Dagens underbara ridpass.. !

Red ut med bästavän Gus & Musse!
-
Åh, vilken underbar ritt alltså! Puh! Visste inte riktigt vart vi skulle från början, så inproviserade. Hamnade nånstans vid nått vatten. Sen hittade vi världens finaste ställe , en åker kan man säga. Åh, både hästarna & vi själva bara njöt av att raca runt där bland det höga gräset.
- Känsan 2 die 4..
I varje fall så red båda två båda hästarna. På Musse går det verkligen undan i gämnförelse till lillskiten. Åh, vill verkligen kunna beskriva hur underbart det var.. Ens bästavän, en varsinn häst, racandes runt på en åker. Fatta vad underbart.. Det kommer förbli vårt lilla ställe där vi kommer bevara en massa underbara minnen från sommar'n..
 
En bild från när vi stretchade dom.. Hihih, sörnöt!
 

Summer feelings!

Bild från idag..
 
Jag har då skaffat mig en fin medryttarponny iallafall!

Regnar..

Så pass bra nu när vi ska ut och rida! -.-''
 
 

Hemma från Zlatan, påväg till nästa!

Nu är man precis hemkommen från Zlatan.. Jag och Märta gick ut en sväng med honom idag eftersom Märta inte riktigt hade lusten att rida. Det uppskattades! Han var pigg, framåt och glad! Nu håller Märta på och få i sig lite mat, sedan ska vi ner till stallet och fixa i ordning lite hesztar och sedan bär det av ut i skogen. Första gången på länge jag saknat att rida. I morse när jag vaknade kände jag bara det att gud vad jag vill rida?
-
I varje fall så tror jag att vi ska "turas om" lite om hästarna idag. Vi rider nog lite av varje, om ni förstår.. Natten tillbringar jag hos Märta. Hahahaa, känns som att jag typ bor hos henne eller nått. Imorgon åker vi vid 8 på morgonen mor Borlänge. Kul!Längtar som bara den! Men jag hör av mig mot kvällen! Kanske! ;)
 
 

Dag 5. Favoritbilder jag tagit

 
 
 
Sen har jag massa fler som jag gillar, men jag tror nog att dom här var dom absoluta favoriterna!
 
 

Härmar Madde! EJ HÄSTINLÄGG

Mina allra finaste och bästaste vänner!
-----
 
Isabel: Vi har verkligen kommit nära varandra på huur kort tid som helst! Känns så himla bra att vara med dig och vara din kompis, jag litar på dig och vet att du inte sviker. Hoppas detta håller i sig, för du betyder så himla mycket för mig, och vi kan bli riktigt bra, tillsammans! Det känns som att jag skulle kunna ringa dig när som helst på dygnet och du finns ändå där och lyssnar! Kom ihåg att jag alltid finns där för dig när du vill prata..!
 
Pernilla: Haha jag typ börjar skratta bara jag tänker på oss! Finns INGEN som är roligare en denna tjej, har aldrig skrattat så mycket som med dig. Du har vart min bästa vän ända sen förskolan, och betyder fortfarande så sjukt mycket för mig, världens bästa Pernilliis! Vi har glidit ifrån varandra, men det vet jag att vi kommer fixa, min finaste vän!
 
Alexandra: Vett att du inte löser bloggen men whatever. Min fina lilla voltigenörd som jag kan berätta allt för, litar på till 1000% och vet ALDRIG sviker! Vi har verkligen snackat om privata saker, och det känns så bra att du finns i mitt liv och stöttar mig. Hoppas vi adlrig glider isär, för du betyder ska du veta!
 
Madde: Jag vet inte ens vart jag ska börja, min finaste Madde! Litar på över ALLT, kan säga vad som helst till, vad det än gäller. Jag kan gråta med dig, skratta med dig, se ut hur som helst med dig, och du säger bara "haha va gulligt!" Alltså jag behöver inte skämmas för NÅGOT när jag är med dig. Jag hoppas  du vet att du jag alltid finns där för dig, alltidalltid! Min familj älskar dig för du är du, jag älskar dig för du är du haha! Min bästakompis!
 
------
 
Älskar er 4 över allt annat, och finns ALLTID att prata med, hoppas ni förstår att jag älskar er mest av allt! ♥
 
 
 
 
 
 

Läängtar!

Ååh, imårgon åker jag iväg och kolla på islandsSM, så hilma kul!! Nån gång ska jag vara med och tävla där.. Madde sover här ikväll eftersom hon ska med, och så kommer mamma och hämtar oss någonstans vid 8. Tar med mig några kronor eftersom det finns massa stånd som säljer fina blandade hästprylar. Självklart åker kameran med, så ni kommer få en massvis med fina bilder senare! Jag har tyvärr ingen koll på starlistorna, men jag hoppas på att få se Filippa ifrån http://tennisryttarna.blogg.se/! ;)
 
-
Dagen idag då.. Åker och rider Zlatan senare, jag ska försöka få med mig mamma som kan hjälpa mig lite och sådant! Där efter väntar jag in Madde, som kommer runt 4 och så rider vi ut en kvällstur någonstans, mys!
 

Insperation?

Jag behöver insperation! Tycker bloggen har liiite dålig up8, men det kommer att fixa sig ;) Det är så mycket med hästarna & sådär just nu. Dem ska börja sättas igång = mer tid i stallet. Förut var det bara att antingen låta dem stå eller skritta ut en vända på 15-20 minuter om man inte hade lust att rida ut långt. 
-
Aja, är taggad till vad hösten har att ge och att få åka ut och rida Snobben igen, dressyr KM, höja klasser på CR och ja.. 2012 vill och kan inte gå fel, jag rider dem bästa ponnysarna på denna jord så det vill bli PERFEKT.

Förövrigt så blir det en uteritt imorgon för mig och fin fina Ayla! Är super possetiv till allt, för hon är så busig och glad = gör mig toppen glad! Om hon bara visste att hon åker hem om knappa 2 veckor.. 
Jag & Ayla chillar!

Konditionsträning!

Konditions tränade Ayla idag - mycket trav och galopp. Red bara i grimma & grimskaft, kändes schysstast så. Hon fick dvs sträcka ut sig ordentligt och galoppera på i sitt eget tempo eftersom hon trotts allt inte har den bästa konditionen än, så är detdär PERFEKT träning. Hon blev inte ens svettig :) 
-
Red i ca 30 minuter bara för att det mitt i allt började spöregna.. Så det var bara för oss att rida hem och fixa av henne. Hon var supergosig i stallet idag. Älskar när hon är på det humöret, min fina! Iallafall ställde in henne i boxen & gosade med henne lite. 
-
Red med Märta idag också. Fick prova både Musse & Gus. Haha, båda var väl okej. Gus var ju roligast dock, för han var så glad och sprallig. Och charmig som få i hanteringen, Märta har sån tur som får pyssla och ha honom hur länge hon vill. Tack för en bra ridtur Märta, hoppas vi kan göra om det nångång med "hon" haha.. 
Videosar + lite bilder kommer imorgon, håll ut! Nu: bilder på mig & Ayli ;) 

På andra bilden typ galopperar jag av henne, det är därför jag har armarna framme vid hennes öron typ, hahah.. Sen red jag ut med munkorgen också, för att hon är RIKTIGT glupsk *host* men det är inte så brutalt ut som det ser ut! :) 

Gå och ta dig äckelväder!!!

Idag är ju Frida i Estland och Madde sjuk så jag ringde Isabel och frågade om hon ville hänga med ut på en tur, vilket hon såklart ville!
-
Musse och Gus var lite skärrade i hagen innan hon kom eftersom dom andra hästarna hade ridit iväg, men dom lugnade sig när dom fick komma in i stallet. Vi bortstade av dom och fixade lite snabbt och slarvigt, för vi ville inte träffa på dom andra hästarna innan vi hade ridit iväg för det skulle bli så krångligt, men det gjorde vi ändå.. Aja, skrittade lite, och började trava efter en stund, ponnysarna var pigga, speciellt Musse då han visste vart vi var påväg! Skrittade en bit, och bytte sedan hästar, så jag fick hoppa upp på Gus.
 
Alla galopperna skulle jag vilja säga var lugna, men vi hade gasat på lite mer om det inte började ösregna efter ett tag, vilket ledde till att gräset blev halt och lite lerigt.. Hästarna uppskattade iallafall turen, pigga och glada som vanligt!
 
Tog av grejerna och borstade lite nogrannade och sådant, vilka prinsar till ponnysar jag har! Aja, släppte in dom i hagen och så fortsatte dagen till Isabel och sedan till Ayla osv, osv, osv.
 
Jag bjuder på en mobilbild sen ridturen och sedan ett par bilder sen efter allt!
 
 
 
 
 
 
Vi filmade massor, så om ni har tur ladda Isabel upp några failvideos osv hehe! ;)

Dag 4. Min kamera

Jag är en mycket stolt ägare till en Canon EOS 1100D!
 

Tomorrow + "över"tomorrow :)

Rubriken är ju lite rolig!
-

Imorgon åker jag hem till Märta, tror vi rider då också eller nått. Sover där och dagen efter är det SM i islandshästar. Ska alltså följa med och titta ! :) Kulikul! Skriver mer imorgon, måste sticka nu! Hejdå! :)
 
Old pic, Jag & Frida. :)
 

Svar på frågestund!

Postat av: Anonym

Saknar ni Bobby? Mer än något annat.. 

Postat av: Julia

1. Har du någonsin varit rädd för Zello? Hahaa, var jääterädd för honom i början. :P
2. Vilken är den bästa häst-raseN tycker du? Utseendemässigt - Frizer (eller hur det stavas) annars connemara
3. Vad gillar du mest, rida barbacka eller med sadel? Barbacka, men börjar tycka om sadeln mer & mer nu! ;)
5. Vem skulle du vara skötare på om Zello inte fanns? Antagligen Gwen!.. :)
6. Skulle du kunna färga håret svart? x) Hahhaaa, ALDRIG!
7. Vilket är det godaste fodret du vet? :p ÄLSKAR betfor!

1. Är ni kära? I vilka isåfall? Tror inte jag är kär för tillfället! :)
2. Ska det bli kul att börja på Ekeby? Nopidopi! Är jätterädd för att typ "inte passa in" ! ;P
3. Gillar ni storhästar mer än shettisar? Storhästar är finare, shettisar är söta.. Kan inte välja!
4. Era bästa kompisar? :p Märta Domberg är hennes namn! 
5. Gillar ni sorf/Grällsta bäst?  Grällstaa! 
6. Skulle ni kunna börja på Voltige? (ni som inte redan går) Absolut, !
7. Om hästar inte fanns, vilket djur skulle vara eran favorit då? :) Mitt favoritdjur är koalor!! Du vet att dom morrar när dom blir sura!? DÖR!

 
Postat av: amanda

Största hästen ni ridit? Alltså inte bara typ skrittat runt på utan verkligen ridit? Fralliish!
Högsta ni hoppat? HAr typ alddrig hoppat höjder, typ bara hoppat 3 gånger.. Högsta jag hoppat är med Raffe - 50 cm typ :))
Vem är sötast av min nuvarande häst & min gamla, Klasika eller Brolle haha?! Hahaa, Klas finast, Brolle sötast! ;)

Postat av: jennie

fortsättning till madde:

9. Hur många tänder har du tappat? Har räknat dom nu bara för din skull! ;) Hahaa, nerrå men jag fick det till 20 nånting.. 
10. vad vill du jobba som när du blir stor? Jag vill flytta till Australien och jobba på nått Australienskt Zoo.. :) Inga små planer här inte!
11. hur glad är du just nu? Asarg, för fick nyss stänga av datan för att åskan kom..... . .. .. ...  . 

Snabbfrågor till alla:
Dom som är markerade med tjock text är det jag väljer!
Popcorn/chips?
Godis/vara med kompisar?
Lakrids/choklad?
cola/sprait?
sallad/tomat?
Dante/Bull?
Mirte/Taizon?
Bella/Musse?
Sova/vara vaken?

Postat av: Jennie

Madde: 

1.Bästa häst på sorf? Pruttisrutti - Rovalds Zelloo!
2. Bästa färgen? Skimel eller nått. :)
3. Likheter mellan Musse och Dante? Samma färg, hittar inget mer gemensamt mellan dom! :)
4. Bästa med att blogga? Älskar att skriva! :P
5. Likheter mellan dig och Frida? Typ båda kan få cpryck då och då....
6. Varför slutatde du på voltige? Valde att satsa på fobollen istället.. Det gick ju bra. NOT!
7. Roliga saker du brukar göra? Övernattar typ varannan helg uppe vid en sjö här i Broddbo med några veneeer!
8. När går du och lägger dig på en skoldag? HOST* Klockan nio.. HOST*
9. Hur många Wh00t?

Postat av: johanna

hur högt skulle ni vilja komma om ni vill tävla? Jag har inga planer alls på att tävla! :)
vad tycker ni om: martingal? snodd? Har typ ingen åsikt om det. Är ägarens val om dom anser att hästen behöver nått sånt. :)
favoritras? Checka mina förra svar! ;)
favoritfärg på häst? Kollaa uppåt!
hur länge har ni ridit? Only 3 och ett halvt år!
är ni någon gång osäkra/rädda i ridningen, isåfall när/varför? Bara om typ hästen slängt av en och så ska man förbi samma ställe igen eller nått.. :)
den roligaste hästen ni ridit i kat A/B/C/D och stor? A : Gus i think! B : Zelloo eller Lora. C : Bull eller nått. D : Sygovia. Stor : Frallish!

några snabba åt alla
hoppning/dressyr
pigg häst som busar/lat häst som aldrig gör dumheter
rida på sorf/träna privat
hoppa 5 dagar i veckan/aldrig hoppa : I DON'T KNOW! :O
ha en snygg häst som man inte passar med/ha en "ful" häst som man passar och trivs med

Postat av: Emmie - ttjejryttarna

Högsta du hoppat? Läs ovan! :)
Värsta avramlingen? Vad menar du med värsta? Den somg jorde ondast var i varje fall när jag "hoppa" med Raffe. HAHAHAAAA
hur lång är du? Typ 1,53 ;)
godis/ships?
padock/ridhus?
hur länge har du ridit? TRe och ett halvt år bara.
det bästa minnet med Zello? ÅH, när pluttis rymde från hagen och jag fick gå och hämta honom. SKRUTT! ♥
Bästa kompisen? Perni - Märta
Sämsta med Zello? Att hästjäkeln bitts!
Roligaste sporten? Fotboll typ. :)

Till alla!!
ute/inne ridning?
tävling/clearround?
träning/tävling?
blogg/facebook? - Heheheheh :P
ponny/häst?
egen häst/foderhäst/skötarhäst?
matte/engelska?

Postat av: Josäfin :>

Glass/godis?


Häst/ponny?
Hoppning/dressyr?
För pigg/För långsam? :>

Postat av: Matilda

Till alla:
Vad är det ni söker när ni väljer ut eran "favoritponny"? Någon som sticker ut och inte är som alla andra ponnyer. Ganske lik mig själv, envis och söt som socker! HAHAHA ;D
Hur tycker ni att den optimala ponnyn ska vara? Precis som mig själv! Fast typ lite mer kunnig och verkligen KRITvit!
Vad är det ni prioriterar högst, att ha en bra kontakt på marken eller en bra kontakt när man sitter på och ska rida? Både och är viktiga , men prioriterar nog marken först då! ;)

 
 
Postat av: Pelin

Till alla:
1. Prince/Musse?
2. Prince/Gwen?
3. Prince/Zello?
4. Musse/Gwen?
5. Musse/Zello?
6. Gwen/Zello?
7. Erat mål inom ridningen? Typ att ha kul så länge man håller på.. Ser ingen mening i det om man tvingar sig till det.
8. Hur kom det sig att ni skapa den här bloggen? Isabel frågade mig om vi skulle starta en blogg. Jag ville inte, hehe. Gav mig till slut och bjöd sedan in Märta och Frida. :)
9. Era favorit hästar 1-10? (Inte bara SORF) 1 - Zello, 2 - Gwen, 3 - Dante, 4 - Gus, 5 - Taizon. Kommer inte på fleraa! 

Till Madde?
1.Varför just Zello? För att han ser ut som en padda med sina upåtstickande ögon.. MUMS!
2. Bobby/Zello?
3. Det bästa med Zello? Att han är SÅ söt!
4. Det sämsta med Zello? Att han typ biter håll på mig 24/7

 
Postat av: Ebba

Högsta höjd som ni har hoppat? Läs ovan!
Favorit A/B/C/D ponny? Read ! :)

Det var allt för mig! Taco Hej! :)

 


I'm back on the street again!

Hehee, vet knappt vad rubriken betyder ..
-
I vilket fall har jag vart sjuk, därför min bloggning sög. But not anymore! Börjar med att säga att failbilderna på mig var.. USCH! Kommer aldrig förlåta Bella för dom vidriga fotorna! ;) 
Men jag hör av mig SNART! :)
 

Mysig tur!

Idag åkte jag och arrangerade fotograf åt Isabel såhär på kvällen, vädret var toppen och vi fick mysiga bilder! Isabel *host* övertalade mig *host* att hoppa upp och galoppera lite på Ayla, vilket jag gjorde, och gud, hon var mycket piggare och roligare en jag trodde, sötisen!
 
Två printade bilder och en film får ni nedan..! ↓
 
 
 
 
 

Mysig kvällstur!

Ayla var småseg & endast koncentrerad på gräset till en början. Haha, glupska ponnyn <3
-
Iallafall vi red på banvallen och hon var piggelin! Travade fram och galopperade fram, hon var helt lagom pigg. Sen på hemvägen skulle jag galoppera en sträcka, då jäklar blev det fart på henne.. Herregud! Hon studsade och busade, och galopperade fort som satan! Roligt värre :) Märta fick hoppa upp och känna lite på henne också, men hon får berätta själv hur hon tyckte hon var! 
-
Ja, hon var super gosig i stallet också. Borstade av henne slarvigt när vi kommit tillbaks, för jag borstade noga innan ridturen, kratsade hovar, redde ut man + svans och lite så.. Så nu står hon förhoppningsvis och gosar i sin nymockade box med hö och nytt halm. Skruttisen ♥


Vad är detta är nu frågan?

 
För er som vet blir det jätteenkelt, men den som svarar rätt först får en länk och sedan så säger åtminstonde två av oss i bloggen vad vi tycker om din blogg! :)
 

Svar på frågestunden, #1

Saknar ni Bobby: Han var riktigt härlig att rida, envis men han kan gå långt. Han har det SÅ mycket bättre när han inte står på ridskolan, men självklart saknar jag han lite grann, busponnin!
 
Vem gillar du mest, Musse / Prince? Musse är mer min typ, men jag gillar Prince också. 
3. Vilken är bästa häst-rasen, tycker du? 
Jag tycke mest om Isisar, Shettisar, Welshponny, Connemara!
4. Favoritmat? 
TACOOOS!!!
5. Godis/Chips? :P Beror på vad jag är sugen på hehe, men jag tror godis! 
6. Hundar / Hästar?
Jag tror heeztar!
7. Vilken blogg är roligast att blogga på? Doomberg/Salaryttarnaaa? Salaryttarna, men det kan vara skönt att skriva som man vill osv ibland sååå.. 
8. Skulle du vilja ha en egen häst?
Nej. :)
 
1. Är ni kära? I vilka isåfall? Det är privaaat! ;)
2. Ska det bli kul att börja på Ekeby? Japp, har ju bästa klassen så!
3. Gillar ni storhästar mer än shettisar? Jag gillar KLART shettisar mer en storhästar!
4. Era bästa kompisar? :p Madde!

5. Gillar ni sorf/Grällsta bäst? På Grällsta får ju hästarna vara mer...hästar så jag väljer Grällsta.
6. Skulle ni kunna börja på Voltige? (ni som inte redan går) -
7. Om hästar inte fanns, vilket djur skulle vara eran favorit då? :) Hund!
 
 
Största hästen ni ridit? Alltså inte bara typ skrittat runt på utan verkligen ridit? Oj haha, jag har ingen aning! 
Högsta ni hoppat?
1.05!
Vem är sötast av min nuvarande häst & min gamla, Klasika eller Brolle haha?! Klasika är sötast, men Brolle gillar jag mest, för han är inte galen precis heh! :P
 
Dom frågar med fet text är det jag väljer!
Popcorn/chips?
Godis/vara med kompisar? Beror på.
Lakrids/choklad?
cola/
sprait?
sallad/tomat?
Dante/Bull?
Mirte/
Taizon?
Bella/Musse?
Sova/vara vaken?
 
hur högt skulle ni vilja komma om ni vill tävla? Tillräckligt högt.
vad tycker ni om: martingal? snodd?
Jag ser inget dåligt med det alls, i och för sig så har jag itne så bra koll på sånt dära haha!
favoritras? Kolla över..
favoritfärg på häst?
Fux, svart, alltså kolsvart och skäck! :)
hur länge har ni ridit? Typ hela mitt liv.
är ni någon gång osäkra/rädda i ridningen, isåfall när/varför? Jag brukar inte bli det, men kan bli det när jag precis ramlat av eller rider en ny häst som jag inte vet kan göra osv, även när jag kommer mot lite högre höjder kan jag bli osäker på om hästen vägrar eller så. :)
den roligaste hästen ni ridit i kat A/B/C/D och stor?
 
 
 
några snabba åt alla
hoppning/dressyr
Det beror helt från vilken häst jag sitter på, men hoppning!
pigg häst som busar/lat häst som aldrig gör dumheter
rida på sorf/träna privat
hoppa 5 dagar i veckan/aldrig hoppa
Ojojoj hahah, nu blev det svårt, kan tyvärr inte välja där, självklart kanske inte hoppa 5dagar i veckan, men hoppa vill jag ju! ;)
ha en snygg häst som man inte passar med/ha en "ful" häst som man passar och trivs med
 
 
 
 
 

Dag 3. Min första avramling

Det har jag ingen aning om, som sagt satte mamma upp mig på hästarna när jag inte kunde tänka eller fatta något haha! Men hon berättade att jag ramlade av förut när Bessi tog ett steg fram haha, balans vare ja!
 
 
Gammal bild på mig och Bessi!
 

VAD SKA JAG BLOGGA OM?

Tipsa, annars tar jag en bloggpause, för jag har ingen idé om vad jag ska skriva om... Tack hehe! :P
 

Älskade.. <3

Ayla.. seriöst! Finns det nån med energifull, glad, possetiv & snällare ponny än henne? Skulle inte tro det.
-

Gick huuuuuuuur bra som helst idag! Red kort & kravlöst eftersom vi red så långt igår, men hon verkade lika pigg för det iallafall. Började iallafall med att skritta fram i kanske 10-12 minuter, så hon fick sträcka på sig. Haha, en gubbe stannade och ville hälsa på henne och hon ville inte gå ifrån honom sen. När han stannade stannade hon, pinsamt.. Aja, fick henne i trav efter en del träl, pjuh! 
-
Iallafall, hon kändes pigg & fräsch. Tog en kort galopp på en raksträcka, stod i fältsitts och hon galopperade på som bara den. Hon är så härlig :) 

Sen nu på kvällen (för 2 timmar sen kanske) så mådde jag lite pissigt, vet inte varför men det blir så ibland. Så då sjussade pappa upp mig till stallet, jag tog in henne och så satt jag i hennes box ett tag och kramades med henne. Hennes snäll min är 2 - d i e - 4, pluttan ♥

Efterlängtat, eller..? ;)

 
 
Ni kan välja att leta fel, eller bara kolla. Det är lite nytt, vi kom fel första gången och anledningen till att han galopperade en bit efter att jag sagt till var för att jag höll in honom för han tidigare hade busat lite osv. :)

Dagen i bilder

Läggar bara in massa bilder + jag ramlade av 2 gånger idag, en gång när jag och Märta red baklänges i sadeln och så började hon trava så jag ramlade av sen andra gången gled jag av på halsen.
 
 

Angående utmaningarna..

 
Vi hade ju tönkt ställa in allt för att vi inte alls ville göra något som går över gränsen och blir farligt om ni förstår. Hästarna är hos oss på vila och lov och ska inte utsättas för saker som kan göra dom oroliga eller nervös på något vis.
 
Men så kollade jag tillbaks på era förslag och såg massa saker som vi kan göra. Men innan jag säger något bestämt ska jag prata med dom andra tjejerna och sådant, men nu vet ni iallafall varför det inte blir av om det inte blir av dvs.
 
* Rida 2 på Ayla, dom lättaste..! Det har Madde och Isabel redan gjort, men så det skulle kunna funka.
 
* Rid med sadel, barfota, hjälm och bikini! Skulle vi kunna göra haha, inte vackert!
 
* Mocka med en liten lekspade!! HAHA Isabeeeel? (A)
 
* Hoppa ett litet hinder med sytråd istället för tyglar? Jadå, det kan vi göra när vi får hoppa osv.
 
-
 
Dom fastnade jag för, kom på fler förslag om ni har något! :)
 
 

Today

Idag ska jag till Aylisen.. Blir uteritt heeeelt kravlöst eftersom hon gick rätt långt igår. 
-

Det ÄNDA jag kommer kräva är att hon går framåt. Jag menar hon var inte ens svettig igår, och taktade/travade hela vägen hem för att hon var så glad haha.. Rider med sadeln idag iallafall, så jag inte riskerar att ramla av idag igen, bus ponnie! 

Senare ikväll blir det resturang med papi ♥ Men innan så åker jag upp och tar in Ayla som vanligt och sådär. Asmysigt igår, haha. Såg ni failbilderna? typiskt salaryttarna, fullt ös arbetslös typ. 

Failbilder!

Så himla ful.. hahahaha! 
Ayla.. checka schabraket som glidit bak!!
Musse vill inte stå still... 
Musse fortsätter med sitt trälande.. 

Dag 1. En bild på favorithästen

 

Dag 1. En bild på favorithästen

 

Jaja!

Jag är så snäll så jag berättar om voltigen ändå, thihi... ;)
 
Det är faktist så att mina ledare, seniorlaget ska åka till Tyskland och tävla, voltige såklart. Dom ska låna häst där och allt sådant antar jag är klart? Fast det finns en liten hake.. Dom är endast 7st i laget,  och måste vara 8. Nu förstår ni kanske att jag ska med till Tyskland och tävla, huuuur coolt är inte det med???
 
Så 5dagar i September måste jag försöka ta ledigt från skolan och sånt för att åka och tävla nere i Tyskland, är superglad att dom valde mig, och jätteförväntansfull att tävla utomlands!
 
SM-Guld och tävla nere i Tyskland, känns bra! (Y)
 
 
 

Lånar

Just nu är jag bloggsugen men har inget att blogga om så jag gör tidsinställda inlägg i 30 dagar med dom här frågorna under. Inte så kul kanske men, men
 
Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Min första avramling
Dag 4. Min kamera
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända!
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Min värsta avramling
Dag 10. 10 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst jag älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Något jag vill göra igen
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän/bästa vänner och varför han/hon/dem är det
Dag 20. Något jag vill göra
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Någon jag vill träffa igen
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Favoritcitat
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Någon jag tycker om
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning
 

Ridningen idag

Efter lunch ska jag åka till stallet och rida Gwen, själv. Ska bli skönt att rida ut helt själv, bara inte Gwen krånglar nu men det ska nog gå. Jag tar lite kort i hagen men tar inte med mig kameran när jag rider men det får duga.
 
världens bästa!

5 kommentarer..

 

Dagens ridpass - Musse , Zlatan

Musse : Idag var han tjaffisg så det bara skrek om det! Vrång och jobbig. Ville inte framåt, tog inte skänklarna, slängde med huvet osv. Vet inte hur många gånger han försökte resa sig... I och för sig har han stått hela helgen! Han typ backade ner i ett dike en gång så det höll på att gå riktigt illa.. Hoppade av efter ett tag och då lungade han  ner sig. Fotoshootade vmed bästa tjejerna.. Ja, vad ska man säga. Sista galoppen var kaos! Orkar inte skriva om den, Madde gör det! :)
 
 
 
Åh, äälska sista bilden!!
-
Zlatan : Oj, ponnyn var busig idag! Red på en åtta kan man säga. Hade en bom i mitten av den så att han fick lyfta på hovarna lite. Skrittade fram och började sedan arbeta honom i både skritt och trav. I galoppen var han riktigt busig! Slängde sig, hoppade omkring osv. Hihih, busponnyn! ♥
Travade av på långa tyglar, gick bra! ..
Lät Madde hoppa upp och skritta av honom.......... HAHAHA, hon själv får skriva hur pass det gick! ;)
 
 
 
 
Om ni vill se mig rida ponnyn får ni banne mig komma och kolla live. Jag har en kort film men det är på tok för sent att börja ladda upp den nu, go´natt!
 

Vi vill tacka er..

Vi vill tacka er för att ni läser bloggen & kommenterar. 

GO SALARYTTARNA! HERE WE GO

Tillbaka!

Hejsan svejsan! Suger på att updatera, hoho. Men såg att Märta berättat att vårt internet kraschade!
-

Idag möttes vi alla och red tillsamans, alla var skiiiiiiiitpigga! Ayla bockade och sprang fort som sjutton i traven, Musse & Gwen drog och Gus lunkade bara efter bäst han kunde, haha. Så vi tog en galopp, kort & kravlös. Och vad tror ni inte Ayla gör? Jo.. 
-
Hon kastar sig åt sidan, drar ner huvet och skjuter upp ryggen och jag var barbacka, vilket ledde till en avramlig, jag dog! Haha, det var kaos ett tag ponnysarna lyssnade inte alls. Men det var mysigt, bästa tjejerna ♥
 
Såhär sprang hon lite till & från.. Ayla var riktigt glad, kortsagt, haha! 
När vi kom tillbaks ifrån den långa ridturen så fick hon stå och käka hö och ta det lungt.. :) 
 

Förlåt!

Men vi blir tvugna att svara på frågestunden i text.. Men bara för det så kan ni säga något annat ni vill ska komma upp i video, vad som helst typ, om ni är tillräckligt snabba och sådant kan Madde och jag fixa det redan ikväll! :)
 
SM 2012
 

Godmorgon!

Har alldeles nyss vaknat, 09:39. Wihooo! Anledningen till det är att vi håller på "bygger" på huset.. 7 på morgonen är dom här med skippistoler, kofotar och jag vet inte allt dom har med sig..
-

Jag har inte hört så mycket av dom andra om hur det blir idag. Får väl ta reda på det snart antar jag. Igår, i stallet, gick min mobil sönder, toppen! Eller inte? Nej, men nu har jag ingen mobil så att dom kan ju inte få tag på mig på det sättet heller. Igår pratades det om något att Issa skulle rida med oss - måste typ veta det NU så att jag hinner göra kladkaka då. GLED av Ayla i SKRITT när jag "låg" ner på hennes bak, räknas tydligen som avramling enligt Issa , hahaha. 
-
Så Isabel, Märta eller Frida : Ring hem till MAMMA - hemtelefonen när ni ser det här! ;)
 
No pics 
 

Åsiktsinlägg - Nellie Berntsson

 
MIN åsikt om Nellie : Vågad! En tjej som verkligen inte är rädd för att få skit. Lägger med glädje upp en bild på bara kroppsdelar osv. Jag bryr mig inte! Får det tjejen att må bättre så "who cares"? Hon verkar trygg i sig själv och det är väl ändå huvudsaken. Ända jag kan störa mig på är kanske att hon svarar så "kaxigt" på frågestunder på nått sätt. Låter lite för säker på svaren osv. Men me like henne riktigt much. Älskar henne ponnys, och hennes ridning.. :)
 

Isabel.

Isabel bloggar inte nu för att hennes internet har krachat skulle jag hälsa henne! Så snart det är fixat så är hon igång igen och skriver som vanligt om Ayla och henne. :)

// Salaryttarna

Körtur med Gus och papi!

 
 
 
Körde såhär på kvällen med Gus och pappa. Tog med honom bara för att jag skulle ha sällskap haha, men det var mysigt, bästa Gus! Möst jättemycket med honom efter, skönt med ensamtid. Hade i pälsglans och borstade över hans man på en sida, sikken snygging han blev då, men jag antar att den kommer ligga på två sidor imårgon igen heh.. Smörjde in och mös massor, vill ha kvar honom efter sommaren.....!
 
 

Hoppning på Z i spöregn.

Japp! Började skritta fram lite, tog tyglarna sedan och gick in på en åtta. Ofokuserad i vänstra delen, vet inte vad jag gör för fel?! Men ja, han var somvanligt fin och duktig när han gick och lyssnade på mig. Fick lite tips av ägaren som var med idag och sådant som jag kommer ta med mig. Traven var lika som skritten.
 
I galoppen blev han fin, pigg och lyssnade på mig. Kollade lite på annat, men jag är nöjd ändå. :)
 
När jag började hoppa fram på ett kryss så fjantade han sig lite och vägrade, men hoppade sedan. Fortsatte hoppa lite på ett räcke, han var duktig och så, några avbrott innan men han försökte in busa eller bocka efter. Hoppade lite på en båge, blev fail på den hehe, men det blev bättre ju mer gånger vi hoppade.
 
Avslutade på en oxer, det kändes bra då han brukar bli lite osäker på oxrar. Jag han bara trava av några steg innan vi fick bryta tvärt och gå in för det började tokösa ner regn haha! Zlatan började backa och hade svansen mellan benen för han tyckte det var så obehagligt. Torkade av honom där inne och lite så, haha han är ju för gullig, den ponnyn!
 
 
 
Två halvkassa bilder sen efter, blöta, söta ponni!
 
 

Lite tråkit att läsa men...

Tog det förästen från DENNA blogg.
 
Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Min första avramling
Dag 4. Min kamera
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända!
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Min värsta avramling
Dag 10. 10 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst jag älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Något jag vill göra igen
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän/bästa vänner och varför han/hon/dem är det
Dag 20. Något jag vill göra
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Någon jag vill träffa igen
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Favoritcitat
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Någon jag tycker om
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning
 
-
 
Tycker det är jättekul att skriva sånt här, dock inte lika roligt att läsa haha!
 
 
 
 

missförstånd!

Isabel ringde nyss och sa att man fick börja galoppera imorgon. Men madde och isabel hade missförståt varann om vilken dag man fick börja galoppera så madde trodde det var idag. Men vi tror inte Gwen lider av det. Men somsagt vi gjorde det inte med flit.. sorry SORF.. :p
 
Men hon tyckte det var kul i varje fall, sessan♥
 
 
 
 
 

Lite om gårdagen + morgonen!

Han inte blogga igår så slänger in ett inlägg om gårdagen också! :)
-
Igår var jag, Issa och Pelin på Grällsta som sagt. Red fyra olika hästar. Sagovia, Lora, Iza och Ronja. Recd först ut på Sagovia, avslutade med att hoppa henne lite på en äng. GUD! Det gick undan kan jag lova er! Superrolig häst att hoppa, tro mig! Under tiden jag och Nathalie hoppade stannade ISabel och Pelin kvar och typ vänta. Iza dampa, slängde av Pelin. Så jag hoppade upp och hoppade av henne lite, inte lika kul. Tjaffsig häst! 
-
Red hem på Lora, bara skritt och trav dock! Men ändå! ;) Sedan hjälpte vi några tjejer som skulle rida shettisarna. Gick bra! Slutade med att jag hoppade upp på Ronja och galopperade av henne lite. Förresten red jag både Sagovia, Iza och Lora med sadel. Det gick men var ingen höjdare direkt.. :)
 

Idag åkte jag och Frida ut till hästarna. Red inte Gus, vet inte varför jag inte kunde det.. Märta ska antagligen rida honom idag eller nått? Som tur var har man en sån fin vän som låter mig rida Gwen. Vi "delade" på henne och det verkade hon inte ha några problem med alls. Tog en varsin galopp på banvallen eftersom det är igångsättning på hästanra nu. KuliKuli! Efter ridpasset gick jag ut i hagen och borstade rent Gus för att han var så himla skititg. Knuttis! ♥
Bikder från dagen, varsågod :
 
 
 
 
 
 

Mysigaste uteritten på länge..

Messade Madde på morgonen och frågade om vi skulle åka iväg till stallet och borsta hästarna och det ville ju hon så vi åkte dit (eller cyklade dit). Och vi hade även bestämt att jag skulle rida ut själv på Gwen, alla har ju sagt att man inte kan göra det. Men vi tänkte försöka.
 
Men vi började iallfall att ta in Gwen och ställa henne vid stallet som gick utan problem, bara madde gick lite bakom gick hon. Sen rycktade jag henne och smörjde in henne och så. Men vi bestämde oss att rida ut med grimma och grimsskaft så det gjorde vi.
 
Madde gick med långpisken bakom men bara släpade den i backen bakom sig men ändå gick Gwen iväg UTAN problem, hon kollade bara bak på dom några gånger men sen sket hon i dom, och då tänker ni säkert att jag inte kommer kunna rida ut på henne helt själv men hon stannade en gång när jag hade piskan och jag behövde bara peta med den lite så gick hon.
 
Men vi skrittade iallfall till banvallen och man fick ju börja sätta igång dom så jag travade lite på henne sen skulle jag och Madde få ta en varsinn galopp på henne, för jag skulle aldrig kunna låta Madde bara få gå bredvid när jag red, nej såklart Madde ska rida :D
 
Gwen men gud vad kul Gwen tyckte det var, spetsade öron och sen drog hon ner huvet och små bockade lite ibland och bara skakade skakade lite på huvet sen ökade hon galoppen :')
 
Sen tog vi massa, massa fina bilder också som ni ska få se. Jätte mysig ridtur och när vi kom tillbaka gnäggade hästarna hur mycket som hällst, och Musse gick med i hagen bredvid ända till stallet. tror han är kär..♥
 
Sen rycktade vi av och myste lite i hagen, helt perfekt dag!!
 
 
 
 
 
 
 

5 komentarer..

Och jag berättar om vad jag ska göra med voltigen, är grymt taggad och ska bli sjuuuukt kul!
 
 

Soulmate..

 
Min allra finaste vän..♥
 

Snart ska..

.. jag och madde cykla iväg till Märtas stall och ryckta gwen och ta lite bilder i hagen och så. Och bara mysa med henne. Det ska bli jättemysigt faktiskt!
 
Så ni får lite fina bilder på mig&Gwen och Madde&Gwen senare, hejs!
 
randombild
 

 

 
 

SM-GULD, SM-GULD, SM-GUUUULD!!!!!!!!!

Bild från i helgen!
-
Första dagen, grunden gick bra, jättebra faktist. En i laget åkte av en gång som kanske inte var så bra, men allt annat gjorde vi superbra, ledning efter det! Küren första dagen gick också superbra! Blev lite i otakt för mig och en till i inledningen, men vi fixade det heh.. Ledning då med!
 
Andra dagen, kür, fixade vi också, gick skiiitbra allting, tycker jag iallafall! Ledde till SM-guld, huuuuur coolt??
 
"Hej, jag heter Märta Domberg och är Svensk Mästare med mitt lag för Juniorer, vem är du?"
 
Haha awsome ju!
 
 

Trav

Idag så var jag ju på GRC som sagt gick super. Red bus Lora + lite på Cyrkonia. Min ängel! Börjar få lite känslor för Lora, hon är så häftig & med en liten TUFF ryttare så skulle hon nog kunna komma ut på dressyrbanorna, för hon har ett sånt snyggt steg och SUPER lätt arbetad. 
-
Iallafall åkte hem och vila upp mig eftersom jag har en glasbit as långt in i foten. Och läkarna säger att vi bara ska peta med en nål så den kommer ut, men det gör ju inte det? Så ikväll ska vi göra rent det osvosv. Iallafall vilade somsagt och ser drog jag till nästa stall, med mamma. Mamma mockade, fixade foder & gjorde skitjobbet medans jag bara red och borstade LYX! 
-
Hon var rätt seg i början men efter traven så lossade det. Tog två traver (hur ska man formulera?) sista traven var hon skitpigg! Hon är så bäst! Imorgon ska jag photoshoota ♥ 


Morgondagens planer! :)

Imorgon blir det till att åka med Isabel och Pelin till Grällsta Ridcenter.. :)
-

VI ska rida ut på långritt och hoppa terräng hinder osv. Ska bli skitkul! Eftersom jag aldrig vart där förrut vet jag inget om ponnysarna. Får lita på Isabel fullt ut och hoppas på att jag blir nöjd med hästen jag får. Vi ska ut i skogen till en början och mellanlandar sedan på terrängbanan, hehe. 
-
Funderar på Liztek, Burta, Rusalka, Bus eller Edd. Tror det blir Liztek eller Burta! Nån som ridit dom ponnierna/hästarna? Mamma kommer och hämtar oss vid halv tio och sedan börjar äventyret. ;)
-
Isable kommer troligtvis att rida Max eller Ametyst. Pelin - Näsz eller Mysza. Åh, vad kul det ska bli! Men jag hör av mig, heejs! :)
 

Sjuukt kul!

Idag red jag & Madde 2 på Ayla, konstigt nog gick hon bättre när vi båda satt på? 
-

Hon stannade inte NÅN GÅNG och vi red i ca 30 minuter (dock hoppade jag av efter 20 minuter). Hon var pigg och framåt, nyfiken och glad. Hade öron spikrakt framåt hela tiden och lyssnade jättebra. Madde tyckte också hon kändes fräsch! :) 
-
På hem vägen när Madde skrittade av och jag bara gick brevid så la sig Madde ner på Ayla och då gled hon av, haha..! Aja, Alla borde trott vi var konstiga, och lite osmarta var vi väl.. Jag menar vi red ut på en pigg ponny, ett schabrak UTAN täckesjord, Madde hade ingen hjälm och ja. Det säger väl det mesta. Men vi är inte direkt kända för att vara smarta heller. 
-
När vi kom hem så borstade jag av henne medans Madde mockade, masserade henne lite också. Aylisen ♥ 
Sen gick jag med henne lös till boxen igen, hon så bäst! Hon får mig alltid på bättre humör. Aja, ska låta Madde skriva ett inlägg om vår sjukt roliga morgondag, puss! 

Du gör mig lycklig!

Ayla.. herregud sikken ponny! Kände verkligen inte för att åka till stallet ikväll, men jag gjorde det ändå såklart. Var bara allmänt trött & grinig, och blev ju inte gladare för att Ayla står längst bort i hagen. Men vad tror ni inte hon gör när jag visslar? Hon gnäggar och sekunden efter är hon påväg mot mig i full galopp.. Jag blev varm i hela hjärtat ♥
Hon förtjänar nått så mycket bättre än att stå på ridskola.. 
-
Slarvborstade igenom henne innan jag tränsade (red barbacka). För när jag kom tillbaks skulle jag ändå borsta henne noga, smörja in henne med alla hennes salvor osv. Så jag slarvborstade bara igenom henne somsagt. Tränsade och sedan satt jag upp utanför stallet. Hon var piggelin idag! 
-
Arbetade henne lite i skritten, guuuuud så fräsch hon kändes! Helt otroligt vad lite skritt på långatyglar & promenader kan göra. Iallafall skrittade av henne hem sen. Hon stannade bara nån ynka gång, men hon lyssnade direkt när jag sa åt henne. 
-
Väl hemma i stallet igen så borstade jag henne, noga denna gång. Sprayade på flugspray innan och lite extra på hennes "sår" på insidan utav bakbenet som förövrigt läkt jätte bra nu. Och hennes sår hon fått runt juvern utav alla knott och sådär är också nästintill borta. Jag är supernoga med att jag sprayar på henne flugspray innan jag släpper henne i hagen, samt smörjer in henne. Det gör susen! Smorde in hennes framben med exemsalvan också, för er som bryr sig. 

Efter så kratsade jag hovar, redde ut man, svans + lugg och så tog jag av henne grimman och borstade ansiktet på henne. Sen stod jag helt lös och myste med henne innan jag gick med henne till boxen. Också helt lös.
Hon är personlig, kommer bli svårt att lämna tillbaks henne sen.. 
Två bilder från idag, hihi! ↑

Imorgon blir det en låång dag! :)

Imorgon är det som sagt voltige SM! :)
-
Ska upp vid nio nånting imorgon och börja fixa mig iordning för dagen. Klockan tio träffas jag & Isabel vid SORF och  så ska vi fota Märtis & Fridaa när dom " håller på" , hehe. Efter viltigen åker jag och Isabel bort till Aylisen och tar hand om henne lite. Hon ska b.la ridas - Bilder kommer ! 
-
Tror jag sover hos Isabel , eller så sover hon hos mig eller nått. Vi får väl se. Förresten - ISABEL, NÄR DU SER DETTA RING MIIG!
Vi har haft det riktigt skönt här under veckan. Igår var hela familjen ut o fiska, sola ute på sjön.. Bild : 
 
Hihi, mupparna in the house! :)
 

Zlattis.

Zlatan idag var ofokuserad, allt annat var intressant, tydligen... Men dom stunder han väl fokuserade sig på mig, då var han ruskit fin! Ponnyn han nog en massa kapacitet i dressyren också. Red mycket på volter, men jobbade ungefär som i måndags, bara lite kortade.
 
Inga bilder för Isabel kunde inte komma (...) men på måndag ska vi hoppa, juste, det såg ut att bli regn så vi skippade hoppningen idag, men på måndag då. Isabel ska fota då, massa nya bilder kommer då. :)
 
Förlåt för mina slarviga inlägg nu, men det är voltige hela helgen, och jag hinner inte med att sitta vid datorn, det kommer gottgöras någongång, ni får stå ut med detta unger helgen!
 


Ridtur!

Mös rejält och gossade med lille Musse idag! Trots att han är riktigt pigg och på och allt vad han nu är, kan till oh med han tagga ner och bara gosa. Min fina lilla ponpon..♥
-

Ridturen var inte nå speciell, min hemmagjorda flugspray funkade haha! Skrittade bara som sagt, och så. Musse är så himla fin som alltid ställer upp på ryttaren, vi skulle t.ex gå över en lerpöl, först så ville han inte, men när jag gick på honom smått så gick han över, asså dåligt exempel, men han är som himla modig och genomsnäll, min bästaaa!
 
 
 

Utsläpp..

 
 
 
 
 
Frida och jag var ju och släppte ut Bella & Taizon idag, tidigt och vi var riktigt trötta, men ändå lite mysigt, våran fina Bella! ♥
 
 

Dagen idag

Hej allihopp! imorse klockan halv 7 typ åkte jag och Märta till stallet och fixade lite med Bella ett tag, tog ut henne, fixade vatten och det.
-
Sen cyklade vi till Märta och red ponnysarna, det var kul! Vi hade ingen flugspay så Märta gjorde en haha den luktade skit. Men vi borstade dom och allt det där och jag smörjade in Gwens sår som hon har fått mellan frambenen typ :/ men det är mycket bättre nu än förut så det har blivit som ett tort sår typ.
-
Sen red vi en tur. Gwen var bara allmänt lungn och snäll men hoppade till lite ibland men det får man väl leva med. Sen hände en liten rolig grej. Det är som 4 stockar på 5 cm typ i skogen och då skulle vi skritta över dom så Musse fick gå förstoch jag hållde in Gwen, och hon typ taggade ihäl sig. När jag stog där fick jag lov att fixa nått med min ficka på jackan och då lättade jag lite på tygeln och då bara galopperade hon iväg och hoppade alla stockarna haha och jag var barbacka.
-
När vi snart var framme gick jag med henne och då var det ett dike så jag klav över det sen skulle Gwen hoppa över det och så tog hon värsta skuttet över, såå söt!

ovisad bild

Helgens planer!

Fredag (idag) Rida ut troligtvis, annars bara rykta och gosa. Tror vi kan behöva det. 
Lördag Kolla på voltige SM med Madde, efter så åker hon & jag till Ayla, hon får rida trorjag. 
Söndag Kolla på voltige SM med Madde, efter så åker jag till Ayla och rider ut en vända, ska börja sätta igång henne i lite trav :) 

Tror helgen blir toppen! Hur ser era planer för helgen ut? 

Godmorgon!

Sitter nyvaken & glor framför facebook. Kunde inte cykla till östersala idag eftersom min cykel har punka/jätte dålig luft i däcken och det ska börja regna när som helst. 
-

Mamma sjussar mig till stallet senare när hon kommer hem så ryktar jag Ayla, mockar, fixar foder och det gamla vanliga. TROR att jag rider, beror på om det regnar då. Annars får hon stå idag. Hoppas på att det inte regnar då, för hon måste verkligen röra på sig. 
-
Så idag får jag tillbringa nästan hela dagen åt mig själv, sköönt! Var nyss ute hos kaninerna och chillade med dem, h e h e! Gav dem mat, nytt vatten, och tog upp dem båda och mös med dem. Har gett hundarna + katterna mat också, får se om jag ger sköldpaddorna & ödlorna mat också.. Får se! Annars får mami göra det ;) 
-
Rätt onödig och tråkig text men whatever, första inlägget för idag är skrivet √
 
 

Jag gillar er, grabbar..

.. ni är saknade - grabbarna grus ♥ 

Helst vill jag inte tänka på morgondagen..

Kl.6 ska jag upp på morgonen, jag och Frida ska cykla till SORF oh släppa ut Bella, fixa mat och kolla vatten, blääää.. Efter det, hem till Frida, är där ett tag och fixar lite saker, så fort det är klart så cyklar vi hem och rida Gwen och Musse. Jag ska ta någon dag och mysa med Musse, känns mest som jag stressborstat, stressridit osv, bästa ponnyn..!
 
Aja, senare så cyklar jag till Zlatan, ska hoppa honom lite, inga riktiga höjder eftersom han hoppade för ett par dagar sen. Isabel hänger med och aggerar fotograf, och Johanna är med och hjälper till, det är ju första gången så! :) Hoppas han är lika fin som igår.
 
EFTER DET...så cyklar jag hem, byter om och cyklar in till invigningen av SM, inget fotar, men Madde ska som sagt fota dom andra dagarna så.
 
Gammal bild, ovisad tror jag?
 

No horses today!

Ringde Märta imorse och frågade om jag kunde komma. OCH HON HADE INTE ENS VAKNAT ÄN? hahahah
-
Så det vart inget idag heller. Rider på Lördag, Söndag istället. Då MÅSTE vi rida ut ALLIHOPPA tillsammans och svara på Frågestunden. Jag hade typ vart asarg om jag var ni. Var ju typ 5 månader sen vi hade frågestunden och vi har inte svarat på den än... Men det fixar vi snart, förhoppningsvis! :) 
Jag hör av mig!
 
 
 
 

Trött..

.. Ja! Vaknade upp hos Milla imorse klockan 1, blev SKIT stressad. 

-
Aja, kom iväg till stallet till slut iallafall, borstade Ayla red en snabbis på ca 10-15 minuter runt kvarteret bara, sen så red jag hem. Hon stannade i början, men då var jag på med spöt direkt på rumpan (låter brutal, hehe) tillslut gick hon utan problem. 
-
Borstade & sådär sen släppte jag henne i hagen. Igentligen skulle jag bara vilja skita i ridningen ett tag framöver och lära känna henne först, IFRÅN MARKEN. Men vi har 3 veckor kvar och det är för kort tid och hon måste ju ridas. Men jag tror allt kommer lösa sig tillslut. 
-
Mockade, fixa foder & tog därefter in henne. Hon kommer galopperandes när man ropar på henne, haha.. Sötis! Hon stormtrivs iallafall, den saken är säker. Hon vill ALDRIG lämna stallplanen, står med spetsade öron när man sköter henne, och är allmänt glad och possetiv. Fina Aylisen ♥
Photo by: Milla med mobilkamera, haha.. ;) 

Avslutad.

Nu slutar jag ha bloggpause, går inte ju haha! Idag ska jag senare ner och rida med några till. Musse vilade igår, men jag tror inte att ahn är så pigg faktist, eller hoppas haha! Jag ska även göra något med Gus, tror jag, ensamtid men bäbis min, skönt! Vet inte om jag kör honom, eller bara gosar, går ut eller något.
 
Ikväll är det voltigeträning, sista träning inför SM, goosh! Kan inte fatta det, om ett par dagar gäller det, vi måste setta detta och leverera, visa att vi kan. Att vi inte bara är dryga ungar som skrattar på prisutdelning, springer omkring och kör pinoccio, att vi också kan sporten, riktigt bra dessutom.
 
 

Today

Hej! Vet att jag skriver "lite" sent men.. Idag så var jag i stallet somvanligt och ryktade och mös med Ayla. Hon fick vila idag, det uppskattades :)
 Istället så gick vi ut & betade i henne i ca 15-17 minuter. Hon får ju inte äta gräs och går i munkorg i hagen så hon vräkte i sig, kortsagt.
-
Iallafall efter så mockade vi, fixade foder och sen var det dags att ta in henne nästan direkt. Smörjde in frambenen med exemsalva och smorde in henne runt juvern och på hennes sår på insidan utav högerbakben. Imorgon blir det uteritt! :)
Vi höres, kramisar!
Milla som tagit bilden när hon lipar, haha så söt! ♥
 

Godnatt!

Nu går jag och lägger mig! Imorgon bli en lång dag. Åker hem till Märta runt 10 - halv 11 så hinner antagligen inte blogga innan jag åker. Men jag hör självklart av mig efter ridpasste osv. :)
GOdnatt! ♥
 

Åsikts inlägg - Mina bästa.

Hahaa, åh - muppar nr 1. ♥
En som framför allt är SKITrolig att vara med.. Spontan, alltid glad och possitiv till ALLT. En som älskar att tänja på gränserna och se när personer helt seriöst har lust att döda dig. Hehehe. Åh, SÅ söt både på utsida och i sättet. Nån jag kommer sakna hur mycket som helst nu när vi kommer komma allt längre bort från varnadra på Ekeby..
 
Syster! ♥
En som ALLTID ställer upp i vått och torrt, vad det än gäller. En som aldrig skulle fega ur om ens vän behövde dig. En riktigt glad liten tjej som är oerhört gullig! Jag har tre hela år kvar med dig, och tro mig.
Dom kommer jag ta vara på! Dem tre åren ska bli våra år!
 
Min Fina Vän!
En man kan prata med om allt. Verkligen allt, saker som hänt, saker man mår dåligt över, saker man bara vill få ur sig, saker man vill ska stanna mellan bara oss. En sån vän är ALLTID bra att ha! Nån man litar på upp till 100%. Som man vet aldrig skulle svika en. Du är speciell. Dom flesta tjejerna tänker på vad dom ska ha för kläder när dom kommer till ekeby.. Du tänker på att du verkligen inte vill förändras. Att du inte vill sminka dig, inte vill bry dig om allt sånt. Jag uppskattar dig och allt som medföljer! Bästavän! ♥
 

Jag har det på känn..

Jag har på känn att min bloggpause inte kommer vara länge till, haha kan inte släppa bloggen! ;)
-

Red finaste Zlatan idag. Ni kan fråga min mamma, jag var inte sugen på att rida ponnyn idag. Dels för att brorsan fyllde år, och för att jag skulle ha en hästfri dag, för en gångs skull. Men cyklade dit, tog in honom, fixade allt det vanliga och tog ut på banan. Såg hinkar och skit som jag "visste" att han skulle bli rädd för, men icke, han gick så snällt förbi!
 
Började arbeta honom efter ett litet tag, och tvi så fin han var! Jag pratade och berömde honom hela tiden, så ett öra var riktat mot mig, och ett spikrakt fram haha! ♥ Han behöll formen nere, inte kasta upp det då och då.
 
Började trava honom, först så ställde jag inga krav, rullade bara igång lite. Ett par varv senare satte jag mig ner och började jobba, och Zlatan som är sen sån svår ponny att jobba med i traven, sökte sig ner, behöll formen, och kollade inte ens upp när det gick förbi människor, så hilma fin och glad! Det var ett ställe vid padocken som han började kolla sig omkring och blev ofokuserad, men det blev bättre ju längre tid som gick.
 
Galoppen då.. Han tog skänkeln direkt, och bröt inte av, ökade lite då och då, men det sprudlade energi. La lite volter på varje kortsida, han rullade på fint. Skrittade lite sen, travade mer, satt ner, då kastade han sig en gång, bara en gång, men sen så lyssnade han så snällt och fint på mig. Travade av på långa tyglar och skrittade av.
 
-
 
Vi hade några förändringar, som att jag red han på tredelat bett, och inte eggbett, jag hade längre läder och kom ner mer i sadeln, och en posetiv inställning. Pratade med honom hela tiden, berömde och det bara sprutade glädje ur honom.
 
Ett mål ärvi en bra bit på vägen med, att kunna jobba honom medans han tycker det är roligt!
 

Han var suuuupergosig efter, stod lös, och gick efter mig när jag gick till skåpet, hämtade borstar och skulle sniffa och ha sig. Haha han sög lite på mitt hår också, när jag skrev i pärmen, sötnos!
 
Det blev inga foton, men när jag red ensam, som idag så red jag 100% som Märta Domberg, tror det var bra, han trivs mer med riktiga jag.
 

Helhet: JÄÄÄÄÄÄTTEBRA!!! Det har aldrig gått så bra som idag. Seriöst, jag kan inte beskriva känslan genom hela passet, synd, för vill att alla ska veta hur bra det gick och såg ut och kändes.. Detta kan jag leva länge på!♥
 
 
Old pics..
 
 
 
 
 

Veckaan! ↓

Som rubriken lider!
-
 
Det högst upp syntes inte riktigt : Imorgon, Torsdag : Åker hem till hästnara och rider med Märta & Musse.
 
 
 

Vi skäms verkligen!

Ja, vet inte hur länge sen det var vi hade frågestunden.. Vi MÅSTE verkligen ta tag i det snart! Förhoppningsvis fixar vi det imorgon eller nån annan dag i veckan.. Vi får se och hoppas! :)
 
// salaryttarnaaa
 

Häst ledig idag! :)

Blir inge häst för mig idag, tror inte det blir nått imorgon heller. Beror på pappii! :)
-
Har inget speciellt att säga er eftersom jag som sagt inte kommer åka till heztarna idag. Kan skriva nått åsiktsinlägg eller nått, så tror jag att det blir lite om veckan framöver. Längtar redan efter ponnyskruttarna hemma i stallet.. Puh!?
 
Haha, åh! Tjurskruuuut!
 
 

Snabbt!

Måste skynda mig lite nu! Strax ska jag bege mig upp till stallet och rykta & gosa lite med Ayla. Hon får sig en välförtjänt vila idag med bara borst och gos som sagt.
Vi hörs när jag kommer hem!
/ Isabel

Mål?

Nästan alla skriver "Mina mål med blabla innan 2012 är slut" det gjorde jag också förut. 

-
Jag skrev "Mina mål med Dante innan 2011 är slut" jag skrev en massa, att jag skulle rida honom mycket, lära känna honom bättre osvosv.. Ingenting av det jag skrev blev av. Jag mådde bara pissigt över att jag inte nådde dem. Jag var väl påväg att klara dem, innan han började sticka. Jag blev rädd för min egna favorit ponny.
-
Så jag just nu har inga mål innan 2012's slut, för man vet aldrig vad som händer. Dante kanske flyttar? Matilda kanske inte behöver medryttare längre? Inte för att jag hoppas på nån utav grejerna men man vet aldrig. 
-
Men OM nått utav de skulle hände så står man där med en jävla massa mål som man bara mår dåligt över att man aldrig hann. DET är en såndär grej så kan få en självförtoende att sjunka så lågt.

Absolut inte för att det är fel att ha mål. Enligt vissa är det jätte bra, men jag just nu är "rädd" för att sätta mål. Eller rädd kanske inte är rätt ord men nått i den stilen, sen det med Dante hände. Jag grät och kände mig allmänt dålig över att jag inte klarade något utav mina mål. 
-
Det ända jag vill uppnå med både Snobben & Dante är att ha riktigt kul, hitta knappar och känna att vi jobbar med varandra och inte mot varandra. Dem betyder oerhört mycket för mig,
Finaste sköt & medryttare ponnysarna i världen ♥
 

W A N T E D

Finns en massa mer, men detta är lite utav vad jag vill ha innan 2012's slut. Vad tycket ni om grejerna? :) 

Känslan - Usch..

USCH, vad jag saknar dig! Längtar så äckelmycket efter att få träffa dig igen! Världens finaste ponnyskrutt! ♥
 

Happy girl!

 Ej hästsak men min mamma är bezt! Fick åka till både Grönan och får vi tag på biljetter åker jag och kollar på ingen minder än JUSTIN BIEBER! ♥ MYS!
-
Va ut en sväng och gick med Gus idag. Tog sälskap med endast Märta eftersom Frida är sjuk osv. Ordvalet för hur han var idag är : hungrig, typ. Stannade och åt hela tiden. Hihi, knutt! På Torsdag håller vi tummarna för bra väder för då har vi tänk att det ska bli en långritt! Jag & Märta har i varje fall tänkt så, hehe. Har inte frågat Isabel eller Frida än. Men hoppas att Frida hinner bli frisk och att Isabel kan. Annars får vi väl ta det nån annan gång eller nått..
-
Imorgon är jag ledigt, skönt. Kommer ihåg hur man alltid sagt att man ska häst när man blir "stor" och nu när man kind of har en typ pallar man inte.. Hehee, eller man orkar men det tar imot vissa dagar. Btw så var jag ute och gick med Gwen igår! Musse var så pigg ridturen innan så vi red honom en gång till & då fick Gwen följa med! "Vet inte om jag redan skrivit det.."
 
Busade med dom i hagen efter det andra passte så att dom verkligen fick springa av sig.. Blir ju inte så mcyket till avspringning om man bara skrittar.. :)
 

Sjukling!

Förlåt för att jag inte bloggar! Men jag är faktiskt sjuk nu, halsfluss! SKIT jobbigt hatar det! Men så jag låg i sängen hela dagen igår sen har jag inte orkat bara. Så jag kunde inte rida Gwen idag ju men fixade det. Imorgon får vi se om jag kan rida.. :/ 
-
saknar min lilla pensi!
 

Meeed!

 
Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-
 
http://nellieberntsson.se/2012/07/02/nellieberntsson-se-i-samarbete-med-horsemeup-se/#comments
 
 

Idag..

Idag ska jag rida ut en sväng barbacka. Det är toppenbra väder & allt.. 
-

Ska kolla till såret och sådär först smörjer det med fyra ess också så flugor och annat inte sitter och irriterar. 
Borstar och det gamla vanliga sen så beger jag mig ut! Rider väl den vanliga rundan så hon får röra lite på sig. Igår promenerade jag ju henne förhand i 10-15 minuter bara. 
-
Det är supervarmt så jag rider bara i shorts & linne idag.. Vadå summer feelings? 
Aja, hör av mig när jag kommer hem! Puss & Kraaam ♥

Promenix!

Började med att komma till stallet, tog in Ayla och sådär. Kände igenom henne som jag alltid gör och då upptäckte jag ett sår på höger bakben på innersidan. Pratade med en tjej i stallet och hon kollade på det. Men Ayla varken ömmade, var svullen eller gick konstigt så det var bara ytligt. 
-
La på liniment och smorde på med hästsalva. Borstade därefter igenom henne, kratsade hovar och allt som hör till. Tränsade och så började vi gå. Det var varmt och skönt ute & Ayla var lika pigg och glad som vanligt som hon är nu för tiden. Fina tjejen! :) 
-
Väl hemma i stallet igen så fixade jag av henne, mockade sopade, fixade foder och allt det, sen så kom Milla förbi. 
Vi snackade och sådär blablabla.. Här kommer en videoblogg + lite bilder från idag ↓
 

Nu bär det av till SORF!

Och där ska vi måla padocken! Önska oss lycka till! :)
 
 
Söt, jag vet.. ;)
 

Hemma från ridtur med Min Bästa!

Kom "precis" hem från en ridtur med Märta&Musse på Gus..
-
Tog in dom från hagen.. Fixade i ordning dom, smörjde in sår osv och sprejade på "lite" flugmedel.OjOjOj, vad ponnysarna var pigga idag! Både Musse och Gus kunde inte hållas sig till skritt över huvud taget.. Vet inte hur många gånger man oförbered höll på att ramla av när hasten drog iväg.. Kul att inte bara behöva sitta där och gasa på! I varje fall var Musse näst okontrollbar för Märta. Så vi ska ut ikväll och promenera honom lite. Eftersom Gus inte orkar fick vi låna Gwen av Frida, tack för det kompis!
-
Det vart inte så jättelångt. Dem skulle nog velat ridas lite längre men eftersom dom var så pigga, och blåsten inte gjorde det så mycket bättre, valde vi att ta en lite kortare tur. Efter ridpasset fixade vi av dom och gjorde dom lite extra fina genom att tvätta rent deras svansar. Stretchade dom också, det var behövligt! Släppte ut dom i hagen. Där fotade vi dom och så försökte Märta ,lära mig voltige.. Resultat ↓
 
 
Så ska det se ut ↑
 
Och såhär ser jag ut... "No coments" -.-'
 
Vacker'T!
 
Checka tårna! :0
 
 
 

Janus rc 71

Dantes pappa Janus är riktigt snygg.. tror det flesta känner till honom.. eller? :)
En riktig snygging! Visste ni även att Dantes syster stod/står i samma stall som Linn Olsson har sin häst i? 
 

Idag..

Idag blir det stallet lite senare under dagen. Ska antingen promenera med henne eller rida barbacka.
-

Lutar mer åt promenaden. Skönt för henne att vila ryggen, för om 6 dagar börjar vi sätta igång dem igen. Tar i allafall rundan runt som tar ca 30 minuter. Sen ska jag borsta henne supernoga, smörja in henne med hästsalva och sådär.. 
-
Måste cykla upp idag.. buhu!! Menmen, måste man så måste man liksom. När jag kommer hem ska jag försöka skriva värsta feta åsiktsinlägget. Om vad vet jag dock inte? Komentera?! 
 

Hemma igen!

Hemma igen! Ser att updateringen sugit lite, men vem bryr sig. Here we go again ;) 
-

Har haft 2 underbara dagar i norrland.. Även om Junsele inte faller mig i smaken så älskar jag människorna där. Alla är som en ända stor familj liksom, mysigt ju! Även om det kändes liiiite pissigt att åka 6 timmar dit + hem för att vara där i två dagar så.. 
-
Ska iallafall ner till Ayla imorgon och rida ut. Saknat henne litegrann faktiskt! Ska iallafall fortsätta med skrittarbetet, fokusera på att få henne fokuserad, haha.. Nejmen det hade tydligen gått jättebra i helgen & hon hade inte stannad nånting, blev super glad! Tack ännu en gång för hjälpen :) 
 

Hejdå?

Jag tänkte ta mig en liten bloggpause, för att jag inte har tid helt enkelt! Min katt har fått ungar som jag vill passa och gosa lite med, och sen så börjar det dra ihop sig till SM så jag är på SORF näst intill varje dag och fixar och donar.Men imårgon så ska Madde och jag rida ensamma, och kamera åker med så foton kommer jag ha, även om ni inte får dom på direkten osv!
 
Om det skulle bli kris här, och Isabel får blogga ensam så hoppar jag självklart in på direkten, hoppas ni inte saknar mig för mycket! ;)
 

 

Inte mycket till blogg de inte!

Idag blir det sådära mycket igen haha! Musse ska ridas, orkar egentligen inte, plus att han kommer vara allderless överpigg för att han inte gick något igår.. Madde ska iallafall rida Gus, puh, tur! Efter det så åker jag och rider Zlatan, tror jag rider som sist typ, eller vi får se, skrittar iallafall av honom ut, vare sig jag vill eller inte, får inte bli rädd att skritta ut på honom..!
 
-
 
Ni kommer inte få film från dagen för om jag ska vara ärlig är jag rädd att få skit över hur jag rider honom osv, ni får överleva med det jag ger er, typ! Om ingen följer med och fotar och allt så kan jag videoblogga när jag skrittar av eller något. :)
 
 
 

RSS 2.0