Vi får se..

Nu är Isabel och jag lite sugna på att starta upp bloggen, då vi insett att vi har mer läsare här, och så, men så vi får se hur det blir, beror på om jag måste lägga ner någon av mina andra bloggar då..! :)
 
Kramisar världens bästa läsisar!!!
 
 


hejdå salaryttarna..

...ni hittar oss på
 
 
Frida: www.fridahakanssonn.blogg.se
 
 
Isabel: www.isabelhakanssonss.blogg.se
 
 
Madde: www.maddehaafberg.blogg.se
 
 
Märta: www.martadomberg.blogg.se & www.twiceriiders.blogg.se
 
 
 
Hejdå salaryttarna, hejdå bloggen! ni har varit dom bästa läsarna.. någonsin!

You find me here ↓

http://maddehaafberg.blogg.se :) 
 
Typ lite om min vardag, skolan osv. Om mina tankar/Funderingar/åsikter om lite allt möjligt. BRA UPPDATERING KAN DU GE DIG FAN PÅ!! ;) Kolla in vettja! / Maddis
 

Bloggen ligger nog nere snart!

Det tror jag. Men ni kan följa mig HÄR! 
 
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
www.fridahakanssonn.blogg.se
 
 

Här finns jag.

Just nu är det oklart hur det blir med denna blogg, så jag bloggar för det mesta på http://twiceriiders.blogg.se med en vän jag gillar myckeeet. Bloggar även på http://martadomberg.blogg.se fast inte så ofta. :)
 
Så där hittar ni mig nu!
 
Vi kommer lite senare när ett beslut tagits såklart berätta hur det blir..
 

Ingen ork!

Till att blogga, hahaha!!!!!!! 
Nejdå, stackare som läser bloggen.. Men jag tar en mittemellan bloggpaus (Igen och igen och igen) och bloggar lite då och då när jag orkar :) // Maddisss
 

Idag blir det Snobben med Isabel och Märtissss!!

 Jaop. Första dagen i skolan avklarad. HarVÄRLDENS bästa mentor oxå. Kan inte blirsås mycket bättre? 
-
Men tillbaka till ämnet.. Vi ska till Snobben snart när vädret lugnat ner sig lite. Isabel ska förhoppningsvis hoppa. HÖJDHOPPA! Så länge jag och Märta får bestäma. ;) 
Men bloggar från ipaden så blir Inge bilder. Jag hör av mig senares , Hejssss:D // Maddiis 
 

Imårgon åker Gus & Buzzin hem...

 
Jag kommer sakna dej.♥ 
 
 
 
 

Bestlutsångest

Vetinte om jag fortsätter. Tar en paus på denna blogg sålänge. Ciao! 
/ Isabel

Sommarens sista dag...

Om jag tänker tillbaks till sommarens minnen, fattar jag nog lite hur underbart mitt sommarlov har varit. Jag har haft Musse  en hel sommar, och tro mig, sommaren hade inte vart lika underbar om det inte var den frenetiska, pigga lilla ponnyn som inte kan stå still. Min sommar hade inte vart lika underbar om den inte delats med mina tre bästa vänner. Alla bråkar, även vi, det har vart tjafsigt & bökit, men det har ändå vart vi, Frida, Isabel, Madde & Märta. Det har vart vi fyra som flamsat runt på hästryggarna och levt livet, tillsammans.
 
Jag kommer alltid minnas alla mina & Fridas galoppracar, alla våra galoppsträckor över huvud taget, när vi stod upp i lätt sits och skrek som indianer osv.
 
Jag kommer alltid minnas mina & Maddes mysiga ridturer när vi galopperade omkring på ängar, och snackade om allt.
 
Jag kommer alltid minnas mina & Isabels få ridturer tillsammans, men hur kul vi hade då, vi red i regn & åska, men ändå med ett leénde på läpparna.
 
 
Jag kommer alltid minnas våra hopp-pass, och dom gångerna vi red tillsammans över huvud taget, vi fyra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kommer aldrig att glömma sommaren 2012..!
 
Nu taggar vi sommar 2013, och hoppas att det blir lika underbart!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamma tog Snobben..

.. för att jag kom hem så sent. Lika bra det, så han slapp stå ute så sent med alla bromsar,mygg osv.
-
Han hade blivit rädd för en anka tydligen och blivit lite jobbig. Men annars hade det gått jättebra. Han hade vart pigg och glad. Hon körde lite galoppintervaller och sådär. Konditionstränade.
 Imorgon står hoppning på schemat för min del. Saknar redan min Snobbebus.
-
Hade det toppenroligt i lasjö. Men skriver mer om det sen, med bilder och såååå :)

Imorgon på hoppningen tänker jag fokusera på att lägga honom rätt, komma i ett bra tempo och träna på att svänga men ändå behålla farten. Tror det kommer gå jättebra, sitter ju på bästahästen så.
Lite fult ritat, men whatever. Det är alltså 2 kombinationer först sen ska jag svänga upp (hålla igång i galopp) och hoppa ett rätupstående.
 

Typ dålig uppdatering.

Japp, japp. 
-

Håller på att hoppa ut skinnet så nervös som jag är inför Ekeby. Bloggning är det sista jag tänekr på just nu. Ni får räkna med "min vanliga" uppdatering när jag landat lite med skolan och allt. Aja, jag hör väl av mig om jag kommer ihåg. Hejdå :)
 

Joggintur med ponnyn!

Idag på mårgonen slog det mig att "shit, jag måste springa", och lite senare "shit, jag måste göra något med Gus" så grym som jag är slog jag ihop dom två grejerna. Gus & jag stack ut på en liten joggingtur tillsammans. Gick först en liten bit med honom, som uppvärmning men så fort vi passerat den stora vägen började vi springa, ett lagom tempo. Först var han lite busig haha, men sen sprang han bara efter mig lugnt. :)
 
På banvallen blev det typ race, ahah, Gus fattade att vi skulle hem.. Gick sen igenom skogen, och mellan första skogsdungen & den andra, på en liten grusväg sprang jag på all världens fart så han började ruska på huvudet & galoppera, gulle! Sista biten i skogen, tappade jag grimskaftet, och Gus tyckte det var skitkul att springa före, så större delen av skogen travade/galopperade han framför. Dom flesta kan nu i mitt läge kunnat skriva "och sen när jag ropade på honom, stannade han och väntade på mig, ååh!" men nej, det kan inte jag. Gus sket totalt i mina hopplösa försök till rop, haha...
 
 

Sommarhästarna

Gud vad jag saknar sommarhästarna. Jag saknar inte att åka ut på morgonen och själva det. Men jag saknar hästarna, och att ha så himla roligt med sina bästavänner! Satt och kollade igenom bilderna sen dess och hittade några väldigt fina.
 

 
Och favoriterna måste ändå vara från första ridpasset asså jag♥bilderna. (det ändatråkiga var att Madde inte "kunde" vara med:(  )
 
hahahah kolla milla i vänstra hörnet guuud!
 
 

Jag tänker mest på höjden.

 
Vet ni en dålig sak om min ridning? Det är att jag näst intill alltid tänker på höjden i hoppningen, inte på hur det känns. Det är en dålig sak, faktist, men jag antar att jag gillar att hoppa högt. Tycker det är ganska tröökit att sitta och hoppa ett 40cm hinder, när man kan hoppa högt, & anstränga sig mer. :)
 
85cm på Musse.
 
På bilden över när jag hoppade. Vet knappt om jag bågar säga det här, men jag hoppade 85, bara för liksom att kunna säga det, för egentligen tvekade jag som tusan. Men jag kände verkligen press, alla stod omkring med kameror, sa att han har hoppat SM osv, varför skulle inte jag då hoppa ynka 85?
 
Jag älskar att hoppa, högt, jag älskar att tävla CR, omhoppningar, jag vill känna spänning, satsa lite och pressa. Jag tycker inte det är kul att hoppa en bana på 60cm, wohoo, jag kom felfri. Så, det var det typ.
 
På HoppKM senare på SORF, ska jag vara med på Musse, 70/80? Jag har inte bestämt det. Vi klarar 80cm, fast då behöver vi lita på varandra. Jag FÅR inte tveka, för sist jag gjorde det på 85cm, ja, då fick jag smaka grus. Och jag vet fortfarande inte om jag hoppar 80cm bara för att, för att andra pushar mig, pressar blir fel ord. Eller om jag gör det för att jag tror på oss, för att mitt hjärta säger att jag ska det.
 
85cm. Och han är långt över, klart vi klarar det.
 
Jag märker att detta inlägg blev rörigt. Det jag vill få sagt är att jag inte tänker på hur det känns inom hoppningen, jag gör det för andra, och det är kanske inte så bra...
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 

En vanlig morgon för mig...

En bild från imorse.

Idag lite senare ska jag ut & mocka åt mina små knäppisar. Jag var nyss ut & borstade, smörje in, kratsade hovar och allt, mös en massor med min fina Gus också.
 
När jag har mockat ska jag ta in dom, Buzzin ska få lite hö, medans jag tricktränar Gus lite, håller på med ett trix jag vill att han ska kunna snart.. :D
 
Ska efter det antingen ta ut Gus på en promenad, eller köra honom, ingen ridning iallafall. När jag är klar med det släpper jag ut dom, och åker till Västerås med familjen.
 
Vi får se om jag lyckas tvinga dem att köra mig till hööks, så kanske jag köper något där. :)
 

Från då till nu

     
Från då ↑ Till nu ↓
 
    
 
 
 
   
Från då ↑ Till nu ↓
 
   
 
 
 
Från då ↑ Till nu ↓
 
 
 
 
Från då ↑ Till nu ↓
 
Vi har verkligen utvecklats en massor, vi känner varandra nu & har lärt varandra saker.
 
Jag kommer saknar dig...
 
 
 
 
 
 
 

Tuffa hästmänniskor!

Har ni tänkt så tuffa vi hästmäniskor är? Vi bryr oss inte om oss själva, bara hästen.
 
Förut glömde jag att äta, och mådde dåligt för jag åt så lite, bara för att jag skulle iväg till stallet. Vi kan ha brytit något, och frågar direkt "när får jag börja rida?", en del rider ändå. Alltså vi tänker inte alls på oss själva, men så fort hästen har lite ont i magen, "herrejösses, ring veterinären, ut och gå vila i dagar" t.ex.
 
Lisen Bratt Fredricson ramlade av under OS, och gick på smärtstillande för hon hade så ont, men hoppade ändå. Trots allt.
 
Rolf-Görans häst Casall trampade sig och fick ett liiiitet, liiitet sår på hoven, då ställer han inte upp på OS. Då är det en självklarhet att ställa in OS, som dom tränat i år till. Haha, det är sjukt egentligen! Vi borde vara lite snälla mot oss också, inte bara hästen!
 
 

TACK Amanda Nordström!

.. För designen. Den vart superbra och vi är jättenöjda. Som tack läääänkaar vi dig! :)
 
// salaryttarna :)

Lasjö

Jag ska till Lasjö med Alva snart, aldrig vart där! Men jag tror vi kommer ha aaskul!
-
Vi hörs när jag kommer hem imorgon, ska rida snobben och sådär också, så kanske kommer hem lite sent. 
 
Alva & hennes shettis Raffe.

Vila

Kom precis hem. Varit hos ponnyn, med tog jag min syster. Iallafall, började med att mocka, lägga in foder och det gamla vanliga. Sen så hämtade vi ponnyn min, han var.. dammig och hårig så det skrek om det. Herregud! Efter att han borstat en sida i ca 20 minuter utan resultat så knäppte jag loss honom, ledde in honom i spolspilltan och spolade av honom istället. Han blev lite nervös, vet inte varför. Kan ha varit plåtväggarna att det ekar så mycket där inne eller nåt.
-
Aja, med lite träning tror jag säkert det blir bättre :) När jag var klar så band jag upp honom igen, borstade igenom man + svans, smorde in honom på hans sår och allt såntär. Sen så bombade jag med flugspray vid skapet. Och nej jag använde inte utra shield, eller vad det nu heter. För jag vet att man inte ska överdosera med sån.
-
Efter jag gjort det iallafall så stod vi och mös med honom jätte länge. Han slickade mig i ansiktet, och så när jag kliade honom på bringan så kliade han mig på ryggen, haha. Snällponny! Innan han gick ut fick han en morot, och han tackade genom att nysa mig i ansiktet, tack bebi! ♥
 
 
Världens snällaste ponny!
Och såhär hittar man honom i hagen sen, mindre snäll ponny... 
 

Han höjde sig.

Zlatan har fått mitt självförtroende att sjunka vääldigt mycket. Och det kan han inte ta tillbaks. Jag är osäkrare i ridning & hantering nu p.ga Zlatan, tyvärr.
 
Men igår höjde han sig. Igår visade han för mig att han också har bra sidor, även om dom inte visas ofta. Och det är jättekul! Nu vill jag försöka den sista tiden att vi börjar om från 0. Vi glömmer allt dåligt, och försöker fixa detta nu. Klara oss upp för den höga uppförsbacken, och bara ha kul den sista tiden.♥
 
 

Min bloggpause fick vara igårkväll.

Igår hoppade jag Zlatan, tänkte inte ha höjder, bara kul, men ås vipps var vi uppe på 85, och Zlatan tvekade inte ens, öronen var spikrakt fram, gulle..!

-
 
Jag tog iallafall först in honom. Borstade, sprayade på hans sår, kratsade hovar och allt vanligt. Sadlade, tränsade, satte på martingal och fram/bakskydd. Hade på bakskydd bara för att vi skulle hoppa, ville vara på säkra sidan!
 
När jag kom ut på banan började jag skritta fram lite. Sen så värmde jag upp som jag brukar göra. Volter, ställa honom och få honom i en pin form, tyckte det gick jättebra! Jättebra med det, men asfjantig när vi red förbi höbalarna.. För det mesta gjorde han inget, men han bara väntade på att få slänga sig iväg. Jag försökte ställa honom åt andra hållet, men han är heeeeelt stum/stel i vänster, SJUKT! Dom få gångerna han kastade sig röt jag åt honom på skarpen, gick på honom rejält och vände om och gick förbi där igen, så slutade han. Jag hoppade av och gick förbi där några gånger, och efter det tyckte han inte heller det var lika läskit. :)
 
Jag började sen hoppa fram, först var det en bom & sen ett hinder, men eftersom vi var tvugna att galoppera förbi hans "räddställe" ändrade vi så jag bara kom på ena sidan på ett hinder. Jag hoppade & hoppade, Zlatan tyckte det var jättekul, och tvekade inte en gång. Vi kom fel ibland, men för det mesta hoppade han av bra. :)
 
Jag hoppade upp till 85, och han hade spetsade öron, blev så glad! Avslutade där, då det kom en till tjej som skulle hoppa, och att Zlatan började bli lite trött, så vi slutade när det gick bra. Dock kom vi helt fel sista gången haha, men det gick. :)
 
Under själv hoppningen så medans vi red som vanligt sökte han sig verkligen ner och fick en jättefin form! Slutade även fjanta sig, för han fokuserade på hoppningen, så jag är faktist väldigt nöjd med passet :)
 
 
Hej framåtlutad tjej..! 
 
Pigg ponny! :)
 
 
På bilden över ligger bommen på 85cm. Jag la han fel så vi hoppade av för nära, och mina skänklar åkte bak haha, men kolla öronen på åda bilderna, ahw..!♥
 
Jag är faktist nöjd över mig själv som vågade hoppa 85cm med Zlatan. Först fick jag en klump i magen av att hoppa ett kryss, sen hoppade jag 85cm! Tack till Madde & Isabel som peppade mig så mycket också, det gjorde mig säkrare!
 
 
 

Hemma äntligen

Så nu äår jag hemma från "semestern" jag har ju nästan inte varit hemmanågonting flr jag har haft sommarhäst+GRC så jag och familjen åkte ju och campade+grönan, mys! 
 
Men nu är jag tillbaka och ska försöka blogga så mycket som möjligt!
 
favorit!
 
/Frida (min dator hackar så mycket så kan inte hitta loggan)

Veckoplanering!

Söndag: (imorgon) Snobben vilar eftersom det ser ut att bli ruskväder.. OM nu väderprognosen stämmer.. Tråkigt eftersom jag skulle hoppträna, men det kommer fler gånger.. 
Måndag: Kanske hopptränar då om vädret tillåter, annars får vi se.
Tisdag: Om jag hopptränat dan innan så rider jag nog bara ut i skritt och lite trav, kravlöst.
Onsdag: Rider ut och KLÄTTRAR och nu jädrar ska jag göra det också.
Torsdag: Antingen så rider jag till ösby och har lite bommar och sådär. ELLER så rider jag ut. Beror på hur hårt han gick dagen innan.
Fredag: Snobben vilar. Åker upp och borstar och fixar det vanliga. 
Lördag: Badar om det är fint väder :) 
Söndag: Hopptränar om vädret tillåter. 

Det schemat ska jag försöka följa, haha. Får se om det ändras allting beror ju liksom på hur jag lägger upp allting dagen innan. Hoppas verkligen att jag kan bada med honom, skulle vara überkul! Skönt för honom också, med lite omväxling och att simma är ju jättebra! Första gången jag badar med häst isånnafall, iiih! 
B-ä-s-t-a-v-ä-n-n-e-n-i-v-ä-r-l-d-e-n-d-u-b-e-t-y-d-e-r-a-l--l-t-♥-

Barbacka

Var igentligen tänkt att han skulle vila idag. Men så tittade jag på vädret och såg att dagen imorgon skulle bestå utav spöregn, så jag bestämmde mig för att rida ut barbacka en sväng imorgon så får han vila imorgon istället. Är så himla omotiverad när det regnar så det finns inte. 
-
Så imorgon blir det mockning, utfodring och borstning. 
Tillbaks till idag - började med att mocka, la in foder osv. Sen så gick jag ut till hagen med tränset i ena handen och ridhjälmen i den andra. Tog av grimman och lät flughuvan sitta kvar sedan tränsade jag honom och satt upp. Han var så duktig, hoppade till för 2 saker, men han såg ju sämre eftersom han hade flughuvan. Säkert därför.
-
Kände mig ju lagomt snygg med mjukisbyxor, converse, en stor munkis, en ponny med flughuva under tränset och jaa.. Iallafall, han var monsterpigg ni skulle bara sett första galoppen och efter första galoppen. Han sprang på som bara den, haha. Träffade på en tjej med en D-ponny som jag red en bit med, och vi galopperade om dem så det bara skrek om det, haha. 
-
Märkte att han fått ett inte så litet skav utav gräsgrimman som blödde och allt. Så tvättade rent det och sedan så smorde jag in med mjukgörande. Gav honom en morot och ställde in honom. Gullegubben ♥

bloggpause.

Mitt liv funkar inte. Glöm allt jag sagt om egen häst/foderhäst, vill ni veta mer, fråga min mamma. Får nöja mig med en medryttarhäst jag INTE trivs med ALLS, eller ridskola.
 
Hejdå för ett tag, vill dö.
 
/ Märta

Dagens Fråga!

 
Vilken årstid, i hästväg tycker ni mest om?
 
Jag själv ser fördelar med alla årstider. Vintern dock om man tänker med skolan och allt är ju sämst, för att det blir mörkt så fort, men på loven & helgerna så tycker jag det är jättemysigt! Sommar är ju heelt underbar, förutom myggen & allt sånt, förstör en hel del tycker jag.
 
Så jag måste nästan säga hösten. Det är så himlarns mysigt på något sätt! Perfekt värme, det är så fint och bara mysigt liksom. :)
 
Men vad tycker ni, vinter, vår, sommar, höst? Var är mysigast, roligast? Förklara gärna varför också.
 
 
                         
                          
 

En gång för alla!

Det är så många som tydligen inte riktigt förstått vem i bloggen som tar hand om vilken ponny osv. Så nu tar vi det en gång för alla!
 
Ekipaget längst till vänster i headern är Märta & Zlatan. Zlatan är just nu till salu, så jag (Märta) håller på att kolla efter ny egen häst. Gus & Buzzin, samt Musse skriver jag även mycket om, då jag jst nu har Gus & Buzzin hemma hos mig, och Musse hade jag över sommaren, en favorit på ridskolan. :) Märta går också på voltige..
 
             
Musse längst till vänster, sen Buzzin, Gus & sist Zlatan.
 
Isabel står sedan näst längst till höger. Snobben stod i Isabels ägo sen bara ett par dagar sen, men innan det så var hon medryttare på honom! Isabel rider även på ridskola varje fredag, och favoriten på SORF är Dante. Hon hade även hästen Ayla över sommaren. :)
 
         
Snoopy (Snobben), Ayla & Sen Dante
 
 
Den tredje till vänster, eller näst längst till höger som jag också kan säga haha är Madde & Zello. Madde som inte rider egentligen brukar sköta om Zello på ridskolan. Hon hade även samtidigt som vi andra hade sommarhästar lånat Gus. SKöter ibland om Buzzin också.
 
 
            
Buzzin, Gus & Zello. :)
 
 
 
Sista tjejen, eller sista ekipaget är Frida & Gwen. Frida rider endast på ridskola en gång i veckan, och ponnyn hon skriver om är Gwen. Hon hade Gwen över sommaren, men har nu växt ur henne, så hon rider lite olika ponnysar. :) Frida går också på voltige..
 
         
 
 
Där har ni lite snabbt om vem som är vem :)
 
Vi kommer att få en ny design & header imårgon om vi har tur, men vi har ju visat lite så vi hoppas ni känner igen er lite mer nu..!
 
Bilderna är klickbara!!
 
 
 
 
 
 

HERRE MIN GUD

Haha, sitter och kollar på en massa gamla videos & bilder får när jag och Isabel precis börjat hålla på med hästar. Jag hade inte ens börjat rida på den tiden. Alltså, en video.. 
"Till alla er nybörjare som inte vet hur man sitter upp på en häst, så gör ni såhär!"
SÅ HOPPAR JAG UPP FRÅN FEL SIDA OCH MED VÄRSTA DUNSEN! Shit, orkar inte med mig själv ibland! 
Smakprov på vår töntighet.. Njut!
 Salisarna bjuder! Mer bilder? Ska ha MINST 10 kommentarer och ni får videon. Den är hemsk! 

Jag har sjäv vart där..

Den där människan som inte fatta meningen det där stora, klumpiga djuret. Hästen.
-
Som inte brydde sig, tyckte precis som många andra, att dom inte hade någon mening. Som en "icke hästmänniska" förstå man inte hur EN HÄST (!?!?!) kan ha nån mening. Och som en "riktigt hästmänniska" fattar man inte heller hur en häst INTE kan ha en mening. Jag vet, var där för bara några år sedan.
-
Som "icke hästmänniska" försår man inte jobbet som ligger bakom en häst. Man tänker inte på mocking, fodring, på att hästen ska musklas, ridas ordentligt osv osv. Sen så bryr man sig inte helller för den delen.
Man tycker att ridning fan inte är någon sport och absolut inte något som ska gå som sport på OS. Jag tycker det är synd att mamma & pappa aldrig haft intresse för djur på det sättet.. Känns liksom som att djur verkligen är min passion, på riktigt, och det är INTE bara hästar. Känns som att jag slösat bort 10 år på ingenting. Det är ju liksom djur jag vill hålla på med och inget annat. Känns som att jag gilder bort från ämnet lite nu, men aja.
-
Vet egentligen inte vad jag vill komma med detta inlägg, mer än bara att ni inte ska lägga ner energi på "icke hästmänniskors" onödiga kommentarer osv. för dom fattar inte. Dom är som barn, fast med hästar eller nått... Okej, känner att detta vart ett otroligt tråkigt inlägg men skitsamma. Jag har skrivit så mycket nu att jag inte orkar ta bort allt igen, hihiö.
 
 
 

Snoopy

Imorgon ska jag till min lilla plutt. Går nog en promenix eller nått såntdära. Eller kanske att jag rider ut... Kör inte så hårt imorgon i vilket fall eftersom jag ska hoppträna dagen efter. 
Han hade varit jätteglad och pigg idag när mamma hade ridit idag, så det var kul. Mamma red en runda på 40-50 minuter med mycket trav och skritt. Hon tog två galoppsträckor också, och då hade han varit jättepigg, haha ploppen! ♥
-
Fotad av: Märta 

Dagen idag & morgondagen!

Idag var jag på SORF med Madde & kollade lite på Isabel. Hejade snabbt på Musse, men sen gick han massa lektioner... Aja, det var mysigt iallafall!
 
Ikväll sover jag hemma hos Isabel med Madde också, mys! Vi sitter och är osociala genom att ha en varsin dator. Haha... Imårgon ska vi iallafall vara funktionärer på Bronshästen. Eller I & M halvt tvingade med mig, jag själv vill helst kolla på voltigeVM som som ska gå live någonstans. Ni ska bara veta hur grymt bra dom tjejerna & killarna är alltså, haha helt sjukt!!
 
Efter det ska jag iallafall åka och rida Zlatan, ska hoppa lite hade jag tänkt.. Jag tänker inte tänka på höjden alls, hoppar det som känns okej osv. Första gången kanske ni tänker haha? ;)
 
 
 
 
 
 
 
Tre bilder som fotades idag bjuder jag på! Och japp, vi är ganska tjocka, pizza, cola och hela köret! ;)
 
 

Normann

Red nån fjording, blandat med welsh idag.. En sexåring, hade 0 kontroll. 
-
Första galoppen var kaos, alla andra sega ridskoleponnysar var ivägen, annars hade han nog var rätt trevlig. Men eftersom det var trångt och jävligt så var han inte alls lika rolig. Men vändbar och pigg var han, haha. Vände på en femöring. 
-
Iallafall, efter galoppen var han heeelt okontrollbar, stark och jävlig och man fick sitta och "spänna ut benen" för minsta lilla man nuddade honom med skänkeln så började han springa.
-
Aja, försökte få stopp på honom med så små hjälper som möjligt till en början, men sen när han började rycka tyglarna hur händerna på mig, dra upp huvudet och bara sprang så blev jag arg. Usch, haha! Normann och jag = ingen bra kombo. 
Normann in tha house, haha. 

Iväg med bästi!

Jag & Madde hade tänkt dra till SORF en snabbis! Ska bli supermysigt att hälsa på Musse igen, undrar om han känner igen mig efter sommaren? Kameran hänger med, så vänta er bilder ikväll, hejdå bästa läsare!
 

Dagens fråga!

När anser ni att en ryttare är för lång? 
-

Jag anser att man är för lång när man känner att man hamnar i obalans. Jag har väldigt bra balans igentligen, men så fort jag hoppar upp på Zello som jag är för stor på, och han kastar sig så hänger inte jag med och vips ligger jag på backen, haha. :) 

Godmorgon!

Blir ett inlägg bara för att. Mamma åker strax ivägen till Snobben som ska få sig en tur i skogen på en , en och en halv timme. Skönt för honom att få komma ut lite. 
-
Iallafall, eftersom mamma tar Snobben idag så har jag lite saker "att göra". Jag ska till frisören, därefter till SORF och rida lilla Ayla. Inte varit på SORF nu på jääättelänge känns det som. Skönt! Har verkligen suktat efter en paus ifrån det stället, men nu så saknar jag det lite istället, konstigt detdär. 
Ser ni hur ren & fin hon var? Fina Ayli ♥
-
Efter det så åker jag hem, tar en LÅNGdusch & bara tar det lugnt. Ska se skräckis och äta gott, 
Aja, ska dra nu! Eller börja knåpa på ett nytt inlägg... Malva kommer ju vid 12 så isånnafall får jag skynda mig!! :) 
 

Todays

Det var väl inte våran bästa dag precis. Det var så mycket mygg ute & det gjorde ju absolut inte saken bättre. Haha. Iallafall blev ändrade planer! Red till paddocken och med mig tog jag en fotograf (Milla) och snodden, så jag skulle kunna arbeta honom och ha som ett litet dressyrpass iallafall.
-
Gick rätt okej själva träningen tycker jag. Han var jätte duktig, är så himla glad att jag har just honom. Bästa ponnyn i världen, så bäst!! 
 Iallafall tränade mycket på att få honom mjuk och mycket övergångar osv så att han skulle lyssna bättre och det gjorde han. Gjorde lite galoppfattningar ifrån skritt och det gick suuper! Slutade när jag fick till en galoppfattning utan ett enda travsteg. Mycket duktig ponny detdär!
-
Hade lite bommar också så det inte skulle bli så tråkigt för honom. Eller rättare sagt så galopperade jag över 3 bommar typ 1-2 gånger bara för att få fram honom lite. :) 
 Var ju till västerås innan, köpte ett lamicell schabrak och GGskydd, både bak och fram. Tittade på träns och var sååå sugen på att köpa ett utav dem. Med tjocknosgrimma som var lackad, yummie! Men sen kom jag på att han har brun sadel... 
-
Iallafall så passade grejerna super bra. Så jag är nöjd :) Tog min första galopp på honom "ute" också. På hemvägen, bara lite bus. Haha! Det gick toppenbra. Han fick en morot när han kom hem och så smörjde jag in han runt skapet och sådära. Nu står han förhoppningsvis nöjd och glad i sin box med en hötuss, plutten! ♥
-
Imorgon tar mamma honom. Hon ska ut och klättra och sådära. I skritt främst. Hon är mycket mer erfaren än jag och har ridit i nästan hela sitt liv. Så det ska nog gå bra.
Han är den bästa ponnyn som finns, & jag visar det verkligen för honom. Efter varje träning kastar jag mig om halsen på honom och berättar hur mycket han betyder. Min fina ♥ 
 

Snälla mamma & pappa.

 
 
Om du ser detta mamma. Snällasnällasnällasnällasnälla.
Låt inte denna chans rinna iväg, snällaaaaa!!
Nej men seriöst, vi får snacka om dethär mera sen, men somsagt, snäääälla, fatta hur allt skulle bli GRYMT då!!
Älskar er mami & papi!
 
Suddade inte ut bilden så mycket, vill skapa lite liv i er bloggläsare mwaha! ;)
 

Västerås

Ska till Västerås och byta mina älskade ridbyxor, kanske köpa nått annat. Ikväll blir det backklättring, hann inte ut till träningen pga massa olika grejer. Aja, vi hörs när jag kommer hem! /Isabel


Lugn dag

Chillade hemma i pyamasen med en film & glass nästan hela dagen fram till klockan halv 5 ca. Då drog jag till stallet, mockade, sopade och såntdär. Sen tog jag in Snobben & här kan vi snacka om en ponny som ville in. Han kom i full galopp mot mig när jag ropade och stannade in förrän han var ca en halvmeter ifrån elstängslet, haha. Söto!
-
Iallafall, tog in borstade av honom, kratsade hovar, redde ut man + svans och gjorde en inbakad fläta i hans svans. Som tidsfördriv bara, han blev så fin så. Hade benskydd på, som den hönsmamma jag är, haha. Iallafall när jag sadlat och tränsat så gick jag en bit ifrån stallplanen innan jag satte upp som alltid, just för att jag vill undvika allt trassel och bråk.
-
Skrittade i ca 7 minuter sedan travade jag upp för en liten backe på halvlånga tyglar. Sedan skrittade jag en bit och travade en liten längre sträcka sen. Sedan skrittade jag hela biten hem :) Red i kanske 25-30 minuter. Blev bara en kort runda. 
-
När vi kom "hem" så stretchade jag hans ben efter att jag sadlat, tränsat och ryktat av. Han är så duktig så, min poppis. Imorgon åker gräsgrimman på. Vill ju inte att han ska lägga på sig massa, vi ska ju sätta muskler!!
En oredigerad bild från idag. Det var så mysigt, tror Snobben tyckte det var skönt att bara lunka på i sin egen takt. Imorgon taggar vi till dressyr-träning.
 

Mycket tankar & känslor..

Är jag redo för en egen häst? Allderless egen häst, som jag själv sätter muskler på, själv ska veta vad jag ska göra om hästen har ont där eller där osv.
 
Jag har alltid velat haft en egen häst. Att själv bestämma, och få en bästa kompis m.m. Men så kommer alltid dom tankarna upp i mitt huvud. Är jag verkligen redo för det? Den kanske arbetas helt fel av mig, får fel foder, den kanske får ett sår jag inte vet ska läkas.
 
Jag har fått så många frågor av mina vänner att "men köp en egen häst då!", men seriöst, det är inte att bara gå och köpa en häst. Det är inte att bara borsta, mocka, rida, byta vatten. Det är att köpa mat & hö, spån/halm, hovslagare, försäkringar osv. Seriöst, det får mig att få ont i magen, bara jag tänker på det. Tänk om jag skulle glömma bort hovslagaren nån gång!!!
 
Tankarna på att ha en egen häst ska ju glädja mig, inte göra mig stressad..
 
Bessi, en av våra två egna hästar.
 
Hästen jag har på G nu, är kanske inte en häst som kan hoppa tävlingar varje helg eller så. Men den duger så bra för mig, en perfekt första häst, men som ändå kan hoppas och ridas ungefär som vanligt med vad jag förstått? Sen finns det 2andra som jag också skulle vilja ha. En för ett toppenpris, och den andra är Musse. Inte till salu, men han hade vart heeeelt perfekt för mig..!♥
 
Önskar att allt funkade och jag kunde säga vem det var, några vet, för många om ni frågar mig hehe. Med den hästen känns ingen press eller så. Vi 2 löser det och så.
 
Mamma & flera har undrat om det är värt att köpa/ta hem en gammal häst. Dom har delvis rätt, men det räcker med att jag kollar på bilderna på oss och så vet jag att det är värt det. Det är värt smärtan när den är borta, för jag älskar den hästen så sjukt mycket, den har hjälpt mig igenom så sjukt mycket förut. Så fort jag hör dens namn blir jag varm i hela hjärtat. Seriöst.
 
 
Men vad tror ni, tror ni ärligt att jag, Märta Domberg är redo (med självklart hjälp från mina föräldrar & så) för en egen häst? :)
 
 

Zlatan var en duktig ponny idag!

Idag tyckte jag Z skötte sig jättebra! Red ganska länge, mycket galopp och lite bommar. Han vart väldigt pigg & framförallt stark när jag hade pisk, men gjorde inget, så det var bra. Inge fjantig, skööönt!
 
Stina & Alva var med, lekte tränare osv, hihi.
 
 
Stinas bild
 

2200 :-

Jag älskar att fylla år!
-
Dom pengarna ska jag änvända väl. På måndag får jag mitt kort oxå, så då får jag yttligare 1000:- tills nästa månad. Ny hjälm, ridstrumpor, svarta ridbyxor osv är lite av det som ska införskaffas. :)

Har total bloggfrossa. Hjälp mig?!?!? Vad ska jag blogga om. Kommer ju knappast några inlägg om jag inte vet vad ni vill höra om?.. ;)
 
Hööks - 499:-                 Hööks - 99:-                   Hööks - 99:-                 Horze - 399:-
 
Samanlagda summa : ca1100:- 
 
Tycker horze.se är ett jättebra och billigt ställe att handla kläder på. Hur bra som helst oxå. Har köpt mina förra ridbyxor där och dom höll ända tills jag växte ur dom. :)
 

Mål

Jag har långsiktiga mål med Snobben som jag vill uppnå. 
-
• Först & främst vill jag kunna rida mot ett 80 cm hinder UTAN att bli nervös, jag ska rida mot hindret och känna "dethär klarar vi, lätt" 
• Sen vill jag starta en CR/PJ på 60-70 beroende på hur snabbt vi utvecklas och det ska kännas bra, och han ska hållas i galopp runt hela banan. Ett + om vi kommer runt felfritt :) 
• Jag vill lära känna honom bättre ifrån marken.
• Förbättra min sitts

Bara så ni vet!

Jag ska nu iväg till en riktigt saknat vän och vara med henne lite. Sen vid halv 2ska jag börja cykla till Zlatan & rida han lite kort innan hovslagaren kommer. Ska vara med där då & jag tror att Stina & Alva skulle komma då, eller dom kommer när jag ska rida också? Asgrymt isåfall, då slipper jag stå ensam hehe.. Nu måste jag dra, vi hörs!
 
Okej, det jag vill få sagt är min dag lite kort, och sedan att jag inte komma uppdatera så mycket, puss!
 
 
 

Idag

Idag ska jag rida ut somsagt i mestandels skritt och lite trav på halvlånga tyglar. Låta honom bestämma fart själv och verkligen låta honom sträcka på sig, eftersom det blev ett rätt hårt pass igår. 
-
Innan ska jag väl mocka och allt som hör till. Tänkte även att jag skulle rykta honom ordentligt innan eftersom han samlat på sig skapligt med damm i hagen. Ska även smörja träns och sådär efteråt så det är fint :) 

I will fight for this love

Får så otroligt mycket possetiva kommentarer och meddelanden på facebook, creed ifrån Matilda & jag blir så otroligt glad! Ni alla som är glada för min skull - tack! Snobben betyder verkligen allt och lite till för mig, han är en familjemedlem, och han har fångat min mamma och systers hjärta också. Jag vet inte någon utav mina kompisar som inte gillar honom. Charmknutten 
-
Förlåt att jag babblar så mycket om Snobben hela tiden, men ni anar inte hur glad jag är över att jag har honom!

Visste ni att...

Jag kanske ska åka och provrida en D-ponny med Zlatans ägare på Torsdag?
 
Vi snart kommer få en ny header?
 
Om jag köper/har h*n på foder kommer den förhoppningsvis stå i samma stall som Isabel har Snobben? Har massvis med anledningar varför osv..
 
Jag har en privatblogg som heter http://martadomberg.blogg.se?
 
Att jag nästan aldrig gjort illa mig när jag ramlat av?
 
Den finaste av dom finaste.
 
 
 

Madde tipsar!

Jättebra bloggar som verkigen är värda att läsa. Enligt mig. Kolla nedan :
* http://dressyrmupparna.se
http://tanneryttarna.blogg.se
* http://hamreryttarna.blogg.se

Men fvoriten kommer ALLTID vara :
* http://nellieberntsson.se 
 
Typ världens collaste personlighet. 
 

Dagens fråga!

Är ni noga med att välja kategorier?
-
På BIS sket vi fullständigt i det! Men här på salaryttarna är vi supernoga med det! Mina inlägg står alltid på "Maddes inlägg" likaså för dom andra. H&D ligger alltid på Hiss&Diss prcis som Åsiktsinlägg ligger "Åsiktsnlägg". 
Nidå? Är ni noga med att sortera era inlägg efter vad dom handlar om ? Your'e anwsers i kommentarsfältet!! 
 
Konstigt nog saknar jag dig..?
 

Jag är lycklig!

Hejsan! Jag har idag vart hos bästa Isabel! Fotade ju henne & Snobben både igår & idag, fina dom! Jag åkte iallfall hem, och då hade tydligen pappa låtit hästarna stå inne hela natten, jag som hoppades på att slippa mocka ahah.. Men jaja, har ändå massa att ta in i mitt huvud, kan fundera på det medans jag mockar skit och fixar allt som ska fixas..!
 
Jag har redan pratat med mamma ang.egen häst/foderhäst!.Om detta funkar, så kan jag inte bli så mycket lyckligare..! Jag kan nu säga att det är en speciell häst, som alltid legat mig varmt om hjärtat, vi har en hel del minnen, h*n & jag.♥
 
 
Troololo, nu ska jag skutta ner till stallet och göra det vanliga! Vad mer vill ni läsa om föresten?
 
Hejdå! :D
 
 
Haha bild från igår när jag fotade Isabel! Jag sa ju att jag gjorde illa min fot på voltigeträningen, har bandage så bara min foppa passar! ;)
 
 
 
 
 
 

Träning för Matilda

Tränade för Matilda idag. Vi började med lite dressyr som uppvärmning, sedan så började vi hoppa lite små gymnastik hinder. Jag litar verkligen på Snobben, han är grym! Gör alltid sitt bästa. 
-
I början var han lite ofokuserad, & fick för sig att det var jätteläskigt att gå ut i ett utav hörnen i paddocken. Eller han var inte rädd utan han fjantade sig bara för att se om han kunde komma undan arbetet. Men efter första galoppen blev det mycket bättre. 
-
Vi fick inget stopp alls idag, och endast 1 kråkhopp som var mitt fel att det blev eftersom jag inte drev tillräckligt. Men sista språnget kändes riktigt bra och jag är supernöjd över lilla Snobben.
-
Imorgon blir det uteritt i bara skritt och några få travsträckor. Skönt för honon! :) 
Jag kan aldrig sluta titta och beundras utav honom. Han är det käraste jag har ♥

Visste du att..

1. Jag är totalt besatt av Justin Bieber..?
2. Jag har vart in till sjukhuset för andnings-svårigheter men dom hittade inget fel. Det har inte blivit bättre än?
3. Min favoritlåt heter "Lucky Strike" av Maroon 5?
4. I One Direction är Niall min "favorit"?
5. Jag har världens bästa vänner?
6. Jag har två hundar? En kinesisk nakenhund (HAHA) och en labrador, stavning.
  
Cassie.                            Diva.
7. För ett år sedan var jag inte med en ända kompis på HELA lovet? Osocial var mitt mellannamn!
8. Jag ska gå i 7i på Ekeby?
9. Mitt fullständiga namn är Madicken Camilla Håfberg?
10. Nu ska jag hem till Kem så ni får ingen mer update idag? ;)
 

Tjollahopp!

Bilderna från BIS uppskattades, bästa läsisar!
-
Inget hästrelaterat idag heller. Så himla uttråkad. Längtar tills skolan börjar så att får in lite rutier igen. Kliva upp, gå till skolan, åka till stallet och ta hand om lillen. Jag saknar "sommarhäststiden" redan. Man hade alltid något att göra då. Höll man på och dö av tråkighet, åkte man iväg till ponnysarna.
Not anymore... 
-
I vilket fall som helst. Kommer tidsinställda idag! Vad vill ni höra om? Åsikt, H&D, deepshit - isånnafall om vad? Ska ni ha uppdatering får ni slita lite.. ;)
Tar mig ut på en springrunda med pappa snart så ni får vara snabba om ni ska få era önskemål uppfyllda. ;)
 
Jag saknar mitt lilla troll :( ♥

// Maddis! 

Kollar runt lite..

Hejsan! Just nu sitter jag här hos Isabel & kollar runt lite på olika hemsidor där man kan hyra häst. Är så ruskit sugen på att hyra 1år eller så. Jag vill och har nog aldrig velat ha en helt egen häst då jag har så mycket annat för mig, och dessutom vill jag åka utomlands efter skolan osv. 1år blir perfekt!
 
Har ni några tips på bra hyrsidor typ? :) Vill helst hitta något ställe som man kan hyra året runt, alltså även sommaren, då det är den årstiden det är som roligast typ! Jag har inte ens pratat med mina föräldrar (och dom kommer säkert säga NEJ) men hoppas såklart att allt går vägen.
 
 
En gammal bild på bästa..
 
// Märta

Första ridpasset hemma

Gick okej, för att vara första passet. Han skötte sig super! Började med att vi gick med honom första biten, sen så satt jag upp och då började han backa men sen när jag sa till honom så slutade han och gick framåt och krånglade inte något efter det = mycket beröm!! 
-
När vi kom dit så skrittade jag nått varv så han fick se paddocken och sedan så började jag trava på långsidorna eftersom det tog 15 minuter att skritta dit, så han var ju uppvärmd. Iallafall så gick det skitbra. Efter jag travat fram så la jag till galopp på långsidorna och yadayada. 
-
När han var uppvärmd så både travade och galopperade jag över ett par bommar några få gånger så att han skulle få lyfta på benen lite. Han var pigg, glad & possetiv. Strechade honom efter passet också. Bebisen
Under en liten paus där jag drackvatten och han fick pusta lite så innan jag fortsatte rida så kliade jag honom i pannan & han tyckte det var sååå skönt! 
--------------------
/ Isabel

Skvallerbloggar

Jag måste bara få säga vad jag tycker. Jag har tänkt på dethär väldigt länge. Det tråkigaste jag vet är snälla skvallerbloggar. Det är så otroligt tråkigt att se vad alla bloggare gör, har på sig och allt det där. 
 
T.ex såhär "kan" det stå:
"Nellie kom felfri i blablabla och hon hade sin fina röda outfit och så har hon nya benskydd och dom kan ni hitta på (www.blabla.se)

så tycker jag att en rolig skvaller blogg ska skriva såhär:
Nellie kom felfri i blablabla med hon hade en röd outfit som inte alls matchar! shabraket är rödare än luvan och tröjan, STOR miss av nellie när hon tävlar en sån stor tävling. Och så har hon nya benskydd inte dom snyggaste om ni frågar mer och så sitter dom alldeles för långt upp. Nu får nellie skärpa sig!
 
hahaha typ så inte för det stått så nån stans men så borde det vara. Och inget taskigt mot nellie bara en exempel.
 
hur tycker ni en bra skvallerblogg är?
 
(gammalheader) 
 
/frida

Old pcs från BIS! ..

Hiho, här får man vara tönt?.. 
 
Ååh, kommer ihåg när Kajsa också gillade Z mest.. 
 
Brunett-tiden.. 
 
Hårig pålle!..
 
Historien bakok bilden tar vi nån annan gång, haha..
Tönten tittar fram igen!!
 
Mer bilden? Kanska fails från den tiden? KOMMENTERAA
// Madde
 

Första gången..

Isabel : Maddee det har kommit en ny ponny till sorf!!
Jag : Aha, kul! :)
-

Jag hade forfarande Dante som favoritponny på sorf då. Jag var förkyld så jag hade inte vart i stallet på ett tag. När jag vart frisk gick jag til skolan och M & I frågade om jag ville följa med till stallet. Kommer ihåg hur jag ljög för mamma om att jag tagit med mig mat fastän jag inte hade det, Haha.. Jag ville så gärna träffa det dära gotlandsrusset "Zello". Inte visste jag att jag skulle fastna direkt för honom och inte kunna slita mig från honom. 
-
Första gången jag träffade honom stod han i en nybyggd box. Jag tyckte det var jättehäftigt?! Do not ask me why. I varje fall hade jag hört så mycket bra om honom innan jag ens hade träffat han, så jag tyckte i princip redan om honom när jag kom. Ställde upp honom och började borsta. Försökte dölja hur äckligt rädd jag var för honom när jag märkte att han bets? Typ värsta tönten, hoho. Men föll för honom ändå, när jag lärt känna honom.
-
Hen e en liten gossegris när man väl känner honom. Världens snällaste som älskar att busa, och hoppa! För att inte tala om hur söt och charmig han är!
 
// Madde

brudarnaistallet, kommer ni ihåg?

Åh, sitter och kollar igenom alla minnen vi delat på BIS. Ni behöver inte kolla bloggen för min bild i headern är heeemsk! 
I varje fall. Kommer ihåg det så väl första gången jag träffade lillen. Och kommer ihåg hur jag alltid kallade honom för det, lillen! Det är så många bilder som är alldeles oanvända. Vill ni att jag ska lägga upp några bilder från "dåtiden"? Komeenteera! Kan typ beskriva lite bakom bilderna då vad som hände innan eller vad vi gjorde. Men då får ni slita lite. Trycka på kommentera knappen?! ;)
-
I varje fall. Bjuder på en bild från BIS nu på en gång. Han är föör söt! 
 
 
 
// Madde

Hej på er!

 
Vet inte vad som hänt, måste drömt nån glädjefylld dröm inatt eller nått. Är så himla glad och har ingen aning om varför. Är glad för Isabels skull, ni kommer få det jättebra! ÄR glad att skolan snart börjar. Är så otroligt sugen på att träffa Buzzin igen. Och alla fina vänner i lilla Sala. Men framför allt, att få träffa skruttisen på sorf.. Och Bobby? Bara slog mig imårse att typ - "Shit vad jag saknar Bebbo!?". Aja, skitsamma! :)
-
Det kommer några tidsinställda under dagen. Ska snart ut och springa med pappa så fort han kommer hem från jobbet, så det kommer inte bli någon bloggning annars.. Jag gör ett par stycken, säger inte om vad! (Vet inte om vad än).. Men jag hör av mig, hejs!!
 
Det har gått mer än ett år nu.. Och jag drömmer fortfarande om att du ska komma tillbaka. ♥
 
// Madde

Lycka

Jag åkte upp till stallet en snabbis och myste å gosade med Poppon i hagen.. Sen så passade jag på att mocka & fixa foder också medans jag ändå var där.. 
-
Han kom mot mig med sänkt huvud och spettsade öron. Jag kan inte sluta le när jag ser på honom, han är så underbar. Och det bara sprakar energi ifrån honom, hela han lyser. Min sol, jag tror verkligen på dethär. ♥
/ Isabel

Rida igen

Jag missade ju en ridning när jag var på ridläger och nu kommer jag missa en till för jag ska och campa haha. Och det roliga var att jag skulle ha Gwen och jag sa ju att jag inte skulle rida henne något mer men nu kanske inte det blir så ändå!♥
 
prinsessan
 
/ Frida
 
 

Ödet?

Ödet.. Är det nått ni tror på? 
-
JAG tror på att det var meningen att jag provred Snobben från första början. Jag tror verkligen på att allt händer, av en mening.
-
Tror ni också på det? Jag står ivarjefall fast vid mitt svar, helt klart.
 everything h a p p e n s for a reason 
 

Whitaker

Tror ni inte min snälla mamma och pappa kom hem med whitaker-ridbyxor igår? Dem passade inte dock, så pappa ska åka till glada hästen på fredag och byta dem! :) 
-
Blev ett par marinblå, dem är skitsnygga. Längtar tills jag får rida i dem.
/ Isabel 

Två voltigeträningar..

Tränade först med laget, det andra Juniorlaget + två till, haha måånga var det. Men det gick bra, vi körde på både Bella & Taizon, och jag överdrivet inte när jag säger att det känns som jag har fått en smäll på svanskotan för Taizons ryggrad är så vass..! Usch haha... Typ inget gick bra på Taizon, förutom upphoppen, man kommer upp så snabbt på han, men annars gick det inte så bra.. Framförallt inte svingarna, blää haha. :)
 
Bellas stå, avhopp och svingar för den delen gick jääättebra! Gav typ allt haha för jag saknat voltige så mycket osv.
 
Tränade sen med mina tränade, och jaa, gick väl bra? Tränade bara nya kürövningar på bock och bakotvolter på tjockmattan. Gick jäättebra på bakotvolterna, seriöst! Fast jag landade snett två gånger så jag kan nu typ inte stödja på högerfoten osv. Jag som skulle springa imårgon, men om det är ödet så, visst haha!
 
 
 
Jag bjuder på en bild på Taizon, han med ryggraden.. ;)
 
/ Märta

Snobben på plats!

Åh, har tusenmiljoner känslor i kroppen nu, är glad, tacksam, nöjd ALLT bra! Vill bara skrika det högsta jag kan hur glad jag är och hur mycket jag älskar ponnyn som står 10 minuter bort ifrån mitt hus. Min egen ponny.. 
-
Iallafall, första dagen är avklarad. Började med att Marie, Matilda & Malva kom upprullandes med transporten vid stallet runt.. 11 kanske? Lastade ur & släppte honom direkt i hagen. Han gick ju fri utan "gräs grimman" så han gick omkring och brydde sig inte ett piss om omgivningen eller om de nyfikna hästarna runt om. Det finns ju gräs sa Snobben, haha! 
-
Aja, lastade in grejer och så åkte vi hem skrev kontrakt osvosv. Sedan lite senare kanske runt 5-halv 6 så åkte jag och mamma upp till stallet, torkade ur mitt skåp och tog in schabrak, täcken och sådära. Så nu är allt på plats :) 
 Hämtade därefter Snobben och stallade upp honom. Han rörde sig inte ur fläcken om man inte bad om det och var väldigt nyfiken.
-
Sen så skrittade jag ut en vända på honom runt kvarteret och mamma följde med. Han var jättepigg och skrittade på i ett raskt tempo hela tiden och försökte inte ens stanna! Hoppade till 2 gånger för nån groda och för att det blåse i buskarna. Men annars gick han på hela tiden med öronen spikade framåt!
-
När vi kom hem igen så borstade jag av honom, kratsade hovar och redde ut man och svans. Sedan så tog jag in honom i boxen där hans kvällfoder väntade = glad ponny. Han och hans kompis som han står brevid i stallet står och pussas hela tiden! Så söta så ♥
Imorgon ska jag rida i alla gångarterna, jag tror det blir jättebra om han är lika glad och possetiv imorgon!
Puss på dig bästa pållen i världen, jag älskar dig! 

/ Isabel

SORF

ridskolan SORF. Jag har varit väldigt negativ mot ridskolor och inte bara SORF då på sista tiden. Men när jag var i stallet idag kom jag och tänka på en sak.
 
Visst ridskolor är hemska och jag hatar det ibland jag också. Och visst på SORF går hästarna 2-3 gånger nybörjarna sliter i munnen men det finns ju faktiskt ansvarsfulla, äldre och mogna tjejer där på SORF som gör att hästarna faktiskt får det lite bra! 
 
För vi är där och borstar på hästarna, myser med dom, ger dom godis och gosar, mockar och allt som hör till och framförallt vi älskar dom. 
 
Dom kanske inte är en privat hästar som får nya schabrak och grimmor och allt det där. Men nu är dom ridskolehästar och då är det väl bra att det finns några tjejer som får dom att känna sig speciela ändå. 
 
Jag är ju den ända "ridskoletjejen" nu i bloggen och jag ska gosa och mysa sönder alla hästar på SORF och det vet jag att det finns många fler som ska. 
 
 
/frida

första voltigepasset

hejsan! nu är jag hemma från första voltigepasset efter sommaren. Vi körde på Bella och Taizon och det gick bra utom att det hände en liten olycka för mig på bocken,
 
här under kan ni se. + mina paint skills äger!
 
 
 


men jag var lite och fottade hästarna i hagen och såklart stog Gwen längst bort och jag är förskyld så jag kunde inte ropa på henne men när jag försökte lät det typ Gvveeeeennn *host* *host* host* 

Men några hästar var lite gosiga så jag tag lite bilder!
 
 
/ frida (igen logga blogg.se fuckar)
 
 

Hiss&Diss..

Älskar att hissa/dissa schabrak, så det får bli lite sånt! 
-
HISS for real! : DÖ, vad jag vill ha er! MUMS! Alla samma märka, guess whot - John Whitaker. Vad annars liksom? Englands schabraket är den mumsigaste! Alla tre ser så himla stilrena ut, enkla liksom. Men ändå PAOW i dom, lite skojigt. 
Men fina som bara den, något jag skulle kunna införskaffa mig om jag hade lite mer nytta av dom! :)
 

Stenhård DISS! : GlenGordon... One Word - USCH! Loggan ser ut som om något frivilligt dagisbarn ritat den för det första.a ALLA deras schabrak ser så himla "platta" ut på nått sett. Och nej, det är inte vinklen. Aja, i vilket fall. Urfula schabrak, då köper jag hellre något fult rosa/grönt/blått schabrak. 
Eller nej, ångra mig, då tar jag heller GlenGordon, men skitsamma! Riktigt fula, enligt mig! 
//Maddis! 

Hatmejl till blogg.se - CHECK!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
 
Hej! Nu har blogg.se cp:at sig i FLERA dagar!! Man kan inte lägga in bilder, inte ta ur arkivet, ingenting. På riktigt, ni kan ju inte tro att ni får några "användare" om sidan inte ens funkar? :P
Överdriver, jag vet. Men jag har redan tappat blogglusten pga det. Ville bara säga det och SKYNDA! :) // En tjej. :)
 
Typ det töntigaste jag någonsin gjort, men whatever! :)
 
 
 
// Madde

Bloggen suger just nu!

Ser så rörigt ut när vi inte använder loggor och vi alla updaterar dåligt osv. Ändring på det snarast! 
-

Ska snacka ihop mig med dem andra tjejorna om bloggtävlingar, och kanske ändring på design osv. Denna gång blir det inte jag som gör den dock. Bara massa krångel, hoho.. Aja, ska iallafall bli ändring snarast!!
Roliga nyheter btw, hör av mig senare! ;) 
/ Isabel

Min fina pojkar!

 
 
 
 
 
Jag älskar er, världens absolut bästa killar!
 
// Märta

Inge hästar idag!

Känns så tomt nu när ma knappt håller på med hästar!
-

Längtar tills nästa vecka då jag förhoppningsvis får träffa Märta, Buzzin & Gus igen! Inget speciellt för er händer idag från min sida. Ska kolla på film med syster nu och sen ut och springa. Men jag hör kanske av mig senare, annars imorgon! :) 

Bloppis?

Jag ska tvätta upp schabrak osv så kommer det upp en bloppis så småning om! :) Håll utkik! 

Sista ridturen på sommarhästarna alá salaryttarna!

Okej. Jag hoppas att ni ser att jag släpper händerna, som Madde LOVADE skulle synas JÄTTEbra..! ;) Och nej, vi är inte så arga, sura i verkligheten, måste verkligen börja tänka på hur vi låter hahah..
 
 
Hahahhahaa och på denna video är det typ samma! Men alltså, fråga mig inte varför jag typ sitter och piper lite i galoppen och låter, forever alone typ ahaha..!
 
 
 
 
 
Om jag hade vart ensam hade jag lätt fällt några tårar då & då under denna ridtur, jag älskar Musse, jag gör verkligen det, och jag älskar att han var min en hel sommar..
 
//Märta

En ändring i bloggen.

 Ett beslut har tagits, och jag vet inte vad jag ska tycka om det. Både och kanske? Glad men framförallt ledsen.. Först trodde jag att det bara var att gå tillbaks till ridskolan. Rida tråkiga hästar som inte gör något, en gång i veckan, för för mycket pengar.
 
Men icke, och det är väl det posetiva! Jaja, till det då. Zlatan skulle egentligen säljas, om ett halvår, om ett par månader. Något jag inte riktigt ville gå ut med såhär tidigt, för ett tag var vi inne på att köpa honom, men så blev det inte heller.
 
Men så blev inte så Imårgon lägger Johanna ut Zlatan på anonns.. Jag kan självklart inte göra något åt det, men jag förstår henne, för jag vet vilken ponny han är. Det är alltid en match på banan. Jag sitter och spänner mig och bara väntar på att han ska kasta sig.
 
Jag har kommit hem gråtandes vissa gånger för jag inte orkar, varför pressa ur mina föräldrar på pengar till en ponny jag inte ens vill rida?
 
 
.
 
Jag har blandade känslor för den ponnyn. Vissa dagar är han en bitch som blir rädd för allt. Andra dagar har han vart så perfekt att det inte var långt ifrån tårarna. Han är speciell, och säg vad du vill, men han är svår. Han har ett temprament och behöver någon som kan sätta han på plats.
 
Ibland har jag kollat på dom andra, som rider sina hästar, allt ser så bra ut och jag tänker, varför kan inte jag & Zlatan rida förbi dom där jävla höbalarna utan att han ska fjanta sig, varför ska jag inte kunna ha piska och varför ska Zlatan försöka bocka av mig när vi hoppat ett hinder, medans dom andra har det så jävla bra? Vad har jag gjort för fel?
 
 
Jag tänker inte snacka skit om denna ponny, på något sätt. Jag tycker jättemycket om honom, ändå. Han ligger mig varmt om hjärtat, och jag skulle ändå aldrig tacka nej åt honom, som jag skrev förut, jag har fett mig fan på att knäcka denna ponny, och om jag hade fått en chans hade jag fortsatt kämpa.
 
Jag tycker ändå att Johanna gör rätt val. Hon ska lägga sina ponnyår på någon ponny att satsa på och ha kul med, inte kämpa med och så. Kolla in hennes BLOGG om ni vill läsa lite mer.
 
 
 
Det bra är väl att Johanna ska kolla efter D-ponny som jag då förmodligen ska bli medryttare på istället. Så ingen ridskolan, och förhoppningsvis en ponny som jag kan utvecklas mer med och tävla och ha kul med! :)
 
/Märta
 

Hiss & Diss

Hiss ↓
Så himla fina! Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha! Kortsagt. Ser så mysiga ut att ha på vintern t.ex. Får se vad framtiden säger och vips kanske jag äger ett par? Får se helt enkelt. 
Diss ↓
Har ett par själv & tycker passformen är rent ut sagt förjävligt. Usch och fy! Dem ponnysar jag testat skydden på har inte passat nå bra i dem. Men dem är väl söta.. :) 

When I see youre face

Jag älskar dig & kommer hälsa på dig så ofta jag kan, mammas pojke ♥

Mama-mia

Hejsan nu ju jag och Issa kommit hem och jag haft underbara Mama-mia. Hon var väldigt envis. Och ibland kunde hon bara börja backa och om man tog till pisken på rumpan bockade och sparkade hon och sen sparkades hon lite och ville inte gå på spåret och lite så. 
 
Men gud vad charmig hon är verkligen jätte fin. Skulle lätt vilja hyra henne! Men jag kommer sakna alla vänner där jätte mycket och sen såklart mest Mia!♥
 
Jag har bara en bild för att issa kunde inte skicka fler.
bild från GRCs hemsida!
 

Deepshit, you know.

Att ha så många hängandes över en är inte det lättaste måste jag få säga. Ett ord fel och det kommer fram på två sekunder. Jag menar, jag är väl inte mer än människa, ellerhur? Att logga in på facebook och ständigt se att det ligger minst tre nya meddelanden om hur dålig vän jag är. Jag försöker, påstår inte att jag är lyckas jämnt.
Mina vänner är utan tvekan det bästa jag har. Dom som får mig att kvävas av skratt, gråta av lycka. 
 
Det är därför det gör så oerhört ont när ni beskriver hur illa jag har behandlat er. För jag vill inte veta av känslan att misslyckas visa hur mycket ni betyder och få er att känna tvärt om. För mig kommer ni alltid vara dom ända och bästa. Förstå känslan när dom som alltid funnits där för mig är borta, allihoppa. Bara sådär. Känns som jag ännu en gång misslyckats med att vara mig själv. 
 
Jag vet inte hur man är en vän, och jag vet inte hur man säger " Märta Domberg, jag älskar dig verkligen! "Eller Isabel&Frida Håkansson, ni är några av dom finaste personeran jag någonsin träffat!!"
Det är antagligen därför jag sitter här och skriver ett löjligt inlägg för att säga det.. Jag är inte säker på mig själv och är rädd för att allt ska gå helt fel på Ekeby. Men man får det man ger, right? Vill bara att ni underbara människor ska veta att jag alltid kommer vara villg att lära mig bli den Madde ni vill ha.
Eftersom att ni redan är den Märta, Frida och Isabel jag vill ha..
 

Puss ni underbara människor! 

Stallet

Mamma och jag var uppe idag och torkade bänkar, städade ur min sadelkammare (och ja jag kommer att få en helt egen sadelkammare!!) och sopade stallet, samt spånade Snobben's box eftersom han kommer imorgon. Kan inte fatta det än, tänk att jag började med en provridning som detsutom gick skit to this? 
-
Iallafall dem hade bara en spånbal i stallet så Mickis skulle spåna på mera nu, så jag och mamma påbörjade bara lite granna. 
Jag och en annan tjej som heter Karin, (mammas elev) vi ska ha ett stall alldeles för oss själva. Och jag kommer ha sadelkammaren för mig själv, eftersom hon inte rider sin shettis då, haha.. Dock är sadelkammaren inte så stor men whatever det är en sadelkammare!!
Här är hans box - påbörjad. Ser pytte liten ut, haha.. Men den är lagom :) 
Spolspilltan
Min sadelkammare. Snobbens mat + hinkar ska inte stå där dock och slang-grejen ska ut och lika så sadeln som hänger där.
Lite utav stallet
Snobbens hinkar, hihi!
 

Nellie Berntsson..

Som om det vore jag som skrev det..
 -
Alltså, jag tar tillbaka det där att jag sa om att jag stör mig på hennes attityd. Hon är såå häfftig!?! SÅ självsäker och SÅ framåt och possetiv. Alltså, inlägget är som om det vore skrivet av mig själv. Sitter precis i den sittsen. Jag är inte redo för nått sånt än, men när jag blir det, om jag nu någonsin kommer bli det.. så kommer inte mina föräldrar NÅGONSIN kunna hjälpa mig på nått sätt. ..
 
Tryck på bilden och ni kommer till inlägget.. 
 

Hemma igen!

Hejsan svejsan! Hemma igen & vi tar nya tag igen! ;) 
-

Märtis har varit jätte duktig och bloggat SJÄLV. Frida gjorde inga tidsinställda och Madde har inte bloggat så det kanske sätt lite tomt ut, men nu ska vi iallafall jag och Märtis försöka komma igång igen. 
-
Jag iallafall hade finaste Ametyst på lägret. Gick mycket bakåt för oss men vi hade några bra pass och dem tog över, självklart. Vi fick ett rätt dåligt slut, men skitsamma! Det var jag som klantade mig och vips så hoppade jag hela avslutnings-banan utan stigbyglar. Men det gick bra det med :) 
-
Var inte långt ifrån tårar när jag hoppade av efter det ridpasset, men jag svalde tårarna och tog av sadeln och skrittade till hagen istället. När jag sa hejdå så var det inte alls lika jobbigt som förra året. För grällsta ger hästarna ett sjuuukt bra hem, det är lugnt i stallen, dem varierar mellan uteritt, hoppning, dressyr och hästarna står i bra hagar. Han har det toppen, och det vet jag. 
Bild från idag, UTAN stigbyglar, haha.. Herregud! Tur han är snäll iallafall...
 
 -----------------------
Kommer verkligen att sakna allt, vänner, hästar & framför allt - Min fina Ametyst ♥

Inte så mycketuppdatering..

VI VET! Men Isabel & Frida är på Grällsta, Madde vet jag inte vart hon är, och mitt blogg.se är jättekonstigt, så allt tar jättelång tid. Dessutom vet jag inte vad jag ska blogga om, tiiipsa?!! Ikväll ska jag iväg till en kompis, så uppdatering från min sida kan ni glömma hehe..
 
Eller jo, om ni har tur, och om jag hinner kan jag göra lite tidsinställda. Jag har hittat en massa klipp och bilder från sista ridturen, alltså när jag, Madde, Isabel & Frida red runt gärnderna, för sista gånger. Det kan jag visa er :)
 
Blogg.se dampar fortfarande, så heejjs! //Märta

Fixat och mysigt för den lilla och stora.

Skriver om igår..!
 
Nu har pappa & jag köpt två spånbalar som vi fyllt i boxarna. Så när det var fyllt och fixat la jag i lite äpplen och gott, samt fixade vatten och tog in dom. Snacka om att dom njöt av att komma undan myggen och det, haha! Medans dom stod och vilade åkte jag in och red Zlatan.
 
Gick skiit. Han var så ofokuserad så det finns inte, och stel med för den delen. Jag red med bett idag, inte hackamore alltså, och jag tror jag ska rida med hacket imårgon, för vi kommer överens så mycket bättre då! Nu när han började arbeta så var det inte den låga och avslappnade formen som han hade dom sista gångerna på hacket, det är den formen jag vill ha.
 
Cyklade hem iallfall & borstade rent två lermonster till hästar. Det tog utan att överdriva en halvtimme ett borsta rent Buzzins ena sida, haha! Men dom tyckte det var mysigt och njöt. Släppte ut dom i andra hagen där det inte är lika lerigt och mer gräs, det uppskattades! Gjorde sen allt som hör till, mockade, fyllde vatten, sopade osvosv. :)
 
 Bilder från gårdagen:
 
 
 
 
Och där hade jag ändå borstat bort lite..!
 
 
Lite bilder på ZLatan som jag fotade efter ridpasset. Han har fått en ny hagkompis, vet inget om den, men den verkar trevlig. Ville med oss ut så det blev lite kaos haha, men annars så. :)
 
 
 
Zlatans hagkompis under..
 
Kan inte lägga in mitt namn, blogg.se du veet, så hejdå! /Märta
 
 
 

~ Ingen rubrik ~

Låter är livet just nu! .. 
-

Träffade ju som sagt min fine lille knutt igår. Precis lika fin och go som vanligt. Usch, höll på att börja gråta, haha. Inte bra att förälska sig i en ridskolehäst!! Aja, imorgon åker jag hem till pappa så då blir det ingen mer häst på ett tag. :)
 

Tröttnar aldrig på bilden, du är så fin! ♥
 

Grattis i efterskott!!

Vi har ännu en 13-åring i bloggen, Madde, grattisgrattis i efterskott!!
 
 
 

Favoritbilder!

Här får ni mina favoritbilder, som är hästrelaterade. Dom bilderna jag inte är med på bild har jag fotat. Jag har förmodligen massa fler, men här är några iallfall! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken tycker du var finast?
Och ja, det var n å g r a haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans planer.

Onsdag (idag): Idag ska jag rida Zlatan. Jag ska ha en "bombana", alltså lägga ut en massa bomma som jag ska ta mig runt, ska tänka mycket på att ha en bra galopp osv, och om det går bra så ska jag också försöka få rätt galopp vid rätt ställen. :) Voltigeträning vid kl.6 sedan.
 
Torsdag: Vet inte vad jag ska göra, har bytt till pappa då så antagligen kommer jag att göra någonting ute i stallet med Gus & Buzzin. Vet inte om det är voltigeträning sen?
 
Fredag: Jag ska precis som torsdagen säkert göra någonting med hästarna. Ingen voltigeträning, så kanske vara med nån?? :)
 
Lördag: Rida Zlatan, har ingen aning om vad jag ska göra. Vi får se vad vädret tillåter! :)
 
Söndag: Då är det nog voltigeträning! Taggaa! Ska också säkert göra någonting med hästarna, om vädret tillåter och allt går bra så ska jag nog köra Gus. :)
 
 
Arkivbild från i sommras!
 

Chockad..

Vet inte vad jag ska ta mig till..
 
ROFFES HÄST CASALL GICK INTE IGENOM BESIKTNINGEN!!!!!!!!!!!!!! FANFANFANFANFANFANFANFANFANFA, DÄR RÖK VÅRAN MEDALJ. BÖRJAR NOG SNART GRÅTA, SÅNT HÄR FÅR INTE HÄNDA!!!!!!!!!
 

Läs mer HÄR om det..
 
 

Bra läsisar!!

Cirka 2 inlägg per dag. Pinsamt!! Själv har jag inte bloggat på hur lnge som helst. Ändå är dom flesta kvar. Bara förlorat 20 stycken! hohoo
Jag ska förbättra mig. SNART! Nu.. :) 
Rörigt inlägg, men skitsamma! :)
 

Onsdag imårgon.

Imårgon ska jag och rida Zlatan, och jag hoppas jag lykas hitta en fotograf så ni får bilder! Den får även hälpa mig om jag ska ha några bommar eller så. Känns som jag gör samma sak hela tiden med Z så jag tänkte ha galoppbom eller bara några travbommar så han får lyfta lite på tassarna! :)
 
Jag vet inte om jag ska testa rida med spö, eftersom jag läste att han tydligen inte brytt sig speciellt mycket. Skulle vara jätteskönt om han lärde sig acceptera spöet, då han ibland är på det humöret att inte känna någonting.. ;)
 
Gammal bild på knasbollen!
 
 
 

Hiss & Diss - boots

Hiss ↓

Såååå snygga! Eskadron har (som nästan alltid) så snygga grejer, och det förklarar ju saken. Ser så stilrent ut, med vitt och svart & så loggan då. 
-
Diss ↓

Vad är det här för något? Haha, nejdå.. Men allvarligt det ser ut som 2 krukor upp och ner ungefär. Här tycker jag faktiskt att horsemeup har misslyckats ganska rejält, tyvärr. 

We don't need no wings to fly.

 
 
Jag tror på dig, på oss.
Och om jag hade haft dig som min allderless egna, då vet jag att vi hade blivit ett hot på banorna.
Vi hade blivit något jävligt stort.
 
We are the future and we're here to stay.♥
 
 
 
 

Åsikt.

Vad jag förstått det har många personer reagerat på hur islandshästar behandlas? Att två meter långa män rider små hästar, och att vi inte har något schabrak under sadel, ajajaj, skavsår! + en massa mer grejer.
 
Okej, såna här påhopp gör mig riktigt irriterad. Dom flesta som säger såhär ingen aning om varför man "gör" såhär på Islandshästar. Haha jag vet inte hur jag ska kunna förklara på rätt sätt.. ;)
 
Islandshästar är viktbärare. Så är det bara, kan man inte komma undan, och man ser att dom trivs, vare sig dom har en "två meter lång man" på ryggen. Dessutom så är islandshästar vuxenhästar, dom är inte dom lättaste.
 
 
Sen dethär med att en del inte har vojlock/schabrak.. Jag har aldrig någonsin sett någon häst fått skavsår av att inte ha vojlock/schabrak. Dessutom brukar dom som inte har schabrak/vojlock ha en gummipadd under. En del har det för att ryggen ska få arbeta fritt, man vill få mer kontakt, ryttare till häst, häst till ryttare.

-
 
Jag tycker islandshästar har det bäst av alla hästar. Vågat sagt av mig, men det är nästan så. Dom blir inte behandlade som porslin, men det är dom inte heller, hästar är tåliga djur. På vissa gårdar på Island hålls dom i ett halvvilt tillstånd också.
 
Man vill ha så lite på dom som möjligt också. Pannband, käkrem, benskydd, martingal, svanskappa, m.m, visst, det har någon anledning men är ändå på något sätt onödigt..! Det är sällan man ser sådana extragrejer på en islandshäst. Eftersom det inte är naturligt för hästen att ha människor på ryggen egentligen så vill vi ha så lite grejer som möjligt, så det blir så naturligt som möjligt om ni förstår. :)
 
 
Islandshästar är riktigt känsliga, dom flesta. Inom islandshästarna existerar det inget banka, inte några skänkeldöda islandshästar. Bessi lyssnade på rösten, vi andvände inte ens skänkeln, han hade lärt sig att börja springa så fort man kortade tyglarna. Så lyhörd var han.
 
Dom är även så snälla, och lugna. Inte så nippriga och lättstressade som andra, jagar inte upp sig för vad som helst. Det är skönt med denna ras. Ni visste väl att om det är en dum hingst på Island, inte trevlig osv, så slaktar dom han. På direkten, och det är nog därför dom är genomsnälla. :)
 
 
 
Nu vill jag ha era åsikter! Inga elaka komentarer, dom tas ändå bort, men skriv gärna om hur ni uppfattat detta med islandshästar. :)
 
 
 

Visste du att?

* Jag gillar inte att cykla. Tycker det är jätteobehagligt och är alltid jätterädd att ramla omkull haha! Har gjort det två gånger, ena gången stukade jag min näsa och handled och andra fick jag VÄRLDENS blåmärke på låret, hehe..?
 

Jag har världens bloggtorka, jag är verkligen bloggsugen, men har ingen aning om vad jag ska blogga om..? :P
 
 
* Jag ska bli veterinär när jag är vuxen. Så när jag tagit studenten ska jag 1år åka till Island och bo där på någon gård, som en "semester" innan jag fortsätter plugga?
 
 
* Jag ääälskar verkligen två hundraser, Fransk Bulldog & Mops!!
 
 
Mops                                                      Fransk Bulldog
Lånade bilder från google.
 
 

* Gus & Buzzin kska åka hem när sommarlovet slutar, tror jag?
 
 
* Mina två största idoler är Rolf-Göran Bengtsson & Johnny Depp?
 
 
Hur mycket visste ni? :D
 
 
 
 
 

TIPS!

Ville bara tipsa om en super bra grej! Är lite ny på allting, haha.. Men har inte varit så intresserad av ridtäcken osv förut eftersom jag inte haft nån att ha det på. Kändes liiite onödigt att köpa till Snobben då jag nästan aldrig skulle haft användning för det. 
-
Men iallafall tycker ni ska klicka på länken så kan ni beställa ett ridtäcke med eget broderi, kant, m.m!
 
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=2206&art=2682010

Dålig uppdatering..

Blogg.se dampar sönder, as usual! -.-'

Ska ta kontakt med blogg.se, och jag tänker INTE hålla inne min ilska hahah! Men seriöst, inte första gången det ryckar sönder.. /Märta
 
Btw, puss på Roffe, kungen!

Dagens fråga!

Hur mycket anser ni att en häst behöver gå i veckan? Eller hur mycket behöver DIN häst/ponny gå rättare sagt..? Vill att minst 5 svarar eftersom vi har upp mot 100 som läser bloggen. 
-

Snobben är ju inte min ponny än, men jag pratade med Matilda i förrgår och Snobben behöver röra på sig 5 gånger i veckan för att må bra både fysiskt och psykiskt. :) 
~ Tidsinställt ~

Failisar!

 
Kissnödig Gwen..
 
Maaaat!!
 
 
 
 
Musse: Nämen tjenare!! :D
 
 
 
Hade inga bättre, tyvärr..
 
 
 
 

Nya mål med Gus..

Jag tänkte dra upp lite mål som jag vill försöka "nå" med Gus. Jag har valt att inte ha några jättehöga mål som jag kanske inte når, utan bara lite enkla saker jag vill klara med honom.
 
Jag ska först och främst trickträna, och jag vill verkligen innan han åker ha lärt han buga. Har redan börjat lite smått nu! Sen vill jag även lära han gå i halsring, alltså bli piggare för skänkel och förstå vad jag vill få ut av att ha halsring.
 
Bygga upp vårat band, det blir ju starkare & starkare ju mer jag är med honom. Det vill jag, få upp ett riktigt band och förtroende för varandra, starkare en vad det redan är..
 
Förövrigt har jag inga speciella mål för oss. Ha kul isåfall, ha kul och utvecklas tillsammans! Jag vet ju inte om han ska vara kvar hos oss länge till, det beror på lite saker. :)
 
Hae ni några mål med eran häst/ponny? Skriv i komentarsfältet isåfall, är nyfiken! :)
 
 

Snart åker jag! *HAPPYFACE*

Packat klart och nu återstår det bara att vänta... Det tråkigaste helt klart! Klockan 3 ska vi vara där, väntar väl in F så går vi till stugorna, packar upp och så blir det väl rundtur i stallet m.m.. Sen så är det dax att bestämma hästar. Jag står kvar vid min finfina Ametyst som jag hade förra året.
-
Ametyst är en storhäst. Världens snällaste att sköta, men något het när man galopperar, och när man hoppar.. Och det var inte bara en gång jag höll på att flyga av förra året. Vet att det är en som flög av och bröt armen på honom och suuuper många i grällsta dagboken som skrivit att dem ramlat av honom. Men han går förövrigt som en klocka och är cool lugn. 
-
Tar med mig iphonen och mobilbloggar imellan åt + att jag gjort tidsinställda. Hoppas att lilla Märtis och Madde håller updaten som vanligt annars.. 

Tänkte att jag skriver en packinings-lista också, mest för min egen skull.. 

♥ 2 par ridbyxor
♥ Ridstrumpor (flera par) 
♥ Ett par jodpurs & ett par ridstövlar
♥ Regnjacka
♥ Långärmade + kortärmade ridtröjor
♥ Ridhjälm och väst
♥ Två stallvästar
♥ Ryktlåda och pälsglans
♥ Mjukisar och tjocktröjor
♥ Sovkläder
♥ Täcke och kudde
♥ Jeans och "vanliga" kläder
♥ Handduk,borste, tandborste, ansiktsvatten, schampoo och balsam m.m..
♥ Converse och foppatofflor
♥ Kameraladdare, iphoneladdare + mobil och kamera
Min & min syrras packning, GRC HERE WE COME!!

Om 9 dagar...

Om 9 dagar rullar det upp en transport på grusplanen precis vid stallet. I transporen står världens bästa c-ponny. Inte villken som helst, världens bästa Snobben, min gamla medryttarhäst, min snart alldeles egna ponny.
-
Jag kommer att lägga all min fritid åt dig, d u ä r b ä s t ♥ 

Tur jag har?!

Tänk sån tur jag har som har 3, otroligt fantastiska hästar runt om mig. Världens absolut finaste ponnysar, olika men jag älskar dom ändå!
 
 
Gus. Min bästa kompis, själsfrende, andra halva. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar den ponnyn. Mer än allt, han är och kommer alltid att vara number one! Charmigaste ponnyn jag mött, jag vet inte hur många hjärtan min bästis fått att smälta..? :')
 
 
 
 
Zlatan. En häst jag har gett mig faan på att knäcka. Haha! Vi har haft motgångar, fine, men efter regn kommer sol, och trots allt ligger ponnyn mig varmt om hjärtat..! Han är så fin och har inprincip hela livet framför sig, vill nu bara åka och pussa på honom haha, lilla Blatten..♥
 
 
 
Musse. Min solstråle som är posetiv till allt, offrar sig för allt och vill alltid att ryttaren ska ha det bra! Jag är så glad att fortfarande ha möjlighet att träffa min prins och då & då ställa upp någon klubbtävling. Min fina SM-ponny som jag inte skulle tacka nej till att ha som egen.
 
 
----------------
 
Kort har jag nu visat er dom 3 underbaraste ponnysarna, hur jävliga dom en kan vara så är dom fortfarande Gus, Zlatan & Musse och jag älskar dom verkligen!
 
 
 

I ♥ Märtas ansiktsutryck

Hittade 2 hel grymma bilder på Märta ifrån början då hon just börjat rida Zlatan, tror det var andra eller tredje passet på honom. Hennes ansiktsuttryck är seriöst att dö för! Kolla bara - sötnöt! 

Hemma igen!

Idag så vaknade jag upp hemma hos Frida. Vi började dagen med att kolla på dressyr och sedan käkade vi frukost på alltanen. Mysigt! ♥
-

Efter det så klädde vi på oss och drog till Märtis stall. Där så fixade Märta & Madde med Gus och Buzzin. Borstade och fixade sedan gick vi alla en promenix och hade pållarna med, såklart! Fotade lite bilder och sådär innan vi gick hem igen. Väl hemma så tränsade dem av och när dem skulle gå ut så fastnade Buzzin i Märtas ryktlåda och sprang omkring. Men det gick bra och Madde hållde sig lugn, jag och Frida blev räddare än vad Madde blev.. Hiho! 
-
Aja, måste göras om nångång. Och nästa gång tar alla med sig det GLADA humöret inklusive jag, haha.. 
Salaryttarna goes tjurtanter or wh00t? 
2 bilder på Madde och finfina Buzzin får fylla ut inlägget. 

Bilder - Gus & Buzzin

 
 
 
 
 
 

Kollar på dressyren

Kollar på dressyren med Märtis, Madde & Frida sitter brevid och sjunger... 
-
Gårdagen var roooolig! Trotts att det blir typ lite tjaffs på hemvägen från Gus och Buzzin. Men det löste sig, som alltid! Aja, ska fortsätta kolla på dressyren nu, vi hörs! 

Zlatan today!

Zlatan var superfin idag! Kastade sig för en sak ibörjan men efter att jag hade sagt åt honom typ så gick han bara, kollade lite smått men annars skötte han sig bra. 
 

Jag skrittade ganska mycket, gjorde mycker volter, halter osv så han konsentrerade sig på mig, och inte allt annat "farligt"..! Travade också ganska mycket, både lättridning och nedsittning, och han var superfin hela tiden. Jobbade även där mycket trav-halt, halt-trav osv och även volter osv. Han var verkligen arbetsvillig, fina..!♥
 
Galoppen var också bra. Han var lite småseg så jag fick morra/gå på honom med både röst och kroppen. Galopperade på en volt, och när det gick som bäst avslutade jag det. Efter galoppen skrittade jag lite, och travade en sista sträcka. Dock blev han lite segare då osv, så jag valde att avsluta passet, så jag travade av honom och skrittade sen av honom. :)
 
 
 

Klara - Färdiga - Gå - Börja GILLA!!

Nu är "gilla" sidan fixad på facebook! Märta tror inte att nån kommer gilla den, så nu bevisar vi det för henne att vi visste kommer få gillningar! 
Bilden är klickbar, så att ni kommer direkt till sidan! :)
 
 
 

Hittat!

Packade & städade mitt rum på knappa 2 timmar, inte illa pinkat med tanke på hur stökigt mitt rum var, jag dammade av + damsugade samt smörjde stövlar och hela kitet. Stolt över mig själv! hahah... Om 2 timmar så åker jag in till stan och möter mina brudar! Vi ska käka ute på nån resturang eller något, mys!
Sover kvar där och kommer hem imorgon. Dagen imorgon kommer spenderas åt att packa det sista och göra tidsinställda, snäll som jag är!
-
Vad betyder rubriken då? Jo, jag hittade min plånbok med 300 kronor i = lycklig sen så hittade jag ett paket oöppnade silikonsnoddar, och ett paket oöppnat det med, med sporrar och sporr-remmar OCH på det ett bonuskort ifrån hööks. Glad tjej! :) 
Lite bilder ifrån "skit" jobbet, hihihi.. Aja måste man så måste man! ;) 
 

En rolig dag/kväll väntas nu!

Nu har jag småkollat lite på dressyer, och shit, helst sjukt duktiga dom alla är där asså!
 
--
 
Så snart som detta inlägg har publicerats ska jag  dra mig mot Zlatan. Hade tänkt jobba lite på samma sätt som igår, skillnaden är att jag inte tänker dra med mig samma humör, he-he.. Senare efter det får vi se om jag cyklar till Gus/Buzzin och vara med dom, också göra lite andra grejer där. :)
 
Frammåt kl.6 ska jag vara på SORF och ha en voltigeträning, "tysklandsträning" som jag tänker börja kalla det nu! Fys, och sen ska även Seniorlaget lyfta lite på mig, då deras flygare inte kunde komma. Ska bli kul, jag har verkligen saknat voltigen!!
 
Vid kl.8 när det slutar åker jag hem och snabbdushar av mig och byter om för att senare åka till pappa igen, Isabel & Frida ska fota mig & Gus lite, säkert blir det några pics på mig & Buzzin också. Madde ska fotas med Buzzin. :) Kvällen spenderas med mina tjejor, mysigt ska det bli!
 
 
Hur ser eran dag ut idag? :)
 
 
 

Tack till er!

 
Mamma & pappa, jag vet inte hur jag ska kunna tacka er..
Vilka som helst hade inte sjussat mig till Snobben 3 mil dit och hem 2 dagar i veckan.. 
Vilka som helst hade inte förlåtit mig än hur förjävlig jag varit mot er.. 
Vilka som helst hade inte köpt en ponny åt mig, bara sådär.. 

NI är NI och det är det som gör er så himla speciella. Jag älskar er så himla mycket! Världens bästa föreldrar, jag är så glad att ni finns.. Utan er är jag INGEN och skulle aldrig varit NÅGON. Ännu en gång, jag älskar er ♥
-
Sen vill jag tacka mina bästavänner.. Märta, Frida & Madde. Ni är så mycket mer än bara mina bästavänner för mig, ni är mina syskon, dem jag alltid har kul med.. Om ni bara visste! Ett liv utan er är ett liv utan sol, allt som ni gjort för mig..
 Jag är otacksam, och bortskämd och det är ingenting jag är stolt över. Men om man jämför mig ifrån när vi först lärde känna varandra så kan ni väl erkänna att jag blivit lite bättre iallafall? Allt har jag gjort för ER skull. Jag är så himla rädd om er. Mina änglar utan vingar ♥

Sen vill jag bara säga att jag är så otroligt glad över att jag träffat Dante & Snobben. Och jag vill säga tack till Matilda som gjort mig till en helt ny ryttare, gett mig ett nytt tänke och låtit mig hålla på så mycket med Snobben som jag faktiskt har fått. Och att ni frågade MIG och JAG och min familj ville köpa Snobben var det bästa som nånsin hänt mig, jag är så glad att det just är dig jag haft att göra med.. Du är så enkel att prata med, alltid..  
Samma sak med Malvis.. <3
-
Och innan jag avrundar detta inlägg så vill jag tacka SORF för en hel sommar med världens bästa tinkertjej, Ayla.. Och även om vi bråkade en hel del så tog ändå dem dagarna när vi var kompisar över.. När du kom i full galopp emot mig när jag ropade på dig, gnäggade när jag cyklade upp på grusplanen, när vi kom dundrandes i full galopp på raksträckor.. Du är världens finaste tjejponni.. I love you! 
-
Medans jag skriver detta inlägg rinner några tårar ner ifrån mina kinder. GLÄDJEtårar, att jag träffat just er. Ni alla betyder oerhört mycket för mig. Om ni bara visste, jag hoppas jag inte ställt till med besvär för er.. Det är inte det jag är ute efter, tvärtom! Ni är bäst! 

- Har ingen bild på mina föreldrar, och tror inte dem vill visa sig öppet.. Men ändå! -

Idag

Idag ska jag packa till Grällsta lägret, blir braigt.. Alltid lika roligt att packa, och alltid lika tråkigt att packa upp. Iallafall, efter det ska jag städa mitt bombnedslag till rum.. Riktig skit dag!
Men det kan nog mina bästakompisar ändra på. Ska ringa till Märtis snart & snacka mer.
Såg förresten att det var en som la in sämst bilder och bloggade sämst, tråkigt! Jag tycker att frågorna var dumma.. Men nu vet jag iallafall.. h e h e :/
-
 
Aja, ska ta och börja packa nu! Blir mer bloggning under dagen det lovar jag! Vi ses snart bästa läsisar!!
 

Du är så himla, himla vacker..

Men inte dig lik för fem öre.. 
Bästavän! ♥

Zlataaan.

Var på dåligt humör hela passet, och Zlatan kollade på annat och var inte fokuserad för fem öre.. Flyttade honom undan skänkeln lite ett par gånger, och jobbade mest i trav. Inte så mycket på formen, mest på att han skulle ta min skänkel och fokusera på mig.
 
Han var jätteduktig i galoppen, och traven efter galoppen var galet fin! Han var fokuserad på mig och jätteduktig. Fick verkligen med sig baken och han kändes avslappnad och verkade trivas i formen! :)
 
Min mamma är inte så jättebra på att fota, men tre bilder från idag får ni. Bilderna var när det gick som bäst, dock är bilderna inte rättvisa.. :)
 
 
 
 
 
 

Stable

Mysig förmiddag med Milla & bästa Märtis! Vi fotade en hopplektion där Milla b.la var med på Gulliver. Åh, han är så charmig..
-
Iallafall så tog vi en paus i caféterian också, och när Milla gått ut så gick vi ut till hagarna. Där stod Ayla, saknat henne så! Kändes så konstigt att jag inte fick gå in till henne när hon stod ca 2 dm ifrån mig, från att ha gjort nästan vad man vill (ni förstår) till att få borsta på henne i spilltan och om man har tur rida henne en gång i veckan. Fina, vackra Ayla i love you! ♥

-
Träffade min prins Dante också. Saknat honom! Dock gick han läger, tyvärr. Så hann bara pussa på honom lite snabbt och säga hej. Fick ett samtal av Matilda också, SNOBBEN GICK IGENOM WHOPA!! SÅ glad.. Om 11 dagar står han på gården, c a n ' t  b e l i v e  i t ♥
 

Bloggar jag läser dagligen.

http://nellieberntsson.se/ - En av mina favoritbloggar jag klickar in på flera gånger/dag. Ascool tjej, en stor förebild för mig, som vågar stå för sig själv och är asduktig på att rida!
 
 
 
http://hamreryttarna.blogg.se/ - Också en favoritblogg! Har följt jäääättelänge, och kollar in på bloggen flera gånger den med.. Lite för mycket vardagsinlägg, men annars är den asgrym!
Jag & Isabel har ju bestämt oss för att bli "Next Hamreryttarna" haha! xd
 
 
 
http://tanneryttarna.blogg.se/ - Också en favvoblogg! Lite dålig uppdatering såhär på sommaren, men annars är bloggen superbra, tjejerna verkar jättetrevliga, och ponnysarna är ursöta också!
 
 
 
http://jossanamigo.blogg.se/ - Vääääääärldens bästa blogg, LÄTT!! Asfina bilder, blandade inlägg, och så har tjejen humor typ precis som mig, jossanamigo mina vänner, checka in! ;)
 
 
 
http://johannahedqvist.blogg.se/ - Zlatans ägares blogg. Kollar igenom dagligen för att se & läsa lite, intressant blogg!
 
Finaste Zlatan & Johanna!
 
 
 
http://ponnyfjantarna.se/ - Ååååååååååh, FAVVOblogg, nr 1!!! Kollar typ 1000ggr per dag, gudafina bilder, asgrymma inlägg, och ååh, när man kollar på den bloggen vill nog ALLA ha en liten shettis!! :')
 
 
 
 
http://ztreliin.blogg.se/ - Också en jättebra blogg jag följer dagligen! Hon har bra åsikter inom ridsporten, och har jättefina bilder, dessutom är hon G.R.Y.M på designer & headers.
 
 
 
 
http://ponnysanning.se/ - Bra & rolig blogg, man får ju lite bättre koll av allt som händer osv haha!
 
Läser självklart mina vänners blogg också, men det är inte värt att ta upp alla dom haha, och nu är jag bra snäll, vi har sagt att vi inte ska länka hit & dit hela tiden, men 1gång måste ju gå bra, right? ;)
 

Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Eftersom jag inte är i stallet varje dag så tar jag "vardagligen"..
 
Jag äter, sover, går på toa, sitter vid datorn, bloggar, (går i skolan om det inte är lov eller så) osv. Det vanliga antar jag?
 
 
 
Tar två till sånna här..
 

Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Jag tänkte ta det i ett inlägg lite senare!
 
--------------------------------------------------------
 
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
 
 
♥♥♥♥
 

Mysig dag i stallet!

   
 
 
 
 
 
 
Isabel & jag åkte idag och fotograferade ett av ridlägrenas hopp-pass! Är nöjd med bilderna för att vara första gången i ridhus, men bättre kan dom bli.. :)
 

Har ni facebook?

Vi har planer på att göra en "gilla" sida till Salaryttarna (brist på liv) 
Om du har facebook, gå in och gilla vett ja! :D
 
 

Jag Saknar Er!

Frida Håkansson, Märta Domberg, Isabel Håkansson! (Millish!) Fina, älskade vänner! Vad vore lilla jag utan er! ♥ 
 

Det första jag gör när jag loggar in på datan..

 Är såklart att kolla bloggar! Jag läser enbart hästbloggar, fråga mig inte varför! Dom nedan läser jag! 
 
1. Går in på våran blogg, kollar om dom andra bloggat.
-
2. stinalaarssoon.blogg.se - Haha, hennes update suger men älskar henne sätt att tänka, skriva osv. :)
-
3. Klasika.blogg.se - Bra updatering, intressanta inlägg. Gillar dom glada inläggen mest, hoppas allt löser sig snart. 
-
4. Nellieberntsson.se - Cool tjej som verkligen vågar stå på sig. Jättekul att höra på hennes ego! ^^
5. Johannahedqvist.blogg.se - Har zlatan, intressant vardag! Bra, update!
-
6. Opaline.blogg.se - Alva, sugig update men roiga inlägg, rolig cheey!
 
Och sen så läser jag en "vardagsblogg" eller vad ma ska säga och det är justindrewbieber.blogg.se - Senaste nytt, you know! ;)
 
 

10 saker du inte visste om mig?

1. Jag föddes i norrland och har bott där tills jag var ca 3?

2. Om inte musik fanns skulle jag dö, alltså jag är helt seriös!?
 
3. Jag är beroende av fb och min mobil?
 
4. Jag vill bli skådespelare såhääääääär mycket?
 
5. Om en kille ska vara 100% perfekt ska han ha jävligt snygg mage, stora biceps och SKIT stora bröstmuskler. ?
 <-- sådär typ.
 
6. Om jag skulle bli mördad typ så skulle jag vilja att det stog i typ alla tidningar gick på tv och allt så alla blev ledsna x) ?
 
7. Jag tycker jag är tjock?
 
8. Jag kan aldrig sitta helt still och sen är jag aldrig trött?

9. jag är kär i dewnhär låten↓ ? 
 
10. Och sist men inte minst, min dröm typ är att åka rymdraket upp till rymden och hoppa ner motgjorden liksom sen simma in genom gjorden, genom alla lager och sånt sen när jag faller ner på marken har jag fallskärm sen landar jag på marken :D ?
 

Ett snabbt men betydelsefullt inlägg..

Vill bara sända en tanke, styrkekram till Amanda som fick låta sin häst Klasika somna in för några dagar sedan.. När ni träffas igen kommer hon tacka dig för de du gjorde!
Stå på dig Amanda! ♥
 
 
Och vet att vi inte känner varandra, men mådde ändå dåligt när jag läste inlägget du skrev.. 

Hästfri dag, idag igen!!

Har inte vart med hästar på länge nu.. Känns riktigt skönt faktiskt. Hade glömt bort friheten att bara kunna göra vad man ville utan att tänka på hästen man ska rida. Misstolka inte, jag älskar hästar, men är kanske inte den som har orkan/lusten till att ha en egen häst. :)
-
Idag då - Ska storstäda, packa och sen bär det av hem till mamma, en fullspäckad hästvecka. Då kommer ni få mycket att smaka på! Saknar faktiskt Gusen lite.. Efter att gå från att rida honom fyra dagar i veckan till att inte rida någon är lite werdoo. MenMen! :)
 
Sötnöt! .. ♥
 

5 bra - 5 dåliga med Madde.

• Vågar säga till hästen
• Är oftast lugn vid dom tillfällerna hon behöver vara det. 
• Tar hästen före allt. Typ skiter inte i att borsta hästen om den inte är lerig osv.
• Bloggar bra & ofta, enligt mig själv i varje fall. HAHAHAAHAHA ^^
• Är inte rädd för vad folk ska tycka om vad hon skriver, utan skriver bara.
 
• Jättedålig på att redigera, såg nu att den andra bilden var större.. -.-''
• Har svårt att hålla tyst vad det gäller skitsnack osv.
• Klumpig, snubblar ofta osv runt hästarna, vilket alltid är lika pinsamt.
• Blir lätt irriterad när folk typ gullar och inte vågar säga till sin häst.......
• Hatar när folk är blyga! ;)
 

Svar

Hej, jag har fått en fråga ganska mycket på fb, och allmänt bara av några bloggläsare.

Vad ska du göra när du inte kan rida gwen mer? 

vem ska du bli skötare på då?
 
När jag inte kan rida Gwen ska jag väl bara rida andra hästar, jag brukar igentligen inte rida henne så ofta, pga massa olika saker och så.
 
Sen vem ska jag bli skötare på då? Det är ju såklart jag ska fortsätta på Gwen hon är min lilla prinsessa och kommar alltid att vara det. Men det kanske blir så att jag måste sluta vara skötare ändå för det kommer bli mycket med skolan och så men då kommer jag ju fortfarande sköta henne.
 
Min finaste♥
 
 
 

Nu kööör vi!!

Jag & Frida har beslutat nu att starta en "superupdate" under dagen, haha. Vi ska blogga ca åtta-nio inlägg var. Så håll i er, för nu kör vi!! 

Till ridlägret

Snart åker jag och Isabel på ridläger och då behövde jag nån mer ridbyxa och nya ridskor. Så min mamma är så snäll och köpte dethär när vi var i västerås♥
 
Nya ridskor ca 299:- 
 
två ridbyxor, dom blåa ca 199:- och dom röda ca 299:- kanske?


RSS 2.0