Förlåt!

Vår update suger stenhårt!, Men det är sommarlov orka blogga! Musse och Gwen fick vila idag eftersom Märta skulle på bröllop på eftermiddagen "typ" och lite till men kanske inte får säga för Märta och hon vill säga det själv sen ;)
-
oredigerad, ovisad. 
 

Failbilder!

 
Jag hade tänkt ta mysiga bilder, men när Musse såg att det var en kamera inblandat ville han hellre ta en promenad!
 
 
  
Haha för mig finns det bara två olika sorters ridsitsar, det är någon av dom över..!
 
Det....är bara att....övertyga ponnyn!
 
 Jag leker jockey, nejmen seriöst, kollar ländren! Usch och fy...
 
 
 
 
 
                                             

Dantelianteliboi

Träffade lilla Dante för nån dag sen. Han & några andra hästar kom mot mig och Milla när vi stod utanför hagen och kollade på dem så jag passade på att knäppa lite kort. 


Finn felet!

 
Väldigt lätt, men den första som svarar får en länk!
 

På senaste tiden har vi fått besök då & då av denna sak..

 
 

Nice try..

Försökte ta lika fina bilder som Madde & Märta tog iförrgår kväll när dem satt på ponnysarna i hagen.

Resultatet ser ni nedan.. ↓
Skitfula om ni frågar mig, haha.. Men så går det väl när ponnyn är *host* något glupsk.. 

Orkade inte blogga igår.

Alltså jag är typ inte bloggmänniska, hatar att blogga typ ha! Men jag laddar upp bilderna, redigerar dom, skriver ett inlägg BARA för er!♥
-
Det var bara en msig liten kort uteritt i skogen som Märta skrev. Ganska mycket flugor, mygg, knott men annars var det mysig, blev ju bara en kortis eftersom vi red så mycket/långt förra dan.
-
Lite bilder fottade av Madde↓
 
 
 
 

Gus, från igår.

Han inte blogga igår, sorry!
-
Jag & Märta körde lillen igår.. Åh, vad han tycker det är kul! Vi åkte inte så långt eftersom han inte riktgit är så fit än, hehe. Men åh vad han känner sej snygg där framför vagnen.. Åh, knuttis! ♥
 

Mysig tur!

 Frida och jag fick oss en väldigt mysig ridtur såhär på kvällskvisten! Vi red inte så långt, men hade det skoj. Gjorde typ allt på hästarna, jag trodde inte jag kunde göra knästående och släppa båda händerna på Musse, den nerviga ponny som han är, men han gick så snällt så.. Dock förstörde knottäcklerna det lite..
 
Madde har fotat jättemysiga bilder på oss idag, men jag kommer lägga ut dom en efter en typ!
 

Kan ni tänka er..♥

Kan ni tänka er, att ni har en favorithäst på ridskolan, ni älskar den över allt annat på denna jord. Lappen "sommarhästar" kommer upp på anslagstavlan, och ni sitter flera timmar och fixar och donar för att erat brev om ansökan ska bli så bra som möjligt. Lämnar in lappen...
 
Väntar i veckor, pratar varenda rast i skolan om sommarhästar, hur ni tänker kring det, saker som måste införskaffas, och allt som går att prata om! Dagen kommer, lappen ska komma upp!!
 
Ni kan inte konsentrera er i skolan, ni menar, sitta inlåst i ett hur när lappen om eran sommar kommer förändras sitter uppe? Nervösa som tusan när ni i all världens fart cyklar till stallet, rusar in och ser att lappen inte är där.Väntar, nervositeten stiger, ni går och kollar en gång var 5:te minut, och helt plötsligt sitter lappen där. Namnen står så himla tyglit.
 
Du, bara du har fått din favorithäst i 5,5veckor, som barabarabara din!
 
-
 
Så var det för oss alla i Salaryttarna, en började gråta, en sprang och skrev och hoppade av lycka, en ringde till alla och berättade om nyheten! Försök tänka er in i det, hur underbar den känslan var!
 
 
 
 
 
 
Tänk så kul för ridskoleponnysarna att få komma ut och känna riktig frihet!
 
 

Körtur med bästorna!

Efter att Madde och jag hade putsat klart all körutrustning till Gus så tog vi in honom, och snacka om att öronen gick från bak till spetsat fram när han såg körvagnen, för om ni inte visste det så älskar Gus att köras! Så söt!♥
 
Vi körde inte så långt, och skrittade för det mesta eftersom han har stått så länge, även om ponnyn inte har bra kondis uppskattade han det mycket! Gud var snygg och duktigt han tyckte han var när vi åkte förbi dom andra hästarna, som stod som små ufon hah!
 
 
 
 

Dagens fråga!

Hur noga är ni ang. den dagliga rykten? 
-
Jag själv är super noga. Kan stå och borsta med rotborste i en halvtimme, oljar hovar varannan dag, borstar hovar, kratsar hovar, borstar ansikte, borstar lugg, reder ut man + svans och allt som hör till. 

Dressyr igår på Zlatan..

Madde och jag började med att gå och hämta honom i hagen, gick in och spolade av hans ben typ. Borstade och satte på honom all utrustning, gossiga lilla ponny!  Tog ut honom och började skritta fram, han var TITTIG, kastade sig för hinkar och allt var det var, blir så trött på han när han fjantar sig så haha, men gick på honom och han slutade upp lite.
 
Tog tyglarna (KORTARE EN SIST JOHANNA HEH) och började känna lite på honom. Han var lite tjafsigare i munnen idag, men när han började söka sig neråt så höll han sig där om ni förstår, sist när han hade för långa tyglar så typ tog han upp huvudet ganska direkt för att tygeln inte fanns där som stöd och så! :)  Eller något liknande hahah..
 
Travade igång honom, och han var sååååå mycket finare i vänstervarvet en dom förra gångerna, blev jättelycklig, lite okonsendrerad då & då, men sånt får man ju ta! La in galopp ganska direkt, han höll igång och var super fin även där, fick morra igång honom lite så han skulle lyssna och inte kolla på annat, och efter det gick det bättre.
 
Tog upp stigbyglarna lite och arbetade honom lite i traven, även där så har det blivit utveckling, hade kortare tyglar och han var jättefin, finare en tidigare iallafall. Galopperade lite senare efter det och skrittade av honom, UT.
 
Jag vet inte, men tycker faktist det är lite obehagligt att skritta ut på honom, för han började kasta sig, vilket betyder att jag blir nervös. Och jag vågar inte gå på honom, för då är jag rädd att han ska göra en capriol, sist gick ju avramlingen bra, men det betyder ju inte att det alltid kommer göra det... Hoppas det blir bättre med tiden också..! :)
 
 
 
 
 
Alla bilderna förutom den sista är från början av passet där det gick som sämst, har fler bilder, men dom sparar jag på..!
 

Glad tjej! ♥

Ayla stannade inte EN gång idag!! Hoppade upp redan vid stallet och började rida iväg. Hon var possetiv & hade öronen spirakt framåt hela tiden. Fina prinsessan ♥
-
Skrittade en runda på ca 30-40 minuter, så hon fick sträcka på sig. Riktigt skönt för både mig och fina Aylisen. 
När jag kom tillbaks så borstade jag henne, smorde på hennes exemsalva, och sprayade på flugspray. Smörjde alla andra sår på henne också, haha. 
-
Ikväll så har Sofia insläppet. Rätt skönt, japp! Ska tillbringa kvällen åt ingen annan än.. MIG SJÄLV! Det var ett bra tag sen. Hoppas att Ayla inte börjar stanna i helgen när en annan ryttare hoppar upp, nu när det börjar gå så bra. Aja, det blir nog bra det med. På måndag när jag kommer hem blir det samma runda som idag ifall vädret tillåter. Hoppas på det bästa! 
 
Dagens outfit ser ni ju ovan ↑

Dagen

Idag är det först voltige träning 1 tror jag och efter det så ska jag Madde och Märta cykla hem till Märta och rida en kortare runda eftersom vi rid så långt igår så dom får licksom "vila" lite.
-
oj stor bilden blev, men Gwen får stå för bilden.
 

Underbart!

Idag kommer min saknade vän Milla hit. Hon ska fota & göra mig sällskap när jag rider och pysslar med Ayla idag. Imorgon åker jag bort och är borta fram till söndag kväll sålänge kommer Sofias syster ta hand om Ayla. 
-
Ska iallafall rida ut barbacka idag, endast skrittarbete, INGEN smygtrav som hon la in lite då & då igår. Fokusera att hon går fram för skänkeln och INTE stannar. Kommer faktiskt sakna min lilla tjej medans jag åker bort. Saknar förövrigt Snobben och Dante så mycket att jag avlider. Åh, lille Snobbibus och Danteliboi ♥

Tack för att du alltid försöker göra ditt bästa, min fina tinkertjej.. 

It's to late!

 Jag varken vill eller orkar skriva om ridpasset med Zlatan nu ikväll, så det få ni läsa om imårgon istället.. Det var allt jag ville meddela, vi hörs, kram!
 
 
Smakprov...
 

Dagens!

Det dagen hade att erbjuda var en lång men rolig ridtur med dom andra bästorna från Salaryttarna.
-
Vart en bra bit idag. Knappt så knutten orkade. När man stått i ett år måste jag ändå få säga att han orkar mer än vad jag trodde han skulle klara av. Imorgon tror jag att det "bara" blir bus eller körning. Ingen ridning alls för moi. Skönt! Kanske fotar Märta & Frida istället. Det blir till att rida lite tidigare imorgon eftersom vi inte kommer att hinna annars. Jag ska handla och gå ut med hunden.. Hehe, men det går! ;)
-
Jag & Märtis kom nyss in från en liten mysstund med hästarna ute i hagen. Ååh, vilka underbara ponnys vi fått hem alltså.. Mys! Fotade både och bredvid hästarna.
-
Hör av mig tils imorgon, Hejdoo! :)
 
Ååh, jag döör, världens sötaste bild ju!
 
Jag vart bara tvungen att gosa lite uppifrån ryggen med sessan..♥
 
 
Det här är den ända bilder jag visar från ridturen, haha jag orkar inte med mig själv i hjälm! ;)
 

Låååång dag idag!

Vid 11tiden imorse så gick jag, Frida och Madde ut och hämtade ponnysarn! Musse stod som vanligt lös, hehe.. Fixade iordning, tog lite längre tid en vanligt då Gwen och Musse var väldigt leriga, så jobbigt att ALLTID som vita ponnysarna ska bli skitiga?! -.-
 
Red iallafall till Isabel då, det var mycket längre en jag trodde, och mycket jobbigare, myggorna var på HELA tiden, usch så drygt haha!  När vi efter mycket skrittande väl kom fram så gick vi genast och fotade lite. Bilderna vart bra, men dom kunde ha blivit bättre, eftersom hästarna var ivriga för att gå vidare osv. Skrittade vidare runt en bit och hem till Isabel, jag tog av Musse tränset så han slapp beta med bettet och allt. Det var verkligen hur mysigt som helst när ponnysarna stod och betade kring oss och vi satt och åt tårta och hade det mysigt! ♥
 
Skrittade hem i regnet, Musse var taggad, men seriöst, jag njöt näst intill hela tiden av att sitta och kolla ut över hans öron och veta att det inte är en dröm, ponnyn är min hela sommaren..!
 
 
 
 
 
 

Bästa vänner!

Jag älskar dig bästakompis Isabel!♥
 
(bildfrånidag)

Filmkväll!

Ska ha film kväll med syrran nu. Se på film & så.. Har smält choklad och tagit fram bär. Skönt att koppla bort omvärlden ett litet tag. Varken Frida eller Märta verkar speciellt sugna på att rida ut med mig imorgon, så jag rider väl ut själv då.. 
-
Imorgon är det sista dagen jag håller på med hästar sen blir det 3 hästfria dagar och sen så blir det stall igen. Skönt att få koppla av lite också. En jätte duktig tjej som heter Agnes tar hand om henne medans jag är borta. Ska kila nu! Ciao ♥

Det roligaste på länge..

För både mig & Ayla. Jag red med Frida, Madde & Märta. Det var riktigt riktigt roligt som jag skrev ovan. 
Började med att Ayla inte ville röra sig ur fläcken och det tog lika lång tid för mig att gå ner för en backe som är ca 10 meter som för dem att rida ända hem till mig vilket tar 25 minuter. Hon håller på att testa mig just nu, & hon ska INTE få vinna över mig, never!
-
 
Aja, iallafall helt plötsligt ser jag Märta och Musse helt random komma ut ifrån skogen, åh.. Dem räddade mig kan jag säga! Hoppade upp och red en sväng bort till en grusväg, där photoshootade vi. Så red vi en runda runt hela fågelsbo hem till "mig" sen. 
-
Väl hos mig igen så tränsade alla av, och dem satte på sina ponnysar grimma och grimskaft och jag fixade av Ayla och släppte henne. Så började vi käka tårta medans deras ponnysar betade. Riktigt mysigt. Sen så red dem hem i regn, haha.. Och jag cyklade -.- 
-
Imorgon ska jag rida med Frida & Märta igen, förhoppningsvis. Bra att rida en runda flera gånger, så dem blir vana. :) Var och tog in Ayla nu på kvällen, kände igenom henne och sådär. Sen ställde jag in henne i boxen, min dryga lilla sommarponnie  
 
 

Uteritt med bästaste

hej allisammans! Nu är jag hemma fter en ridtur med alla i bloggen, alla bästa alltså
-
Men vi började och göra i ordning dom och så det gick bra. Sen började vi rida iväg till Isabel som har Ayla ganska långt bort så jag gick med gwen ganska mycket och red ibland och bara i skritt då eftersom att det är skritt veckor. Men hon började faktist trava ibland för att hon blev arg på Gus och för att hon ville komma ifatt Musse.
-
Men när vi mötte Isabel hittade vi ett fint ställe att fottas på så vi tog massa bilder sen fortsatte vi till Isabels stall där vi åt tårta!
-
På vägen hem när jag skulle hoppa upp började Gwen trav efter Musse som var några meter fram i värsta traven så jag försökte stanna sen började hon galoppera och drog ner huvet sen fortsatte hon trava och då gled jag av hehe. Och förlåt SORF för att jag travade på skritt veckan men heh.
-
Så jag måste väl också bjuda på tårta nu, men jag har lite bilder så kolla↓ hah Isabel som fottade satt på Ayla medans så det ser ut som versta flygfottot på endel :p PS: Inga bilder är redigerade.. pallade inte!
 
 
Och jag vet att jag är lång så jag vill inte ha några kommentarer om det, vet!
 

TÅRTA!

Isabel ramlade av så idag blir det tårta i hennes stall! Yeih!

Mysig uteritt

Hej alla! Jag har vart i västerås så jag har inte kunnat skriva förns nu men jag Madde och Märta red ju ut idag barbacka.
-
Det gick bra Gwen var pigg eftersom hon fått stått igår så hon ville trava konstant, bullis!. Men vi red lite fel och så det var ju bara en enkel skritt ridtur eler vad man ska säga.
-
Jag tog lite bilder i hagen som ni ska få se!
 
sötaste snuttis!
hah söta ju!
bilden suger men Spot är bara så ful så jag fick lov att lägga upp den!
 
 
 
 
 
 

Lite snabbt om morgondagen!

Eftersom jag iallafall kommer vara borta näst intill hela dagen imårgon så sitter jag nu och försöker kläcka ut mig ett tidsinställt inlägg, vi får se hur det går..
-
 
Morgondagen för mig ser iallafall ut lite såhär tror jag..
 
Först någonstans på morgonen så messar Frida eller Madde mig, så jag antar att jag gå upp, sätter på mig stallkläderna, äter frukost och går ut och möter dom!
 
Fixar iordning ponnysarna, jag ska rida med sadel till Isabel, för idag kändes det som att jag hade NOLL koll på honom, dock tar jag av sadeln när vi ska fotograferas, oops, nu fick ni veta lite för mycket tror jag? ;)
 
När vi kommer dit så äter vi tårta, två stycken om vi har tur till och med! Frida ramlade ju av två gånger när vi red ut ensamma, om ni minns? Men vi är så snälla att hon bara behöver göra 1, och Isabel idag, haha vi är tjocka, men så är ju lagen?
 
Efter det, ja, då gör vi väl vårat hemliga projekt, och någonstans där imellan så försöker vi svara på frågestunden. :) Eller så gör vi det när vi äter tårta? :) Aja, det löser sig!
 
Vi rider/går sedan hem, fixar av dom och släpper ut i hagen. Direkt efter det så cyklar jag och Madde till Zlatan och så rider jag honom. Vet inte vad vi ska göra, men det ser jag då osv. Madde fotar!
 
När jag ridit honom såcyklar jag hem, bloggar maaaaaassor och sedan så ska jag bara ta det lugnt.
-
Med andra ord kommer det bli en låång dag, men ett som är säkert, det kommer bli sjukt kul!!
 
 
 

Fick smaka grus (gräs)

Ayla var en pigg pålle idag! MINST sagt. Hon taktade/travade hela tiden. 
-
Började ju gå med henne, det gick super. Hoppade sedan upp och red förbi ett par ponnysar som vi alltid gör när vi ska till ridvägarna. Med dem hade tydligen bytt hage vilket Ayla tyckte var jätte läskigt så till en början ville hon inte gå alls. Så när jag äntligen fick fram henne så började hon sakta in igen, så jag smackade lite och då skjöts hon fram.
-
Tvärvände = jag hamnade på sniskan, och så började hon trava och då ramlade jag pladask ner i ett ashögt gräs som detsutom var asblött, haha.. -.- 
Aja, gick med henne bara därefter. Orkade helt enkelt inte bråka med henne. Travade med henne en jätte kort sträcka medans jag sprang brevid. Och hon var aspigg, men kunde stanna henne när jag ville ändå liksom. 
-
Väl hemma i stallet så borstade jag av henne, redde ut man och svans, kratsade hovar samt oljade dem, osvosv. Sedan så tränade jag lite buga med henne, men hon är så stel så det går typ inge bra.. :( Aja, körde lite mjuknande övningar därefter så. När jag släppte henne i hagen sen så följde hon efter mig hela tiden, sötnöt ♥
Sista bilden är på min (lilla) syster och Ayla. Hon är bra fin hon, dendär ponnyn.. 

Önskemål!

En hel drös har frågat och sagt att jag måste ladda upp bilder sen jag och Madde var ute i Lasjö hos en kompis, så visst gör jag det! :)
 
Madde och Raffe!
 
Jag och Skotti!
 
Älskar att Skotti har ett brunt öra, och ett vitt, awh!♥
 
Haha jag har världens sötaste vän! :')
 
 
 
 
 
 
 
 
ALVA och Opaline.
 
Alva och Doris, hahahahhaha så himla söta!
 
 

Åh, jag känner det på mig!

Gud vad den här sommaren kommer bli bra! Hästar, vänner - vänner, hästar. Kan det bli så mycket bättre? Och så har vi bloggen där man får dela med sig av allt kul. Vi kommer ha SÅ roligt och nu har det äntligen börjat. På riktigt! Ganska svårt att få in! Att det faktiskt står 5 stycken hästar där borta som är våra och ingen annans över sommaren. Som vi kan gå till när vi vill och fixa, sedan bara hoppa upp och rida iväg. Känslan.
Jag är SÅ glad att jag får tillbringa min sommar med er! Ni är BÄST! ♥ - Frida, Märta & Gus, Gwen, Musse.
 
- För låång, vet.
har för tillfället inegn bild på Isabel & Frida.. :)
 

Hemma från hästarna!

Idag red jag Gus för första gången på typ ett helt år.. Han är verkligen speciell den ponnyn alltså. Men så söt att man avlider!
-
Vaknade runt 9.00 och fixade mig i ordning. Jag och Frida möttes up och cyklade sedan tilllsammans  ner till stallet. När vi kom fram var Märta inte riktigt klar med frukosten så vi gick ner och fotade hästarna, kommer bilder. När Märta var klar tog vi in ponnysarna vi skulle rida. Fixade ordning dom, hoppa upp och drog iväg.
-
Allt började  med att Gus vägrade röra sig ur fläcken, Gwen vägrade gå om inte Gus gick osv. Men när jag väl fick fram Gus trampade han på hur bra som hlest. Kom alltid efter så fick i stort sett trava ikapp hela tiden. Efter ett tag hoppade jag av och gick med honom lite. Han bockade mot träd och höll på att springa över mig, haha. Knasis! Jag rider Gus imorgon med. Vi ska rida hem till Isabel och Ayla tänkte vi och rida lite med dom..
-
Ska bli kul! Men det togs inga bilder medan vi red, som tur va eftersom jag är så äckelful i hjälm - men ni får två gulliga från "skötseln" . :)
 
 
 
 
 

Pigg Musse!

Idag red jag med både Frida och Madde. Eftersom det är två skrittveckor nu så red jag med schabrak och täckesgjord! Igår vilade ju alla ponnysar, vilket betyder att Musse framförallt var superpigg..! Vartända tillfälle han fick skulle han börja trava på..
 
Och jag hade inte heller martingal så hans huvud var upp i himlen några svängar också. Men iallafall, idag var ponnyn dryg. Trippade, försökte vända och backade när det inte passade honom. Dessutom började han småtrava när jag lutade mig fram, så jag fick sita och få massa grenar i ansiktet, haha, tror jag kommer bli förkyld för jag fick så mycket vatten på mig..!
 
Vi testade en "gammalny" väg, jag och Frida red den för jättelänge sen på Gus och Bessi, så vi kom typ inte ihåg hur den gick. Red fel och fick vända ett par gånger, men tillslut kom vi rätt.
 
 
 
 

Robot hästar?

 
Herregud vilka uppfinningar det finns alltså! Finns 1000 tals videos om olika robot ponnysar på youtube. 

-
Haha, jag själv brast i garv. Så himla häftigt igentligen! 

Regn...

Idag får Ayla stå hela dagen. Ser däremot ut att kunna bli fint framåt eftermiddagen. Så då kanske jag åker upp tar in henne, drar av vatten och rider/går en promenad med henne. Vi får helt enkelt se! Mamma och jag har insläppet ikväll iallafall. Så i vilket fall som helst så får hon sin dagliga rykt och så som vanligt. 
-
Imorgon ska det bli sol! Så då blir det en lång skritt-tur med bästavännerna ♥ Hoppas vi hittar fotograf tills dess. Isånnafall så får jag rota fram nånting snyggt som jag och Ayla kan ha på oss imorgon. Rider inte med sadel dock men kanske att jag använder lindorna med nån tröja eller nått sånt. Kanske rider barbacka med täckesjord och schabrak? 
-
Vi får se helt enkelt. Är det regnigt och slaskigt hos er också? 

Tips?

Har ni några tips på hur man kan göra rent svansar? 

-
Aylas svans är gul och underhåret är brunt, riktigt äckligt. Går inte bort när man bara spolar och schamponerar. Vissa säger att man kan ha jordgubbssylt i? Även att man kan ha salt i? Sen att man kan ha ketchup på topparna? 
SNÄLLA hjälp mig! Tänkte att när det blir fint väder så ska jag sommar rykta henne. Ge henne en rejäl rykt. Det har hon nog inte fått på ett bra tag. 


Salaryttarna är ledsna.

Vi har ju inte laddat upp och svarat på frågetsunden, men på Onsdag när vi alla ska rida tillsammans hade vi tänkt svara på det, från hästryggen alltså! Är ni med på det eller? :)
 
//Salaryttarna
 
 

Veckoshema!

Om det inte syns så står det på Torsdag "Är på bröllop hela dagen, antingen vilar Musse eller så rider jag på morgonen. Madde rider Gus."
 

Igårkväll

Det var en supermysig kväll igår, jag & Madde hade ju somsagt inläppet.
-

Vi tog in Hekla & Ayla. Jag ställde upp Ayla i gången och borstade av henne, smorde in hennes ben och smörjde in hennes knottbett. Fina lilla aylisen ♥
 
 

Väntar in morgondagen..

Vart som sagt ingen ridning idaag.. Trist att vädret är som det är men det går ju inte att göra något åt.
-
I varje fall så var jag och Isabel ner till Ayla en sväng. Mockade och fixade kvällsfodret. Vi tog aldrig in henne eftersom Sofia ändå skulle göra det när hon kom och tog in Hekla. När vi var klara cyklade jag hem till mig och Isabel till sig. Jag tittade till Gus, Gwen, Musse och dom andra innan jag åkte hem. Eller tittade till och tittade till.. Jag hälsade på dom och så.
-
Imorgon blir det äntligen ridning. Ska bli riktigt kul. Därimot har vi ingen "fotograf" men det får gå utan.. Men jag hör av mig fram mot kvällen , hej så länge! :)
 
 
 
 

Vill bara tacka min underbara vän!

.. För att du finnns! Jag Älskar Dig! ♥
 
 
 

- Salaryttarna

Men seriöst?
Mer humor?
Mer uppdatering? - Från vem, vilka är bra nu?
Nogranare beskrivningar på ridpass osv?
Lite minder beskrivning? - Perfekt som det är?
Mer bilder?
Mindre bilder?

Nu vill vi höra vad DU tycker om salaryttarna - passa på! :)


Ännu en video!

 
 
Jag bjuder på ännu en video sen igår kväll. Ni får stå ut med min humor och dåliga röst, men notera att hans öron är spikrakt framåt, snacka om frihet för ponnysarna att få komma och och känna frihet! Åh, jag är så lycklig över att få ha denna ponny i sommar, det har gått 5dagar, vi har hela sommaren på oss att ha riktigt kul..! :')
 

Vinnaren av tävlingen..

 
// Salaryttarna

Håll i er!

Nu ska vi äntligen ta tag i tävlingen och lotta ut vem det blir.. Videoinlägg kommer inom kort! Håll tummarna för er själva! ;)
Lycka till! 
 
// salaryttarna

Gårdagens Ridpass

Hejj, förlåt att jag inte bloggade igår men jag skulle lägga mig.. :p. Men jag red ju ut med Märta och vi hade bestämt att race'a lite på slutet så vi skulle ta det rätt okej i början.
-
Gwen var duktig hela tiden. Inte att hon vill äta oavbrytet.. men annars var det väl bra. När vi skulle skritta en stund hoppade jag av, för jag känner mig dum mot henne.. och så är det mysigare och bara gå bredvid!
-
Men hon var väl duktig, och på race'ningen så hah gjorde hon ettt litet bocksprång hah så himla söt. Och nån skyggning och också men sånt hör till.
-
Oj får inte glömma att jag ramlade av två gånger. Men det var bara när hon drog ner huvet och skulle äta -.- så la jag mig på halsen och skulle krama henne sen när jag skulle upp igen drog hon ner huvet igen så jag gled av på huvet (AJ) sen en gång till på samma sätt :p

Märta hae lite bilder från ridpasset men jag fick inte upp dom -.- så det blir bilder från min nya systemkamera på bara henne.
 
pluttan.
 
 

Så blev det!

Egentligen skulle jag, Frida och Madde rida idag, men på väderprognosen så står det ju regn hela långa dagen, så vi hoppar det! Vi rider imårgon istället när det är finare väder och så! :)
 
Det jag försöker komma till är att jag är ledig hela dagen, så om ni vill läsa något speciellt, säg det så försöker jag fixa det.
 
Gus får stå för bilden!
 
 

Tävling - Vinn en piké


Var med och tävla om en marinblå piké i strl XS dam i samarbete med moutain horse! OBS! Går ej att byta.
För att vara med ska du..
1. Gilla moutain horse på facebook! Gör det här: http://www.facebook.com/MountainHorseUK?ref=ts
2. Skriva "jag är med" och lägga upp bilden på din blogg/facebook/daywievs (störra chans att vinna om du lägger upp på flera ställen)
3. Länka i samma kommentar vart du lagt upp bilden.
Lycka till!


Tävlingen avgörs ikväll! SISTA chansen att vara med. P.S den som vinner får ett brev hem skickat i samband med pikén. Pikén är snygg i verkligheten, ni VILL INTE missa denna!

Mysig ridtur...

Jag och Musse tog sällskap av Frida och Gwen idag, vi 8, halv 9 tiden på kvällen. Först så regnade det lite, så vi funderade på om vi skulle ta en kortare väg, OM det skulle börja åska eller liknande. men sen gick det över så vi tog varvet runt gärderna, igen, haha!
 
Musse var ibörjan, lika pigg som vanligt, öronen spikrakt fram osv. Började trava efter ett tag, pigg ponni, alltså inget speciellt. Första galoppen var inte så vild, han galopperade på ganska snabbt, men det var kontrolerat och skönt. :)
 
Galopperade lite, vi släppte händerna när dom galopperade på, och självklart ska Musse hoppa till för ett par blommor då haha, men fortsatte, sjukt underbart!
 
Skrittade och travade lite och sånt där. Vi hade ju planerat att raca på banvallen, så vi sparade på energin tills dess, hah.. ;)
 
Aja, på banvallen, ibörjan när jag gick på honom så stack han, alltså han stack verkligen, hade inte kontroll dom första stegen haha, sen så, jaa, vi slog nog snabbrekord sen i förrgår kan jag säga, herregud. Det är så trist att jag inte kan beskriva hur fort det gick, och hur kul det var..!
 
 
 
 
 
Duktiga ponnyn som kunde stå lös i stallgången även fast dörren ut var öppen!
 
 
 
 
En liten snutt från racet, okej, 1, klaga INTE på min röst, det låter astjatig haha, 2, förlåt för att jag filmade så dåligt, men jag hade en häst att kunna stanna, 3, förlåt att jag inte filmade längre hehe! :)
 

Gus today!

Först så var ponnyn till salu kan jag säga, svårfångare ponnysar i hagen kan vara drygt ibland alltså, haha! När jag hade hämtat havrehinken så kom han som ett lamm, så jag borstade av honom och det där, satte på schabraket och gjorden, lädergrimman och tyglarna och jaa. Hoppade upp i hagen, skrittade typ bara 7min där, sen "gav" jag upp, inget funkade, och så..
 
Tog fram longerlinan istället och longerade honom istället i 10min kanske, det tyckte han för en gåns skull var kul, travade på och busade några gånger. Släppte honom efter det och sprang och busade med honom, kanske en kvart, haha han är så söt, lille pojken..!♥
 
Knäppte på tyglarna och skrittade sedan ut samma sväng som igår, han var inte lika busig, dock lite fjantigare och kollade på mer saker, men galopperade glatt på på banvallen.
 
 
 
 
 

Failbilder!

Kittlas det i örat, sötnöt? ;)
 
Milla - rock n' roll !
 
Isabel har en liten pratstund med Dante.. . .. .. . .. .
 
Kropek vill inte vara med på bild? ..
 
Sur häst och allmänt snygg chey! ;)
 
Sara - :O
 
Vi avslutar failstunden med ett gått skratt åt mina SÖTA tjejor! ♥
 
 

Hekla & Ayla..

Hekla

Ayla:


 
 
 
 

Hemma från Ayla!

Kom dit, hämta in Aylisen från hagen och ställde upp henne i stallgången. Isabel borstade rent henne och sedan tränsade vi henne och gick ut. Jag slängde upp Isabel och sen så drog vi iväg in i skogen.
-
Isabel skrittade fram kanske 7-8 minuter. Tog sedan tyglarna och började trava och jäklarns vad pigg hon var.. Jag fick trampa på som bara den där nere på cykeln. Saktade av och lät henne pusta ut. Travade igen och tröck på henne lite den här gången. Travade lite längre och efter ett tag fattade hon galopp på en grusväg. Hon lät Ayla hitta takten själv och då kan jag inte påstå att hon var speciellt pigg..
-
Saktade av till trav. Travade en liten bit innan hon sakta av igen, till skritt. Hon fick pusta ut lite innan Isabel tog tyglarna igen och började trava. Sen fick lillan leka av sig lite. Vi racade efter en åker och gud så det gick undan. Och gud så Lillis njöt! Hon tyckte det var såå kul.
 
 
Jag & Ayla i hagen! :) 

Islay ♥

Idag var hon underbar! Lugn, pigg, snäll och trygg som vanligt. Vi testade en ny ridväg idag, så hon tittade väl lite på omgivningen och studsade till för nånting en gång, men det gick bra ändå. Fina Aylisen ♥


Började hämta henne, Madde fick stå & hålla i Hekla lite då. Ställde upp henne i stallet, borstade rent henne, redde ut man + svans och sprayade på henne lite flugspray och smorde in hennes sår. Hon har blivit knottbiten innan för bakbenen och på juvern.
-
Tränsade på henne och så skrittade/gick vi iväg. Hon stannade lite som hon alltid gör när vi ska lämna stallet. En dålig ovana dvs. Ska börja gå med henne ner för nerförsbacken och sitta upp därifrån. Då ska det nog gå bättre. För hon har ju lite problem med att lämna sina små hagkompisar, haha.. 
-
Aja, skrittade fram i typ 7-8 minuter, travade och galopperade fram. Lät henne bestämma takten och känna sig lite bekväm. Skrittade lite efter att jag galopperat fram henne och sedan så började jag hålla in henne mer i galoppen osv, man kan väl inte säga att jag arbetade henne utan fokuserade bara på att hon skulle gå fram för skänkeln. 
-
På hem vägen så blev hon jätte pigg, haha! Aja, travade och galopperade på hem vägen också. & efter sista galoppen lät jag henne trava på helt långa tyglar några meter innan jag saktade av.Madde fotade lite på oss innan jag hoppade av också, mystjejen! Kratsade hovar, spolade av henne (hennes kissfläckar är INTE att leka med.) Efter vi gjort det så drog vi av vattnet med en skrapa och torkade henne torr med en handduk. Släppte ut henne och plockade undan i stallet. Sen fotade jag bilderna som jag lovade er! :) 

Och ja, hon står utan grimma på översta bilden men vi hade full kontroll på läget och det var precis innan jag skulle tränsa. Så inga klagomål tack! :) 
 

Komentar..

Vi fick en komentar om att det skulle vara roligt om vi skrev hur våra favoritponnysar är att rida, så jag tänkte göra det! :)
 
Musse: Musse är jättetrevlig att rida, han kan bli lite stark och inte lyssna på bettet, men annars så är han väldigt uppfostrad. Han tycker om att hoppa, och är verkligen jätteduktig när han gör det, hoppar allt man styr mot. Dock så måste man på "tävlingar" ha mycket ben ändå och rida ända fram för annars kan han tveka.
 
I dressyren är han ganska spänd, men det brukar släppa efter första galoppen, han kan gå och tänka på lite annat, så man måste vara tydlig med det man vill och alltid sätta honom i sysslor.
Han är annars somsagt jättesnäll att rida, skulle aldrig få för sig att bocka eller så, han kan börja backa när han inte vill, och är lyhörd, men jättesnäll!
 
 
Zlatan: Man har två alternativ när man rider Zlatan, antingen åker man bara med, det är lätt, eller så rider man honom, och då måste man rida. Han kan lätt börja tänka på annat men när man får honom fokuserad är han jätteduktig, på allt! Han är jättebussig att rida, han vara fjantig ibland och kasta sig osv.
 
Han älskar hoppning, och har mycket kapacitet inom grenen! Zlatan måste man vara bestämd på, inte sitta och fråga, utan visa och bestämma, annars tar han lätt över. Men han är huuuur rolig som helst att rida, fina ponnyn!
 
 
 
Gus: Gus är envis, verkligen jätteenvis, om han inte vill, då gör han det inte. Man MÅSTE vara bestämd, göra ett par ponnysparkar, men efter, när han gör rätt så måste man berömma, det är viktigt. Han tycker om att hoppa, fast det roligaste att hoppa i skogen, man måste nästan skritta imellan stockarna, för annars vet man inte vad han gör haha!
 
I dressyren är han...fin, när han konsentrerar sig. Men Gus är så speciell, det går inte att rida honom som vanligt, man måste göra olika saker, man kan inte galoppera i hagen typ, osv. Men han KAN om han VILL.
 
 
Hur tycker ni era favoritponnysar att rida? :)
 

Ihopsläpp

 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker ihopsläppet gick bra, visst, hästarna var lite fjantiga och sprang omkring och sådär, men det tog inte lång tid innan alla stod och betade lugnt.
 
 
 
 

Gus idag, också!

Nu uppdaterar jag för mycket känner jag, men förlåt!!
 

När Gus hade landat lite med hagkompisarna och sånt där så fick jag ett sådant sug att rida honom. Så jag tog in honom, borstade av och smörjde in honom för jag såg att han var ganska sönderbiten vid skapet och mellan frambenen, och även under magen. Borstade även av honom och kratsade hovarna. Efter det så satte jag på honom ett schabrak och en täckesgjord för han tappar hår så.. Det kändes lågt att sätta på honom träns så jag hade på honom lädergrimman och på den satte jag på honom tyglar, det kändes mycket bättre en ett riktigt träns kan jag säga! :)
 
Jag hade tänkt rida upp på banvallen och sen in en stig bort en bit på banvallen, lagom kort för att vara första dagen. Först stannade han och kollade på det mesta, men sen kom han igång lite. Jag ramlade av nånstans där också hahahaha. Han kastade sig bakåt och jag hängde inte med, fast jag typ gick av för jag landade på fötter och allt. ;)
 
Annars brallade han lite när vi galopperade på banvallen, och annars också, men jag tror att det mest var för att han uppskattade att komma ut lite, juste, han gnäggade två gånger, sötis!
 
Tre bilder sen innan ridturen!
 
 

Haha inte det minsta tjock heller, nänä..! ;)
 
 
Underbara ponni!
 

Musse idag!

Gud, jag har nästan redan glömt vad vi gjorde idag haha..  Men vi tog in dom, smörjde in och borstade och det valiga antar jag. Vi skulle rida och "utforska" en väg så det gjorde vi. Dock fick vi vända för det tog stopp så vi red den vanliga vägen. galopperade där vi brukar, hästarna var pigga som vanligt hehe.
 
Vi skulle raca på banvallen som vi gjorde igår, men det gick ett par längre fram så vi kunde inte.. Blev fett ledsen hehe, men det blir en annan gån antar jag? :) Vi galopperade iallafall fram till stigen där vi skulle in, Musse drog på ganska mycket, i början så blev han jättetaggad och nästa galopperade på stället haha, söten! ♥
 
 
 
 

Vill ni?

Att jag photoshootar Ayla imorgon i hagen? Hon är jätte söt, haha.. Världens finaste tinker tjej ♥
Men 3 komentarer och ni får bildbomber imorgon på henne i hagen, kanske några på henne & Hekla? Hekla och Ayla är nämligen bästisar, haha.. 

Förlåt för uppdateringen!

Igår så red jag och min grannar ut på hästarna. Yrsa red Gwen isället för Frida.. Första dagen så red vi runt ett par gärden, och det gjorde vi igår också, fast åt andra hållet. Det gick superbra, hästarna var lite lugnare den dagen haha, men fort gick det ändå i dom första galopperna..! ;)
 
När vi kom på banvallen (en travraka där dom brukar köra travhästar) så sa vi att vi racar fram till en vändplats en bit framför. Jag släppte Musse och gasade på honom, och jag har helt seriöst ALDRIG ridit så fort, jag tror inte Musse heller har sprungit så fort. Det ända jag hörde var han ben som trummade och han frustande, jag var verkligen en stoooooor bit bort från dom andra haha! Synd att Frida missade det, den galoppen var en upplevelse..
 
Efter det så ville inte Musse skritta, han taktade och småtravade hem hela tiden hehe.
 
Borstade iallafall av honom, kratsade hovar och släppte ut honom.
 
 
 
 
 
Förlåt, men pappa är inte så duktigt på att fota haha! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Okej.

Då får ni inga bilder när hästarna släpps ihop med Gus, eller några andra, för det ville ni ju inte?
 
(Ärlitetjurigförattniintekomenteradeinnanhehe)
 
 
 
 

Dagens fråga!

 
Hur rider ni era hästar på somrarna? Får dem också nån/några veckors vila eller rider ni dem som vanligt? 
-

Ayla rider jag som vanligt nu första veckan. Men ändå typ kravlöst, kräver inte att hon arbetar på nått sätt, bara att hon lyssnar och koncentrerar sig på mig liksom. Sen f.r.o.m på måndag så ska hon skrittas i ca 1 1/2 vecka- 2 veckor. Sen sätter vi igång dem igen. kan vi snacka pigg Ayla! 
Fulis påni! 

Jag tänkte...

Snart ska jag cykla in till mamma, och då uppdaterar jag om gårdagen och dagen. Gus kom nyss hem till oss så ni vet. Andledningen till att jag gör det hos henne är för att jag har kamera upppladdaren där, för ni vill väll ha bilder frå nihoppsläppet och lite sånt där? :)
 
Gwen och Spot.
 
 

Ayla idag..

Vill typ inte skriva om dagens ridpass, gick uselt. Ponnyn försökte vända & stannade varannan meter. 
Men tillslut gav hon sig, jag vann
-
Galopperade en gång skiiitfort på en racksträcka, Mina ögon blev tårfyllda så snabbt gick det. Men det var bara härligt, hon hade säkert längtat efter dedär länge. Imorgon så följer Madde med ut & rider. Eller hon cyklar/går med.
-
När vi kommit hem så borstade jag av henne, oljade hovar, kratsade hovar, sprayade på flugspray & smorde in hennes sår. Satte även på en flugpannband på hennes grimma. Så nu kan inte flug(äcklerna) besvära henne nå mer, runt ögon i varjefall.
Spana in hennes fina fula kissfläckar också. Funkar inte när man bara svampar av, så får helt enkelt nån gång när det är fint väder skölja av henne. Dock inte med schampoo och grejer, bara vatten.. :) 
På onsdag ska det bli fint, så hon får stå ut tills dess så haha, åh.. <3

Senare..

..Åker upp till stallet lite senare idag & rider Ayla. Är så mulet och grått ute nu, och vill inte rida ut i regn så framåt 12 tiden så åker jag upp och börjar mocka och sådär, så rida gör jag väl runt 1 nångång? 
-

Idag forsätter vi att rida i alla tre gångarterna. Hade tänkt att testa en ny ridväg idag, nämligen rida runt en järndamm, men vet inte om det blir nå kul om det regnar? Kanske tar det på måndag istället när tjejorna är med.

Igår när jag och mamma hade insläpp så tog vi in Ayla och Hekla. Ayla ställde jag i gången först, borstade av benen och sedan smörjde jag in henne på hennes exem. Masserade in det typ 5 minuter på varje ben. Sen så ställde jag in henne i boxen, hon måste vara det mysigaste stoet i världen.
-
Hon är bara så glad & possetiv till allting hela tiden. Min fina sommarponni ♥

Denna salva använder jag/SORF till hennes exem. :) 

Snabbt men var tvungen..

Märta : en fin, snäll och helt underbar tjej. Träffade märta genom Frida.. Tror jag, haha. Många minnen från båda pin & pest men även några av dom bästa minnenrna jag har.. Synd bara att jag inte träffade tidigare. ÄlskarDej!
-
Isabel : Hur snäll och go tjej sim helst. Betyder något så hemskt för mig.. Tre år och det är fortfarande " vi" . Allt vi gått igenom har gjort oss oförstörbar! Jagälskardej!
-
Frida : Roligare kompis får man fan leta efter.. Du är såå galen och det ÄLSKAR jag. Vi är så lika du & jag. Btw älskar jag din humor. Skrattar nog aldrig så mycket med nån annan än vad jag gör med dig.. Avensjuk på ditt utseende ;) Älskardej!! Pussisar! 
 

Maddes midsommar + måndag

Dagen har varit riktigt rolig! En massa god mat och en massa goa människor. - På måndag så rider vi , allihopa ut. Uppskattas verkligen om nån är villig att följa med och fota. Lite fina bilder på oss fyra bästa vänner på en varsin häst.. Just nu är väl klockan runt tolv och jag sitter och har det bra hos Kim & Lena.
-
Bloggar nämligen från mobilen därför blir det ett väldigt kort inlägg. Jag hör av mig mot morgondagen. Hejdå! :). 

Visste du att..?

  • Snobbens sadel gått i SM? 
  • Ayla tävlat i western?
  • Dante kvalat MSV med hans gamla ägare?
  • Jag förut red en B-ponny som hette Lili? 
  • Ayla har haft fång och har munkorg när hon står i gräshagar? 
  • Snobben blir nervös inomhus? 
  • Gaston typ har den skrynkligaste mulen i sverige? Åh, haha.. 

Jag & söta gaston <3

Dagens ridpass!

Ayla var appigg idag och jag red barbacka detsutom! Ångrade att jag bara red i 30 minuter igår, haha..
-

Aja, min lillasyster fick rida först. Hon var lugn till en början, sen så började hon bli lite trippig och sådär. Och min lillasyster är så himla nervös när hon rider, och blir så osäker. Så jag ledde henne bort till paddocken där jag vi skulle rida sen så hoppade hon av, för en pigg ponny + en nervös ryttare går INTE ihop. Så för säkerhetsskull så hoppade jag upp och red istället. 
-
Då gick det genast bättre. Red dock bara i 10 minuter i paddocken, travade och galopperade fram. Skritta fram gjorde vi i 20 minuter. Så hennes muskler fick värmas upp ordentligt. Sen så började jag rida hem igen. Och då jäklar blev hon hyper pigg! Så travade oavbrutet i ca 5 minuter så tog jag en galopp på en raksträcka och det tyckte Ayla verkligen om, gjorde så glädje bockningar och rus, haha sötan 
-
Sen så samlade jag henne i traven innan jag saktade av till skritt och skrittade hem resten av biten. Red i ca 50-60 minuter idag. Helt lagomt. Imorgon blir det samma runda igen, dock inte till paddocken men det blir nog samma vända FÖRBI paddocken. Med sadel denna gång, hehe! :) 

Nog för att Ayla är rätt stum i munnen så är HON INTE SKÄNKELDÖD! Nejnejnej, behövde bara trycka pytte lite så rullade hon igång i trav och bara göra en galoppskänkel så rullade hon igång i galopp, utan massa slängtrav och annat.
Ikväll ska jag och mamma upp till stallet och natta Ayla & Hekla. Mockade ur hennes box och la in kvällshöt redan nu på morgonen så det är klart. Ska smörja på hennes exem på benen också.. 

Hallå?

Vi vet att ni finns kvar, men vart är alla komentarer? Blogglusten blir inte speciellt stor när ingen tar sig tiden att slänga in en komentar hit och dit? Trist tycker vi.. / Salaryttarna

Blir borta fr&lö

Så det blir ingen bloggning från min sida med nu har Madde kommit tillbaka så dethär blir bra nu! Jag fyller ju år på lördag så jag HOPPAShoppas att jag får min efterlängtade systemkamera.. ♥
-
Men vi hörs om några dagar! kommer sakna er bästa bloggläsare :)

Matilda

Matilda, det är hon som äger Snoopy vilket ni säkert vet. 

-
Ville bara tacka henne lite här på bloggen, för att hon ställer upp så sjukt mycket på mig. Fastän jag rider helt uselt ibland på hennes ponny, jag vet hur mycket han betyder för henne. Att jag får tävla med hennes ponny.. Jadu, Matilda du är helt underbart snäll! Vi ses kanske snart förhoppningsvis, så fort jag har sjuss så hör jag av mig! 
Vill du läsa mer om Matilda & Snobben? Läs då här: http://matildabjorkstrom.webblogg.se/

Lite mer om mig och min "ridning". / Del 1.

Kan se det framför mig hur många av er tänker att "varför är hon här, som inte nes rider..?" . Ska jag vara ärlig tänker jag samma sak ibland! ..
-
Jag märkte senast jag red att jag älskar, precis som väldigt många andra, att rida. Men ej med sadel! Nonono, tycker den endast är i vägen och ska jag vara ärlig kan jag inte ens rida i den. Känner mig mer säker barbacka på nått sätt. Bättre kontakt, mer känsla. Jag känner INGENTING med sadel. Ändast pin och pest för hästen under den. 
-
Menar inget illa mot att rida med sadel, men det är inte MIN grej. Vet andras åsikter om det. Men nej, jag vill, tänker och kommer inte sätta mig i en sadel om det inte bara är så att jag kanske inte vågar säga ifrån, (hehe ^^). Älskar även att jobba hästen från marken. Framförallt trickträning, men även longering och lös hoppning osv. 
-
Sammanfattning: Jag är en människa som gillar att rida barbacka , ingenting annat. Föredrar arbete från marken! :)
 
Nån gång , nån dag, ska min häst också kunna göra det där.. Fats UTAN longeringslina! ;)
 "Del två kommer att handla om mina "planer/drömmar i framtiden!
 

Tider, minnen.. :')

Ruskigt fin bild alltså.. 
Synd att hans halsring förstörde 
Okej, inte så fin bild.. Men minnet bakom den är fin. Älskar vinterbilder. Ser så mysigt ut! :')
 

OjOjOj!

Hemma från Karlstad nu då! Har varit kul, har saknat alla fina här hemma. Med tanke på rubriken så har jag inte vart inne på blogg.se den senaste veckan och ojojoj.. Fattar ingenting! Hehee, ren tur att jag hittade in på "skriv inlägg" . Få se om detta ens lyckas bli publiserat.. Hehe.
-
Hem och vila ut sig. Imorgon är det midsommar och då ska man iväg igen. Hinner ej med Gus då men det gör nog inte honom något att få stå med sina vänner i hagen nån extra dag. Ska förhoppningsvis dit på Måndag om inte Märta har något annat inbokat med honom då. :)
-
På Söndag ska jag med Isabel till Ayla. Fota och beundra hur bra en förstörd häst kan må i rätt miljö.. Det är mina planer tills på Måndag i varje fall. 
 
Jag saknar dig! Ha det RIKTIGT bra! Det förtjänar du verkligen! ♥
 
 



Första ridturen!

Nu har jag dushat och ätit och tänkte skriva lite om första ridturen med Musse! Först när vi tog in dom så var det kaos.. Hästarna var stressade, vi visst inte hur vi skulle ställa dom osv. Men det gick tillslut! Fixade iordning Musse, han var iallafall ganska lugn.
 
När vi red så, ja, vad ska man säga haha, vi red? ;)
 
Vi kom på en sträcka då vi fattade galopp och sånt, huuuuuuuuuuur mysigt som helst! Att ta sin bästa vän från att gå runt i ett ridhus och bli dragen i munnen till att raca med åkrar runt om sig i full fart..♥ Snacka om frihet för hästarna, och SNACKA om att dom njöt! Galopperade lite mer senare också, sjukt mysigt!
 
Tog av, hade på honom massa flugmedel osv och släppte ut honom. Åh, världens bästa lilla ponnyskrutt!
 
 
Två bilder sen efter ridturen! :)
 
Har ni gjort något idag?
 

Första ridpasset

Så då har jag kommit hem från Märta och efter en jätte rolig ridtur. När jag kommer till stallet fixar jag lite vid mina rycktsaker sen kommer Märta, Vilde och dom andra så vi tar in hästarna men det blir lite krångel men det löste sig så jag rycktade, kratsade och hade på flugspray och allt. Sen red började vi rida.
-
Det blev lite myggigt ibland men det gick bra. Vi började med att trava lite ibland men taizon höll på och fjanta sig och licksom skringa baklänges så Vilde bytte häst och red deras andra häst Spot och så tog Vildes pappa Taizon och då galopperade vi. Gud vad kul, första galoppen typ skenade Musse och Gwen. Dom andra galopperna var bara allmänt underbara.
-
Men jag tycker Gwen var duktig för att rida ut där för första gången. Hon blev lite rädd ibland för nå småsaker. Men hon var bara pigg som vanligt och örona fram hela tiden så himla söt!
-
Sen när vi kom tillbaka rycktade jag av henne svampade av henne hade på flugspray sen smörjde jag in hästsalva på ställen som behövdes. 
 
Två bilder som Natta tog igår. 
 

Ihoppsläpp..

Mamma kommer hem snart & då drar jag till stallet och möter upp Heklas ägare Sofia.

Hekla och Ayla ska släppas ihop så vi får hoppas att dem ska trivas ihop. Tar med mig ett par benskydd ner, för säkerhetsskull. Vill inte att hon ska få en spark och bli svullen nu andra dagen och allt. :)
Fina Ayla ♥
 
 

Ayla dag 2.

Det första jag gjorde när jag kom till stallet var att ta in henne. Hon var så skitig så jag spolade av henne som jag skrev förut idag. Schamponerade och torkade, nu är hon riktigt fin. 
-

Borstade resten av hennes kropp + manen, svansen & luggen. Hon stod bara och såg glad ut, krafsade inte med hovarna, sparkades eller nått sånt. Hon trivs kan man ju lunket säga. Sadlade och tränsade och sen satt jag upp en bit ifrån stallet. Det gick bra, hon hade öronen spikrakt framåt hela tiden och vara allmänt pigg och glad.
-
Red i ca 30 minuter helt kravlöst, hon fick hitta sin egen takt och känna efter lite själv. Hon var riktigt bekväm och vi riktigt flög fram när vi galopperade, ashärligt!

Imorgon ska jag rida lite längre och kräva lite mer utav henne, rider till travspåret och trimmar lite. Sen på lördag får hon vila. Vetinte om jag rider med nån, annars så rider jag själv. 
 

Sommarhästar 2012

 
 
 
 
Nu ska jag åka iväg på fys, sen rida vi alla ut, har en massa fina bilder som ni får lite senare, vi hörs så länge! :)
 

Dagens Ridpass - Zlatan

Jag red inte till SORF idag, men jag red ensam! Eftersom Z hade gått hoppning dagen innan så tänkte jag ha lite mer åt dressyrhållet. Började först med att skritta fram han i ungefär 10min. Därefter så tog jag tyglarna, och gick in på en volt, och började arbeta honom, han kändes faktist riktigt fräsh i båda varven, stel i höger, men fortfarande mjuk osv! :)
 
Travade fram efter det. Han kändes fin i höger, men inte i vänster. Han tog in skänkeln, eller så visade jag för dåligt för han sprang in hela tiden, stum i munnen typ.. Galoppen senare gick dåligt. han var superseg, och jag bara skumpade runt och flängred kändes det som..  Travade efter lite och tog upp sigbyglarna, då kändes det superbra, tror jag ska fortsätta rida utan stigläder lite! :)
 
Fortsatte lite med galopp lite på hela ridbanan, gick apdåligt. Han var verkligen seg och lyssnade inte på mig, okonsentrerad osv. Toppade ett hinder på 40cm en gång i varje varv bara för att gå honom piggare, det hjälpte lite.
 
Tyckte sluta när det gick "bra", så jag galopperade runt lite på långa tyglar, det uppskattades! Travade också av honom på lång tygel och skrittade  sedan av.
 
 
 
 
 

Nu är näst intill...

Nu är nästintill alla hästar hemma i hagarna, eller njaa... Taizon och Spot är på väg hem nu! När Frida och jag skrittade hem så gick det bra. Hästarna var lite fjantiga för några saker, men jag trodde dom skulle vara betydligt mer töntiga en var dom var. Som sagt blev det lite kris vid bron haha.
 
Det var jättemycket myggor!! Frida och jag hade varsinna grenar med löv som vi satt och "smiskade" runt så flugorna och knotten skulle försvinna..
 
Men nu står dom ute och äter en massa gräs och har det trevligt. Det var verkligen hur kul som helst att se Musse jätteglad och spänd..!♥
 
Ni kommer få en massa bilder senare, eftersom papi och mami har köpt en systemkamera åt mig, nu laddas den, men sedan kommer den andvändas flitigt. :)
 
 
 
 
 
 

GWEN HÄMTAD!

Så nu har vi skrittat hästarna till Märtas stall. Det gick bra att skritta hem utom att Gwen inte ville gå först bara efter Musse och sen var det VÄLDIGT myggigt och knottigt. Och Gwen ville inte gå över en bro så lite skyggningar och sen fick hon för sig och bli rädd för nått så hon stack lite eller vad man ska säga.
-
Men annars gick det bra och var mysigt. När vi kom hem rycktade vi av dom kratsade, hade på flugmedel sen släppte vi ut dom i hagen! 
-
Imorgon är det först voltige träning 12.00 sen är den slut halv två så då cyklar väl jag och märta hem till henne och rider (?) 
 
Igga att jag har en kvist i handen..
 
 

Glad tjej, glad Ayla..

Åh.. Livet är så underbart nu att det inte ens går att beskriva. 

Ayla står just nu ute i fågelsbo i en ny halmad box med hö, vatten och sin lila grimma, haha.. Nejmen. Iallafall så gick det väl hyfsat och lasta, hon kastade sig bakåt och ville inte gå in till en början, men sen fick vi in henne i transporten. 
-
Lastade av och gick med henne 2 varv runt stallet. Första varvet så stannade hon och kollade på typ allt, gick super snabbt och tittade. Andra varvet så gick hon med sänkt huvud och lunkade på snällt brevid mig, haha åh! ♥ Hon började direkt käka och dricka när vi släppte henne i boxen vilket är ett stort +. 
-
Imorgon ger Sandra mig sällskap, det är ju första ridturen och allt, och om har ju liksom aldrig varit där, så man vet ju inte. Ska iallafall rida henne i alla gångarterna, skritt, trav & galopp. Bilder, film och sådär kommer imorgon. :) 

Hämtar hästarna ikväll!

Yes! Ikväll så hämtar vi hästarna. Gud vad kul det ska bli. 5.5veckor så är lilla Gwensan som min egen lilla ponny. Föresten måste jag säga förlåt för att ni bara fårse sånna här inlägg helatiden. Men vi är ju så himla glada så man måste ju få skirva av sig lite♥
-
Sen fyller ju jag år den 23 alltså på lördag så jag åker bort fredag förmiddag till söndag. Så på fredag morgon rider jag Gwen sen har jag fixat så Gwen blir riden och det är ju bara två dagar.
-
Men det blir ingen uppdatering då :( men Issa, Madde och Märta får blogga jätte bra dårå!
 
 
Och vi har föresten fått nya blogg.se nu SÅ bra alltså, gud!
 
 

Lösgörande arbete.

Hej på er!
Tänkte dela med mig lite av de lösgörande övningarna som jag brukar använda mig av när jag värmer upp och även när jag tränar och lägger fokus på bl a just lösgjordhet.
-
Jag lägger väldigt stor vikt vid just skritten. Något jag brukar göra är att jag går en promenad på 5-10min så att både jag och hästen får röra oss lite innan vi ska in på banan och träna. Väl inne på banan ligger fokus på tempo och fokus. Att hitta det rätta tempot i skritten där det går att korta och går att få ut lite mer tryck. Viktigt är att försöka få hästen att söka sig framåt och nedåt så att den får jobba med ryggen.
-
Att ställa igenom ordentligt, kan se rätt roligt ut, men det är såååå nyttigt. Våga ställa "lite för mycket" så att du får med hela halsen, men har bogarna kvar rakt framför dig. Detta är en perfekt övning på långsidorna, ta några steg (jag brukar räkna 10 åt gången) och böj inåt ordentligt, jobba sedan rak och böj igen. I båda varven och lika mycket så det inte blir så att ena sidan får jobba mer. Det kan vara svårt om man har en ostadig häst, men försök få så mycket ställning som möjligt utan att frambenen hänger med.
-
Även i traven, under uppvärmning, är det viktigt att lägga fokus på tempo. Att rida i olika tempon och fortfarande försöka få hästen att jobba framåt och nedåt är nyttigt, du hittar även lättare det "bästa" tempot att rida i när du inte ska öka eller rida samlat, utan din arbetstrav blir mer tydlig när du värmer upp i olika tempon och får känna på. Att jobba på ställningen även i traven är nyttigt, och våga även här ställa "för mycket" eftersom det enbart är uppvärmning. Ta långsidorna till hjälp och ta en kort sträcka där du fokuserar på att ha alla fyra benen på spåret och halsen ställd inåt så mycket det går. Ju mer du jobbar på detta, desto mjukare blir din häst!
-
Kan du häst skänkelvikning, öppna och sluta är det ett stort plus vid uppvärmningen. Att jobba mycket med detta kan göra det lättare att få hästen fokuserad på de raka linjerna.
-
När du värmer upp i galopp kan du även här försöka jobba mycket på ställningen, att hitta en låg form som hästen är stadig i och även ett bra rullande tempo som inte är för snabbt eller för sakta. Om hästen kan så försök även i galopp att jobba med skänkelvikningar.

-
Det finns ett tusental lösgörande arbetsövningar att hitta på internet om man inte får någon som helst inspiration och det är alltid kul att prova på nya saker.
/ Matilda Finns på http://matildabjorkstrom.webblogg.se/

Hemma ifrån SORF!

Hallå vänner! Nu sitter jag & Märta och bloggar.. Käkat massa onyttigt & taggat morgondagen. 
Idag iallafall så var vi i stallet en sväng på kvällen, jag gjorde Märta och Frida sällskap när dem målade uteboxarna, haha.. 
-
Imorgon iallafall följer jag med Märta till Zlatan på morgonen, fotar dem.. Dem är så fina tillsamans! ♥
Sen kommer Johanna och sådäär, blir kuligt! När vi är klara i östersala så drar vi till SORF och taggar våra  pållar, eller dem är snart våra i 5,5 veckor. Nice!
-
Säger hejdå till Dante imorgon också, alltid lika svårt. Men jag vet att han kommer få det toppen hos hans gamla ägare Madde. Ska iallafall ge honom en och annan puss och kram innan vi skiljs åt. Borstar och myser med honom innan också såklart. Världens finaste! 
-
Saknar Snobben också, haha.. Åh! 
Haha, fett söt ↑

Nyss hemkommen fråg en dag på SORF

Hejsan alla där ute! Det har vart en lång dag idag, men kul har det varit. Vid 3 så cyklade jag till Stall Östersala och kollade på när Johanna hade hoppträning med Zlattis. Tyckte det såg bra ut..! Därefter så cyklade jag vidare till SORF. Vi skulle ju vara med på sommarmockningen, men det blev "ändrade" planer, vi faktist om uteboxarna tills SM.
 
Hann inte heja på Musse idag heller, buhu haha.. Aja, imårron blir han ju min i 5,5 veckor så jag har inget att vara ledsen för bwaha.. ;)
 
Vid kl.9 imårgon ska Isabels pappa skjutsa in oss så jag vet inte riktigt vad vi ska göra tills 10 haha.. Aja, ska ju rida Zlatan. Jag tror vi skulle rida till SORF's ridbana och rida runt lite.
 
 
 
 

Köpt

Hejsan! Mamma förljde med mig till granngården för att köpa lite saker så jag fick med mig ett schabrak och en hink att ha alla rycktsaker i då blir det lättare att se vad man ska ta instället för att vända upp och ner på en rycktlåta varje dag.
Hink 59 tror jag :-
Hansbo schabrak 255:-


Här är föresten bilder på mina två "grimsätt" fasst jag har en mörklila till grimma till plus att man får med en grimma från SORF.

Jag är med, hehe






R!


Imårgon smäller det!

Hur ser dagen ut idag? Det ända hästrelaterade för mig är nog att jag kanske så åka och kolla när Johanna ska hoppträna Zlatan. Tycker det är jättekul att se när hon rider honom, och dessutom kommer jag även säkert kunna sno lite tips hihi! ;)

Har fixat lite i stallet. Senare ikväll kommer det nog bli en massa uppdatering eftersom jag, Frida & Isabel ska sova.
-
Imårgon så ska jag vara vid Zlatan kanske kvart över 10 eller något. Tar in, börjar bosta, så ser jag hur långt jag kommer innan Johanna kommer. Rider då, jag tror inte att någon kommer och fotar, men kan höra lite med några om dom kan ställa upp hihi. Efter det drar jag till SORF, är där hela dagen tror jag, och så skrittar vi hem hästarna senare på kvällen!

Vad ska ni göra idag då? :)




Hiss / Diss

Hiss: Det här schabraket får en klar hiss! Snygg färg så man kan matcha med t.ex en beige piké. Och sen är det som ett tyg eller lager på insidan som typ drar åt sig svett eller vad man ska säga. Det kostar 399:- skulle kunna köpa det men inte i första hand.

Diss: Det här får en DISS, gillar det inte alls. Om det skulle vara vinrött med grön ytterkant och lite större logga skulle det vara snyggare men nej det blir en diss!

Ta inte åt er om ni tyckte det var snyggt eller så för det är min åsikt och alla tycker olika!



HÄSTGODIS

Pappa kom hem med detta nu, haha.. Tack papi! Dethär kommer nog Dante, Snobben och Ayla gilla.. hehe


Om Musse hade vart en människa.

Om Musse hade vart en människa.. Då hade han nog vart den dära lilla tönten, som aldrig vågade testa gränser och göra fel. Väldigt ordningssam och uppfostrad. Han skulle nog bli lite mobbad och skulle aldrig våga säga ifrån. Han skulle liksom vara en rädd liten plutt som alltid ville ha mamma brevdid utifall att.
-
Men inne på "banorna", så skulle han blixtra till. Då skulle han äga loss, och visa alla vad han går för. Han skulle liksom inte skryta om han vann, men han skulle vara extremt duktigt, på allt.

Det är alltså ungefär så här Musse är som häst, ganska "rädd" och försiktig av sig, men visar vad han går för på banan.

-
Hur tror ni era sköt/medryttar/egna hästar skulle vara som människor? :)

 



Ändrade planer..

Gus kommer på lördag iställer för imårgon. Trist, jag hade ju fått upp förhoppningarna och sånt, eller förhoppningar och förhoppningar, men jag hade ju planer om vad jag skulle göra... Aja. Nu får vi lite mer tid att fixa iallafall, så får vi se det. :)

På lördag kommer min kompis, Pelin åka med och rida Musse lite. Ska bli kul, jag kommer nog köra igenom honom, dressyr, han har ju inte blivit "genomkörd" sen han kom till SORF typ.. Det kommer nog även  bli en av kanske två gånger han kommer gå seriöst, sen kommer han bara få vila och ha det skönt :)


Zlatan idag.

Nu är jag hemkommen från Stall Östersala och Zlatan. Som Isabel sa, först hittade vi inte honom, dom hade flyttat honom till en annan hage, men tillslut så! Tog in, borstade och fixade, sadlade och tränsade.

Ridlektionen gick...bra antar jag. Jag skrittade först fram, och tog sedan tyglarna och började jobba lite. Han var samarbetsvillig då, trampade på bra, lite ofokuserad ibland, men han skötte sig. Vänstern var lite jobbigare. Jag började där efter skritta på en volt, började ställa osv. Och antingen visade jag för dåligt med skänkeln eller så lyssnade han inte, för när jag började ställa i vänster varv så gick han mest bara in, förstår ni?

Högern gick bättre, som vanligt haha. Då var han jätteduktig. Började sedan trava igång honom, fortfarande på volten. Det gick bra, han är mycket häst att jobba med i traven, lite ofokuserad, men han var duktig och mjuk. Vänstern var lite jobbigare, min skänklar vart jättekonstiga i vänster varv, men ändå så var han duktig. Svår att ställa och jobba med, men han lydde för det mesta annars.

Började lägga in galopp sedan på volten. Svår att fatta och galoppera i vänster med, det kändes som att han skulle sakta av hela tiden, men det gjorde han inte. Höger vart det mer fart i honom, kändes kanon! Där efter så började jag galoppera över en bom och på andra sidan två till galoppbommar, en upphöjd och en vanlig. Han vart riktigt pigg då, trevlig att ha och göra med.

Hoppade även ett litet kryss, haha lycklig ponny! Han är så jäkla härlig att hoppa med, så stort och högt, trots att det var så lågt. Mysponnyn!♥

Travade av honom på lång tygel.



Haha sen hände det en liten sak.. Vi skulle skritta av. Han typ började äta gräs, så jag gick på honom, och han blev lite sur på mig. Han gjorde verkligen världens hopp rakt upp i luften, och jag typ hamnade bakom sadeln, för jag såg lite av rumpan på honom, och sadeln, konstig syn haha! Ramlade av, gjorde inte illa mig alls, blev bara lite blöt, knäppa häst!

Klädde av honom, borstade och snackade lite med Johanna.

Lååååååång text, sorry!


Lättlurade ponny som man kan muta med gräs haha! ;)









Taggad ponny på väg mot bommar!




Haha så söt! :')



Visst var det fina bilder, har massa mer, men dom sparar jag nog på lite..!





Massa

Idag följde jag med Märta när hon skulle till Zlatan, först hittade vi honom inte damp osv, men så hittade vi honom och Märta borstade & sådär. Söt ponny!
-
Sen så red hon och allt, hon vill nog berätta själv. Jag tyckte det såg bra ut iallafall, han verkar inte helt lätt.
Aja, så fixade hon av honom och allt dedär så gick vi ut och snackade en stund om en massa saker.
-
Nu sitter jag hemma, funderade på att duscha som tidsfördriv men jag pallar inte + att jag gjorde det igår. Ska iallafall vänta tills mamma kommer hem så ska vi åka och betala stallkostnaden och så. Ska även borsta av alla schabrak och så, välbehövligt.
-
Vill ni att jag ska visa allting, mitt lilla "husapotek", mina schabrak, lindorna och allt de i ett videoinlägg också förresten?
Komentera isf :)

Akter

Igår när jag cyklade hem från voltigen stog ju ponnysarna ute i hagen och då kom lilla Akter fram och ville bli gosad med så jag känner att jag måste skriva lite om han.
-
SORF måste faktisk ha den snällaste shettisen som står ut med en "liten" spilta där ungarna springer in och plattar och borstar han hela tiden.
-
Och han måste även vara den sötaste shettisen någonsin.
När jag skulle rida nån gång förut och det var typ en timme innan lektionen gick jag igenom stallet och jag gick förbi Akter stog han där lerig och så vände han huvet och kollade på mig med värsta blicken som att jag bara skulle gå in och gosa med han.
Och såklart rycktade jag ju av han och han stog med slutna ögon hela tiden och när jag slutade borsta ur leran med piggborsten puffade han med sin lilla mule att jag skulle borsta mer.
-
Han är verkligen så himla gullig och jag hoppas han för bästa sommaren någonsin hos sin sommarvärd!♥
-
SORF's lilla maskot Akke-Pakke..♥

Åsiktsinlägg.

Vad tycker ni om starka bett?

Jag gillar inte starka bett. Egen häst, medryttarhäst, foderhäst, whatever, man ska klara av hästen man rider utan att ta till starkare saker.

"Man ska vara erfaren nog för att klara av att rida på starkt bett, men om man är erfaren ska man kunna klara av att rida utan det"

Något i den stilen går det citatet, jättebra tycker jag. Klart oerfarna inte ska rida hästen som har starkt bett, men en erfaren ska inte behöva det heller. Ridskolor är jag ännu mer hård på. Ridskolor, då lär man människor rida, dom har ingen aning om vad som händer för hästen när man drar i munnen med kanske pessoa, dom har ingen aning om hur ont det gör. Ridsskolor borde inte få ha starka bett. Whatever om hästen drar, då är den inte gjord för att vara en ridkolehäst, även om alla hästar inte är gjorda för att vara det hehe..



Själklart tycker även jag att det finns undantag. Privatryttare, en del privatryttare, som ändå vet vad dom gör, kan väl vara ett litet undantag för min del..

Fråga: Vad tycker du om starka bett.

Svar: Så länge dom kan hantera det så gör det inget.

Va? Vadå hantera? Tror ni seriöst att Lisa Andersson här, hon hade tydligen ridit 3år längre en Anna Persson. Blixten drar med Lisa då, han har pessoa, och när hon bromsar honom så "hanterar" hon bettet så det inte gör ont? Medans när Åskan (haha bra fantasi) som drar med Anna, då när hon drar i pelham bettet, då gör det skitont?

Har man ettstarkt bett till en häst så har man en andledning. Vissa är bra andledningar, vissa är dåliga. Men det är alltid samma sak, om hästen drar så gör det lika ont, även om man ridit i hela sitt liv. Enda skillnaden är kanske att hon/han som ridit längre vet att det gör ont.

Även som sagt så finns det undantag. En del påstår att hästen trivs med bettet, och andra hästar behöver bettet. Jag har inget att säga till om när det gäller det, det är kanske sant? :)

 

Det där var lite av mina andledningar. Jag hoppas inte att jag "sårade" eller gjorde någon arg, för det var jag inte ute efter.

 


Haha, jag är verkligen inte bra på att skriva åsiktsinlägg, även om jag gillar att skriva det, hoppas det var okej. :)

 


Måndag.

Imårgon så åker jag och rider Zlatan. Ägaren ska sitta med och "hjälpa" mig lite eller hur jag nu ska förklara det. Isabel ska följa med och fota oss, så vänta er en massa bilder! Jag är faktist lite smått nervös haha, varför vet jag inte, kanske för att det är än en gång så många blickar som riktas mot mig?
-
Iallafall ska jag och Isabel mötas/vara där vid kl.10. Vi tar in honom, (FOTAR MASSA TILL HEADERN OSV!!) borstar och fixar. Vet inte om vi ska börja sadla och tränsa då också, vi får se. Halv 11 kommer ägaren och så börjar jag väl rida då. När jag ridit klart så borstar vi av honom, släpper ut och så.
-
Senare efter det åker jag ut till pappa och krafsar och fixar lite, det sista tills tisdag.

Hård dag med massa jobb, med andra ord!

Bild i repris, nu blir nog Isabel arg för det är en gammal bild, tur att ni får massa nya senare då! :)

 



Dagens fråga!

Vad brukar ni göra i stallet? Mer än att mocka, fodra, rida och hålla på med hästen/hästarna?
-
Vi på salaryttarna gör allt ifrån att gå ut och gå på ridvägar till att hoppa ute i paddocken, haha knas!

Två bilder från när jag, Märta & en tjej som heter Pelin hoppade i paddocken för ett tag sen.


SORF

Först var jag hos Anna Bäckman, skrev kontrakt och sånt där. Det ska verkligen bli jätteroligt att få börja rida Zlatan, tackar, tackar Johanna för jag får den möjligheten, han är verkligen en ponny jag gillar! :)
-
Efter det åkte jag till SORF och var där med några. Hann inte ens säga hej till Musse för han skulle ut.. *SADFACE* Jag som hade ett äppelskrutt till han och allt, haha. Voltigeträningen senare var skoj, först hade vi massa gymkhana saker, Bella var seeeg så vi kom sist, blev arg. Men annars gick det bra. :)

Förlåt för ett konstigt inlägg, men ska skriva mer lite senare..


Beboooo :*


Söndagen i stallet!

Den var händelserik & rolig! :)
Började med att komma till stallet runt 20 i 12. Då tog vi in hästarna, tog Phoenix. Han var väl en av dem snällaste. Alla andra hoppade mest runt, sprang och reste sig. Haha, orkar inte. En gång iallafall så hoppade han till och en gång så sprang han typ, men det räckte med att jag röck tag i grimskaftet en gång så slutade han! :)
-
När vi var klara med *host* bråk hästarna så borstade vi ponnysarna. Borstade på mina små gryn. Dante & Ayla. Mysigaste ponnysarna i stallet, lätt!
Dante var inte alls skitig så honom borstade jag i 7 minuter högst, och Ayla 10 ca eftersom hon var något skitigare. Myste en massa med båda också.
-
Sen så tog vi hand om nybörjar grupperna och blablabla. Såg att Dante såg väldigt stel ut så så fort han kom in så borstade jag av honom, kratsade hovar (eftersom dem som ridit honom inte gjort det) och knäppte på en grimskaft. Stretchade hans nacke och alla 4 benen. Nacken är han rätt vig i, men benen däremot... Ajajaj! Får börja stretcha hans ben varje gång jag är i stallet.
-
Vi packade hö påsar, mockade och sopade hela stallet därefter och innan vi släppte ut alla hästarna igen så gick vi upp och åt. Tog denna gång Gulliver och min lilla Dantis. Gulliver alltså, haha.
-
Aja, rätt långt text. Vilka läste allt? ;)







Hiss & Diss

Hiss: Så sjukt snyggt! Detta ska bli mitt nån gång i livet, ska! Skulle passa perfekt på både Dante och Snobben, nån som har lust och köpa ett till mig?
Diss: Dissar denna. Ser hemmgjord ut och är bara allmänt ful (absolut inget illa menat till dem som har en) men kom ihåg, MIN åsikt. 330 för denna skulle jag inte betala iallafall.

Nästa veckas planer..

Måndag: Jag tror jag ska försöka ta mig ut till stallet och fixa rent det sista med stallet/sadelkammaren och hagarna.

Tisdag: Gus & Buzzin kommer troligen då. Jag tror jag mest borstar och myser med dom, kanske att jag sätter på grimman och nått grimskaft och rider Gus lite, fast isåfall i närheten så Buzzin inte blir orolig osv. Det återstår att se. :) Sover nog kvar hos pappa då.

Onsdag: Rider ut med Gus, antingen med grimma eller träns, barbacka iallafall. Senare på kvällen rider vi förhoppningsvis hem ridskoleponnysarna. När dom kommer hem så kollar vi väll så dom alla funkar ihop osv, ingen ridning på Musse.

Torsdag: Rider nog ut först på Musse med Frida & Gwen, får se om grannarna vill rida med? Tror jag busar bara med Gus då, får se.

Fredag: (Midsommarafton?) Isåfall vilar nog Gus, rider Musse, kanske gör något med Buzzin, går ut och går med henne eller liknande. Sover kvar hos mina kusiner, grannarna kollar till hästarna.. Hm, kom på värsta idén, kanske Yrsa (Vildes syrra) vill rida Gus? :)

Lördag: Om Yrsa red Gus på fredagen så vilar han, Musse rids som vanligt, kanske kan rida med Isabel då? Hittar också på något med Buzzin också tror jag.

Söndag: Musse rids, kanske Gus också. Senare ska jag också till Zlatan då och prata lite med ägaren osv.



Jag brukar aldrig "lyda" såna här sheman, men hoppas jag gör det nu då haha.. Sen kommer jag också rida Zlatan några dagar i veckan, det är inte säkert vilka men då vet det.



Johanna & Zlatan.


Nu är jag antagligen i Karlstad!

.. Och har vart här i två dagar nu..
-
Jag saknar nog Zello RIKTIGT mycket. Det kommer fler tidsinställda under veckan men det blir nog bara cirka ett om dan. Men ni blir ju ändå så bra updaterade av dom andra på bloggen.
-
När jag kommer hem härifrån kommer sorfhästarna samt Gus och Buzzin redan vara hemma hos Märta. Längtar faktiskt till att få lära känna alla små troll som står och betar i hagarna.. Det ända som oroar mig är att jag är alldeles för lång för Gus.. Skulle egentligen bara vilja motionera honom från marken. Tycker ju det är roligare än att rida också så för skulle det vara pricken över i:et. Kanske bara rida honom nån gång när vi ska ut på långritt med picnik och allt sånt där.. Hahah, ååh, längtar!
Bild på Gus sedan förra sommaren.. Har är ju garanterat mycket rundare och goare nu! ;)



Några frågor till er!

Gud kom på värsta bra frågorna, SVARA ÄRLIGT på alla frågor, nere i en kommentar! gud vad kul..
1.Vilken i bloggens inlägg gillar ni mest?

2. Vilket "ekipage"i bloggen är sötast?

3. Vem gör det intresantaste inläggen?

4.  Har ni nån favorit i bloggen, vilken??


Nu svarar alla, ALLA svarar okej.
Så kan vi räkna ut sen vem det blev på varje fråga.
+

Är ni hopprädda?

Som rubriken lyder, är ni hopprädda? Känner ni er någonsin osäkra när ni hoppar?
-
Jag brukar näst intill aldrig bli osäker i hoppningen. Men hästar jag är säker med är jag inte det, som Musse. Jag styr inte mot ett hinder som jag vet han inte klarar, aldrig, men ibland måste man chansa lite, hoppa högt, känna nervositeten, och sen känslan när man klarade de.
-
Tredje gången jag red Musse någonsin så styrde jag honom mot trestuds på 80cm. Ganska galet, han tvekade lite, gjorde en vägran, DÅ blev jag osäker. Tvekade på om jag verkligen gjorde rätt. Men när han hoppade och jag fick den där känslan att vi klarade det så visste jag att jag inte var galen. Liksom, ponnyn har ju tävlat SM?!
-
Prince är jag adrig osäker med, han är så snäll att han hoppar 70cm i trav, bara han inte vägrar liksom. Jag har alltid trott på honom, och vi litar på varandra, annars hade vi aldrig kommit upp till 90cm. 90cm är mycket för han, lilla Prince.

 

Men jag frågar er, hur tänker ni kring hoppning? :)


Ska göras med Gwen

Fick en kommentar att jag skulle göra ett såntdär inlägg som Isabel gjorde om Ayla fasst med Gwen så okej!


Innan:
Köpa två nya schabrak
Göra i ordning en hink med alla nödvändiga ryktsaker



När jag tar hem henne:
(Det kommer ju stå 4 SORF hästar hemma hos Märta så vi kommer släppa ihop dom bara i hagen, sen nästa dag ska jag..)
Tror Märta och jag och nån mer kanske går en sväng i skogen så dom får bekanta sig eller rida ut i skogen och bekanta dom barbacka kanske ?


Och efter några dagar när hon har bakantat sig ska jag:
Duscha henne skit noga med schampo och ta bort alla hennes äkliga kiss fläkar så hon blir jätte fin.

Tror det bara är det, 4 dagar kvar...♥

Gus, ett av jordens under!

Jag vet inte om det är värt att läsa det, skriver det för att skriva av mig, ni som läser allt får en kram nästa gång vi ses haha! 



 



 

Alla som kommer möta honom i sommar eller när som helst annars har tur, för han är inte en ponny man träffar varje dag, han är väldigt speciell. Envis, har inte så mycket kapacitet inom ridning, halvt galen, men ändå söt, snäll, omtänksam, glad och positiv, han försöker alltid göra sitt bästa. Haha, eller, inte det sista kanske? Nej, men jag menar, han kan om han vill.


Jag kan tycka att det är lite obehagligt ibland med hans bus, men inte om jag tänker om ett varv, varför busar han, jo, för han är glad, han är sprallig och lycklig och vill visa sin lycka. Whatever om jag ramlar av, sålänge Gus är lycklig så.

 



Ibland frågar jag mig, varför lånar jag ut den bästa filuren som finns i mitt liv till Madde, när jag kan komma honom närmre över sommaren, dela en liten till del av mitt liv med honom? Jo, för Madde är min bästa kompis. Hon har hjälpt mig så läskit mycket, att hon är värd att få dela sitt liv med Gus. Jag vet hur underbar han är, och om jag vill att någon ska glädjas med honom, så är det Madde.




Madde chillar på Gus haha, asgammal bild också..

Jag minns exakt hur det kändes att klappa hans babypäls. Hur det kändes att kolla in i hans genomsnälla ögon, att vara hur trött på honom som helst osså. Jag minns en gång när han var superfjantig och kastade sig för allt i nätheten när jag red i hagen. Så jag gick och gömde allt det bakom transporten. Det räckte med att jag bara vände mig om, såg hans nyfikna blick, det för stora blåa schabraket på, stå där och kolla på, då blev jag helt varm i hjärtat.




Du och jag, tillsammans föralltid, min älskade Gus. Vännen, det gör ont för jag saknar dig så sjukt mycket, det svider, tankarna far till dig hela tiden. Nu ska allt bli som vanligt igen,
D U Ä R B Ä S T A V A L L A , M I N B Ä S T A ! ♥








Är jag korkad?

Vet ni en sak som jag vill/ska testa i sommar? Rida löst. Alltså bara med repgrimma eller halsring, på Gus såklart. Jag tror verkligen att han kan gilla det, med tanke på att han inte tycker om att ha sadel på sig, och massa grejer, och även jag vill testa det. :)

Tror ni jag är helt ute och cyklar eller..?

För om ni läser JOSÄFINS blogg så vet ni att hon rider löst. Har blivit mer och mer sugen på det när jag sett bilder och läst massa så. Btw, du är helt ascool Josäfin, haha diggar dig, alla måste kolla in!! ;)


Lånad bild från hennes blogg..


Åsiktsinlägg - Ridskolor

Ridskolor
-
Jag gillar inte ridskolor, och då undrar ni varför jag går på ridskola? Jo för om jag slutar där kan jag inte rida nån annan stans och man kan faktiskt vara med och förändra väldigt mycket.
-
Jag gillar inte ridskolor för att det är FÖR mycket pisk, dra i munnen, borsta borsta borsta! Bort med pisken helt tycker jag, ridläraren skulle få bedömma om man behöver piska till den hästen. Dra i munnen, ridlärarna borde vara jätte stränga med det, från första början om man drar ska ridläran säga till hela tiden. Och det kan ju vara svårt att se allt men då skulle det kunna vara mindre grupper. Borstning, det är ju bra att hästarna blir borstade. Men att man vänder hästen borstar sen kommer en anna och borstar igen...
-
Sen borde man göra så att hästarna får ridas i skogen minst 2 ggr i veckan så dom får vara ute mycket, men då finns det ju inte alltid ridvägar. Sen borde hästarna få hel vila typ dom gångerna vi har lov så att dom får vila från hela ridskolan gå i hagen eller nått.
-
Och sen skulle det vara kul om man typ 1 gång i veckan att skötarna tog sin sköthäst och fick rida med en ridlärare nån runda i skogen barbacka eller nått! OCH
-
Det finns jätte mycket man skulle kunna göraför att ridskolan skulle bli jätte mycket roligare för både ryttarna och hästarna
!

Igga texten jag råkade trycka bort hela inlägget men Isabel hade kopierat det så det blir Facebook text. Tack Issa



Vad vill ni läsa om?

Jag vet själv hur det är när man bara får läsa tråk inlägg som man inte gillar. Så jag frågar nu vad NI vill läsa om? 
Ni läser 
Vi skriver



Detta ska göras innan & när Ayla..

Detta ska göras innan & när Ayla kommit hem.

Innan:
Åka upp och betala stallkostnaderna till Sofia
Ta hem min ryktlåda och göra rent alla borstarna
Borsta av alla schabrak
Skriva på foderstaten, skriva på hennes hink och sådana småsaker.
-
När jag får hem henne:
Lasta av henne
Leda runt henne så hon får vänja sig vid omgivningen
Ställa in henne i hennes box och lägga in en hötuss
Byta schabrak och förbereda morgondagens ridpass

Ny design!

Ny design tryck f5 om ni inte ser!


Provade 2 utav mina schabrak på Ayla!

Provade 2 utav mina schabrak på Ayla. Dem satt väl bra, mitt hemma gjorda (ni ser vilket som är hemmagjort) är skitfult, men det får vara ett slit och släng schabrak i sommar bara när jag rider barbacka. :)

Några Failbilder


Såg att ni ville ha mer fail bilder så jag kan visa dom bilderna sen jag red Donna på Grällsta, jaa kolla bara på bilderna..

OM NI VILL KLAGA PÅ MIN RIDNING? HÅLL DET BORTA! haha igga också att jag typ tappat stigbyglarana på varje bild..



1.


2.


3.


4.


5.


Asså dom här bilderna får ni typ ta med en nypa salt.. 7 är typ brutal heh..



1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9...



Haha ja det var det.. bjuder..!


Hemma från Märta

Hejhej, har pricis kommit hem från Märtas stall. Vi skulle fixa stallet och hagarna till sommarhästarna!♥ Ååå.. längtar så mycket! Men jag, vilde, märta och yrsa (vildens syrra) var i stallet mest och fixade med alla salvor, sadelhängare och sånt.
-
Jag tog lite bilder från stallet och hagarna så kolla↓
husakoteket :p
där längst bort är stallet, rätt mycket gräs..
en så fixas lite med trådarna och så men dom ska inte börja med denhär hagen.
Hagens längst bort vid vägen ska dom börja andvända, ville bara visa hur jäkla mycket gräs det är.
Om ni Märta eller Vilde eller vill att jag ska ta bort nån bild kommentera!



Ute hos Snobben.. ♥

Blev ingen ridning idag. Det regnade och blåste imellan åt + att paddocken var blöt. Så han får stå idag :)
Tog iallafall in honom i 30 minuter ca. Började med att dra bort vatten ifrån pälsen med en svettskrapa, sedan borstade jag bort sand som han hade på ryggen och även benen & kände igenom honom.
-
Borstade manen och tog ur flätan som han hade i svansen och borstade ut svansen lite. Sen så gjorde jag en ny fläta. Kratsade hovar, borstade luggen, ansiktet och sist men inte minst satte på honom hans regntäcke.
-
Innan vi tog in honom så mockade vi (Jag & Åsa) samt fixade hans foder. Blev fint :)
Mockade undan i stallgången, sopade och sådär efter vi hade släppt ut Snobben också, kommer sakna honom när vi har sommarhästarna.
Kommer ju knappt hinna åka ut till honom under dem 5,5 veckorna. Men resten av tiden ska jag tillbringa med honom som vanligt! Bästaste lille ponnybusen i världen ♥



Ny design på G!

Just nu har vi ganska mycket på gång här på Salaryttarna.. Vi håller på med frågestundsvideon, vi har fixat och donat med tävlingen och nu är en ny design påväg! Den kommer bli riktigt fin kan jag lova! Så nu har ni något att se fram emot! ;)

Ut i regn och slask.

Nu ska jag och några till ut och fixa med hagarna och lite av stallet kanske. Det jobbiga är ju att de spöregnar eheh.. en vi får se om vi behöver byta några stolpar, men vi måste sätta en extra tråd på en hage, kanske två (?) för annars rymmer Gus.

Men nu knackar det på dörren, vi hörs! :)


4 dagar kvar, can't belive it..


På Söndag så..

På Söndag ska mamma och jag åka in till Anna Bäckman och skriva kontrakt med Zlatans ägare osv. Det ser jag framemot! Så nästa vecka börjar jag rida, om jag minns rätt? Vi får se vad jag gör, men inget seriöst, ägaren kommer ju vara med också, och innan jag börjar "rida", så vill jag känna honom lite som ni kanske förstår.
-
På tisdag kväll så ska vi försöka ordna så att Gus & Buzzin kommer. Alltså kvällen innan vi rider hem ridkoleponnysarna. Ska bli så hilmarns kul! Jag har verkligen saknat Gus..! Hela den veckan ska Madde vara borta, så jag kommer rida honom, kulikul. Ska nog mest rida runt i skogen och busa i hagen, för jag gissar att hans mage kommer vara ganska så stor haha! ;)





Dagens hopp-pass - Dante

Oj, oj, oj! Så ponnyn var pigg idag. Härligt att veta att han lever! ;)
Började värma upp självständigt. Arbetade honom först i skritt efter framskrittningen, sen i trav. Han gick riktigt fint då faktiskt, nöjd! Efter så började jag galoppera och det gick väl rätt okej. Han var lagom pigg och så.
-
När vi sedan började hoppa kan jag ju säga att formen försvann helt, ponnyn gick med huvudet i himmlen och bara drog. En gång brallade han rätt snabbt faktiskt, haha, dampponny!
Hoppade bank, vattengraven och avslutade med en liten bana. Rätt lågt men kan vi red i 1 och en halv timme så det var ju rätt okej ändå. Ponnysarna/hästarna hade inte gått nånting idag nästan, lika bra vi hoppade av dem.
-
Alla var craaazy! 3 avramlingar idag, tur jag inte var en av dem. Såg rätt otäckt ut, speciellt sista avramlingen. Ida ramlade av Xargovia, hamnade typ mellan hennes bakben och ja.. Resten förklarar ju nästan sig själv.
-
Aja, jag är rätt nöjd över dagens ridpass, Dante kunde väl lyssna lite mer på hjälperna och inte bara ta bettet och springa iväg. Annars rätt nöjd som sagt. :)
Ja, ni ser ju när han brallar.. Efter vattengraven. Ser nu också att han nosrem har gått upp, alltså inte gått upp, men flärpen liksom fladdrar, haha irriterande när man ser det nu i efterhand.


Gör som Isabel

A Akter, Ayla, Albin

B Bessi, Bylur, Bull, Bella

C
-

D Dante, Danza 

Elton, Ellen
 
F Frosty

G Gwen, Gus, Gnistra


H Hinni

Isabella
J Jarpur (?)

K Krisa


L Listen, Lilleman

M Musse, Macho, Mac Spot, Mirte

N -

O Olympus Bobby, Olympia, Opaline

P Prince

Q -

R Ronja, Rovalds Zello, Rubikon, Raffe 


S Snoppa, (?), Skotti

T Timmy, Taizon

U Ursus

V
-

W -

X -

Y -

Zlatan 

Å -

Ä -

Ö -

Jag har säkert missat massa, men jaja, godnatt alla läsare!






Förkyld och hostig..

Ska man ta sig hem till pappa och vidare till en vecka nere i Karlstad..
-
Gårdagen känns idag! Har fetaste blåmärket på armen efter att Frida typ fick utbrott på mig igår. Haha, sötnöt! ♥
Vi åker imorgon och ingen data medföljer.. Min "riktiga" bloggning får lov att vänta tills jag kommer hem. Saknar redan Zellsii.. Usch, varför fastnade jag för en ridskoleponny?.. Bara tanken på att han inte kommer tillbaka förrän om 5,5 veckor är.. BLÄÄ! hehehe.
-
Men tanken på att jag kommer vara lyckligare än nånsin när han kommer hem igen är.. Yeiiih! Haha, töntkilleen! Saknar honom redan! Igår var sista gången jag såg honom och kommer inte få se honom tills han kommer hem igen. Mitt sista minne med honom..


Pussisar, knubbis!
Ha ett riktigt skönt sommarlov! det ska jag! ♥



Failbilder..?

Det va 1 enda liten själ som ville ha fler failbilder, så då måste jag ju vara trevlig ändå och bjuda på några! ;)






Jo, här bjuder vi på oss själva, haha så fuul


Men loss då förihelvette..!


Tjurkärringen Gwen är i farten.


Hej Layla...Jo, jag är också glad över att se dig!


Phoenix är ju känd som att vara dryg haha..


Smygfotade Madde thihi


Älska bakbenstekniken.. :')


Skotti don't like vattenmattan.


Dagens Ridpass - Musse

Skrittade fram några minuter, han kändes galom pigg då. Tog tyglarna och började arbeta honom lite smått, kändes också bra, han var mjuk att ställa, men inte kunde han trampa under sig och kröka lite på nacken, icke sa nicke hah..
-
I både traven och galoppen så kändes han fin, lyssnade på mig, vilket vi strävat efter ett tag. han brukar bli så pigg att han bara rusar iväg och inte tänker typ. Nu har han börjat lyssna på mig, och blivit lugnare, kanske börjar tröttna på livet..?
-
I högergaloppen red jag mest, ökade och minskade, sen galopperade jag över en bom lite också. I vänster så red jag lite på en volt, där var han SUPERFIN, lugn och sånt. När jag dock travade av honom på slutet blev han sådär springig, fick säga åt honom några gånger för att han skulle lyssna, gick lite bättre då.

Slutsats: Det kändes bra 80% av hela ridpasset, framförallt galoppen.




Haha åh!




Världens bästa..

Handlar ju såklart om världens bästa plutt. Somsagt så var det skötarridning idag och jag red knutten.
Red barbacka och det gick helt okej. Han var lite tjafsig början av passet men det gick över ganska så fort vi tog tyglarna och började trava. Han var riktigt, riktigt seg.
-
Gick över ganska fort det med efter första galoppen och han blev alldeles lagom pigg.
Efter så gick jag, Märta och Frida ut och spelade in frågestundsvideon och sen var det fika.
Helheten av dagen. Den har varit annorlunda, rolig och det har framför allt varit världens bästa avslut innan plutten åker"

Hehehee, nån mer än jag som verkligen inte kan låta bli att titta sig i spegeln när man rider förbi den?


Och jaa.. Jag ser jätteknubbig och alldeles för stor ut men efter sommaren kommer jag vara ännu större så det härva antagligen sista gången jag red honom.. Världens bästa! ♥


Dagen, ridpass m.m

Började först att åka till SORF. Borstade av Dante en snabbis, och mös lite smått.
Chillade mest runt i stallet med kompisarna liksom, ganska skönt. Sen så gick vi upp till caféterian och snackade lite innan mötet.
Själva mötet gick bra, jag och Dantes andra skötare skulle rida Dante såklart. Bestämde mig för att rida barbacka, han är så skön att rida barbacka på så.. :)
-
Borstade av en gång till, kratsade hovar och redde ut man och svans innan vi satte på honom hans benskydd och tränsade. Jag började rida första passet, så gick upp i ridpasset - hoppade upp - skrittade igång.
-
Till en början var han stel och seg. Det var inte förrän första galoppen han blev lite mjukare och samarbetsvilligare.
Så efter första galoppen så gick det rätt bra. Travade av och skrittade av.
Arbetade honom med i traven, gjorde lite volter och travade över några bommar några gånger. Gick rätt bra! :)
Slutsatts: Kunde bjudit liiite mer, men annars rätt okej.


Blev strömavbrott mitt i ridpasset btw, haha..

Ja, efter SORF så rullade bilen vidare mot Snobben
Började med att mocka, fixa foder, och ta in och borsta på honom. Jag borstade honom länge och noga & kliade honom. SNOBBEN LIKE!!
-
Själva ridpasset gick sådär. Började skritta fram på lång tygel i 10 minuter. Han lunkade på bra.
Tog tyglarna och gjorde volter i hörnen i båda varven i ca 5-7 minuter. Sen så la jag till trav på långsidorna. Han lyssnade bra i övergångerna. Efter ca 7 minuter där också så travade jag på hela fyrkanten och gjorde volter, stora och små.
-
Satte därefter på snodden och började känna lite på galoppen. Galopperade på en volt och det gick SÅ BRA! Jag tror aldrig jag lyckats styra honom så bra som idag. Annars har det bara blivit dragit och allt, men idag så koncentrerade jag mig och behövde bara krama innertygeln och trycka försiktigt med ytterskänkeln.
-
Efter att jag galopperat i båda varven fortsatte jag med travarbetet, men jag satt då ner i traven. Blir mycket lättare att styra då tycker jag.
Provade fatta galopp från skritt några gånger i slutet också innan jag travade och skrittade av. Gick sådär, han blev lite tjafsig i munnen då. Lyssnade inte alls på mig när jag hållde in honom utan började i stället slängtrava. Saktade DIREKT av och gjorde om & det gick hyffsat. Slutade när det gick bra då och började trava och skritta av somsagt.
Slutsatts: Okej, han blev tjafsig i munnen på slutet somsagt, men det gick helt okej ändå :)




Red med väst btw, därför jag ser så "knubbig" ut.


Stalldag idag.

Först var det som sagt skötaravslutning. Red pippiponnyn, men skriver mer om det sen. Efter det så var det voltigeträning, jag var otaggad till 1000%! Men det gick bra osv.



Jag tog mig även en tid till att borsta Musse. Han var minst sagt smutsig, jag tror han har haft lite kul i hagarna, vad tror ni? Men det är så mysigt att ha en helt ensam tid, utan att människor utanför står och glor. Eftersom vi var ganska ensamma så blev det från en snabb borstning till en lite längre, lite längre, lite längre osv haha.


Bilder från ridningen kommer tillsammans med ett annat inlägg! :)


Dagens ridpass - Mirte

Idag har jag ridit Mirte två gånger idag. Skriver bara kort om dom nu.
-
Första gången red jag barbacka det gick bra hon gick fram bra men lite slö och ville stanna och plia lite grann. Skritten gick hon fram okej. Traven var jätte bra. Galoppen gick väl okej men om hon blev själv i ett hörn t.ex så ville hon sakta av eller springa till dom andra. 
Sammanfattning: Bra men inte 100%.
-
Nästa ridpass vill jag inte prata om usch, det var höjdhoppning men jag hoppade högst 80cm och jag tycker inte ens den ska räknas för jag fick typ bara över henne över hindret. HELA ridpassen fick jag bära runt henne. Hon var seg och osammarbetsvillig all the time. Vill bara glömma ridpasset nu, blää!
Sammanfattning: Somsakt blää!
-
Märta tog lite bilder men min kamra dog när vi skulle ha själva "höjdhoppningen". Och den suger verkligen, sämsta kamran ever!
Framhoppningen.

Gamla filmer

Hej allihopp tänkte bara visa lite gamla filmer som jag och Märta la upp på våran gamla blogg Ponniigalna. Haha vi var typ skit små då, kolla↓

Märta och Bobby kolla vad liten Märta är, haha det ser ut som hon inte ens kommer nedanför schabraket men fötterna så sött!




jaa.. ingen kommentar tror jag vi kör på denhär. (kolla stallkläderna)




Den här filmen är från Isabels sida men jag älskar videon, både jag och Gwen har utveklats så himla mycket verkligen! ♥


haha omg får inte igång henne typ, och sen har Gwen versta giraff halsen! usch haha♥





Jag bara älskar filmen så himla gulliga och gus busar och märta skratta!! ♥

Den här är typ bäst, märta säger i början "vi ska typ skritta och kanske trava" fortsätt kolla haha!! ♥
Vilken video tyckte vi bäst om ?

Hästar jag ridit | A-Ö

A Akter, Ayla, Albin, Ametyst, Amba, Akilles

B Brolle, Bessi, Bull, Bella

C Cyrkonia, Comet

D Dante, Donn,

E Evita, Emilek,

F Frosty

G Gwen, Gus


H -

I Isidor, Isabella,

J Jas

K Kontusz, Kropek


L Lili, Listek, Lora

M MammaMia, Mirte, Macspot, Mascot, Myzsa, Max, Musse, Mille, Matcho

N -

O Olympus Bobby

P Pasad, Prince,

Q -

R Ronja


S Snoopy (Snobben), Sinni, Sina

T Timmy, Tramp

U -

V
-

W -

X -

Y -

Z Zampette, Zello


Å -

Ä -

Ö -


Idag..

..ska jag rida två ggr. Först klockan 1 är det skötar ridning och då vet jag inte vilken häst jag ska ha, eftersom jag ska ha Gwen hela sommaren så tänker jag att nån liten tjej som vill rida Gwen kan få göra det♥
-
Sen 20 i 6 är det "min ridning" och då ska vi ha höjdhoppning för det är sista gången på terminen så det ska bli sjukt kul alltså. Jag har ju bara hoppat 70cm tro det eller ej närå men jag har faktiskt bara det och det har jag hoppat flera gånger men nu blir det väl ändring på det. Men jag vet inte vilken häst jag ska ha så det är lite läskigt haha.
-
Föresten så saknar jag Bull jätte mycket, lilla bubben! Tycker sjukt synd om en tjej som heter Nathalie som har han som skötarhäst och inte kommer se han på hela sommaren. Men han är saknad!♥
Gammal bild men Bull är så söt på den, tävlingsponni!♥



Saker ni inte visste om oss Salaryttare.

* Av oss fyra är det som två "team", Madde och Märta, och Isabel och Frida. Vi är alla vänner, men vi vänder oss först till den andra i "teamet".

* Vi fyra bråkade jättemycket förut, då var det dom här "teamen", men nu har allt löst sig och vi är riktigt bra vänner allihop.

* Förut var Frida och Märta bästa kompisar, men nu har vi glidit isär från varandra, lika med Isabel och Madde.

* Märta och Isabel tycker det är roligast att blogga av oss fyra.

* Vi alla är eniga om att sommar 2012 kommer bli den bästa någonsin!







/ Salaryttarna


Möte & stallfix

Var på ett möte ang. sommarhästarna nu på kvällen. Mysigt! Vi skrittar förhoppningsvis hem dem på onsdag den 20:nde istället, på kvällen efter lektionerna.. Kan inte vänta!
-
Innan mötet så ryktade jag av Danteliboi och släppte honom i hagen. Snällaste ponnyn på jorden är han, världens finaste! ♥ Och efter mötet så gjorde jag, Frida, Madde & Märta ett misslyckad försök till lite videos. Och mitt i allt så rymde Akter och Zello, så det var bara för oss att springa bort och hämta dem. Skitponnysar!
-
Photoshootade i samma veva, blev riktigt, riktigt bra bilder! Madde är nöjd och vi är nöjda. Imorgon så tar vi lite nya bilder på mig och Dante & mig och Snobben också. Frida blir troligen också fotad imorrn, så är det bara Märta som saknas sen.
-
Smakprov ifrån Maddes såkallade "photoshoot"




Idag i stallet!

Jag åkte till stallet så jag var där vid kl.6 då mötet för SM var. Gick runt och kollade lite, saker som måste frächas upp osv, ska bli ruskit kul att tävla, och nu så slår vi Laholm, promise!! ;)

Direkt efter det så var det möte om sommarhästar. Vi skrittar förmodligen hem dom Onsdag kväll, alltså om prick en vecka, kan inte vänta! Blev mer förväntansfull nu efter mötet, blev så glad för en del saker Kicki sa.♥

Imårgon så är det ju skötarridning. Ska nog rida Musse då, kulikul. Ska isåfall tror jag träna lite på att få han att slappna av för börja arbeta sig neråt, eller att få en lugn och lite längre galopp, han är så spänd i galoppen, kort är den också.


Har inga bilder, men kan säga att vi fick ruskit fina bilder på ett ekipage här i bloggen, som kommer andvändas till header..


Min stjärna till ponny!♥



Hööks tävling!

Hej alla fina!♥

Jag är med i en hööks tävling finaste sommarbilden så det skulle var snällt om ni röstade på min bild på mig och Gwen.
Om ni är med kommentera bara länken till er röstar jag om ni röstar på mig, Tack!


PS: blev lite fil i bilden, klicka på bilden för att komma till sidan och rösta * !

Fail video haha..



Madde & jag var ju hos en kompis en helg, och så skulle Madde videoblogga, men det blev lite fail haha.. ;)

Hon gjorde en till efter, så den kommer upp lite senare idag!


Imorgon..

Imorgon är det skötarridning. Ska rida Dante och sådär.
Vet inte om jag kör på någon speciell outfit. Vi får se helt enkelt. Ska iallafall jobba honom mycket på volterna, lite mjuknande övningar helt enkelt. Har saknat ponnyskrutten
-
Sen efter det så drar jag till Snobben. Ska rida i paddocken, även där arbeta honom på volterna. Imorgon fokuserar jag på att jag ska hålla honom i rätt tempo, ha stöd i tyglarna, och att inte tvärvända honom runt när jag gör volter. Utan att jag ska våga ta ut volterna och ha honom innerställd. Vi får hoppas på det bästa. :)
-
Film och bilder kommer imorgon, bästaste Madde följer med som sällskap och fotograf.


SÄLJES - ridstövlar

Säljer nu mina ridstövlar, köpta på hööks för ca ett halvår sen. Aldrig ridna i, har endast stått då dem är för stora för mig i vadarna.

Original pris: 1299 kronor
Mitt pris: 950 kronor. Och somsagt, aldrig använda och i mycket fint skick!
Storlek: 36, men stor i storleken.
Vad storlek: Vet ej, vid intresse kan dem mätas.
Alla stenarna sitter kvar.

Vill ni ha failbilder?

Har massa konstiga bilder på den här datorn! Några komentarer och ni får en drös med bilder! :)




11 hästar! fortsättning..

Bessi frá stora hofi (Bessi): Jag lärde mig rida på Bessi, alltså, han har funnits i nästan hela mitt liv. Världens snällaste. Tävlat VM har han gjort. När han kom till tävlingsplatsen så rullade han sig osv medans andra hästar blåste upp sig och var allmänt fjantiga. Folk nästan skrattade åt honom, men när han kom in på banan och gjorde sin grej, då blev det andra syner. Jag är så stolt över honom! Han var en isis, som typ alla andra också var haha..



Skotti frá Raufarfelli (Skotti): Min första foderhäst, isis. Han har astma, så jag minns att mamma sa när vi red "nu ska vi galoppera, men vi kan ju inte galoppera så mycket för Skotti har ju astma" men jag tyckte vi galopperade jättelångt hahaa! Nej men han är så speciell, och jag var ledsen huur länge som helst när han flyttade. Nu för ett par veckor sen så hälsade jag på honom, snacka om att den hästen har det bra. Jag är grymt glad och stolt över att ha varit en del av hans liv.


Dom två första bilderna är nya, inte dom andra.

Krisa: Min andra foderhäst. Fäste mig vid henne ganska rejält, eller det märktes att hon "behövde" mig på något sätt. Hon visade att hon älskade mig. Ingne annan kunde/fick galoppera på henne förutom jag, jag fick henne att trava, inte bara tölta. Hon gnäggade åt mig, och jaa.. Min finaste ängel!



Barbie: Inte vår häst, hon stod där som sällskap, halt. Enligt ägaren pigg som satan. Har inga bilder på henne, men hon liknade Skotti lite, fast tunnare! Isis.

Keilir: Isis. Stod som sällskap, en kort stund, för att senare åka in på inridning. kom tyvärr inte tillbaka.. Men söt och kelig, lite på och sånt där, men snäll!


Dom två sista bilderna är från när vi såg han för inte så länge sen, Frida från bloggen gillade honom, ganska så mycket..

Gus: Shettis, den envisaste hästan jag mött, någonsin haha! Vi hade massa motgångar i början, och jag vet inte hur många gånger jag grät p.g.a honom och ville lämna tillbaks han. men etfer regn kommer sol, right? Allt började bli bättre, men sen åkte han hem till min kusiner igen. Det är så bra att dom äger honom, för då kan jag träffa honom ofta! Han kommer ju i sommar och vara med i bloggen, och ni kommer säkert få läsa en hel del om hans bus haha. Gus & Keilir var jättebra kompisar, och när Keilir åkte så stod han och skrek efter honom haha, plutten!





Jag kan knappt förstå varför jag sitter och skriver om mina gamla hästar, brist på liv antar jag? ;)





Skönt med sommarlov!

Framförallt när jag vet att den kommer bli den bästa sommaren någonsin. Först och främst kommer min bästevän hem igen. För i början av nästa vecka kommer ju Gus & Buzzin. Kommer nog först bosta och mysa med båda, sen kanske jag rider ut en sväng eller longerar Gus.

Jag kommer iallafall hålla igång honom den vecka för Madde ska bort, ellerhur Maddis?

Snare kommer ju Musse & alla dom hem. Åh, helt otroligt att jag kommer få dela en stor del av sommaren med en av dom fräckaste ponnysarna jag ridit!

Och i Augusti kommer och en kompis flytta sin ponny till samma ställe som Zlatan så vi kan rida tillsammans och så.

  


Gör som Märta..

Visste inte vad jag skulle skriva om så jag gör som Märta 5 + och 5 - om min ridning!
+ Om hästen inte lyssnar och kanske inte lyssnar och så eller om jag varit arg innan jag började rida tar jag inte ut det på hästen (som vissa gör).




+ Jag tycker jag är bestämd och låter inte hästen göra som den vill.
+ Jag berömer hästen om det gör som den ska.
Och nu härmar jag märta. Men jag bryr mig ABSOLUT inte hur folk tycker att jag rider. Men om nån kommer och säger till mig att de och de ska jag göra istället på ett snällt sätt tycker jag bara det är jätte bra.
+ Jag kan ta kretik bra, endel är så att om en ridlärare t.ex sägerr "Du får inte piska så mycket" DU måste ge hsten mer eftergift" "Håll skänklarna stilla" så blir dom typ förstörda (?) ta det som en man och gör som dom säger!

- När jag ställer i t.ex vänster varvet så när jag trycker in västra skänkeln så åker min högra knä skål upp alltså det är svårt att förklara MÅSTE TRÄNA!

- När jag ska skänkla tar jag upp hälen jätte högt, måste lära mig att ta ner hälen ändå!

- Jag jag ska t.ex galoppera i fältsits, så ställer jag mig upp för stort så det blir som övervikt, ska lära mig att bara stå upp lite, Men det har blivit mycket bättre!

- Måste ge mer eftergift i hoppen.
- Jag är lite rädd för att rida storhästar, vet inte varför, men får börja rida mer storhästar så blir det väl bättre!


Kom på ett till + när jag kollade på vad märta skrev!
Att om jag ramlar av blir jag inte rädd haah!
..kan inte ni skriva 1 + och 1 - om er i kammentarsfältet?..

5 + och 5 - om min ridning

+ Jag är envis, låter ALDRIG hästen vinna över mig.

+ Jag låter inte hästen bryta av eller springa iväg utan att jag har sagt det åt den.

+ Jag berömmer lagom mycket, alltså inte efter varje steg ska den få klappar och beröm.

+ Jag känner när hästen är på väg att bryta av.

+ Jag bryr mig inte ett skit om hur andra tycker jag rider. (oftast)



- Jag rider väldigt dåligt när jag är nervös.

- Jag kollar ner för mycket, måste tränas bort...!!!

- Jag ger dåligt med eftergift när jag hoppar!!

- Om hästen jag rider inte går att arbeta med, då tycker jag inte det är roligt att rida, skulle lätt kunna hoppa av då.

- Jag blir rädd väldigt lätt om jag ramlar av eller gör något skrämmande.



Ibland är det skönt att ösa beröm över sig själv, så självförtroendet  åker upp lite, håller ni med? :)







Sommar..

Sitter och lyssnar på lite skön musik b.la denna & denna. Taggar sommarlov imorgon, grymt skönt. Denna termin har varit hemsk.
Jag har lärt mig att inte lägga mig i andras problem, ta hänsyn.. Gråtit och varit depp. Men en hel del roligt har också hänt.
Jag har hoppat clerrounder med Dante, träffat Snobben (♥) blivit en bättre ryttare och fått nya vänner. Grymt!
-
I sommar sattsar jag. Jag SKA träna, träna, träna speciellt på min sitts. Samt försöka hitta lite fler "knappar" på Snobben. Sommaren 2012 will be the best, WOP WOP

We found love in a hopeless place


Blir galen på sånt här!!

Förra veckan blev en häst på Orust knivskuren och fick avlivas, inatt blev ett 6-dagars föl skuret från Brastad så de dog. Nu är det dags att hålla hästarna i närheten och hålla koll för nu är dom inte långt ifrån, håll koll, hjälp oss i detta område och SPRID DETTA VIDARE!!!
Länka på FB, DV, Bloggar, överallt måste detta finnas!
Hästskärare på G igen…..


Dagens fråga!

Hur är eran favorit/medryttar/foderponny/egen ponny att rida?
Och hur bör man rida den för att den ska gå som den ska?



Jag säger farväl..!

Haha, där trodde ni allt att jag skulle ta en bloggpause? ;) Bus på mig!

Nejmen det är ju så att Bull, Prince, Rubikon & Layla har åkt tillbaks till deras hem för ridläger. Bull & Prince kommer tillbaka, förmodligen, medans dom andra inte gör det.

Rubikon har som dom flesta ridskoleryttare förstått inte trivits (stavning) hos oss på SORF. Och Layla satte dom in för Börjedals frågade om hon kunde stå där ett tag, för dom som hyrde henne i ett år kunde inte ha henne. Varken Layla eller Rubikon passade som ridskoleponnysar.

L a y l a :

 



R u b i k o n :




Gammalt bloggnamn.




Önskeinlägg?

Har darotn hela kvällen tror jag, så om ni säger något ni vill läsa om så kan jag skriva det! :)

Btw, en del har frågat när svaren på frågestunden kommer ut, och förmodligen så kommer videon någon gång i veckan!


Mirte.


Ponnyakuten 1 - home from school.

Hostar och harklar, nyser och är täppt. Det kom lagom till skolavslutningen imorgon också.
Tittar iallafall på ponnyakuten 1 nu, skönt att koppla bort omvärlden ett tag & bara ta det lungt. Förhoppningsvis så blir jag bra och jag kan åka till avslutningen imorgon utan att vara rädd för att plötsligt få hostattack när vi sjunger..
-
Nån som har tips hur man kan bota halsont/hosta? :)
Jacob, vill du typ gifta dig med mig? <3


Nordiskt mästerskap 2012

Fredag: Laget åkte till strömsholm, var på invigningen, packade upp och sånt där. Jag var inte med, ledsen p.g.a privata själ.

Lördag: Jag åkte med två av ledarna och Bella vid 7 till tävlingsplatsen. Fixade hår och allt man brukar göra på tävlingar. Grunden gick ganska bra, alla höll med om att det var glitit och svårt att stå. Jag tyckte inte det gick så bra för mig, fast Sofia & Sanna tyckte det var en av mina bästa rundor nånsin.

Kürem gick ASABRA, seriöst, vi satte den, verkligen. Alla stod i avgångarna, kollade upp osv. Med det tog vi ledningen yttepyttelite.

Mys på kvällen.

Söndag: Kür igen, Laholm satte küren då, vi med, gick också jättebra. Laholm vann med en 100del, om inte mindre, alltså typ inget. Surt att det var så nära vinst. Dock är Laholm jätteduktiga, alltså verkligen sjukt duktiga. Så det var kul att det var så jämt, det trodde vi inte! :)

Förlåt för rörigt inlägg haha, men är så trött just nu!





Två bilder sen några tävlingar tillbaks, bilden högst upp: Alltså, den där känslan är sjukt otrolig, hälften av mig vill av,av,av medans den andra av mig vill stå där för evigt..! :)


Back on track!

Jag är ledsen för att vi inte hållt uppdateringen uppe, men jag & Frida har vart borta hela helgen, och Madde har bloggpause, så Isabel kanske inte tycker det är så kul att blogga ensam.. men snart får vi sommarlov, och då blir det uppdatering!

Gus & Buzzin kommer på måndag/tisdag nästa vecka, och senare på torsdagen kommer sommarhästarna. Prince har åkt hem för att gå på ridläger på börjedals, trist för oss men skönt för honom att få en liten vila. Annars då? Inte så mycket, voltigen skriver jag om i ett annat inlägg. :)



Islay ♥

I sommar är du bara min. Du slipper alla lektioner, alla småbarn, alla som rycker och sliter dig i munnen, om 11 dagar är det bara du, jag, uteritter och en massa annat kul. Jag älskar dig gumman <3



Vill ha!

Ifall att jag och Snobben ska ut och tävla nått i sommar/höst så vill jag ha denna outfit. Iallafall inom hoppningen.
Marinblått, stilrent och enkelt. OBS! Allt är i samma färg IRL. Snobben tror jag passar super i marin & allt. Så håller väl tummarna för att jag kan gå en grönt-kort-kurs snarast och att det går bra och Matilda tycker det ser bra ut och sådär.. så kanske det blir nån tävling innan 2012's slut.

Livet leker..

Var & red på världens snällaste påni idag! ♥
Började med att rida ut en sväng, i skritt, trav & galopp. En sträcka när vi travade så klev han på riktigt bra och det gick fort, hehe. Dem två galopperna jag tog var dem härligaste på länge! Han var så pigg och glad, och det var bara amazing.
-
När jag kommit tillbaks till stallet så red jag lite barbacka i paddocken. Det gick bra.. Eller hyfsat. Har så dålig balans, haha. Jaja, tur han är snäll iallafall. Ryktade av och släppte honom i hagen. Han är bäst!! :)
12 dagar tills vi skrittar hem hästarna också. & på tisdag får vi sommarlov, jag slutar 6:an..
Min sommar kommer bli bäst. No-one-can-controll-me. Vad gör vi? NU KÖR VI!

Failbilder!

 

Svårtränsad Dantis!

Haha fula Prince smilar framför kameran!

Kliar det Zello? Om ni kollar extra noga så ser ni att tränset håller på att glida av, hah..

Lika år wh00t?

Bilden till vänster är Isabel & Dante och den andra är Frida & Gwen.

(Hehe, dom kommer DÖDA mig för jag lägger upp dom dära bilderna..)

Hahah, ser ni min arm eller, tror typ jag inte skulle synas, hehe orkar inte.

Gus & jag, ja, vad gör vi haha?

Haha snygga ju!

 

Det finns fler bilder, men det här vad några iallafall! :)

 


TIPS - Starstable

Det är så äckligt roligt! Spelar så fort jag får tid över, det är super kul! :)
Man kan borsta, kratsa hovar, fodra, mocka, rida, rida ut, rida på banan, tävla och en massa annat. Rida ut med kompisar online också.
Gå in och registrera er nu vettja! http://www.starstable.com

Ingen tid!

Hej! Märta & jag bloggar imorgon. Kan berätta mer om lektionen då.
Vårat lag hade min lilla Dantis, riktigt fin ponny detdär. Imorgon blir det uteritt på Snobben. Kuligt! Ser fram emot det riktigt mycket. På söndag åker jag nog till SORF igen och tar han om ponnyplutten. :)

Kan säga att vi har filmer på när Dante reser sig, drar och allt. Han drog med märta & var nära på att springa över henne. Märta kallade honom riktigt fina saker efteråt ska ni veta ;)



Åsiktsinlägg.

Hopptävlingar, på framridningen. Jag blir trött på människor som inte håller sig till högerregeln! Samt alla andra "regler".
-
Det är inte speciellt många som brukar ta åt sig när en häst har röd rosett i svansen? Folk som rider på fyrkanten har förtur en dom på volten, men framförallt HÖGERREGELN!! Igår i gruppen jag red i, det var 2st, tror jag som kunde den, TVÅ STYCKEN! Blir galen.. Min framridning brukar bli förstörd p.g.a att jag blir för stressad på folk som rider framför, inte tar åt sig när man ropar kanske "hoppning oxer", och som rider hur som helst liksom. Känner ni igen er?
-
Innan jag skriver för mycket, och saker jag kommer ångra så passar jag på att sluta här, kort men sant åsiktsinlägg för min del. :)


Gammal bild på mig och Akter..!



Har ni sätt?

Dom nya hööks schabraken Punk Ponny? Skit söta tycker jag dom är, det rosa är nog gulligast tycker jag! Skulle lätt kunna köpa det. Men vad tycker ni om dom?




Gårdagens Ridpass - Bull

Hej, förlåt att jag inte gjorde inlägget igår men jag hade fullt upp med att packa till voltigen.

Men jag skulle ju rida Mirte och vi skulle ha markarbete men då var det än i gruppen som hade Bull så vi bytte häst, så jag red Bull.
-
Han var inte nå sammarbetsvillig alls i skritten och traven. Han gick och kollade ut på väggen hela tiden så man fick lov och ställa innåt hela tiden, långsidor & kortsidor. Men han blev bättre senare. Sen i galoppen var han fin tycker jag men han sprang lite då och då men då är det bara att sakta av och köra om.
-
Och det var ju somsakt markarbete så i hoppade lite kryss på 50cm kanske (?) och sen nån markarbets övning, Men det gick ju åt helvete för att alla sprang in i varandra hela tiden.
-
Jag är ju förkyld så jag tycker att jag inte skulle ha ridit igentligen. Men nästa vecka är det höjdhoppning eftersom det är sista gången, kul!
Jag och Bull

Zlatan.

8 dagar kvar!

(Bilderna togs när han hade kommit och jag var där)

 


Mitt schabrak..

Som satt USELT på Musse, vilken besvikelse haha..! :( Har lite bilder, är ganska nöjd, för att vara hemgjort som sagt.



Det får andvändas som skitschabrak i sommar tror jag.


Jag har några fler bilder som kan läggas upp senare, men nu ska jag gå och lägga mig, 15 dagar kvar tills vi skrittar hem hästarna, kan inte vänta hihi!! :D





Dagens ridpass, Musse!

Idag fick jag ju välja en häst, och självklart kollade jag upp först om min lilla Pippihäst var ledig, vilket han var. Man tackar inte nej till en lektion på den ponnyn, right? Vi skulle först ha höjdhoppning, men det blev markarbete istället. *SADFACE* Aja, skrittade fram en stund, tog tyglarna och började jobba honom lite, STEL PONNY!! Men jag visste ju att hans hals brukar bli mjukare efter första galoppen.

Vi gjorde en liten bana, hoppade två små kryss och lite bommar. Musse var för det mesta lugn mot hindrerna, och det sköna var att jag kunde plocka bort galoppsprång, länga osv. Hoppade ett skutt perfekt, dock var det kanske 30cm bara, men liksom ändå, den känslan är så härlig, när man sätter det sådär prefekt, håller ni med?

En bild från idag efter passet när vi skulle ut i hagarna, thihi, lycklig ponni!

 


Ute hos bästaste..

..Snobben SÅKLART! Skrittade ut en vända idag. Mycket mysigt osv, skillnad på honom nu när han inte har ont längre.
Han hade nämligen låsningar i nacken, rumpan och ryggen förut, men nu är han fantastisk! Helt underbar, gick på supersnällt och schysst.
-
Inte så mycket mer att säga om det. Ska iallafall rida ut på lördag igen och då både skritta, trava & galoppera. Ska bli kul. Trevligt att få komma ut lite och inte bara rida runt i paddocken. Inte för att jag har något emot det ;)

Innan ridturen iallafall så mockade jag, tog in honom och fixade honom utomhus. Stackarn är sönderbiten av knott, haha åh.. Pluttis! Sen var han lite solbränd på mulen också, så han fick ta salva. Vilket han försökte ta bort genom att smeta ut det på uppställnings-stolpen. ← Fint ord ellerhur?
-
Märks att han börjat lita på mig mer nu, iallafall nånting har hänt och han är inte alls lika dryg längre. Förut kunde jag inte tränsa honom själv, men nu stoppar han nästan in bettet själv. Det är så otroligt vad tiden går fort.
Han är bäst, och får en alltid att le. Knasbollen ♥


Vem har sagt att man alltid måste ha en snygg outfit?


Svar på kommentar..

A om SUCK!:
Ni vore försöka ha bättre update :DDD
Svar: Vi tar åt oss och jobbar på det! Madde & Frida ska försöka förbättra sig vad det gället det! Tack för din åsikt! :)
// salaryttarnaaa

Hemma från Snobben med Isabel!

Kände att jag var skyld er ett inlägg..
-
Ja, nyss hemkommen från en fullspäckad dag med Isabel hos Snobben. Hon red ut idag vilket var oväntat eftersom han har vart helt crazy när man rider ut med han. Men det gick bra! Han gick snällt och lungt bredvid min och Matildas sida. Så Isabel utvecklats sedan hon började rida den där ponnys alltså.. Helt sjukt! En helt annan ridaning, totalt. Kul!
-
Efter ridpasste fixade hon av honom, Matilda stretchade honom lite osv. Släppte ut honom i hagen och så avrundade vi dagen med en liten "pratstund" om lite allt möjligt. En mysig & kul dag med en massa mysiga & kuliga människor! Tack ska ni ha! :)

Snabbt.

Nu ska jag iväg till stallet, kanske rider, träning också. Massa uppdatering när jag kommer hem, och juste! Jag har gjort ett schabrak på syslöjden, vill ni se, för isåfall kan jag ladda upp bilder på det sen! :)

Litet smakprov..! ;)

 


Ska köpas in

Måste köpa in ett schabrak och lindor till i sommar. Jag har ju en röd pike så jag kan rida med schabraket till det och sen behöver man lindor om det händer nått och sen kanske man vill ha till nån photshoot!
Schabraket 229 :-
Lindorna 69 :-

Ridning ikväll

Ikväll blir det ridning på SORF, ska rida Mirte och vi ska ha dressyr tror jag så jag ska rida barbacka tror jag. Men jag vet inte annars riktigt vad vi ska göra bara dressyr tror jag det var ju.
-
Sen är det voltige träning efter ridningen och det ska bli kul, men jag är förkyld så om jag skringer typ 3meter hostar jag ihäl så vi får så hur det blir med det.
-
Jag gör nått mer inlägg senare, hejdå!
Mirte

11 hästar!

Tänk, det har gått 11st hästar i våra hagar, en del var våra, en del, stod där som sällskap, en del fordehästar.

Bessi, Bylur, Snoppa, Hinni, Barbie, Skotti, Krisa, Gus, Keilir, Jarpur och Ursus. Har säkert stått fler!

Ursus: Ursus var en shettis som vi hade för jättejättelänge sen. Han var inte våran, men stod som sällskap. Han var brun, och ganska knäpp, han jagade b.l.a upp mina bröder och min moster på en stor sten, haha!

Snoppa: (Kul namn, he-he) Snoppa var också en häst, islandshäst,  som stod hos oss, inte våran. Hon var snäll, och väääldigt pigg, hon kunde inte trava, bara tölta, haha, jag minns typ inte henne alls, det är mamma som sitter ohc uppdaterar mig nu.. ;)


Två bilder på Snoppa! Klickbara


Jarpur: Han var en isis också, jag minns INGENTING av honom, men tydligen var han väldigt tråkig att rida..

Hinni: Hinni var min mosters häst. En isis också. Han var jättesnäll, kelig och så. Rolig att rida. Haha, vi tror att han hade typ ADHD eller något, för han var inte som andra hästar.. Tyvärr hade han extremt mycket exem, så vi vet inte om han finns kvar i livet..



Bylur: Bylur, ååh, min fina Bylur.. Han var som min häst, en isis. Jättefjantig, blev rädd för allt, och jag vet inte hur många gånger jag ramlat av honom haha! Men världens snällaste, och åh vad jag saknar honom..♥




Tar dom andra senare i ett inlägg.

Jag har bilder på både Hinni & Bylur, men dmo kommer lite senare, får inte upp dom nu..!




SUCK!

Skriver inlägget om hästarna senare!


På fredag kan jag ju inte rida, för då åker vi till Strömsholm, och nästa fredag tar brorsan studenten, så då kan jag inte heller rida, ååh!! Kommer sakna min gamla, fina grupp..
-
Imårgon ska jag iallafall åka till stallet. Borsta lite på Musse, kanske smörja om jag hinner! Har saknat min plutt..! Efter det är det fys, genrep till NM om jag minns rätt?

Kort inlägg, kommer ett senare, ett lite mer noggrant inlägg, thihi! :)

Bild i repris..

 


Ber om ursäkt..

Updateringen från min sida har vart usel! Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva om.. Vad vill nu ni läsa om?

Ni kanske vill läsa om alla gamla hästar vi hade, va vet jag, ge tips!

 

 


Lite sjuk

Hejhej, ja som rubriken säger är jag lite sjuk och det är inte bra för imorgon ska jag rida och på fredag till söndag ska voltige laget vara med på NM så vi ska sova över i  strömsholm tror jag det är. Och det ska verkligen bli jätte roligt så nu får jag inte bli sjuk.

Hela voltige-laget!

Förvirrad.

Vem står på min sida igentligen?
Jag litar på dig, säg inte att du är arg på mig igen?
Jag har inte gjort nått sen senaste mötet, jag lovar. Jag har förendrats.

Sista sommaren.

I sommar, ska jag ha gwen i 5.5 veckor, Hon är som min häst hela sommaren nästan. Det kommer bli den bästa sommer någonsin, att få ha sin favorithäst som jag varit skötare på sen jag började på SORF i 4år alltså, 4ÅR! Och nu är hon min häst i 2månader. Det kommer bli så himla bäst, kunna rida ut barbacka, stå och mysa ute men henne hela tiden. Men att kunna vara med henne HUR länge jag vill, hela dagen om jag vill. Ingen som kommer och ska rida henne, ingen annan som vill ryckta henne.
-
Men det här är ju faktist hennes sommarlov. Det är så skönt för henne att inte behöva bli riden lektion efter lektion eller bli rycktad hela tiden. Jag säger inte att det är nått fel men det nån stans men det är nog skönt för henne att bara stå i en hage och hänga. Och få rida i skogen varje dag.
-
Men sen är det ju faktist så att hon kommer gå i pension efter sommaren, efter jag haft henne. Så hon kommer väl antingen till nån familj med nån tjej eller kille som tävlar med henne, eller nått ställe där hon blir en liten skogsmulle. Jag kommer göra den här sommaren så himla bäst som det går, Gwens sista sommarvärd blir jag.
-
Jag är inte ledsen för att hon ska gå i pension.. jo såklart jag är ledsen. Men jag ville att det skulle bli såhär för att hon har gått på ridskolan så himla länge nu och det är bara roligast för henne. Hon kommer få det bra, det vet jag. Och dom som får äran att äga henne har tur för det finns ingen bäste ponny än henne, när jag kom till SORF från första början och jag blev skötare på Gwen så var hon som hon är tissig eller vad man ska säga stressad som hon kan uppfattas som. Men jag gav inte upp.
-
Gwen är den bästa hästen jag träffat på och någonsin kommer träffa. Hon är den underbaraste någonsin, hon betyder allt för mig.
-
Jag har lärt mig allt på henne. När jag trodde ett 60cm hinder var 40cm och hon var som hoppräddast och jag kom mot hindret så glad att få rida på min favorithäst, men jag visste att hon var rädd för att hoppa och att hon säkert skulle vägra, men hon hoppade hindret. När jag gråtit som mest och inte har haft nån att gå till cyklade jag till stallet och gick till henne. Hon är en trygghet för mig och jag är 110% säker med henne.
-
Men efter sommaren åker hon och jag har ingen "favvohäst" men om det kanske kommer en ny ponny så får vi se hur det blir. Men ingen häst kommer NÅGONSIN kunna finnas istället för Gwen. Hon kommer alltid leva kvar i mig så länge jag lever. Hon är min, sol, måne, himmel, värd hon är allt!
-
Jag älskar dig Gwen du är världens bästa, den här sommaren kommer bli den bästa sommaren någonsin, du och jag nu och föralltid♥










En dressyrövning..

Här är en helt toppen dressyrövning om man behöver träna på att hålla hästen mellan skänklarna.
För det första är det viktigt att du vet var du har hästen, men även att du själv har bra koll på
skänklar och blicken. Börja övningen i skritt så att du får bra balans och får in själva tänket.
-
Det är viktigt att du även hittar det rätta stödet i tyglarna så att du kan jobba hästen rätt, och
givetvis det rätta tempot. Har du en "vinglig" häst kan det bli rätt obalanserat, men det är en
bra övning när man kommit igång och den börjar hamna på plats, och ett plus är att du får
väldigt fina raka uppridningen om du t ex ska rida ett dressyrprogram!
-
Övningen kan både göras enklare och svårare:
Lättare: Rid övningen till en början i skritt, börja sedan att trava på de raka linjerna och skritta
på de böjda spåren. Eftersom att bågarna blir väldigt små så krävs mycket balans och en bra
samling och koncentration.
Svårare: Trava hela övningen igenom, läng och öka lite på de raka linjerna och korta sedan upp
och rid i ett samlat tempo i bågarna. Som jag skrev innan så är bågarna väldigt "snäva" och det
behövs mycket kontroll, men har man en välriden häst som är mjuk och lätt att svänga, plus att
den är välskolad, så kan övningen vara en väldigt bra övning.
-
Du som ryttare får även träna på att hålla hästens bogar mitt framför dig genom att rama in så
att den inte faller ut på de raka linjerna, och även att hästen går ordentligt böjd och ställd i
bågarna. Det krävs balans och koncentration av dig och du får ut mycket av övningen.

Grymma paint-skills.
Jag finns förresten även på http://matildabjorkstrom.webblogg.se/ om någon vill följa mig och
hästarna jag rider. Men kommer att finnas kvar här också, så länge det önskas. :)
/ Matilda

Planer..

Ska nog förhoppningsvis sova med Frida imorgon. Isånnafall blir det nog att cykla upp en sväng & säga hej till Dante och Gwen. Men bortsett från det en hästfridag.
-
Sen på onsdag är det nationaldag. Usch, så tiden går fort. Snart är det sommarlov och mitt sommarlov kommer att bestå av hästar, hästar, hästar och lite mer hästar. Ska på ridläger en vecka, rida och sköta Snobben, ha Ayla i 5,5 veckor. Åh, underbart!
-
Ska förhoppningsvis gå en grönt-kort-kurs också precis i början av sommarlovet. Så kan jag ha det till senare tillfällen om jag åker ut med Snobben. Vill lära känna honom bättre och sådär först, men det ska nog gå bra. Är beroende av honom, han är så söt. Snobbisen <3
-
Ni som läst hela mitt igentligen meningslösa inlägg får medalj.. Eller nåt. Ska gå nu iallafall. Inlägg kommer senare eller imorgon.
Vad har ni gjort idag & ska göra resten av veckan?

Skitgris ♥


Nyfikna?

Nyfikna? Mer om det senare. Blir en massa update ifrån våran sida ikväll. Kram! ♥


Hej!

Igår hade brevet om sommarhästar kommit hem i brevlådan hemma hos mig, äntligen!! Min panik över allt som framförallt ska införskaffas har minskats lite nu iallafall då jag såg att vi har ganska mycket av allt som ska finnas. Puh! Dock är det sjukt mycket som ska fixas i stallet och hagarna, goosh, kan man köpa hembiträde någonstans haha?!
-
Förövrigt då, någon gång i veckan kanske jag åker och rider Zlatan. På fredag så åker voltigelaget till Strömsholm och är där hela långa helgen och tävlar NM, ska bli super kul!




Svar på tal!

Dante är fortfarande inte min ponny. Utan en ridskolehäst.
Och varken du eller jag har någonting att säga till om i dettafall. Jag har full koll på att benskydd har samma effekt som lindor. Men även om jag skulle få ha lindor på honom så skulle det kännas onödigt, för han går oftast innan eller efter jag rider.
-
Ifall jag skulle ha lindor på honom skulle det vara på framridningar på KM i dressyr eller på skötarridningar.
Hoppas du förstod!


Handlat!

Bered er på en massa bilder! Jag har handlat endel det senaste dagarna/veckorna.
Om 18 dagar rider jag hem Ayla. Nu är det bara att vänta.. Dante och Snobben får tiden att gå snabbt, som tur är 


Grimset - hööks

hästsalva - hööks

svamp - hööks

grimma (som kommer användas vid promenader) & ludd och grimskaft - city gross

ridbyxor - hööks

schabrak + lindor (lindorna är i samma färg som passpoalen i verkligheten.) - city gross

bommul, idomin, flytande tvål och en temp - ingen aning (mamma köpte)

foderhink och svettskrapa - city gross & hööks


Och som jag tidigare sagt så kommer b.la schabraket att användas på Snobben och Dante också. Lindor kan man ju inte ha på Snobben och Dante vet jag inte heller eftersom han har benskydd tyvärr, men det löser sig. Kanske bra att ha, en dag kanske jag har en egen häst i stallet. W h o  k n o w s ?

Inköpt till Gwen!

Hej! först vill jag bara säga förlåt att jag inte bloggat bra det är inte bra. nope! Men jag ska väl "försöka" bättra mig.

Men idag var jag i västerås med bästa Isabel och jag köpte lite saker till Gwen i sommar.

Vill ni?

Imårgon så tar jag mig på något vis ner till Stall Östersala, och möter upp Zlatan och hans ägare. Gud va jag har längtat efter detta! Men iallafall, jag antar att ni vill ha bilder därifrån? Ska jag ladda kameran, och fota lite bilder? :)



Söndag kl.12.00

Sätt igång, kläm ur er dom sista frågorna, för imårron kl.12.00 avslutar våran FRÅGESTUND!!



Videos från idag!

Mina rundor (Isabel)


Ärevarvet, ser ni Märta?
Superkul dag! Tack till alla som gjorde dagen dunder bra! Ni vet vilka ni är ;)


Kollar på...

Kollar på hööks med syrran. Ayla är ju hennes favorithäst, så hon är lagom taggad tills sommarn.
Hör av mig senare. Kram!

Resultat - Clerrounden

Snobben: På framridningen så gick det super bra! Han lyssnade jätte bra, och jag kunde öka och minska tempot utan att behöva bråka. Han lyssnade jätte bra somsagt.
På banan så var han mega seg först, vilket ledde till ett stopp på första hindret. Gjorde en volt och drev på och då hoppade han resten av banan utan problem.
-
Han hade en lite dålig dag idag & jag hade en megadålig rid-dag, men det går bättre nästa gång. Det vet jag! :) Är jätte nöjd över hans insatts ändå!

Dante: Han var seg som sirap på framridningen, vet inte vad det var. Jätte tråkigt! Jag som ville ha en taggad/pigg Dantis idag, haha. Aja, hoppade oxern 2 gånger och rätuppståendet en gång. Han var.. seg.
-
Gick in på banan. Och då vaknade han upp lite. Hoppade hela banan utan problem, tog till med spöt en gång lite lätt bakom sadeln för att tagga honom lite.
-
Han hade heller ingen bra dag idag haha.. Skulle nog mycket hellre stå och halv sova nere i stallet. Och det fick han sen också. Gick med honom en stund efter jag hoppat, sen så tog jag in honom i stallet och borstade, kratsade hovar och mös lite. Han är för söt, dendär ponnyn. ♥

Junihoppet!

Framridningen: Han lyssnade jättebra, och var lugn mot hindrerna, han tvekade inte ens, riktigt skönt! Inte speciellt mycket att säga, han var jättefin, lyssnade hela tiden och hoppade bussigt.

Banan: På banan blev han lite stark, han ökade mot hindrerna, men imellanåt var han ganska lugn, men han lyssnade på min röst och så. Jag fick rida honom ända fram till hindrerna, för där tvekade han lite mer, ibland kom vi lite för nära, men det löste vi, inget stopp i grunden!

På omhoppningen blev han lite sur, för han var tvungen att hoppa igen haha! Men han märkte att jag pressade lite mer, och blev lite stissig. Det blev för snabbt på första, så jag hann inte svänga den snabbare svängen. Därefter försökte jag göra det så snävt som möjligt, och när man tar tag och bromsar Musse, mycket så typ stannar han till, för han är så lyhörd. Men det blev inga stopp, några såna där tvärnitar, men han hoppade. Inge fel! Dock kändes det bättre i grunden..

Allt det räckte iallafall till en tredjeplats, om som en del vet är jag en riktig tävlingsmänniska, så lite besviken blev jag, hehe..! För jag menar, Musse har tävlat SM i hoppning, och jag gjorde inte det bästa av hans teknik, men vi får tänka att det var andra gången jag hoppade honom osv. (:






Tre bilder som Pelin fotade vid prisutdelningen, thihi, bara skimlar som placerade sig, awsome! ;)


/ Märta

Jag kommer tillbaks imårgon efter Clear Rounden, tills dess får ni överleva av framförallt Isabels inlägg, men även dom andra också!

Kom ihåg Frågestunden!!!



RSS 2.0