Dagens fråga!

Hur är eran favorit/medryttar/foderponny/egen ponny att rida?
Och hur bör man rida den för att den ska gå som den ska?



Kommentarer
Postat av: Alexandra

Niwokee:

Går som tåget men man måste ha ridit ett tag för att få henne på tygel, hon hoppar typ allt och hon bara tuffar på i sin takt osv:)

-

Jane:

Lite känslig, man måste vara stilla i handen, tänka på att inte såga någonting, vara bestämd i hoppningen och vara positiv själv till att det ska funka:)

2012-06-11 @ 20:22:46
URL: http://stallbrudarnaa.blogg.se/
Postat av: Ema :>

Bobby:

Kräver sin ryttare, helt klart. Han har mycket "huvud" och egen vilja.



-



Dapper:

Känns ibland skänkeldöv, men när man väl får fart, då tuffar han på!

2012-06-11 @ 21:23:02
Postat av: celina

Jas är en mycket bestämd herre med mycket innanför pannbenet som behöver hållas sysselsatt för att inte bli ofokuserad. Han är väldigt envis men har mycket motor om man hittar hans knappar, då är han riktigt fin och har ett kanonbra grundtempo. Väldigt välutbildad (dock inte särskilt högt utbildad men det han kan det kan han) och kan enklare skolor så som skänkelvikningar, öppna, sluta, vändningar, enkla byten osv. Är alltid positiv men slinker gärna undan arbete för att göra det lätt för sig. Han måste ridas med en stadig men ändå lätt hand (lite lätt rörliga fingrar), blir gärna lite djup i formen och lägger sig på bettet om man rider med för låg hand men då får man plocka upp honom (och sina händer) och driva på så att bakdelen hänger med ordentligt och att han tar ett lagom stöd i tygeln, annars väldigt bärig i alla gångarter. Lite trixig att rida om man inte känner honom, man måste känna honom väl för att allt ska fungera men han är snäll med nybörjare och gör aldrig något dumt om han inte får "tillåtelse" att busa lite. Tycker om att hoppa, dock inte med världens bästa teknik men ibland är det allt nöjet som räknas!



2012-06-11 @ 22:38:48
Postat av: mickis

Bella:

behöver ha lite tryck i baken för att komma framåt.

hon har sin egen vilja och man lär vara bestämd. när hon väl går som hon ska så är hon en riktig pärla. men det har tagit mig många år att hitta alla knapparna och ibland så tappar man allting, men det är bara att fortsätta.



Dante: ja, det borde du veta ;)

2012-06-12 @ 08:50:50
URL: http://mythoughtsandmylife.blogg.se/
Postat av: Alva Wallberg

Opaline: Väldigt känslig och svårriden, jag skulle faktiskt kunna kalla henne het för hon snurrar bara runt, blir stressad, går på bakbenen, kan inte skritta utan trippar bara, galopperar på stället hela tiden osv.

Man kan inte ha skänklarna emot henne eller ha korta tyglar utan att hon reser sig.

Man kan nog inte rida henne bara sådär, jag skulle aldrig våga sätta upp en oerfaren ryttare på Opaline, men jag tror ärligt talat Märta skulle passa på henne eftersom hon fick rida litegrann :)



Jag klarar inte ens av henne, dock tror vi att hon har ont. Men man får inte vara rädd när man rider henne då hon gärna backar ner i diken, svänger ut rumpan till bilar och reser sig.



Men hon är en schysst ponny innerst inne men hon har bara så förskräckligt ont, Vi vet inte vart men hon måste ridas för att vi ska kunna kolla upp det tyvärr.



Skotti: Osäker, väldigt dryg att rida. Svår att få i form osv. Men när han väl gör det, så gör han det.



På Skotti gäller det att vara tålmodig och beredd, han vill gärna göra tvärtom (det var det som hände när jag ramlade av och fick åka till akuten, han svängde åt andra hållet på en träning haha)



Raffe: Jag tycker Raffe är mycket segare på alla sätt nu än vad han har varit! Han hoppar allt och är riktigt schysst! Finns inget speciellt sätt att rida honom än mycket press på honom, då funkar han bäst.



Toy: Väldigt seg och vet när han kan bestämma.



Låter elakt, men man måste slå honom med spöet ganska hårt på bogen när han tar ner huvudet (väldigt matglad....) Han kan även bocka osv, men han är hur schysst som helst och jag lärde mig jättemycket på honom inom western, han har ju gått SM så han kan ju sitt liksom.



Pontus: hhahahahha en vanlig shettis, finns inget att säga!

2012-06-12 @ 10:52:56
Postat av: johanna

ja min Zlatan är en väldigt bestämd herre.

Vill han inget, då tänker han inte heller göra något! Thats it, dock vinner han aldrig över mig, haha.



Han är ganska käsnlig för de mesta, har dagar då man måste vara riktigt hård dock. Han tar lätt över och man måste vara ett steg före och visa att man bestämmer. INGEN häst man ska LÄRA sig rida på utan man ska lära HONOM. Han är inte lätt men heller inte svår att bara "åka på" lite svårare att rida ibland dock.

2012-06-12 @ 12:42:31
URL: http://zlatandukat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0