Dagens fråga!

När anser ni att en ryttare är för lång? 
-

Jag anser att man är för lång när man känner att man hamnar i obalans. Jag har väldigt bra balans igentligen, men så fort jag hoppar upp på Zello som jag är för stor på, och han kastar sig så hänger inte jag med och vips ligger jag på backen, haha. :) 

Kommentarer
Postat av: Amanda

När man inte kommer om med benen

2012-08-17 @ 11:57:45
Postat av: Jonna - Tanneryttarna

För lång kan man vara , bara om man rider hästen i form så den kan bära upp sig själv och ryttaren.
Men man är för lång om man hamnar i obalans på hästen tycker iallafall jag :)

2012-08-17 @ 12:42:47
URL: http://tanneryttarna.blogg.se
Postat av: Anonym

När det ser förjävligt ut rent ut sagt. Och när man har speciellt lång överkropp så det syns på filmer och bilder,har ett exempel men vill inte skriva bloggares namn såhär.

Även när man har förkorta läder så det inte ska synas att man är förläng haha. Man ser ju näst från marken , men jag kan ärligt talat säga att jag skulle kunna rida b-ponny om jg inte hade förlånha ben :)

Och liksom haha hoppas du förstår typ :) hamnar man i obalans dessutom så är det ju verkligen dags... Och enligt mig ska man ha en enormt stor ponny/häst oavsett. Köper jag en storhäst ska den vara runt 170 haha!

2012-08-17 @ 13:36:03
Postat av: Alva

Jag som kommenterade där haha /Opaline.blåfruset.se

2012-08-17 @ 15:05:52
Postat av: Stinis

Jag känner att jag är för stor för acke, just för att när jag sitter på acke med min sadel är jag INTE i obalans, men har sämre sits och hållning o allt liksom. Sätter jag MIN sadel på en större häst så sitter jag mycket bättre, bättre hållning och man ser hela förändringen liksom. Jag kortar mina läder GANSKA mycket, inte för att se kort ut, utan för acke får spunk om mina ben glider omkring och bara håller om vissa stunder, han sticker och det är i såna situationer jag KAN komma i obalans. Sen är jag för stor för c-ponny överhuvudtaget, 165 lång ca , färdigväxt

2012-08-17 @ 18:23:04
URL: http://stinalaarssoon.blogg.se
Postat av: Stinis

Fitt iPhone o skicka!!!! Men jag är färdigväxt iprincip, blir 170 MAX. Och jag är för stor för c, inget att blunda för liksom, fakta. Maxad d-ponny eller stor storhäst är det klokaste att gå över till om man är i "min situation".
Dock bär bracke upp otroligt bra och är den lite mer starka och musklade hästen. Men ändå så påverkar allt ridningen så mycket, är man för stor MÅSTE man ha egen balans oavsett, man får inte dyka över hästen vid hoppning eller nånting, finns sjukt mycket saker att tänka på just för att hästen inte ska ta skada av det. Jag har toppentränare som tränar folk på internationell nivå. Brukar träna en del med SM ryttarna vilket jag får med mig en hel del erfarenhet utav. Nu känner jag att jag rann ifrån ämnet lite haha, men jag vet vad jag pratar om iallafall!!!

Förresten (såg ut som alva pikade mig när jag skrev att JAG kortade lädrerna en del, men nix det var ingen pik mot mig och jag pikade inte heller henne i min kommentar! ) orkar inte med snack haha :)))))

2012-08-17 @ 18:34:55
URL: http://stinalaarssoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0